Çocuğun yanında şiddet

Ne derse desin ne kadar kızarsam kızayım sadece çocuğumun yanında susacağım ona bunları tekrar yaşatmaya hakkım yok..

unutamazsın... sakın sessiz kalma. her türlü kaarşılığını ver eşine. ben de benzer bir olay yaşamıştım. çok zor bişey,:(

Canım karşılık verince çocuğun yanında olmuyor işte..Kıyameti kopardı sabah ya bütün apartmana rezil olduk valla..Çocuk ağlar bir yandan..

offf en çok çocuğa sonra da size üzüldüm..zavallı yavrum,nasıl korkmuştur kim bilir :(..kadınlar özellikle anne olduktan sonra hep fedakar olmak zorunda kalıyor.keşke babalar da "eşime iyi davransam,bir çocuğumuz var yuvam yıkılmasa" diye düşünebilseler! ama yok,kapasiteleri yetmez buna :20:

Cuma akşamı yemek yerken oğlum biraz huysuzlandı.İstediği olmayınca ağlamaya başladı.Bende eşime çocukla inatlaşmamasını söyledim.Oda bana hep benim şımarttığımı falan söyledi.Derken konu uzadı gitti.Ben bağırdım o bağırdı.K.validenin evdeydik üstelik.5 yıldır ilk defa bu kadar kötü kavga ettik.2 gündür de konuşmuyoruz.Cuma günü beni biraz tartakladı canımı acıttı.Kolumdaki morluklar hala duruyor.Bu sabahta evden çıkarken paran varmı dedi para vermek istedi bende almadım.Yine kavga ettik.Ama ben onun bu kadar sinirlenip kapıları yumruklayacağını çantamı fırlatacağını düşünmemiştim.Sonra koluma vurdu.Ağlayarak evden çıktım.Oğlumun yanında bir anda oldu herşey.Öfke kontrolü yok kesinlikle.

Benin canımı acıtan oğlumun yanında olması bunu hazmedemiyorum..Sesim çıkmayacakmış söylenmeyecekmişim daha beter edermiş.Bende çocukmu korkutuyorsun sen dedim.Ne yapacaksan yap dedim.İyice çıldırdı.Oğlum olmasa inanın 1 dakika bile durmam bu yaptıklarından sonra..Unutacağım şeyler değil içim kanıyor

elleri kolları kırılsın
durma zaten canım
çocuğa nasıl davranması gerektiğini bilmiyosa bilen birinden öğrensin
anasının evinde diyemi böyle bi horozluk geldi acaba
çalışan kadınsın, eften püften bi mevzudan bu kadar deliren üstelik özür dileceğine hala horozlanan bi adamın yanında kalma
mahkeme tabii ki sana verir, ne kabahatin varda vermeyecek 3 yaşındaki çocuğu

Son düzenleme:
Boşanma durumunda mahkeme çocuğu anneye verir değil mi?

kalas ne diyeyim ama bence bu kavga sebebi değil kocalar her türlü stresini eşlerden çıkarıyor bence kocanız işinde bi sorun yaşıyor yani yolunda gitmeyen bişeyler var bu sebepten öyle elinizi kolunuzu morartıyor olacak şeymi boşanırım de ya ne çekiceksin bugün bunu yapan yarın ne yapmaz hadi bebeğin 20 yaşında olsaydı aile faciası babasının üstüne yürürdü

yaşadıkların için çok üzüldüm cnm benimde 3 yaşında bir oğlum var herşeyi ama herşeyi hatta evdeki ufacık gerginliği bile anlıyo bu sıpalar :)
- öncelikle boşanmayı düşünüyorsan çocuğunu mahkeme sana verir hemde çalışıyosun hiç dert etme
- gelelim 2.çıkka eğer boşanmayacaksan ben arkadaşlardan farklı bir seçenek sunucam çocuk babannesindeyken eşinle dışarda bir kahve için karşılıklı (tabi eşinin tutumunu bilemem ) konuşun içinde ne varsa anlat bu şekilde devam edersede neler yapabileceğini kararlılığını göster,çocuğum için bir kereye mahsus affedildiğini bilsin,bu arada da sen üstüne düşeni yap zaten çocuk olduğu için ev yemeksiz olmaz :) temizlik vs. yarın öbür gün seni haklıyken haksız duruma düşüremesin :34:

