çocuğuna kayınvalidesi bakanlar!!!

Ohoo yine bencillik tavan yapmis konuda.
Yahu sizler maddi durumu dusunmeden cocuk dogurup(surprizleri saymazsak) niye goreviymis gibi annelerden destek bekliyosunuz ki.
Oglunun cocuguna bakiyomus boyle bi'zorunluluk mu var. Bu annelerin goreviyse once bebegin annesi olarak sizin her seyden kisip kendiniz bakmaniz lazim.

Bi'tutturuyosunuz oglunun cocugu diye dusunun kadin kendi cocuklarini buyutmus sonra sizinkini sonra obur cocugunun cocugunu niye cunku kirilirlar. Sonra da gun yuzu goremeden vefat ederler. Bi'de hediye alasim gelmiyo demissin karistirmiyosam, kadin oyle de boyle de senin bebegine bakiyo.

kv ye çocuk bırakmak bana yanlış geliyor. kv sen bakarsan ev alcaz çocuk yapcaz fikride çok saçma zaten. Allah gecinden versin kv ye bişey olursa kime bırakamayı düşünüyorsunuz çocuğunuzu? ayrıca illa dışarda çalışmak zorunda değilsiniz evinize iş alabilirsiniz. gayet iyi getirileri var.
ayrıca bende abimin çocuğuna baktım bir dönem, öyle dışardan görüldüğü gibi olmuyor hiç birşey. kendi çocuğuna bişey olsa sadece üzülürsün ama emanet olunca eline diken batsa üzülmekle kalmayıp hesap vermek zorunda hissediyorsun. çocuk hasta olsa suçluluk hissediyorsun. daha bir sürü şey var.
o yaştaki kadınında hasta olması yorgun olması çok normal. belliki sizi kırmamak için bakarım demiş ama bünye kaldırmıyor bi yaştan sonra

Çok karşıyım. Çocuğuna kendin bakamıyorsan doğurmayacaksın. Herkese eziyet. Ayaklarını uzatıp örgüsünü örmesi gereken insanlar bebekle uğraşıyor. Senin bile "eeeh yeter" dediğin anlar olurken yaşlı kadın ne yapsın? Tabii hep hasta hep yorgun. Yaşlılık kolay değil ki. Doğurun çocukları baksın anneler oooh ne ala. Çocuk desen yaşlı kadınla hiçbir şey öğrenemeden büyüyor... Çoğu şeyi yanlış öğreniyor. Zor zor.

Baksa bi dert bakmasa ayri vallahi yeri geliyo bnde esime sikayetleniyorm cok yordu fln diye onlar yasli insanlar bi zmndan sonra yorulurlar hak ver annen baksa emin ol oda sikayet eder yeri geldkce bnce ilimli yaklas bakmak istese acikca soyler bi muhtaclig yok size yani kadinin

peki kendi evledının çocuğuna bakmak kendi evladına bu zor gununde yardımcı olmak anne babanın görevi deilmi sizce

hayır değil.zamanında kendi çocuğunu bakmış büyütmüş. annelere yada bir başkasına güvenerek çocuk yapılmaz.kendi arzularıyla bakarlar o ayrı.ama onun dışında bakmazlarsa suçlayamayız.onların görevleri bitti.bakabilecek yaşı geçtiler çünkü.bir çocuğa bakmak gerçekten çok zor o yaşlarda.şimdi tam dinlenecekleri yaştalar.

Çocuk bakmak gerçekten çok zor ismiş. Biz anne baba olduğumuz halde tim enerjimizi tüketiyorlar, cok gormemek lazım.

2,5 yildir kayinvalidem bakiyor.
gunde 3 saat, haftada 4gun.
ah bir bakmam dese, ben basimin caresine coktan bakardim.
ama bizde durum tam tersi, cok istekli gorunuyor bakmaya, ben dururken baskalari mi bakacak yavruma falan diyor.
ama bit taraftan da nazini eksik etmiyor sağolsun.
Kucukken daha fazlaydi simdi yine azaldi.
Bakimindan fakan memnunum ama bu nazdan hoslanmiyorum ben de.
seneye ana okuluna baslayacak kizim insallah,
ondan sonra sen sag ben selamet :)

vay beee sanki kaynanaya kazanıyorlar o parayı da görevi diyolar.hediye almak içinden gelmiyor ama zorla çocuğuna baktırıyor,şu mecbur görevi bakacak tabii denen anneannelere,babaannelere çok üzülüyorum

