çocuğuna kayınvalidesi bakanlar!!!

Ben değil ama eltim yaşıyor sizinle aynı durumu
Kayınvalidem hem bakıyor hem laf ediyor
Bakmayı kabul eden kendisi
mecbur olduklarını bildiği İçin laf sokması hiç bitmiyor
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Anlıyorum ben sizi

Yazdıklarınızdan anladığım zorla bakıyor,sizin durumunuzun
bakıcı tutmak için müsait olmadığını bildiği içinde bakamam diyemiyor.
ama hareketlerinden istemiyerek baktığı belli.

benim ki ayda bir ya da iki ayda bir sukoyuverir
çocuk bakmaya alıştım
parayla başka çocuklara mı baksam
köye taşınacagım gibi
biliyor ya muhtacız ona
kızım artık kreşe gidiyor
toplasan 2 saat yanında artık
ama idare ediyoruz işte
küçük hediyeler yada biraz maddi destek çıkıyorum
buda biraz idare ediyor susuyo sonra tekrar başlıyo:)

Yazdıklarınızdan anladığım zorla bakıyor,sizin durumunuzun
bakıcı tutmak için müsait olmadığını bildiği içinde bakamam diyemiyor.
ama hareketlerinden istemiyerek baktığı belli.

peki kendi evledının çocuğuna bakmak kendi evladına bu zor gununde yardımcı olmak anne babanın görevi deilmi sizce

7 aylık oğlum 1,5 aydır kayınvalidem bakıyor 3 sene önce evimizi aldık kredi ödüyoruz ev borcuna girmeden kayınvalideme anne ilerde çocuğum olursa sen bakabilirsen eve giricez yoksa tek maaşla ev borcunu ödeyemeyiz dedik tamam bakarım dedi çocuğum oldu 5 ay kendim baktım şimdi bakıyor ama hergün durmuyor hep yanında istiyor beni sürekli bu lafları duyuyorum hergün bir hastalığı çıkıyor ozaman annem gelip bakıyor anneme çokta yakın oturmuyorum üniversiteye hazırlanan bi kardeşim var o olmaza annem ben bakıcam diyo ama onada bişey diyemiyorum.sonuç 1,5 aydır hem iş hem ev hem temizlik hemde 3 gün oğlumla ilgileniyorum ve bünyem kaldırmadı ve hasta oldum çok zorrr

benı içimden hediyede almak gelmıyo artık.benım çoccuğuma deil oğlunun çocuğunna torununa bakıyor.böyle laflara maruz kalınca sinirim tepeme çıkıyor.çünkü haketmıyorum

benim de çocuğuma kayınvalidem bakıyor. ancak yorumları okuduğum kadarıyla çoğu ezbere yapılmış. sanırım anlamaya bile çalışmadan direk bir fikir sunuyoruz. benim bakıcı tutacak gücüm var. ancak kayınvalideme emanet etmek zorundayım. ailem uzak olduğu için mümkün değil. mecburiyetim sadece eşim yönünden. bu gün vazgeçsin inadından bakıcıya bırakırım ve içim daha rahat olur. yanlış anlaşılmasın bakım yönünden değil. kayınvalidemin tek problemi benimle sanırım. torunu için yapmadığı şey yok. 1,5 yıldır bakıyor kayınvalidem çocuğuma birkaç ay öncesine kadar biz konuşmuyorduk bile. ama mecbursan eğer bırakmaya bazı şeyleri görmezden gelmek zorundasın canım. ne yönden şikayetçisin bilmiyorum ama mecbursan nazına az da olsa (sınırı aşmadan) katlanmak zorundasın. ufak hediyeler alsan mesela mutlu hisseder mi kendisini? bilemiyorum. belki de gerçekten yorgun olduğu için size de bunu hissettirmeye çalışıyodur. bakmasını istediğinizde bakabilecek gücü olduğunu sordunuz mu ya da o mu teklif etti ben bakarım diye. bunlar önemli bence.
onca yaşananlara rağmen ben arada oğluma "bu gün yaramazlık yaptın mı, üzme kimseyi" falan diyorum henüz 2,5 yaşında tabiiki sözümden anlamaz. kayınvalidem "oğlum beni üzmez" diyo mesela. tek içimin rahat olduğu konu oğlumun bakımının iyi olması. o da olmasa zaten ne koca bilirim ne başkasını. ara ara ciddi anlamda tartışsakta bir şekilde yutuyosun. mecbursun. inşallah yardımcı olabilirim.

