- 23 Ekim 2014
- 93
- 89
- 18
- 43
- Konu Sahibi morpapatyam
-
hanfendi kimse sizin evlat sevginizi elinizden almıyor kibenim iki çocuğuma da kayınvalidem bakıyor bakmak zorunda mı"değil" ama bakmalı mı "evet".çünkü çocuk gelinin çeyizi ile gelmiyor.oğlu ile ortak yapılıyor.oğluna canım cicim derken torunun oğlunun kanından olduğunu unutmamalı.burada senin ailen yok mu ,onlar niye bakmıyor diye soranlar ileride KV den şikayet edecekler mi acaba?kızın annesi bakarsa sorun yok,zaten kızın annesi mecbur ama erkeğin annesi mecbur değil.olaya çok taraflı bakılıyor .
yıllardır sıkıntılı şekilde yaşıyorum ne zaman laf söyleyecek,ne diyecek,bugün ne çıkartacak diye bekliyorum.
benim annem baktığında ki 15 yaşbüyük annem hiç laf söylemiyor.
esas sıkıntı"erkek" annesi olmaktan geçiyor sanırım.kaprisler bir türlü bitmek bilmiyor.
konu sahibini çok iyi anlıyorum.gerçekten hasta olsa ,sorun olsa deli değilim üzerine gideyim çocuğuma bak deyim.hatta hastayken özellikle istemem baksın.ya birşey olursa diye ikisine de.
bu zamanda bakıcı parası,kreş parası vs ayarlayıp doğurabilecek arkadaşlara helal olsun demeyi de unutmamak gerekir.herkes aynı maaşa çalışamıyor.evde oturmayı çocuğuma bakmayı herşeyden çok isterim ama benim o kadar maddi gücüm yok.ama bu parayı ayarlamayı bekleyip evlat sevgisinide elimden kimse alamaz.
aileler bugünler içindir.biz geleneklerimizden böyle gördük Allah sağlık verdikçe KV de kızın annesi de toruna bakmalı.
bana ne anaannem ne babaannem baktı kardeşime de annem de çalışan bi kadın sence kime güvendi bizi doğururken bak büyüdük okuduk memur olduk kendi yuvalarımızı kurduk...Bu büyük sıkıntı benim erkek kardeşim de aynı durumu yaşıyor. Ikı tarafında yani hem anneannenin hem de babaannenin bakabilme gücü varken yani sağlık durumları iyiyken yorgunu yokuşa sürüyorlar da sürüyorlar...
Çok üzülüyorum onlara. Kimse elini taşın altına koymak istemiyor.
Hem kim ister evladını küçücükken bırakıp çalışmayı. Mecburiyet...
Biraz yardım etseler biraz içine sindirseler ne olur sanki.
O diyor bana güvenme bu diyor bana güvenme, e size güvenmeyip kime güvenecek bu çocuklar Allah aşkına
hanfendi kimse sizin evlat sevginizi elinizden almıyor ki
ne kadar yanlış düşünüyorsanız
maddi manevi bakabiliyorsanız doğurun doğurabildiğiniz kadar...
ama anneniz yada kayınvalidenize bakamadıkları halde ZORLA bakmalarını beklemek çok yanlış...
benim iki çocuğuma da kayınvalidem bakıyor bakmak zorunda mı"değil" ama bakmalı mı "evet".çünkü çocuk gelinin çeyizi ile gelmiyor.oğlu ile ortak yapılıyor.oğluna canım cicim derken torunun oğlunun kanından olduğunu unutmamalı.burada senin ailen yok mu ,onlar niye bakmıyor diye soranlar ileride KV den şikayet edecekler mi acaba?kızın annesi bakarsa sorun yok,zaten kızın annesi mecbur ama erkeğin annesi mecbur değil.olaya çok taraflı bakılıyor .
yıllardır sıkıntılı şekilde yaşıyorum ne zaman laf söyleyecek,ne diyecek,bugün ne çıkartacak diye bekliyorum.
benim annem baktığında ki 15 yaşbüyük annem hiç laf söylemiyor.
esas sıkıntı"erkek" annesi olmaktan geçiyor sanırım.kaprisler bir türlü bitmek bilmiyor.
konu sahibini çok iyi anlıyorum.gerçekten hasta olsa ,sorun olsa deli değilim üzerine gideyim çocuğuma bak deyim.hatta hastayken özellikle istemem baksın.ya birşey olursa diye ikisine de.
bu zamanda bakıcı parası,kreş parası vs ayarlayıp doğurabilecek arkadaşlara helal olsun demeyi de unutmamak gerekir.herkes aynı maaşa çalışamıyor.evde oturmayı çocuğuma bakmayı herşeyden çok isterim ama benim o kadar maddi gücüm yok.ama bu parayı ayarlamayı bekleyip evlat sevgisinide elimden kimse alamaz.
aileler bugünler içindir.biz geleneklerimizden böyle gördük Allah sağlık verdikçe KV de kızın annesi de toruna bakmalı.
