- 13 Haziran 2012
- 4.030
- 11.190
- 408
- Konu Sahibi derya10-_-
-
Cekismeli bosanma davalarinda annenin kanitlanabilen bariz bir ihmalkarligi ya da kotu yasam tarzi olmadikca, cocuk genellikle anneye verilir. Sizin durumunuzda sartlar lehinize. 8,5 yasindaki cocuga hakim kiminle kalmak istedigini sorar, cocuk sizi secerse, buyuk ihtimalle size verecektir. Maddi durumunuzun esinizden daha iyi olmasi da avantaj ancak esiniz, cok uzun saatler calisiyor, ben daha fazla vakit ayirabilirim gibi seyler ileri surebilir. Cocugun ifadesi belirleyici olacaktir. Tabii bu yorumu ikinizin de yasam tarzinda cocugu kotu anlamda etkileyecek alkol, uyusturucu, gece yasami vb. Aliskanliklar olmadigini varsayarak yapiyorum.
Genelde durusmaya cocuk cikarma taraftari olmuyor hakimler. Farkli bir durum varsa sorabilirler belki ama genel acidan annenin durumunda yuz kizartici vs. bisey olmadikca cocugu kesinlikle anneye vermek isterler.ayyy sağolasın umarım öyle olur. yaşı 9 bile olsa durum böyle mi olur yoksa çocuğa yine de sorarlarmı.
canim bu dinleme isi oyle kolaymiki nasil yapilior nasil dinelniliyoreşiniz şüphelenirse dinleyebilir telefon konuşmanızı
onu kastetmiştim
selam. 11 yıllık evli ama evliliğinin yarısından çoğu problemli ve küs geçmiş yıllardır yürümeyeceğine inanan ama zorla yürütmeye çalışan bir anneyim. 8,5 yaşında bir kızım var ve artık olayları anlayabilen evdeki durumdan rahatsız olduğu için hafta sonları bile eve gelmek istemeyen bir çocuk. kızıma 3 aylıktan beri annem baktı ben çalışıyorum uzun çalışma saatleri olan bir işim var 12 13 saat dışarıdayım. yazları kızım annemlerde kalıyor okul sezonu annem okul çıkış saatinde okuldan alıp bize gidiyor babası gelince evine gidiyor. bu yıllardır böyle bizden çok herşeyiyle ilgilenen benim ailem maddi ve manevi hatta. çalışıyorum ve maaşım eşimin 2 katına yakın. yani kızıma ve kendime çok rahat bakabilirim zaten şuan da eşimin eve tek katkısı kirayı ödemek oda asgari ücretin yarısı kadar. okulsezonu bitince ayrılmayı düşünüyorum henüz eşimle konuşmadım anlaşmalı boşanma olmazsa sizce kızımın velayeti nasıl olur yaş gereği durum ne olur. kızıma annemin bakıyo olmasının bana avantajı olur mu? ben ayrı bir eve çıkıp kızımla kendime yeni bir düzen kurmayı düşünüyorum boşanma sürecinden sonra. eşimin annesi kendi evinde değil ananesinin evinde kalıyor kendi evi var ama ona yardımcı oluyor aynı zamanda başka bir işte yarı zamanlı çalışıyor. bakabilme durumu yok. eşim ortaokul mezunu ben üniversite. herşeyi yazıyorum ki net bilgi alabileyim diye. kızımın a dan z ye okul özel ihtiyaçları herşeyiyle ben ilgileniyorum ve benim ailem bunu şahitlendirme durumum %100. sizce durum ne olur başından böyle bir durum geçen yada hukuki bilgiye sahip olan varsa nolur yardımlarınızı bekliyorum. kızımı kaybetmeyi göze alamam gerekirse bir ömür aynı evde 2 yabancı olurum ama onsuz yaşayamam.
allah razı olsun. yaş gereği tam ara bi dönemmiş bizimkisi araştırdığıma göre o yüzden ve bi anne olarak bu kadar sıkılıyorum sanırım
Kiz cocuklari anne evlilik yaptiginda baba bekarsa babaya verilebiliyor birde bunu biliyorum.. Yarin senin icin avukata bunu sorarim unutursam hatirlatabilirsin
Onu da yapıcam canım ama sına doğru yapıp avukatı da belirlerim diyorum.Bir avukata danışın derim hatta farklı avukatlardan bilgi alabilirsiniz. Nasılsa henüz boşanma için zamanınız var
Eger bosanma davaniz cekismeli olursa , uani anlasmali bosanmazsaniz velauet yuzunden biraz uzayabilor. Oncelikle bunu bilin.
