• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğun hayal gücü

Cocugunuz hayal gucu buyuk olmasi cok saglikli birsey.
Sizin de onu destekleyip oyunlarina katilmaniz cok guzel. Komsunuzu hic umursamayin..

Normali bu değil mi? Hatta bunları geliştirmek için yapılan zeka oyunları falan var. Mesel hikaye küpü. Küpleri atıyorsun gelen şekillerle hikaye oluşturuyorsun falan. Duygu masaları var ya da. Hissettiğin duyguyu söylüyorsun. Ya da ordaki bir duyguyla ilgili olay anlatıyorsun falan. Zaten çocukların hayal gücünü besleyecek bir sürü etkinlik ve oyuncaklar var. Istenen bu. Ne mana ben çözemedim

Ne guzel iste, hayal gucu cok guclu.
Bence hayatinda cok başarili biri olacak.

Korkmanıza gerek yok kızımla aynı yaşlardalar benim kızım da öyle benim hoşuma bile gidiyor deftere çiziyor anne uzay aracı çizdim diyor tahta bloklar aldık legoları var o kadar şaşırıyorum ki nasıl hayal gücü var diye siz o diyen kişiye bakmayın komşunuz da yani sanki uzman psikolog pedagog hey Allahım ya
Evet benimde çok hoşuma gidiyor mutlu oluyorum, ne bileyim o anın etkisinde kaldım olayın hemen ardından konu açtım bi anda yazıverdim. Yoksa bende aslında hayal dünyası gelişsin diye uğraşıyorum.
Millet çocuğun hayal dünyası gelişsin diye uğraşır ki öğretmenlerde dahil. Siz niye kaygilandiniz

2.5 yaşında oğlum evde robot süpürgemiz var kendisine ben robotum diyor.. Şarj oluyorum diyor evi süpürüyorum diyor, ben robotum benim adım robot diyor biz çok gülüyoruz...Hatta asla masal dinlemeyen oğluma robot masalları anlatıyorum bana robot anlat diyor dikkatini bu şekilde cekebiliyorum..Senin komşu toprağı kazıp hazine arayan çocuğa hayal dünyasında yaşıyor diyorsa benim robot oğlumu görse ne diyecek çok merak ediyorum.. Masallah hayran kaldım çocuğunuzun hayal dünyasına..

2.5 yaşında oğlum evde robot süpürgemiz var kendisine ben robotum diyor.. Şarj oluyorum diyor evi süpürüyorum diyor, ben robotum benim adım robot diyor biz çok gülüyoruz...Hatta asla masal dinlemeyen oğluma robot masalları anlatıyorum bana robot anlat diyor dikkatini bu şekilde cekebiliyorum..Senin komşu toprağı kazıp hazine arayan çocuğa hayal dünyasında yaşıyor diyorsa benim robot oğlumu görse ne diyecek çok merak ediyorum.. Masallah hayran kaldım çocuğunuzun hayal dünyasına..
Robot aleminde yaşıyor der herhalde :D

Ne yapsın komşunla siyaset mi tartışsın :) hayal dünyası geniş çocuk iyidir, yaratıcı olur. Ayrıca şu an bunun yaşı anlamadım anlattıklarınız da normal geldi benim oğlum da öyle. Oyun yaşları eğer böyle değilse çocuk onda sorun vardır. Bi akrabamız var çocuğunu büyük adam gibi yetiştiriyor ama bence bu daha sorunlu bi davranış şekli.

Ya ne güzel... Keşke ben de hep hayal ünyasında kalsaymışım :(
Hayal dünyası geniş olması çocuklarda çok olumlu birşey diye biliyorum ben. Bakarsınız bu hayal dünyasını büyüdükçe daha da geliştirir ve bir sanatçı, yazar falan olur belli mi olur. Ne güzel olur.
Bol bol hayal kurar ve hayalleri gerçek olur ömrünce umarım🧡

hayal dunyasinda olmasi cok guzel bir sey su asamada.. tam tersi durum olursa sorun var demektir. uretmeyen, hayal kuramayan, oyun uretemeyen cocugu olan varsa pedagoga gotursun! masallah cocugunuza.. turk milleti boyle iste.. pedagojik formasyonu varmis gibi akil veriyor size!

Merhaba arkadaşlar,

Tam 3 buçuk yaşında erkek çocuğum var,
Bu gün sitenin bahçesine çıkardım, tebeşir bulduk. Yere resim çizdim o söyledi ben çizdim. Pinokyoyu Gebetto amcayı çizdirdi, kısacası masalı anlattı ben çizdim. Sonra da al sen çiz dedim, çok güzel bir araba çizdi işte bir kutucuk 2 tekerlek bir de kanca çizdi. Kancalı canavar arabası çizdim dedi.

