çocuğuna kayınvalidesi bakanlar!!!

Bu büyük sıkıntı benim erkek kardeşim de aynı durumu yaşıyor. Ikı tarafında yani hem anneannenin hem de babaannenin bakabilme gücü varken yani sağlık durumları iyiyken yorgunu yokuşa sürüyorlar da sürüyorlar...
Çok üzülüyorum onlara. Kimse elini taşın altına koymak istemiyor.
Hem kim ister evladını küçücükken bırakıp çalışmayı. Mecburiyet...
Biraz yardım etseler biraz içine sindirseler ne olur sanki.
O diyor bana güvenme bu diyor bana güvenme, e size güvenmeyip kime güvenecek bu çocuklar Allah aşkına

Merak etmişsiniz söyleyeylim. Öncelikle kimse size hak vermek zorunda değil kaynananızda o yaşında illla torun bakmak zorunda değil. Gençler bile yoruluyor değil ki kaynana yorulmayacak. Evet eleştiren biri de benim ve çalışıyorum. Çocuğum olduğunda işi bırakacağım ve bir süre çocuğuma kendim bakıcam ama çalışmak zorunda olsaydım da bakıcı tutardım ona param mı yok kaynanama baktırsam bile hastayım yorgunum dediğimde garipsemezdim çünkü bu kadın da hem evinin işlerini yemeğini yapıyor hem de bir bebekle ilgileniyor ki hiç kolay değil. Siz tamam hem çalışıyor hem evle ilgileniyorsunuz ama bebeğinizle sadece akşamları ilgileniyorsunuz ve gençsiniz o yaşta olduğunuzu ve bu yükün altında olduğunuzu bir düşünün kaç sene önce çocuk bakmış büyütmüş üzerinden ne kadar zaman geçmiş tekrar aynı şeyleri yaşamak alışmak zor sizin anneniz için de kaynananız için de. Zaten annelerinde kaynanaların da derdi bitmiyor kendi çocuklarına bakıyorlar büyütüyorlar tam rahat edecekler bu sefer torun bakıyorlar. Tabii ki bakılır o da oğullarının evladı ama biraz empat yapın lütfen. Sonuçta ben bakmam dememiş güzel de bakıyorsa arada olabilir biraz büyüyünce kreşe verirsiniz. Ne demek eleştiren insanlar siz biliyor musunuz filan zaten çoğu kişi çalışıyor ve mecburen anne ya da kaynanaya baktırıyor kendi anneniz yorgunum hastayım dese yine alınır mısınız eşiniz kızsa annen hep şikayet ediyor diye ne cevap verirsiniz?

hanfendi kimse sizin evlat sevginizi elinizden almıyor ki
ne kadar yanlış düşünüyorsanız
maddi manevi bakabiliyorsanız doğurun doğurabildiğiniz kadar...
ama anneniz yada kayınvalidenize bakamadıkları halde ZORLA bakmalarını beklemek çok yanlış...

bana ne anaannem ne babaannem baktı kardeşime de annem de çalışan bi kadın sence kime güvendi bizi doğururken bak büyüdük okuduk memur olduk kendi yuvalarımızı kurduk...

burada bir arkadaşın yazdığı gibi "damdan düşenin halinden damdan düşen anlar"
yorum yapmayacağım başka.

peki kaynana sana canını sıkacak bişi sölyince eşşinle paylaşıyormusun?ben paylaşıyorum.huzurumuz kaçıor çok

Aynen. Bir de bu cocuk yap baskisi Turkiyeye has bir sey de degil. Dunyanin her yerinde var. Alman kayınvalide de yapiyor, Ingiliz de, Nijeryali da. Yani evlilik olgunluguna erismis insanlarin bu baskilara aldanip cocuk yapmasi uzucu olan.:)

bana ne anaannem ne babaannem baktı kardeşime de annem de çalışan bi kadın sence kime güvendi bizi doğururken bak büyüdük okuduk memur olduk kendi yuvalarımızı kurduk...
Benim oğluma da kimse bakmadı. Arada bir halası sadece. Kı ona da minnet etmedik çoğu zaman.
Ama cocuk henüz 7 aylık annesi mecbur çalışacak. Daha doğrulamadılar ki bakıcı tutabilsinler. Ya anneanne bakacak ya babaanne.
Başka çare var mı?

200-300 Tl de olsa, aylık bir harçlık verin KV'ye bence. Anneciğim, emeklerini karşılamaz, ama o kadar hakkın geçiyor, sen de az da olsa istediğin bişeyi alırsın kendinize diyin. Motive eder, daha az şikayetçi olur diye düşünüyorum.

peki kaynana sana canını sıkacak bişi sölyince eşşinle paylaşıyormusun?ben paylaşıyorum.huzurumuz kaçıor çok

kocamla aramızın açılmaması için pek paylaşmıyorum içime atıp atıp taşıyorum.zaten kendi de görüyor ama ne yapsın annesi laf söyleyemez ki.sonuçta bakıcı da denedim ve aklım evde çok kaldı.kendi canın katlanamıyorum deyip laf söylerse el insanı neler yapar.iyi bakıcı bulmak ve rakamı karşılamak kolay değil.zaten bakıcı lafını duyuncada sıkıntı yaptı.ben bakarım diyor ama her gün söyleniyor.ne yemesini sorarım ne içmesini alınır her şeyden.en azından sağlıklı büyümesi için katlanıyorum.
sonuçta kolay iş değil çocuk bakmak ama lafları ok gibi saplanıyor.kendini bileceği yaşa kadar yanında kalsın.büyük okula başladı rahatladık derken 2. bebek geldi sil baştan başladık.ama ben artık takmamayı öğrendim.
her şeyi duymayın görmeyin .