Cocugun babasinin maddi durumu veya egitim durumu velayetin size verilmesi icin yeterli bir kosul degil. Cunku anlattiginiz kadariyla uzun calisma saatleriniz sebebiyle cocugunuzla siz de cok fazla ilgilenemiyorsunuz. Buyukanne ve dedenin iletisimi kucuk cocukla ne kadar iyi olursa olsun anne babayla olan iliskisi cok daha muhimdir. Baba kalkip da durusma esnasinda cocugumla ilgilenmiyor uzun saatler calisiyor annesi babasi bakiyor devamli derse, ben daha iyi bir is bulacagim veya buldum derse ve gelir belgesini mahkeme heyetine ibraz edebilirse o zaman velayeti baba alabilir.
Cocugunuzla etkili iletisim kurmali, onunla yakindan ilgilenmelisiniz.
İllaki avukatı belirlemek zorunda değilsiniz hemen önünüzde dönem sonuna kadar zaman var. Belki velayet için iyileştirmeniz gereken durumlar çıkar ortaya. Avukat kesin ve net bilgi verir. Sizde o zamana kadar bu istenilecek şartları yerine getirirsiniz. Yani zmanı iyi kullanmak açısından bence hemen 1 2 avukata danışın sessizce. Allah yardımcınız olsun ve kızınızın da.Onu da yapıcam canım ama sına doğru yapıp avukatı da belirlerim diyorum.
Ekonomik durumun pek bir onemi yok daha dogrusu tek basina etken degilTamam canım sağol ekonomik durum önemli demişlerdi oysa ki ama işte.
Ekonomik durumun pek bir onemi yok daha dogrusu tek basina etken degil
Sizin tek sikintiniz mesai saatleriniz bence
Ama 12-13 saat calistiginizi is yerinizde ortaya dokmek istemeyecektir belki ispat edemez
Ne isle ugrasiyorsunuz ?Hımmm kış dönemi sorun yok aslında sıkıntı yaz döneminde...
Ne isle ugrasiyorsunuz ?
Tabiki ekonomik durum muhim. Lakin ekonomik durumun iyi olmasi kucugun velayetini alabilmek icinyeterli bir kosul degil.Tamam canım sağol ekonomik durum önemli demişlerdi oysa ki ama işte.
Ben hep bundan korkmuşumdur bunu anlamak için yapabileceğimiz bişey var mı ya da yardım alacağımız güvenilir biri.basit bi yöntem??telefonlara ses kaydı yapan uygulamalarda ındırebılıyormus
yanı ısızın baskaları ıle yaptıgınız konusmaları daha sonra dınleme şansı doguyor
bu yuzden telefonunuza da dikkat edin sinsi dediğinz için eğer şüphelenirse böyle bit uygulamada kurabilir gibi geldi bana
belki hiçbirini yapmayacak ama tedbirli olmak en güzeli
selam. 11 yıllık evli ama evliliğinin yarısından çoğu problemli ve küs geçmiş yıllardır yürümeyeceğine inanan ama zorla yürütmeye çalışan bir anneyim. 8,5 yaşında bir kızım var ve artık olayları anlayabilen evdeki durumdan rahatsız olduğu için hafta sonları bile eve gelmek istemeyen bir çocuk. kızıma 3 aylıktan beri annem baktı ben çalışıyorum uzun çalışma saatleri olan bir işim var 12 13 saat dışarıdayım. yazları kızım annemlerde kalıyor okul sezonu annem okul çıkış saatinde okuldan alıp bize gidiyor babası gelince evine gidiyor. bu yıllardır böyle bizden çok herşeyiyle ilgilenen benim ailem maddi ve manevi hatta. çalışıyorum ve maaşım eşimin 2 katına yakın. yani kızıma ve kendime çok rahat bakabilirim zaten şuan da eşimin eve tek katkısı kirayı ödemek oda asgari ücretin yarısı kadar. okulsezonu bitince ayrılmayı düşünüyorum henüz eşimle konuşmadım anlaşmalı boşanma olmazsa sizce kızımın velayeti nasıl olur yaş gereği durum ne olur. kızıma annemin bakıyo olmasının bana avantajı olur mu? ben ayrı bir eve çıkıp kızımla kendime yeni bir düzen kurmayı düşünüyorum boşanma sürecinden sonra. eşimin annesi kendi evinde değil ananesinin evinde kalıyor kendi evi var ama ona yardımcı oluyor aynı zamanda başka bir işte yarı zamanlı çalışıyor. bakabilme durumu yok. eşim ortaokul mezunu ben üniversite. herşeyi yazıyorum ki net bilgi alabileyim diye. kızımın a dan z ye okul özel ihtiyaçları herşeyiyle ben ilgileniyorum ve benim ailem bunu şahitlendirme durumum %100. sizce durum ne olur başından böyle bir durum geçen yada hukuki bilgiye sahip olan varsa nolur yardımlarınızı bekliyorum. kızımı kaybetmeyi göze alamam gerekirse bir ömür aynı evde 2 yabancı olurum ama onsuz yaşayamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?