Legoları takar o an neye benzettiyse onu yaptım der mesela az önce uzay mekiği yaptı, bahçede gezerken ince odun buldu yılana benzetti tıss tıss diyordu mesela. Yani bulutlara bakar bişete benzettiyse söyler, yazamadıklarım da var.

Sürekli sürekli 24 saat böyle değil tabii bu konuda soru soracağım için anlattım genel olarak.

Az önce komşum bana dedi ki oğlun çok hayal dünyasında yaşıyor bence çıkar onu biraz dedi.

Bilemedim. Buradaki başka çocuklar da toprağı kazıp havuz yapicam diyor mesela. Benim oğlan da kazar hazine arıyorum der. Anlamadım bunda garip ne var. Moralim bozuldu çocuk gelişimi ile ilgilenenler varsa cevap verebilir mi?

Arkadaşlarıyla anlaşır paylaşır her şeyini oynar . Yani öyle bir söyledi ki sanırsın çocuk sadece kendi dünyasında kimseyle iletişimi yok , hepsiyle de konuşur oğlum. Niye etkliendim Bilmiyorum.
Gayet normal şeyler bunlar. Benim kızım anne camı aç şimdi prensesler gelecek atları içeri alalım üşümesinler, bak gökyüzünde uçuyorlar gibi Bi sürü şey söyler akşama kadar bu da hayal dünyasıyla alakalı bişey.

Merhaba arkadaşlar,

Bu gün sitenin bahçesine çıkardım, tebeşir bulduk. Yere resim çizdim o söyledi ben çizdim. Pinokyoyu Gebetto amcayı çizdirdi, kısacası masalı anlattı ben çizdim. Sonra da al sen çiz dedim, çok güzel bir araba çizdi işte bir kutucuk 2 tekerlek bir de kanca çizdi. Kancalı canavar arabası çizdim dedi.

Legoları takar o an neye benzettiyse onu yaptım der mesela az önce uzay mekiği yaptı, bahçede gezerken ince odun buldu yılana benzetti tıss tıss diyordu mesela. Yani bulutlara bakar bişete benzettiyse söyler, yazamadıklarım da var.

Sürekli sürekli 24 saat böyle değil tabii bu konuda soru soracağım için anlattım genel olarak.

Az önce komşum bana dedi ki oğlun çok hayal dünyasında yaşıyor bence çıkar onu biraz dedi.

Bilemedim. Buradaki başka çocuklar da toprağı kazıp havuz yapicam diyor mesela. Benim oğlan da kazar hazine arıyorum der. Anlamadım bunda garip ne var. Moralim bozuldu çocuk gelişimi ile ilgilenenler varsa cevap verebilir mi?

Arkadaşlarıyla anlaşır paylaşır her şeyini oynar . Yani öyle bir söyledi ki sanırsın çocuk sadece kendi dünyasında kimseyle iletişimi yok , hepsiyle de konuşur oğlum. Niye etkliendim Bilmiyorum.
Çocuklar o yaşlarda hayal kurar adı üstünde çocuk onlar. Kızım 2,5 yaşında halıyı deniz yapıyo yüzüyo balık tutuyo 😂. Takmayın kafanıza boş konuşmuş.

Komşunuzun tam bir enerji vampiri olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam.. bir empat olarak benim bile buradan enerjimi düşürdü o kadar söyleyeyim..
Çocuğunuz dünyanın en normal çocuğu, bu kadar kafaya takıyor iseniz uzman bir hekime gösterebilirsiniz.
Size de ayrı sinir oldum, saçma sapan tahta kafalı bir oluşumun dediklerini ciddiye alıp üzerinde düşündüğünüz için ( her dediğini yapıyorsun demesi)

Aman yaaa herkes ne meraklı başkasının işine karışmaya, annelik yarıştırmaya... Çocuk kötü muamele görmüyorsa kimsenin bir anneyi yargılamaya hakkı yok. Çok kucağına alma, mama mı veriyorsun, sezaryen mi, emiyor mu, uyuyor mu?.. Geçen bi akraba aradı, kucağımda uyuyor dedim, alıştırma diyor. Ya sen kendi çocuğunu 18 yaşına kadar bakkala yollamadın senden mi tavsiye alayım ben şimdi. Kaldı ki çocuğunuz yaşına uygun gelişim gösteriyor gibi duruyor. Belki görse zekası yüksek bir çocuk. Kafanıza takmayın zengin bir hayal gücü ileriki dönemler için de iyidir.