malesef böyle erkekler de var. sen kimsin ki karına şiddet uyguluyorsun yaa. çocuk olsun olmasın bu nedir yani. çok üzüldüm durumuna. benim bir yakınım da 12 yıl evli kaldı. sürekli hakaret küfür şiddet. 2 çocuğu var. büyüğü her şeyi gördü biliyordu. küçüğü pek farkında değildi ama şimdi şimdi psikolojisine yansımış. korkak bir karakteri var. herkesten herşeyden korkarak büyüyor. evde biri biraz sesini yükseltse masanın altına saklanıyor.. o yakınım 12 yıl sonra eşinden boşandı. şimdi kafası rahat. olan çocuklarının psikolojisine oldu. onu da hep birlikte düzeltmeye çalışıyoruz..

hakkında hayırlısı olsun canım. şiddet uygulayan erkeklerin elleri kırılsın.

Bir türlü hazmedemiyorum ya ağlamaktan gözlerim şişti.İşyerinde uzun zamandır sorunları var zaten.Bırakıp çıkamadı bir türlü.Hem çalış hem evle çocukla ilgilen hemde üzerine bunları yaşa.Yazıklar olsun ne diyeyim başka.Kimse mükemmel değil benimde hatalarım oluyordur ama bunları haketmedim ben.Önceki konularıma bakın ne kadar zorluklar çekiyorum.Ev konusu belli değil göçebe hayatı yaşıyoruz resmen bir adım attığı yok.Verelim kiraya yakın bir yere taşınalım önümüz kış diyorum duymuyor.Kendisi kafayı yemiş ufacık meseleyi büyütüp ne hale getirdi bana psikoloğa git diyor.Gidersem sırf onun yüzünden gidicem zaten..

Bir türlü hazmedemiyorum ya ağlamaktan gözlerim şişti.İşyerinde uzun zamandır sorunları var zaten.Bırakıp çıkamadı bir türlü.Hem çalış hem evle çocukla ilgilen hemde üzerine bunları yaşa.Yazıklar olsun ne diyeyim başka.Kimse mükemmel değil benimde hatalarım oluyordur ama bunları haketmedim ben.Önceki konularıma bakın ne kadar zorluklar çekiyorum.Ev konusu belli değil göçebe hayatı yaşıyoruz resmen bir adım attığı yok.Verelim kiraya yakın bir yere taşınalım önümüz kış diyorum duymuyor.Kendisi kafayı yemiş ufacık meseleyi büyütüp ne hale getirdi bana psikoloğa git diyor.Gidersem sırf onun yüzünden gidicem zaten..

koca insanı nasılda yarı yolda bırakıyor değilmi?
insan evlenirken böyle mi düşünüyor.
bağırma çağırma üstüne üstüne yürüyüp işi hallediyorlar.
çok şükür ben şiddet falan görmadim ama çok diklenmesi ufacık şeyden kavga çıkartması.
aman ne diyim duamı etmek gerekir. allah yardımcınz olsun.
ama kendnizi üzmeyin hırplamayın.

Son düzenleme:

psikologa kendisi gitsin, bazı erkekler böyle işte, ne evle ilgilenir, ne çocukla, ne eşiyle sadece işe gidip gelmekle çok büyük iş başardım sanır

Bu odun erkek tiplerinin daha doğarken başlıyor egoları şişmeye. Oğullarını erkek erkek diyerek yere göğe koyamayan anneler babalar sayesinde.
Şimdi kocana sorsak çok seviyordur çocuğunu. Ufacık yavrunun ruh dünyasını karart, sonra al kucağına sev oldu da bitti. Allah tan bulsun canım. Bu işin böyle devam edeceğine inanıyorsan sen de al çocuğunu kendi yoluna bak çocuk da bunlara şahit olmasın.