dialoklarınız nasıl.çocuğu ona mı bırakıyorsunuz?bırakırken alırken nasıl davranıyor.yedirmesi içirmesi ilgi alaksı nasıl
sabah ben çıkıyorum
eşim benden sonra çıkıyo
çıkmadan arar annesini eve gelir
uyanana kadar oda yatar bizde
kahvaltısı yaptırır
13,00de kreşe bırakır
17,00de alır 18,00de ben gelirim

dediğim gibi aslında çok sevmeyiz birbirimizi
ama idare ediyoruz
işte küçük hediyelr alırım,ev eksiğini tamamlamaya çalışıyorum
kışın maddi destekde yaparım
idare ediyorux

peki kendi evledının çocuğuna bakmak kendi evladına bu zor gununde yardımcı olmak anne babanın görevi deilmi sizce
Biz onların yaşına gelince ne düşünürüz bilemiyorum ama çok da büyük konuşmamak Lazım.Belki de gerçekten kendini o güçte hissetmiyordur.Kaç yaşında kayınvalideniz?

Bu anne babalarınki de ne bitmek bilmez görevmiş. O zaman siz de bir annesiniz. Herkesten önce sizin göreviniz çocuğunuza bakmak.

Kadin zor durumda oldugunuzu dusundugu icin mecburiyetten bakiyor, yakinmalarina katlanin bence. Ben kendi cocuguma bakarken bile yoruldum of pof ediyorum bazen, yasli basli kadin tabi ki yakinir. Bence si de onun gonlunu hos etmek icin elinizden geleni yapin cunku yaptigi cok buyuk fedakarlik, torunu da olsa kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil hele de o yastan sonra.

Bir insan yorgun olabilir gerçekten de hasta olabilir çocukla uğraşmak bir yaştan sonra kolay değil evde oturup bebek bakan arkadaşlarınıza bir sorun size söylesinler sabahtan akşama kadar hem de genç yaşlarında yoruluyorlar. Her an başında olmak zorundasınız ağladığında eğlendirmek zorundasınız başıboş bırakamazsınız ona da hak verin bakıcıdan iyidir hiç olmazsa bir de kendi anneniz yok mu arada o gelse?

aynen.sabaha kadar 3-4 kere kalkan benım sabahın körunde yola duşen benım.akşam gelüp hemen mutfağa dalan benım.ama hep yorulan hasta olan o.bana kımse acımıyo

benimde k.validem bakıyorrrr 1sene ben baktım oğlum 4,5 yaşında şimdi

yarım gün anasınıfına gidiyor bu sene biraz daha rahatızz çok şükür

benimde ailem uzakta senede 1-2 defa anca gelebiliyorlar

bakmamak içinm mırın kırın etmesede garip garip huyları yok değil

oğluma çok düşkün o konuda gözüm arkada değil ama hiç kimse annenin yerini dolduramaz

ama ikinciye bakamam diyor bende şuan yapmayı düşünmüyorum....

nasıl tahamul edıyorsunuz.kocanız ne dıyor bu duruma

ben bakmasın demedim ki?
ama o yaşta çocuğa bakmakta zor değilmidir?
zaten kendi evladını/evlatlarını büyüterek görevini yapmış olmuyor mu?
okut,büyüt,evlendir,çocuğuna bak.herkeste çocuğa bakamaz.
istekli değil ama sonuç olarak bakıyor çocuğunuza.
hem baksın hem istekli olsun mu istiyorsunuz?
bakmam dememiş ki çocuğunuza.

aslında öle zor ve içler acısı ki durumumuz
şöole düşününce hep birilerine gebe kalmak
bakıcı tutun diyen hanımlar
bakıcılar 1000 liradan agzını açıyo
mecbur minnet edicen kv
ama çok zor kızlar
hele bir de işi varsa eltiye görümceye bırakmışsa
akşam bi de onları tavırlarını görüyorsun
offffffff ki ne offff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…