Çoçugumun sorunu ne?

Durummleyla

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2018
2.692
2.425
83
Merhaba hanımlar 1.sınıfa giden bir cocugum var normalde resme yetenekli kendi basına bişeyler tasarlıyabilen zeki bir cocuktu.taaa ki bu ilkokula baslayana kadar.ögretmeninin şikayeti derste söylediklerimi yazmıyor isteksiz ilgileniyorum ama yapmak istemiyor bu sebeple diger cocuklardan geride.cocuguma soruyorum cünkü cok sıkıcı ondan yapmak istemiyorum diyo.ayrıca okulda cok konustugunu dersi dinlemedgni söylüo ögretmen hareketli bir cocuk aynı zamanda.evde ödev yaptırıom yapıyo okuyo sıkılsa bile ama okulda ne yazıyo ne de okumak istiyo ne yapacagmızı sasırdık

Okulda o disiplini öğretmen vermeli, sizin sözünüz anca evde geçer. Benim oğlumda tam tersi öğretmeninden korkuyor, ben umurunda değilim.
Okuldaki durumu nasıl düzeltebilirsiniz ki, Konussanizda bu yasta ne anlayacak.

Benim oğlumu anlatmışsınız sanki.Suan 2.sinifa gidiyor.1.sinifta bunları yaşadık.Bu sene iyi şükür.Hemen öğrenen bir çocuk.O konuda problem yoktu.Ama yazmayı hiç sevmiyordu.Ogretmenle bu konuda temas halinde olduk.Tesvik ede ede bitirdik 1.sinifi.Ama açıkçası hiç çok zorlamadim.Onemli olan okuma ve yazmayı cozmesiydi.Bu sene iyi şükür hatta sınıf 3.su oldu.Ben aşırı baskı yapmayın derim mental bir problemi yoksa.

Problemi ne inanın anlamıyorum bir psikologa götürmeyi düsünüyorum

Okul rehberlik servisi ne diyor peki bu duruma?
Okumayı öğrendi mi peki?

Ya çok zeki, ya hiperaktif, ya okula öğretmenine alışamadı.. Aklıma bunlar geldi. Benim yeğenim yazıyordu ama kötü yazıyordu. Evde tekrar yazdırınca okulda güzel yazmaya başladı. Ufak ödüllerde veriyordum. Görev için ödül vermem
Çok güzel yazdı diye çikokata alıyordum mesela. 1. Sınıfı anlatıyorum. 1. Sınıf çok zor.

Okul rehberlik servisi ne diyor peki bu duruma?
Okumayı öğrendi mi peki?
Okuyor yazıyor fakat yavaş okuyo daha dogrusu isteksiz henüz rehberlige göndermedi ögretmenimz

Yazısı güzel bazı harflerde hatası oluyo.ama aşırı isteksiz okulda tüm sınıf yazıyo bizimki yazmıyo ya konusuyo ya baska seyle mesgul

Ben bir özel egitim merkezinde fizyoterapistim.1.sınıf cok zor alisilmasi en zir siniftir fakat bence bir psikiyatriste gidip dikkat, hiperaktivite performanslarını ölçtülebilir, gerekirse bunun ile ilgili takviye ilaç veya terapi alabilirsiniz.bunun çocuğa bir sorun oldugunu yansitmadan hiç olmazsa sorunu anlayabilirsiniz.

Okuyor yazıyor fakat yavaş okuyo daha dogrusu isteksiz henüz rehberlige göndermedi ögretmenimz
Yazma olayında parmak kasları bilek vs çok önemli
Kaslar zayıfsa yazamaz yavaş yazar çabuk yorulur.
Parmak ve bilek güçlendirme çalışmaları yapın evde.
Okuma konusunda da bi gözlemlemek lazım.
1. Sınıf öğrencisi 1 dakikada en az 50 kelime oluyor olabilmeli. 50 60 kelime arası...
Bi bakın bakalım kaç kelime okuyor...

Aynı ben işte. Bir kere dinler anlar yapardım gerisinde ya çene yapardım ya sınıfta gezerdim çünkü anlamış ve çözmüş olurdum, tekrarlar sıkıcı gelirdi. Doktor oldum. Eğer o da anlamış, çözmüş ise hiç boğmayın çocuğu. Sürekli aynı şey sıkıyor belki..

ayni ben
sıkılırdım derste dur yapma robot gibi surekli tahtayi izle yaz yaz yaz bunalirdim ama ben yillar sonra dusununce dikkat daginikligim oldugunu farkettim
bir seye 10 dk dan fazla kendimi veremezdim
bir almanca hocamiz vardi 1 sene egitim verdi ogrenci dersi en dikkatli ilk 10 dk dinler derdi anlatacagi onemli konulari ilk 10 dk da anlatirdi onum anlattigi herseyi nerdeyse hatirliyorum diger derslerin yarisi yok mesela

Dakikada kaç kelime okuyor bilmiyorum inanın bi bakayım okudugunda sayayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…