Allah kolaylık versın . Cocugum yok olmasını gercekten cok ıstıyorum ama ortada bakacak yok . Sadece ıstıyorum ! ama yazılanları okuyunca ( zaten düşündügüm bir konuydu ) ıyıce korkmaya basladım ..

Emın olmak ıcın soruyorum , Hamılelık takvımı gordum sızde , Bu sorunlara ragmen ıkıcıye mı hamılesınız ?

Ya kadincagiza haksızlık etme, tamam belki torunudur ama bir gün degil iki gün degil ki....kadıncağız bakamıyor olabilir...Kadının yaptığı büyük bi fedakarlık bence....Siz işe sanki yapmak zorundaymis gibi düşünüyorsunuz ama bence öyle degil ne kadar sevse de eski tahammülü gücü kuvveti sağlığı kalmamış olabilir....
Çocuğun kaç yaşında bu arada, yaşlıların ağlayan cofouklara tahammülü eskisi gibi olmayabilir....yine de kadının yaptığı büyük fedakarlık...

Canim biz zaten burada asla ve asla toruna bakmasinlar demiyoruz. Bunu bir zorunluluk olarak ailelerinin sirtina bindirilmesine sinirleniyoruz. Bir de ustune yapilan elestirilere. Yok sizlanmadan baksinlar, yok hic laf etmesinler... Yani bunlar robot mu? Anneler dahi cocuklarina bakarken yeri gelip sinirleniyor, yeri gelip bagirip cagiriyorken, sizlaniyorken bu tip seyler torunlarina baken kayınvalide ve annelere cok goruluyor. Yoksa kayınvalidelerin buyuk kismi zaten haftada birkac gun 2 3 saat torun bakmaya bir sey demez.Hele ki fedakar Turk annelerinden bahsediyorsak... Ama bizim kadinlar ne yapiyor? Haftanin 6 gunu sabah 7 aksam 6 yasli basli kadinlara ufacik cocuklari birakiyorlar isci calistirir gibi. Bir de ustune yapilan bu buyuk iyilik karsisinda minnet dahi duymuyorlar o kotu.
-Torunu degil mi, tabi ki bakacak. SIkIysa bakmasin!!! tipi sozler soyluyorlar. Kadin oflasa suc, dert yansa suc, yoruldum dese suc, sizlansa suc. 50-60 yasinda kadinlardan bahsediyoruz. Turlu turlu hastaliklari var, vucutlari bizimki kadar guclu degil, direncleri yok... Yazik gunah yani.

Son düzenleme:
Böyle bakınca haklısınız tabiki. 12 saat bilfiil bakıpta bir de şikayet etmesin mi bu kadın. O kadarına da katlan artık.
Hoş tut gönlünü al...

Sosyal devlet olmadığımız için çalışan annelerde bakıcı hep problem. Kayınvalide ya da anne bakmak zorunda değil evet ama ben ve kardeşim bir süre bakıcıda kaldık o kadar kötüydü ki çocukluğumun travmasıdır resmen. Anneannemle geçen günler ise çocukluğumu dair hoş hatıralar düşündükçe burnumun direğini sızlatan. Bir kez bakıcı o dönem henüz bir kaç aylık bebek olan kardeşime uyku ilacı içirmişti. Annemin ağlamaları babamın çocuğu tokatlayıp uyandırmaya çalışması dün gibi aklımda.

İşte böyle hanımlar beylik laflar etmesi kolay bir de yaşayandan dinleyin istedim. Ben de kendi çocuğumu annem ve kayınvalide dışında kimseye bırakmam allah o günleri gösterirse. Zaten yarım gün çalışıyorum baksınlar bi zahmet

senin açındanda çok kayınvaliden açısandanda...sen çalışmak zorundasın kayınvalidende tam ohh çekiyo çocuklarını büyüttüğü için sonra tekrar başa sarıyor.sen alttan almaya çalış hatta anne sana yük oluyoruz kusura bakma falan de gönlünü al.düşün kadının bütün sosyal hayatı çocuğuna bağlı..onlarda severek bakıyor ama yorulmaları çok normal onada hak ver..

Ya ben bir de bakiciya paramiz yok lafina da cok inanmiyorum. Yani gercekten parasi olmayanlar da vardir, ama adim gibi eminim bu bahane arkasina siginanlar da bir o kadar coktur. Cocuk yapmaya basladiktan sonra her seyinden kisacaksin. Yemeginden, kiyafet, makyaj, kozmetik, ulasim... Kadinin da erkegin de calistigi bir evde haftada 2 bilemedin 3 gun bakiciya verilcek para cikarilir diye dusunuyorum harcamalardan kisilirsa. Haftada 1 2 gun de annneye/kayınvalideye birakilir cocuk. O zaman sorun cikmaz. Ama haftanin 5 6 gunu isci calistirir gibi yalki basli kadinlara cocuk baktirirsaniz, o ignelemelere, sizlanmalara da katlanicaksiniz. Az bile. Ben olsam evlatliktan bile reddederim. El insaf yani! Koleniz degil o insanlar, ya da robot da degiller.

Sadece çocuğunuzdan mı yakınıyor, başka durumlarda yaklaşımı nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…