Son düzenleme:
belki çoğu kişi bana kızacak ama fikirlerimi yazmak istiyorum:

gurur demek, onur demek karşındakinin her lafına çata çat karşılık vermek değildir. insan hali bazen sen sinirli olursun bazen o... evliliğin sürmesini istiyorsan bazen alttan almayı bilmelisin. evlilik yarış demek değil. kişilik kavgası değil. "bakalım kim üstün" pisti de değil.

eşinin yaptığı hayvanlık o ayrı. ama son gün sana para vermek istemesi, onundünyasında zeytin dalı uzatmak gibi. oysa sen durumu sürdürüp kavgayı büyütmüşsün.

karşındakinin benlik sınırlarına girmişsin yani. onun yaptığı gibi. kendi benliğini tehdit altında hisseden her birey savunmaya geçer, saldırır. erkekler bu konuda daha berbattır, çünkü akılları o kadar iyi çalışmaz. o an strateji düşünemez. oğlan çocuğu gibi saldırıya geçer. üstelik durum eşinin annesigilde yaşanmış= eşin kendi üstünlüğünü ailesine göstermek zorunda hissetmiş.

sana para vermeyi teklif ettiği gün biraz tebessümle "paradan daha önemli bir şeye ihtiyacım var" deseydin, ne bileyim karı-kocalık bu... gönlünüzün kırık olduğunu sakin bir şekilde ifade etseydin... sen savaş boyalarını sürmüş atağa geçmişsin.

Canim benim ya kendini harap etme daha fazla nolur inşallah en dogru kararı verebilirsin fakat asla cocuğun için kalma bı arkadas yazmış oğlun yirmi yaşındayken olsaydı bu olay aile faciası çıkardı. Ilerde cocuğun neden bu adami çektin psikolojimi bozdun derse o zaman napicaksin? Cocukların huzurlu bı ortama böyle babalardan daha cok ihtiyacı var emin ol

anne oğluna "pc başından kalk ders çalış" der.

oğlu duymamazlıktan gelir çünkü işine gelmez.

anne sertçe tekrar eder.

oğlu "banane" der

anne gelir, daha sert "kime diyorum ben? ne çabuk unuttun karnedeki zayıfları? işin gücün oyun oynamak. sınıfta kalırsan görüşürz" der.

oğlu "off ya bıktım senden. bi rahat bırak" der

anne "sana verdiğim o kadar emeğin karşılığı bu mu" der

oğlu "vermeseydin. ben mi dedim" der

anne tokat atar

oğlu " senden nefret ediyorum" der. kapıyı çarpar gider

bu hikayede iki taraf da benliklerini tehdit altında gördüğünden savunmaya geçmiş. şimdi bu hikayenşn sonunda kimse oğlanın ya da annenin evi terketmesini düşünmez. e evliliklerde ne oluyor? biz gayet iyi biliyoruz ki, anne o sinirle tokat atsa da , oğlu nefret ettiğini söylese de bunların gerçek hayatta doğruluğu yok.
peki neden eşimizle tartışırken bunlara benzer olaylar olduğunda aklımıza hemen uç noktalar geliyor?

ben babamı hep mükemmel sanırdım. onlar bizim yanımızda annemle asla tartışmazdı. sesini yükseltmezdi. annemin aldığına verdiğine karışmaz.. kısacası gözümde bir numaradır. eşimle hep kıyaslardım babamı. üzülürdüm. annem bir gün "sen babanı hep böyle miydi sanıyorsun? 30 yıllık evliyiz biz. bizim de kavgamız dövüşümüz oldu. ama insan birbirini törpüleyip kötü yönlerini düzelterek bu güne geliyor. baban ilk evlendiğimizde -afedersiniz- yere tükürmez ağzıma tükürürdü... ama bak sonu ne oldu...evlilik sabır işi" dedi.

yalnız hakaret ve şiddeti onaytlıyorum gibi bir anlam çıkmasın. ne konular okuyoruz burada Allah başa vermesin. tamamen bu arkadaşa özel yazdım.

