çocuğuna kayınvalidesi bakanlar!!!

merhaba benim kızkma da kv bakıyor ama binbir nazla
çocuk olmadan önce aylarca yalvardı siz yapın ben bakacağım diye ama şimdi durmadan laf sokuyor
eşimi razı edebilsem bakıcı bulacağım ama malesef eşim razı değil başkasının bakmasına.kadın çocuğuma bakıyor diye bizi kendine köle etmek istiyor.
çocuğum 2 yaşına girdi.10 ay kendim baktım.sonra annem baktı.son 8 aydır da kv bakıyor.
kv nin sigortası,cep harçlığı,evinin mutfak masrafı, temizlik malzemeleri masrafı,kv ye ufak hediyeler herşey karşılanıyor ama hala istiyor.en son isteği yazlık.o kadar yüzsüz gerisini siz düşünün.
kızım sabah kreşe gidiyor.1 de kv alıp uyutuyor.3,5-4 gibi kalkıyor.o saatten akşam 7,5 a kadar bakıyor.ama ona sorsanız bütün gün onunlaymış gibi
her gün biyeri hastalanır.özel dr a götürüyüm dediğim zaman sa gitmemek için binbir bahane çünkü gerçekte hasta değil.
annem aylarca baktı gıkı çıkmadı kv ise demediğini bırakmadı
her sabah,her akşam gün içinde arar teşekkür ederim ama yine de kötü olurum.ona göre maaşımı eline sayacağım rahat edecek.
imkanı olan kimse kv sine baktırmasın.hatta maddi olarak zorlasın kreşe ya da bakıcıya versin

benim komşum kızının çocuğuna bakıyor,kendisi emekli.sabah kızı getirir çocuğun yiyecekleriyel birlikte,akşam iş çıkışı alır gider.asla da yemeğe kabul etmez.akşama kadar çocukla yeterince yoruluyorum,herkes evinde yesin der.evinde tadilat işlerini damat yaptırır,ayda bir kızı annesine temizlikçi getirir,ufak tefek hediyeleri saymıyorum bile.ama damadın hiç söylendiğini duymadım.çocuğumuz güvenilir ellerde ya o bize yeter der.

kimse birşeye zorunluı diil ama en başında bakarım diyipte
sonra sukoyuvermesine kızıyorum ben
net olmalı bence gelinin tavrına davranışına göre yan çizmemeli
kesinlikle haklısınız
benim kv çocuk yapalım diye öldü.doğur ben bakacağım dedi.yalvardı.ama şimdi şunu alın,bunu alın diyor.üstüne birde laf sokuyor
bilmem kimin gelini kv çocuğa bakıyor diye kv sine hizmetçi tutmuş,bilmem kim kv sine şunu almış,bilmem kim gelinine kızmış çocuğu üstlerine atmış ne haliniz varsa görün demiş şimdi hayatını yaşıyormuş vs
ya baştan bana güvenmeyin bakmam deyin ya da dönsöz gibi kıvırmayın
burada yorum yapan bazı arkadaşlar o kadar rahat konuşmuşlar ki.başına gelen bilir.kimse mecbur olmasa çocuğunubaşkasına bırakmaz.

kimse bakmak zorunda değil ama benim kızımda bakıcı ellerinde ..annem burnumun dibinde kayınvalidemde aynı şehirde kimseye yük olmak istemedim ama kimsede biz bakarız demedi borçlu halimle bakıcya para ödüyorum Allah bana sağlık sıhhat uzun ömürler versin ve erken emekli olmaya bakıp torunlarımı ellere bırakmayacağım yavrularımın parası çarçur olmasın

ne kadar ağır eleştiriler var
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
benim kayınvaldem tutturdu ben bakıcam diye plan fln yapıyor ocakta okula başlarsın dıye
hiç benim fikrimi soran yok bende eşimle konuştum annem bakıcak zorunda kaldıkça kayınvaldeme bırakcaz
benim yok dediğime onun evet diyeceğini biliyorum çocuğumun o şekilde büyümesini istemiyorum

Bakıyorlarda Allah senden razı olsun deyip dili tutmak lazım elden başka bir şey gelmez...

maalesef kvdeler çocugumuz sayesinde çok güzel kullanıyorlar bizi
şimdi buna izin vermeyin yahu diyenler olacaktır
davulun sesi uzaktan hoş gelir
yedi kaç yabancıya evladını bırakıp akşama kadar kuracagına,kvyi çekmek daha cazip geliyo
bi nevi çocugumuz için kendi sinirlerimizle oynanmasına müsade ediyoruz

ozaman ya bakici tut yada sen bak kardes baska yapicak bisey yok bi yastan sonra cocuk sesi cekmek istemiyor bazi insan yapicak bisey yok