Aynen. Bir de bu cocuk yap baskisi Turkiyeye has bir sey de degil. Dunyanin her yerinde var. Alman kayınvalide de yapiyor, Ingiliz de, Nijeryali da. Yani evlilik olgunluguna erismis insanlarin bu baskilara aldanip cocuk yapmasi uzucu olan.:)Çocuk yap demek kolay, herkesin ağzında 'aman gecikmeden yapın, sonra olmaz' lafları. Çocuğu eşinle karar verirsin, şartlar olgunlaşır, hazır hissedersin kendini öyle yaparsın. Ona bakarsan komşu teyzeler bile çocuk yapın diye söyler. Herkes bu lafları dinlese ohoo...
Ben kesinlikle annelere güvenerek çocuk yapmaya karşıyım. Belki de o yüzden erteliyorum bu işi. Herkesin kendine göre hayatı var, eğer hayatımda çocuğa yer açabilirsem ben de yapıcam. Annem ve kv biz bakarız diyorlar da nereye kadar...
Benim oğluma da kimse bakmadı. Arada bir halası sadece. Kı ona da minnet etmedik çoğu zaman.bana ne anaannem ne babaannem baktı kardeşime de annem de çalışan bi kadın sence kime güvendi bizi doğururken bak büyüdük okuduk memur olduk kendi yuvalarımızı kurduk...
200-300 Tl de olsa, aylık bir harçlık verin KV'ye bence. Anneciğim, emeklerini karşılamaz, ama o kadar hakkın geçiyor, sen de az da olsa istediğin bişeyi alırsın kendinize diyin. Motive eder, daha az şikayetçi olur diye düşünüyorum.arkadaşlar mrb.sizlerin arasında benım gibi çocuğuna kayınvalidesi bakıpda kayınvalidesiyle sorunlar yaşıyan varmı?benım artık tahamul gucum kalmadı.biraz sizlerle konuşup benım gibi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.kayınvalidem sanki çocuğa biz zorla baktırıyoruz gibi davranıyor.hep yorulmuş oluyo, hastalanmış oluyo....sizlerinki nasıl davranıyor
peki kaynana sana canını sıkacak bişi sölyince eşşinle paylaşıyormusun?ben paylaşıyorum.huzurumuz kaçıor çok
çok merak ediyorum.burda bilip bilmeden benı ve benım gib psikolojik şiddet gören anneleri eleştiren hanımlar sizler kv deniz için ne yapıyorsunuz.yada nekadar yakınlıktasınız?yada çalışıyormusunuz?işte elin evde kv denızın ağız kokusunu çekiyormusunuz?
bi konuda anlaşalım.ben asla kv deme çocuğuma bakrmısın dıye sormadım.hatta eşime demimki" tamam ben bakarım" diyor ama gerçekten isteklimi.
hiç demiyosam kvdeme haftada 10 defa Allah razı olsun derim.çocuk uyudumu sende hemen yat derim.hatta öğlen yemekten sonra çocuğu uyutmaya gayret ederım.ama benım "anne bugun kahvaltısını yedımı" dıye sormam alınganlık konusu olur.oysa benım çocuğum pek yemek yemıyor.yumurtasını yemedıyese ben yedırıyım dıye sorarım onu.
kımse kımsenın hayatını böyle eleştrıremez.karlarınıd.hele hele bunların hiç birini yaşamamışsa.tavsıyen varsa konuş.yapıcı herturlu eleştırye açığım.ama yıkıcılar gerçekten yıkıyo
Ya kadincagiza haksızlık etme, tamam belki torunudur ama bir gün degil iki gün degil ki....kadıncağız bakamıyor olabilir...Kadının yaptığı büyük bi fedakarlık bence....Siz işe sanki yapmak zorundaymis gibi düşünüyorsunuz ama bence öyle degil ne kadar sevse de eski tahammülü gücü kuvveti sağlığı kalmamış olabilir....arkadaşlar mrb.sizlerin arasında benım gibi çocuğuna kayınvalidesi bakıpda kayınvalidesiyle sorunlar yaşıyan varmı?benım artık tahamul gucum kalmadı.biraz sizlerle konuşup benım gibi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.kayınvalidem sanki çocuğa biz zorla baktırıyoruz gibi davranıyor.hep yorulmuş oluyo, hastalanmış oluyo....sizlerinki nasıl davranıyor
Canim biz zaten burada asla ve asla toruna bakmasinlar demiyoruz. Bunu bir zorunluluk olarak ailelerinin sirtina bindirilmesine sinirleniyoruz. Bir de ustune yapilan elestirilere. Yok sizlanmadan baksinlar, yok hic laf etmesinler... Yani bunlar robot mu? Anneler dahi cocuklarina bakarken yeri gelip sinirleniyor, yeri gelip bagirip cagiriyorken, sizlaniyorken bu tip seyler torunlarina baken kayınvalide ve annelere cok goruluyor. Yoksa kayınvalidelerin buyuk kismi zaten haftada birkac gun 2 3 saat torun bakmaya bir sey demez.Hele ki fedakar Turk annelerinden bahsediyorsak... Ama bizim kadinlar ne yapiyor? Haftanin 6 gunu sabah 7 aksam 6 yasli basli kadinlara ufacik cocuklari birakiyorlar isci calistirir gibi. Bir de ustune yapilan bu buyuk iyilik karsisinda minnet dahi duymuyorlar o kotu.Benim oğluma da kimse bakmadı. Arada bir halası sadece. Kı ona da minnet etmedik çoğu zaman.
