Çocuğun eğitimi benim derdim oldu.

samantha

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2009
10.239
18.164
823
45
Tanıdığım 17 yaşında bir oglan cocugu var annesini taniyorum esasen. Cocugun ismi Hakan. Annesi evlenmeden dogurdu bu cocugu adamdan. Adam vurdumduymaz, baskasiyla evli, evli oldugu karısından olan cocuklari bir sürü sey aliyor. Ev, araba ne isterlerse. Hakan fakir hayatı yasiyor. Kotu bir lisede su an. Üniversite sinavina girecegi son sene koleje gondericem demişti. Simdi de göndermiyor. Hukuki olarak yapilabilecek bir sey geliyor mu akliniza? Diger turlu ben karsilicam ama annesi kabul etmiyor boyle biseyi. Sadece üzülmekle yetiniyor. Hakan icin ne yapilabilir akliniza mesru veya degil bi yol geliyor mu çünkü gittigi okul cok kötü hic ders islenmiyor.

Bence hukuki olarak birşeyler yapılabilir ,hakan o adamın çocuğu ise ve ispatlanirsa essek gibi nafaka ödemek zorunda kalacak
Anne calisiyormu ? Çocuğun dersleri iyiyse burs ayarlayabilirsin direk maddi yardımı kabul etmiyorsa annesi

Rezil herif sanki kadın tek başına dogurdu. Evet kadın da hatalı ama adam kadından daha hatalı, evliyken baska kadindan çocuk yapabiliyorsa ona bakmakta zorunda.

Komşun mağrur, gururlu kadını oynamayı birakıp babalik davası açsın bir an evvel, adam tutuşsun biraz. Haklarını arasin, kendi için değil evladı için. Cocuğun suçu ne ya?

Adamın karısının haberi var mı?

Bence hukuki olarak birşeyler yapılabilir ,hakan o adamın çocuğu ise ve ispatlanirsa essek gibi nafaka ödemek zorunda kalacak
Anne calisiyormu ? Çocuğun dersleri iyiyse burs ayarlayabilirsin direk maddi yardımı kabul etmiyorsa annesi

Canim anne calismio ölen babasinin emekli maasini aliyor. Nerde ayarlayabilirim bursu zaman problemi de var.

Rezil herif sanki kadın tek başına dogurdu. Evet kadın da hatalı ama adam kadından daha hatalı, evliyken baska kadindan çocuk yapabiliyorsa ona bakmakta zorunda.

Komşun mağrur, gururlu kadını oynamayı birakıp babalik davası açsın bir an evvel, adam tutuşsun biraz. Haklarını arasin, kendi için değil evladı için. Cocuğun suçu ne ya?

Adamın karısının haberi var mı?

Var canim 16 yildir biliyor herkes. Hakan adamin nüfusunda zaten. Ozellikle yapiyor karisi ve cocuklari. Bu cocuk gayrimesru buna kuruş koklatmayalim modundalar adamin donuna kadar sömürüyorlar para hakana gitmesin hicbisekilde diye. Garibim karnini zor doyuruyor zaten gecen hastalanmis bisikletle gitmis gecenin bi körü hastaneye.

Evet nüfusunda kayitli. Yeni egitim donemi baslamadan nasil bir an önce çözülür aklina bisey gelmedi. Dava 2 yil surer. Cocugun kaydinin yapılması lazim okula 1 ay icinde.
Maddi hiçbir katkısı yok mu çocuğuna? Belki adamın tanıdığı hatrını saydığı birileri onunla konuşabilir. Ne adamlar var adam değil yaa

Hakan da neredeyse 18 ine gelmiş. Reşit olduktan sonra adamın bakma sorumluluğu yok

Ilk ve son kez bi babalik yapip en azından dersaneye yollasa üniversiteye girerdi cocuk hic olmazsa. Fazlasini istemiyorlar zaten. Kolej dedigin de yillik 7 bin lira para. 10bin mis 3bin kusurunu devlet karsiliomus zaten.

Maddi hiçbir katkısı yok mu çocuğuna? Belki adamın tanıdığı hatrını saydığı birileri onunla konuşabilir. Ne adamlar var adam değil yaa

Öldürmeyecek kadar var. Ayda 100-200 öyle bisey veriyor. Vermedigi de oluyor. Arkadasimin babasi öldü adamin emekli maasinin yarisiyla geçiniolar. Yarisini da hakanin anneannesi aliyor çünkü. O da bazen veriyor.

Öldürmeyecek kadar var. Ayda 100-200 öyle bisey veriyor. Vermedigi de oluyor. Arkadasimin babasi öldü adamin emekli maasinin yarisiyla geçiniolar. Yarisini da hakanin anneannesi aliyor çünkü. O da bazen veriyor.
Yazık çok üzüldüm eşini tanıyorsan sen devreye girsen anlatsan durumu. Ya da gideceği okula numarasını verseler okul arasa?

Ay ben sinir oldum. Kadınin da haberi varsa ve eşini kabul ettiyse o halde ortada tek mağdur Hakan. Avukatla konuştu mu kadın hiç? Ogluma babalık yapmiyor, para vermiyor diye. Böyle bir hak var mı ya? Hukukçular gelsin bi fikir versin. Hatta bence sen kadını da al iyi bir avukata danışın ne hakları var, çocuk kendisi de dava açabilir mi? Ufff 17 yaşında yaa, mahkeme zaten reşit olcak babasının sorumlulugu biter diyebilir. En azından mirasa hakkı var.

Hadi öteki kadın bilenmiş bu kadına ona da birşey diyemiyorum, kimse peygamber değil kocasının gayri meşru cocuğunu bağrına bassın ama kardeşleri sahip çıkmıyo mu? Diğer çocuklar büyük mü Hakan'dan?

Koca koca insanlarin yaptiklarini cocuklar nasil oduyor goruyorsunuz. Okuma sorunu disinda bir de bu cocugun istenmeme psikolojisini dusunun.
Dün konu açıp "kınadığınızı yaşayın inşallah" deyip beddua edip kaçan kadın da okusun bu konuyu inşallah! Okusun da çocuğunun geleceğini görsün!

İki kişi zevklerini yaşamışlar adam defolup kendi karısına dönmüş kadın ise gurur ayaklarında! Yemişim gururunu

Kadın Babasının maaşını almak için çalışmıyor muhtemelen halbuki bir işe girip çalışsa babasının ölüm maaşı komple annesine kalır, işe girip kazandığı para kendi kazancı olur annesi de daha çok yardımcı olabilir.

Back
X