Bakmak istemiorsa surekli goturmeyin belli zamanlar gorsun tabi kaynanadan kaynanaya fark var benim alt komsu dogdugundan beri bakior,,mesela ben kaynanayla yan yanayim 5bgune bir gidioruz gittigimiz zaman bile kynanam degil esim ve k babam ilgilenir kaynanam cok nadir sevmeye sever cok sever en iyisi zorla bakiosa bnce kendisiyle konusun bakamam yorgunum diosa alin

aynen.sabaha kadar 3-4 kere kalkan benım sabahın körunde yola duşen benım.akşam gelüp hemen mutfağa dalan benım.ama hep yorulan hasta olan o.bana kımse acımıyo
Aaa kayınvalideye bak. Bir de size zorla çocuk doğutturmuş olmalı.
Madem yetişemiyorsunuz, kendiniz bakamayacaksınız doğurmayın o zaman kardeşim. Niye doğurdunuz? Onun göreviyse çocuğunun çocuğuna bakmak, sizin kendi çocuğunuza bakmak asli göreviniz.

Herkes otursun çocuğuna baksın kimseden de laf yemesin...

Mumkun mertebe kimseye guvenilmemeli yalvarsalar bile. Is basa dusunce insanlar deyisebiliyor. Kimseye el aman etmemek lazim mumkun mertebe. Zaten burnundan da fitil fitil getiriyolar. Qllah kimseyi kimseye muhtac etmesin.

Bi ara kayinvalidem ne olduysa devamli bana gelini sakat kalip ona kayinvalidesinin baktigi i soyliyordu. Gelin ben kayinvalideme yaslaninca bakmam diyomusta. Bunun yerini hazirliyo bana belki sen dusersin elime diye. Herkes cesit cesit. Ben de dedim Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin. Kimse kimseye muhtac olmadan Allah canimizi alsin.

Ne baktir ne yüzünü gister sanki senin çocuğuna bakiyo oglunun çocuğu kizlarinin cocugu olsa laf yapmazlar kendin otur bak gerekirse kuru ekmek ye verme onlara bakarlar ama suratlariyla biktirirlar

bakmak zorunda değil yaşını başını almış kadın rahat etmek ister mecbur hissetmiş kendini bakarım demiş bumu bahaneniz sizin bebenizle mi uğraşacak ne kadar bencilsiniz nazlanmasını bile çok görüyorsunuz herşey sizin istediğiniz gibi olamaz hanımefendi

Kendi çocuğuna o baksın, sonra yetmesin senin çocuğuna da baksın çünkü görevi.
Ee sen kimin çocuğuna bakacaksın bu durumda anne olarak?
Hani görevmiş ya o bakımdan soruyorum?

Tamam bakıcı bakmasın da görev falan ne alaka ya o anneyse sizler de artık annesiniz.
Normalde kayınvalidelerinizi çok dinler gibi niye böyle büyük bir kararda "o ben bakarım dedi ona güvendim doğurdum" diyosunuz.

Istemz yor belli. Bakmak zorunda değil zaten.baksa iyi olur ama herkes çocuk baka.maz. hele yaş geçince.ya görmezden gelip dert etmeyin yada başka çözüm bulun.

bir de bu vardı değil mi,çocuk konusunda kaynanayı dinleyesileri gelmiş

Bakamayacaksanız doğurmayın.ne kayınvalide nede sizin anneniz bakmak zorunda deil.yok oğlunun çocuğu bilmemne diosunuz.kadın ölene kadar çocukmu baksın?evde oturun çocuğunuza bakın.yada çalışmak zorundaydınız çocuk yapmasaydınız?buladar basit

Uç yil yalvardi ele güne hep oğlumun çocuğu olsun ben bakicam kimselere birakmam dünürle sirayla bakariz dedi durdu ama öyle boyle değil sonra hamile kaldim tamamen kendi isteğimle ona güvenmedim yani ikizlerim oldu hamileliğin betbat geçti çoğul gebelik düşük riski sonra erken doğum riski derken olduk olduk dirildik daha o zaman kivirmaya basladi
Çocuklar onuç aylik garip anam iki senedir bende kaliyor memlekete sekiz saat evimiz ücretsiz izindeyim ama ikiz oldu bakamiyorum Tek basima eylül ayin da 20 gün kaldik KV de de annemin Dr kontrolleri var di(annem nisanda beyin kanamasi geçirdi .. hastaneden cikti derhal kizlarima bakmaya devam etti kiyamam Allah bin kere razi olsun anamdan) yirmi günden sonra ne mi oldu nerdeyse bosanicaktik Görümce hanim kiyamamis annesine yorulmuş annesi kendi sekiz yil iki çocuğuna baktirdi o zaman yorulmuyordu herhalde..olmadik lafi işittik kisaca..

Gecen agzini aradim anne çok borçlandik ise baslicam ne yapsak annem tek bakamaz dedim bakiçi tut dedi ..
Asla bakmak zorunda değil kizmadim ama zamani gelince calmasin kapimi bende bakmak zorunda değilim bakici tutsunlar ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…