Çoçugumun sorunu ne?

Aynı ben işte. Bir kere dinler anlar yapardım gerisinde ya çene yapardım ya sınıfta gezerdim çünkü anlamış ve çözmüş olurdum, tekrarlar sıkıcı gelirdi. Doktor oldum. Eğer o da anlamış, çözmüş ise hiç boğmayın çocuğu. Sürekli aynı şey sıkıyor belki..
Dersleriniz nasıldı peki sıkılıp yapmak istemiyormuydunuz okumak yazmak sıkıcı geliyormuydu

ayni ben
sıkılırdım derste dur yapma robot gibi surekli tahtayi izle yaz yaz yaz bunalirdim ama ben yillar sonra dusununce dikkat daginikligim oldugunu farkettim
bir seye 10 dk dan fazla kendimi veremezdim
bir almanca hocamiz vardi 1 sene egitim verdi ogrenci dersi en dikkatli ilk 10 dk dinler derdi anlatacagi onemli konulari ilk 10 dk da anlatirdi onum anlattigi herseyi nerdeyse hatirliyorum diger derslerin yarisi yok mesela
Belkide dikkat dagınıklıgı vardr bizimkindede zaten bi psikologa götürmek istiorum

Dersleriniz nasıldı peki sıkılıp yapmak istemiyormuydunuz okumak yazmak sıkıcı geliyormuydu
Derslerim iyiydi, eve gelince hemen o dergilerdeki çizgi çizme alıştırmalarını falan yapardım, cin ali serisini okuldan eve yürürken okurdum falan.. Hoca tahtaya ödev yazarken ben bi yandan yazar çözer bitirirdim, üniversite tembel etti beni :) dikkat eksikliği olabilir mi peki?

Vakit kaybetmeden bir psikoloğa götürmenizi tavsiye ederim inşallah değildir ama Dehb li cocuklar genelde bu şekilde oluyorlar.Anlattığınız şeyleri kızım da yaşadık sonra dehb tanısı konuldu.Tekrar ediyorum inşallah değildir sizi korkutmak için yazmadım ama dehb görmezden gelindiğinde cocukta ciddi sorunlar oluşturuyor bu yüzden bir uzmana götürün

Vakit kaybetmeden bir psikoloğa götürmenizi tavsiye ederim inşallah değildir ama Dehb li cocuklar genelde bu şekilde oluyorlar.Anlattığınız şeyleri kızım da yaşadık sonra dehb tanısı konuldu.Tekrar ediyorum inşallah değildir sizi korkutmak için yazmadım ama dehb görmezden gelindiğinde cocukta ciddi sorunlar oluşturuyor bu yüzden bir uzmana götürün
Aynen götürücez muhakkak dehb nedir sizin kızınız nasıl davranıyordu

Yazma olayında parmak kasları bilek vs çok önemli
Kaslar zayıfsa yazamaz yavaş yazar çabuk yorulur.
Parmak ve bilek güçlendirme çalışmaları yapın evde.
Okuma konusunda da bi gözlemlemek lazım.
1. Sınıf öğrencisi 1 dakikada en az 50 kelime oluyor olabilmeli. 50 60 kelime arası...
Bi bakın bakalım kaç kelime okuyor...

Siz bu bilgileri nereden aliyorsunuz?
Dakikada 50 kelime yetiskinler için bile zor, kalmis okumayi daha yeni sökmüs bir ilkokul 1.sinif ögrencisi.

Normalinde 15-20 kelime arasi oluyor. Ki bu bile bence çok. Daha yeni bir iki ay önce çoçuklar okuma yazmayi çözdüler.

D Durummleyla Rehber ögretmen ile yada kendin çoçuk gelisimi uzmani/psikolog ile görüsebilirsin. En azindan müdahale edilmesi gereken bir sorun varmi yokmu ögrenirsin.

Siz bu bilgileri nereden aliyorsunuz?
Dakikada 50 kelime yetiskinler için bile zor, kalmis okumayi daha yeni sökmüs bir ilkokul 1.sinif ögrencisi.

Normalinde 15-20 kelime arasi oluyor. Ki bu bile bence çok. Daha yeni bir iki ay önce çoçuklar okuma yazmayi çözdüler.

