- 4 Haziran 2018
- 2.692
- 2.425
- 83
- Konu Sahibi Durummleyla
-
Umarım çocuğa bir şeyler yazdırırken “r” harflerini de öğretiyorsunuzdur.
Okulda çocuğun muhatabı öğretmendir. Pedagojik eğitimini boşuna almıyorlar çünkü ilgilenmeli.
Problemi ne inanın anlamıyorum bir psikologa götürmeyi düsünüyorumOkul aptallaştırır derler zeki insanlar
Çocuğun zekası ve yeteneği okula dar geliyor olabilir
Ya da sanatsal bir kişiliği var
Dersler haricinde bol bol sanatsal konulara da yoğunlaştırırsanız belki ikisini dengeleyip sorumluluğunu da kabullenebilir.
Benim oğlumu anlatmışsınız sanki.Suan 2.sinifa gidiyor.1.sinifta bunları yaşadık.Bu sene iyi şükür.Hemen öğrenen bir çocuk.O konuda problem yoktu.Ama yazmayı hiç sevmiyordu.Ogretmenle bu konuda temas halinde olduk.Tesvik ede ede bitirdik 1.sinifi.Ama açıkçası hiç çok zorlamadim.Onemli olan okuma ve yazmayı cozmesiydi.Bu sene iyi şükür hatta sınıf 3.su oldu.Ben aşırı baskı yapmayın derim mental bir problemi yoksa.
Okuyor yazıyor fakat yavaş okuyo daha dogrusu isteksiz henüz rehberlige göndermedi ögretmenimzOkul rehberlik servisi ne diyor peki bu duruma?
Okumayı öğrendi mi peki?
Yazısı güzel bazı harflerde hatası oluyo.ama aşırı isteksiz okulda tüm sınıf yazıyo bizimki yazmıyo ya konusuyo ya baska seyle mesgulYa çok zeki, ya hiperaktif, ya okula öğretmenine alışamadı.. Aklıma bunlar geldi. Benim yeğenim yazıyordu ama kötü yazıyordu. Evde tekrar yazdırınca okulda güzel yazmaya başladı. Ufak ödüllerde veriyordum. Görev için ödül vermem
Çok güzel yazdı diye çikokata alıyordum mesela. 1. Sınıfı anlatıyorum. 1. Sınıf çok zor.
Evde yazdırın yapmadığı herşeyi belki başlar okulda yazmaya.Yazısı güzel bazı harflerde hatası oluyo.ama aşırı isteksiz okulda tüm sınıf yazıyo bizimki yazmıyo ya konusuyo ya baska seyle mesgul
Yazma olayında parmak kasları bilek vs çok önemliOkuyor yazıyor fakat yavaş okuyo daha dogrusu isteksiz henüz rehberlige göndermedi ögretmenimz
Dakikada kaç kelime okuyor bilmiyorum inanın bi bakayım okudugunda sayayımYazma olayında parmak kasları bilek vs çok önemli
Kaslar zayıfsa yazamaz yavaş yazar çabuk yorulur.
Parmak ve bilek güçlendirme çalışmaları yapın evde.
Okuma konusunda da bi gözlemlemek lazım.
1. Sınıf öğrencisi 1 dakikada en az 50 kelime oluyor olabilmeli. 50 60 kelime arası...
Bi bakın bakalım kaç kelime okuyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?