Ne güzel işte hayal dünyası geniş, mutlu olacağınıza üzülüyorsunuz. O komşudaki de iyi niyetli bir davranış değil, ha eğer iyi niyetliyse çok cahil. Hayal gücünün yüksek olması iq'sunun da yüksek olduğunu gösterir. Şimdi biz koca koca yetişkinler hayallerimiz olsun diye uğraşıyoruz. Hayalsiz kalsam ki bir dönem öyleydim, çıkmazdaydım ya düşünün meditasyon videoları izliyorum hayal kurabilmek için. Hayaller insana verilmiş çok değerli bir hazine. Kıymetini bilin ve hayal dünyasını geliştirin. Yaratıcı zeka hayal edebilenlerde olur.

3-4 yaş arası çocuklar hayal dünyalarının en geniş olduğu dönemlerdedir. Çocuklar hayal kurarak, nesneleri bir şeylere benzeterek büyürler zaten. Hayal kurarak hayallerini oyunlara dökerek hem duygusal hem de zihinsel gelişimi desteklenir. Brnce çok normal. Hiç kimsenin dediğine takılmayın. Sağlıkla büyütün yavrunuzu.

4 buçuk yaşında oğlum var. Kakasını altına yapmaya devam ettiği için uzman çocuk psikoloğuna gitmeye başladık yaklaşık 1 yıl önce. Psikolog 3.seanstan sonra sizinle özel konuşmam gerekiyor diyerek beni aldı içeri. Korktum önce. Dediğine göre oğlumun hayal gücü çok güçlüymüş. Vel olayları algılama biçimi çok farklıymış. Nasıl yani dedim, otizm gibi mi yani bi sendrom mu nedir? Hayır dedi, böyle çocuk danışanlarım oldu geçmiş yıllarda ama çok nadir. Oğlunuz özel bir çocuk, çok zeki, algısı ve kapasitesi çok yüksek. Sakın hayal gücünü törpülemeyin ve eğer hayali arkadaşı filan olursa garipseyip korkmayın. Yani demem o ki, çocuğunuz oğluma çok benziyor anlattığınız kadarıyla. Kapasitesi yükse ve özel bir çocuk bence. Tabi bunu bir uzman daha iyi bilir. Bu nedenle etrafınızda çocuğunuzla veya anneliğinizle ilgili yorum yapmaya çalışan insanlara bunu söyleyin. Bir uzmana götürdük ve onun çok zeki ve özel bir çocuk olduğunu öğrendik, bu sebeple söyledikleriniz benim çocuğum için geçerli olamaz diyin. Ağzı kapansın. Ben kendi öz annem ve babamla bile yıllardır mücadele veriyorum. Hala eski usül dayak-ceza yöntemi işe yarar sanıyorlar. Çocuk geçenlerde halıya çişini kaçırdı diye annemle kavga ettik, niye kızmamışım, niye odaya kapatmamışım, niye poposuna vurmamışım. Onlara da bu koruyucu cümleyi söyleyip geçiştiriyorum; Oğlum özel bir çocuk, ona böyle davranamam. Susuyorlar o zaman mecburen :)

Sadece böylesi normal zaten hatta okuduğum kadarıyla bol bol masal okuyup hayal gücünü geliştirin diye okudum yani.

Böyle söyledim. Çok severim komşumu üzüldüm
komşun kıskançlık da yapmış kusura bakmayın
kimileri kıskanç oluyor nedense.. halbuki 3,5 yaşındaki çocuk
aldırmayın hayal dünyası geniş işte ne güzel

Keşke bütün anneler Küçük Prens'i okusa..
.

Merhaba arkadaşlar,

böyle her densiz sebebi ile çocuk yetiştirmede canımızı sıksak ileri yaşlarda ya katil oluruz ya deli.

bence fevkalade güzel hayal kuran bir evladın var. benim de 6 yaşında bi oğlum var ne hayallerle oyunlar kuruyor vala aklım almıyor benim mesela. her bi hayalden bi fikir çıkar, bunlar da çocukları geliştirir. yaşadıklarını gördüklerini hayallerle, düş güçleri ile birleştirerek gelişir çocuklar.

allah esirgesin köşe minderi gibi kenarda mı otursaymış evladın.

kimseyi takma. çocuğunun gerçekten bir sorunu olduğunu yalnızca SEN düşünürsen de bir ton uzman var konu ile ilgili.. komşu dedikodusuna benzemez o iş. o komşuya da herkes kendi çocuğu ile ilgilensin diyiver benim adıma..

Back
X