D Durummleyla Rehber ögretmen ile yada kendin çoçuk gelisimi uzmani/psikolog ile görüsebilirsin. En azindan müdahale edilmesi gereken bir sorun varmi yokmu ögrenirsin.
Ögretmenide dakikada 50 kelime dedi ben kendim dakikada 50 anca okuyorum üni mezunu oldugum halde.benm çocugumda tahmini dakikada 30 40 arası kelime okuyo az buluyor ögretmenn

Ögretmenide dakikada 50 kelime dedi ben kendim dakikada 50 anca okuyorum üni mezunu oldugum halde.benm çocugumda tahmini dakikada 30 40 arası kelime okuyo az buluyor ögretmenn

Bu veriler nereden aliniyor? Daha demin netten baktim, Hollandada bile dakikada 20 kelime deniliyor. Ki bu herkese verilen bir standart degil tabiki. Bazi çoçuklar daha çabuk, bazeleri daha yavas okur.

Bu nasil bir sistem? Ondan sonra kitap neden satilmiyor? Cocuklar neden okumuyor? Okuma zevki verilmiyor ki. Hersey at yarisi gibi.

Öğretmeni saçmalamış,öncelikle 1.sınıf çocuğuna dk tutup kitap okutmak çok sakıncalı. Hızlı okuması çok sonraları edinilecek bir yeti,öncelik her zaman okuduğunu iyi anlaması. Eğitim sistemimizdeki sınavlar da (yeni nesil sorular) okuduğunu anlayan çocuklara günlük hayatta karşılaşacağı tarzda sorular yöneltmeye döndü. Kimseyle yarıştırmayın çocuğunuzu. Eğer bi eksiği olduğunu düşünüyorsanız okul rehberlik bölümüne veya psikoloğa götürebilirsiniz ama çocuklarımızı kıyaslamayın

İlk 4 sene sınıfta kalma bu yüzden yok.
Bu yüzden sınav yapılmıyor ilk 3 sene.
Bu arada velilerin tamamı çocukları çok zeki olduğu için yapamadığını falan düşünür ama çoğunun alakası yok. Sıkılıp yapmayan, haylaz olup yapmayan, hazırbulunuşluğu yeterli olmayan, dikkat dağınıklığı olan çocuk a laşılıyor zaten. Her çocuk müthiş zeki olduğu için yapamıyor değil. Önemli olan sorunu tespit edip ona göre çalışmak. Bu konuda da öğretmen ve rehberlikle iş birliği içinde olmanız ve onların sizi yönlendirmesi gerekir.

Öğretmeni saçmalamış,öncelikle 1.sınıf çocuğuna dk tutup kitap okutmak çok sakıncalı. Hızlı okuması çok sonraları edinilecek bir yeti,öncelik her zaman okuduğunu iyi anlaması. Eğitim sistemimizdeki sınavlar da (yeni nesil sorular) okuduğunu anlayan çocuklara günlük hayatta karşılaşacağı tarzda sorular yöneltmeye döndü. Kimseyle yarıştırmayın çocuğunuzu. Eğer bi eksiği olduğunu düşünüyorsanız okul rehberlik bölümüne veya psikoloğa götürebilirsiniz ama çocuklarımızı kıyaslamayın
Eksikliği yok cok şükür sadece fazla konuskan ve hareketli okuyup yazıyo çözdü okumayı.fakat ögretmeni yavas okuyo yavas okuyo deyip duruyo bide okulda yazmak okumak istemiyomus isteksizmiş bu sebeple hep şikayet alıyoruz bide sınıfta cok konusuyo

İlk 4 sene sınıfta kalma bu yüzden yok.
Bu yüzden sınav yapılmıyor ilk 3 sene.
Bu arada velilerin tamamı çocukları çok zeki olduğu için yapamadığını falan düşünür ama çoğunun alakası yok. Sıkılıp yapmayan, haylaz olup yapmayan, hazırbulunuşluğu yeterli olmayan, dikkat dağınıklığı olan çocuk a laşılıyor zaten. Her çocuk müthiş zeki olduğu için yapamıyor değil. Önemli olan sorunu tespit edip ona göre çalışmak. Bu konuda da öğretmen ve rehberlikle iş birliği içinde olmanız ve onların sizi yönlendirmesi gerekir.
Bizimki hep sıkıcı diyo işte.okumayı yazmayı çözdü ama okulda yazıp okumak istemiyo sebebi ise cok sıkıcıymıs.sınıfta cok konusuyormus isteksizmiş derslere karsı

Back
X