- 18 Ocak 2021
- 50
- 33
- 38
- 31
- Konu Sahibi Asi ve Mavi
Rahim filmi çektirip bir duruma bakmak en doğrusu galiba.Aşılama vs için
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok teşekkür ederim.Tüp bebekten önce yapılması gerekenler var, öncelikle hsg ki bu zamana kadar çektirmemiş olmanıza şaşırdım hiç bir doktor yönlendirmedi mi?
Sonra yumurtlama takibi yaptırmalısınız, her ay düzenli çatlıyor mu diye ama evde normal testlerle değil direkt doktorla eğer orda bir problem varsa yumurta olgunlaştırma ve çatlatma yapar doktor.
Yumurtlamada da problem yoksa aşılama yaptırabilirsiniz.
Eğer ondan da sonuç alamazsanız tüp bebek yaptırırsınız.
Her şey gönlünüze göre olsun
Evet, ama başka nedenlerden ötürü aldırmayı uygun gördüm, kısmet değilmiş. Hiç takviye almadım, yediğime içtiğime özellikle dikkat etmedim. AMH değerim 0.1 falan, normalde herhangi bir doktora gitsem sizinkinden çok daha kötü konuşur. 2 tur OPU'da 5 embriyo elde etmiştik 2 yıl önce, onlarla gebelik planlamak istiyorum. Ama gerçekten olacağı varsa oluyor, asla stres sıkıntı yapmayın bunu kendinize.Doğal yolla mı gebe kaldınız.Allah bağışlasın
Ister dislike bırakın, ister benden nefret edin. Ben kendi tecrübelerime dayanarak yazdım. Çevrenizde çok yakın olduğunuz bebekli biri yoksa, bebeğiniz doğduktan sonra yaşadıklarınız hiç öyle tozpembe değil. Belki de elimdekinin kıymetini bilemeyen bir ahmağımdır. Tek hissettiğim ruhumun bedenimden ayrılma hissi.Arkadaşım 31 yaşında 1.2 amh ile hamile kaldı tamamen doğal bir şekilde.
Canınızı sıkıp kendinizi üzmeyin umarım en kısa sürede hamile kalırsınız
Tüp bebek öncesi ne denenebilir pek bilmiyorum yanlış da yönlendirmek istemem ama sizin yerinizde olsam başka bir hekimden de fikir alırdım.
Bunu çokça düşünüyorum.Demek ki hazır değilim.Allah bütün annelere kolaylık versinTek tavsiyem lüften bebekli bir annenin günü nasıl geçer, sizi neler bekliyor iyice bir öğrenin. Hayatta en çok istediğiniz şey, sizin henüz hazır olmadığınız bir şey olabilir.
Bana da tüp bebek tedavisi öncesi HSG çekilmişti. Doktorum da benzer şeyi söyledi, rahim filmi sonrası daha tüp bebek kısmına gelemeden kendiliğinden hamile kalan hastaları varmış diye.bence siz kesinlikle çektirin, tıkanıklık olmasa bile etkiliyor inanın, ben 7-8 aydan sonra çektirdiğim ay hamile kaldım tıkanıklık olmamasına rağmen, sanırım spermin geçişini kolaylaştırıyor.
Bence yumurtlama takibine de devam edin en azından 2-3 ay yaptırın hem tam yumurtlama gününüzü öğrenirsiniz hem de her ay düzenli yumurtlama var mı görürsünüz. 2-3 ay sonra baktınız olmuyor aşılama yaptırın.
Estağfurullah. Hazır olup olmadığınızı ancak siz bilebilirsiniz. Asla benim haddime değil. Çok zor günler geçiriyorum. Kimsenin benim düştüğüm duruma düşmesini istemem. Hele de aynı benim gibi iyi bir eş seçimi yapamamışsalar... hayatım üzerinde hiçbir söz hakkım yok. Sadece sorumluluklarımı yerine getiriyorum. Uzun zamandır ben ne yapmak isterim diye kendime sormuyorumBunu çokça düşünüyorum.Demek ki hazır değilim.Allah bütün annelere kolaylık versin
Bana ve isteyenlere de kolaylıkla güzellikle nasip etsin inşallah![]()
Yaşamadan farkedilen bir şey değil ki bu. Ben çok hazırdım ama doğurduktan sonra 1 -2 ay gelgit yaşadım. Seninki de bir süreç merak etme geçer bir şekilde geçiyor en azındanIster dislike bırakın, ister benden nefret edin. Ben kendi tecrübelerime dayanarak yazdım. Çevrenizde çok yakın olduğunuz bebekli biri yoksa, bebeğiniz doğduktan sonra yaşadıklarınız hiç öyle tozpembe değil. Belki de elimdekinin kıymetini bilemeyen bir ahmağımdır. Tek hissettiğim ruhumun bedenimden ayrılma hissi.