Ama cocuk henüz 7 aylık annesi mecbur çalışacak. Daha doğrulamadılar ki bakıcı tutabilsinler. Ya anneanne bakacak ya babaanne.
Başka çare var mı?
Böyle bakınca haklısınız tabiki. 12 saat bilfiil bakıpta bir de şikayet etmesin mi bu kadın. O kadarına da katlan artık.Canim biz zaten burada asla ve asla toruna bakmasinlar demiyoruz. Bunu bir zorunluluk olarak ailelerinin sirtina bindirilmesine sinirleniyoruz. Bir de ustune yapilan elestirilere. Yok sizlanmadan baksinlar, yok hic laf etmesinler... Yani bunlar robot mu? Anneler dahi cocuklarina bakarken yeri gelip sinirleniyor, yeri gelip bagirip cagiriyorken, sizlaniyorken bu tip seyler torunlarina baken kayınvalide ve annelere cok goruluyor. Yoksa kayınvalidelerin buyuk kismi zaten haftada birkac gun 2 3 saat torun bakmaya bir sey demez.Hele ki fedakar Turk annelerinden bahsediyorsak... Ama bizim kadinlar ne yapiyor? Haftanin 6 gunu sabah 7 aksam 6 yasli basli kadinlara ufaik cocuklari birakiyorlar isci calistirir gibi. Bir de ustune yapilan bu buyuk iyilik karsisinda minnet dahi duymuyorlar o kotu.
-Torunu degil mi, tabi ki bakacak. SIkIysa bakmasin!!! tipi sozler soyluyorlar. Kadin oflasa suc, dert yansa suc, yorulsdum dese suc, sizlansa suc. 50-60 yasinda kadinlardan bahsediyoruz. Turlu turlu hastaliklari var, vucutlari bizimki kadar guclu degil, direncleri yok... Yazik gunah yani.
Canim biz zaten burada asla ve asla toruna bakmasinlar demiyoruz. Bunu bir zorunluluk olarak ailelerinin sirtina bindirilmesine sinirleniyoruz. Bir de ustune yapilan elestirilere. Yok sizlanmadan baksinlar, yok hic laf etmesinler... Yani bunlar robot mu? Anneler dahi cocuklarina bakarken yeri gelip sinirleniyor, yeri gelip bagirip cagiriyorken, sizlaniyorken bu tip seyler torunlarina baken kayınvalide ve annelere cok goruluyor. Yoksa kayınvalidelerin buyuk kismi zaten haftada birkac gun 2 3 saat torun bakmaya bir sey demez.Hele ki fedakar Turk annelerinden bahsediyorsak... Ama bizim kadinlar ne yapiyor? Haftanin 6 gunu sabah 7 aksam 6 yasli basli kadinlara ufaik cocuklari birakiyorlar isci calistirir gibi. Bir de ustune yapilan bu buyuk iyilik karsisinda minnet dahi duymuyorlar o kotu.
-Torunu degil mi, tabi ki bakacak. SIkIysa bakmasin!!! tipi sozler soyluyorlar. Kadin oflasa suc, dert yansa suc, yorulsdum dese suc, sizlansa suc. 50-60 yasinda kadinlardan bahsediyoruz. Turlu turlu hastaliklari var, vucutlari bizimki kadar guclu degil, direncleri yok... Yazik gunah yani.[/QUOT
Hocam sana katılıyorum , Bu arada iyisin degil mi Hocam, uzun süredir gorusemiyorduk :)))
arkadaşlar mrb.sizlerin arasında benım gibi çocuğuna kayınvalidesi bakıpda kayınvalidesiyle sorunlar yaşıyan varmı?benım artık tahamul gucum kalmadı.biraz sizlerle konuşup benım gibi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum.kayınvalidem sanki çocuğa biz zorla baktırıyoruz gibi davranıyor.hep yorulmuş oluyo, hastalanmış oluyo....sizlerinki nasıl davranıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?