belki çoğu kişi bana kızacak ama fikirlerimi yazmak istiyorum:

gurur demek, onur demek karşındakinin her lafına çata çat karşılık vermek değildir. insan hali bazen sen sinirli olursun bazen o... evliliğin sürmesini istiyorsan bazen alttan almayı bilmelisin. evlilik yarış demek değil. kişilik kavgası değil. "bakalım kim üstün" pisti de değil.

eşinin yaptığı hayvanlık o ayrı. ama son gün sana para vermek istemesi, onundünyasında zeytin dalı uzatmak gibi. oysa sen durumu sürdürüp kavgayı büyütmüşsün.

karşındakinin benlik sınırlarına girmişsin yani. onun yaptığı gibi. kendi benliğini tehdit altında hisseden her birey savunmaya geçer, saldırır. erkekler bu konuda daha berbattır, çünkü akılları o kadar iyi çalışmaz. o an strateji düşünemez. oğlan çocuğu gibi saldırıya geçer. üstelik durum eşinin annesigilde yaşanmış= eşin kendi üstünlüğünü ailesine göstermek zorunda hissetmiş.

sana para vermeyi teklif ettiği gün biraz tebessümle "paradan daha önemli bir şeye ihtiyacım var" deseydin, ne bileyim karı-kocalık bu... gönlünüzün kırık olduğunu sakin bir şekilde ifade etseydin... sen savaş boyalarını sürmüş atağa geçmişsin.

N ekadr farklı bir düşünme şeklin var Türkmengelini.

Kavganın üzerine bu paran varmı sorusunu benim eşim de sorar,ama surat 5 karış şekilde.Hiçbirzamanda bunun bir zeytindalı olduğunu düşünmemeişimdir.
Aksine adamın tek derdi evin reisi olduğunu bana kabul ettirmek diye düşünür,daha çok sinirlenirim.

N ekadr farklı bir düşünme şeklin var Türkmengelini.

Kavganın üzerine bu paran varmı sorusunu benim eşim de sorar,ama surat 5 karış şekilde.Hiçbirzamanda bunun bir zeytindalı olduğunu düşünmemeişimdir.
Aksine adamın tek derdi evin reisi olduğunu bana kabul ettirmek diye düşünür,daha çok sinirlenirim.

bütün hayatım insanları gözlemle geçiyor. inan bana, o tip adamların zeytin dalıdır bu.. kadın anlamayıp senin gibi düşünüp davranınca da kavga büyüyor işte... o "paran var mı" diyerek: "sen benim için önemlisin. bak bana neler ediyorsun ama hala seni düşünüyorum. paranı soruyorum. yoksa banane derdim" demek istiyor.

Arkadaşları yeni evli bir gence

-“Sen evleneli neredeyse bir sene oldu, ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor,
siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar.
…
“Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder:

-“Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca hanıma şöyle bir bakarım.

Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın günü iyi geçmemiş ve havası yerinde değil.
Hiç ekmek, yemek sormadan usulca mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum.
Olur ya bazen de benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.
O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı hazır eder.
Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.

Dinleyenlerden biri:

-“Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış,
sen de fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?”

diye sormuş.

Ötekiler de “Hah! Şimdi ne olacak?” demiş.

Genç gülümsemiş;

-“Bundan kolay ne var, fesin püskülünü hafif bir fiskeyle soldan sağa atarım”
demiş.

ya fesin püskülü ya eteğin ucu... bir taraf karşısındakini idare etmeyi bilecek. baze evliliklerde genelde fesin ucuna bakılır, bazılarında eteğin ucuna... bu da insan fıtratı..

bütün hayatım insanları gözlemle geçiyor. inan bana, o tip adamların zeytin dalıdır bu.. kadın anlamayıp senin gibi düşünüp davranınca da kavga büyüyor işte... o "paran var mı" diyerek: "sen benim için önemlisin. bak bana neler ediyorsun ama hala seni düşünüyorum. paranı soruyorum. yoksa banane derdim" demek istiyor.

yok be canım.
12 senelik kocamı tanımıyormuyum,hadi ben onu tanımadım oda beni mi tanımıyor.
En çok sinirlendiğim şeylerden biridir bu ve hala yapar.

Back
X