Aynen öyle, zaten bildiğim kadarıyla tüp bebeğe başlandığında da önce film çektiriyorlar. İşte maalesef devlet hastanelerinde bazı doktorlar kestirip atıyor uğraşmak istemiyor direkt tüp bebek diyorlar özel hastanelerin çoğunda da para kazanmak için direkt tüp bebek diyorlar, doğru doktoru bulmak gerekiyor.Bana da tüp bebek tedavisi öncesi HSG çekilmişti. Doktorum da benzer şeyi söyledi, rahim filmi sonrası daha tüp bebek kısmına gelemeden kendiliğinden hamile kalan hastaları varmış diye.
11 aylık bebeğimi desteksiz büyütmem dışında sorun yokIster dislike bırakın, ister benden nefret edin. Ben kendi tecrübelerime dayanarak yazdım. Çevrenizde çok yakın olduğunuz bebekli biri yoksa, bebeğiniz doğduktan sonra yaşadıklarınız hiç öyle tozpembe değil. Belki de elimdekinin kıymetini bilemeyen bir ahmağımdır. Tek hissettiğim ruhumun bedenimden ayrılma hissi.
Aynen tüp bebek tedavisine başlamadan eşime ve bana kan, HSG ve eşime sperm testi yapıldı.Aynen öyle, zaten bildiğim kadarıyla tüp bebeğe başlandığında da önce film çektiriyorlar. İşte maalesef devlet hastanelerinde bazı doktorlar kestirip atıyor uğraşmak istemiyor direkt tüp bebek diyorlar özel hastanelerin çoğunda da para kazanmak için direkt tüp bebek diyorlar, doğru doktoru bulmak gerekiyor.
Estağfurullah olması kadar olmaması da zor.Ister dislike bırakın, ister benden nefret edin. Ben kendi tecrübelerime dayanarak yazdım. Çevrenizde çok yakın olduğunuz bebekli biri yoksa, bebeğiniz doğduktan sonra yaşadıklarınız hiç öyle tozpembe değil. Belki de elimdekinin kıymetini bilemeyen bir ahmağımdır. Tek hissettiğim ruhumun bedenimden ayrılma hissi.
Geçeceğine olan inancımı kaybettim. Tek bir gerçek var. O da artık benim hayatımın bir karar silsilesinden çok bir sürükleniş olduğu. Kendi elimle kendimi bitirdim... başıma ne geldiyse hep benim en çok istediğim şeyler yüzünden oldu. Mesleğimi çok istedim, panik atak oldum. Eşimi çok istedim, pişman oldum. Evladımı çok istedim, kendimi kaybettim. İyisi mi ben artık bir şey istemeyeyimYaşamadan farkedilen bir şey değil ki bu. Ben çok hazırdım ama doğurduktan sonra 1 -2 ay gelgit yaşadım. Seninki de bir süreç merak etme geçer bir şekilde geçiyor en azından![]()
Ya umut arayarak her gün dua ettiği şey bir gün hayatının en büyük sınavı olursa? 2 sene boyunca bebek sahibi olmak için ağladım. Ben sadece yaşadığımı biliyorum. Konu sahibinden de konuyu saptırdıysam özür dilerim. Bu son mesajım olacak bu konuya11 aylık bebeğimi desteksiz büyütmem dışında sorun yokayrıca ben neden sizden nefret edeyim? Sadece konu sahibi bunu sormamış siz bence haddiniz olmayan bir yorum yapmışsınız.
Zor bir gün geçirmiş olabilirsiniz, hepimizin zor günleri oluyor ama umut arayan bir insanın konusuna çok alakasız bir şekilde negatif basmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Umarım hayatınızda her şey bir an önce yoluna girer. Loğusa depresyonu uzun sürebiliyor, tedavi alma imkanınız varsa sizin için iyi olur sanırım. Loğusalık çok zor olabiliyor benim de en korktuğum şeylerden bir tanesi ama bu çocuk istemenin önüne geçemiyor.Estağfurullah. Hazır olup olmadığınızı ancak siz bilebilirsiniz. Asla benim haddime değil. Çok zor günler geçiriyorum. Kimsenin benim düştüğüm duruma düşmesini istemem. Hele de aynı benim gibi iyi bir eş seçimi yapamamışsalar... hayatım üzerinde hiçbir söz hakkım yok. Sadece sorumluluklarımı yerine getiriyorum. Uzun zamandır ben ne yapmak isterim diye kendime sormuyorum