Çocuk bakmak gerçekten çok zor ismiş. Biz anne baba olduğumuz halde tim enerjimizi tüketiyorlar, cok gormemek lazım.
Sevgili ELmayRa,
Seni forumda yakalamışken tebrik edeyim istedim.Sen de bebiş de iyisindir inşallah, Allah analı babalı büyütsün annesi.Darısı biz doğum bekleyenlerin başına

Konu sahibesine cevap yazmıştım daha önce de her insan kendini çocuk bakabilecek enerjide bulamayabilir , çünkü yaş ilerledikçe sağlık problemleri kendini göstermeye Başlıyor.Bebeğin yaşı kaç bilmiyorum ama kayınvalideniz bakamayacak gibi de olduğunda hazır olmak adına kreş araştırmalarına başlayın bence.

Sırf bu yüzden çocuk doğurmak istemiyorum arkadaş.
Doğurur bakarsın ne yaptın ki bana denir.
Evlendirirsin altın takmak, bütün emekli birikimini ona harcamak hatta ev almak zorunda olursun.
Çocuk doğurur ona bakmak zorunda olursun.
Ama yaşlanınca,yalnız kalınca, hastalanınca ne gelin ister ne damat.
Hayatını feda edersin ama kıymeti bilinmez.

Maddi durum yoksa çocuk yapılmasın arkadaşım. Büyüklere güvenip evleniliyor, büyüklere güvenip çocuk yapılıyor bu zihniyet beni rahatsız ediyor işte. O kadıncağız ister eşinizin ister sizin anneniz olsun bakma zorunda değil kadıncağız durumunuzu düşünüp bakıyor sokakta mı kalcak çocuk el mahkum bakacak ama dinç, zinde bir insan bile gün boyu bebekle uğraşınca bunalıyor ve yoruluyorken belli bir yaşa gelmiş çoluğunu çocuğunu evlendirmiş bir annenin artık kendisine vakit ayırması tarafıyım.

Çok naziksin Luvia, gercekten cok tesekkur ederkm Allah razı olsun. Ben 41 haftada zor doğurdum :) size hayırlı ve kolay Doğumlar dilerim Allahtan

Benim kayınvalidem de kızının 7 yaşındaki okula giden çocuğuna bakacak bir kaç ay için. Çocuğun okuldan gelmesiyle annenin işten gelmesi arasında bir kaç saat var sadece. Neredeyse ağlayacaktı bir ara sanırım gelme tamam desinler diye o kadar uğraştı ki. Bana da sen çocuk yap ben bakarım diyor Anneler torun istiyorlar işte o yüzden bakarım bakarım sen yap diyorlar ama bu dediklerini çok ciddiye almamak lazım sanırım. Çünkü yaşlılar artık ve kafaları kaldırmıyor. Hele ki evlerini bırakıp oğlunun/kızının evine taşınması gerekiyorsa daha da istemiyor. Yaşlı olmasa bile insan kendi çocuğuna zor sabrediyor tabi. Ama konu sahibinin de üzerine çok gitmeyelim. Bakarım demişler güvenmiş yapmış çocuk ne yapsın şimdi. Belki de işi bıraksa gerçekten geçinemeyecekler hiç bir şekilde. Bir anne zaten çocuğunu başkasına bırakıp işe gitmeyi ister mi hiç? Keşke çocuğa bakmayı kabul etmiş olan kişiler ya tamamen vazgeçse ya da zaten işi zor olan annelerin üzerine bu kadar gelmese. Bakıcı olsa karşındaki eline liste verirsin bu saat şunu yiyecek, şunu içecek dersin akşam geldiğinde kakasını kaç kere yaptı die bile sorabilirsin. Ki bu sorular da önemli çünkü çocuğunun bebekken özellikle yemesini tuvaletini kontrol altında tutmalı bir anne ki bir rahatsızlık varsa anlaşılsın hemen, bebek sağlıkla büyüsün. Ama annen ya da kayınvaliden bakıyorsa işte sabah yumurtasını yedi mi dediğinde alınıyorsa kadın ne sorabilirsin ki? Çok zor gerçekten.
Kayınvalideler/anneler toruna bakmak zorunda değil elbette ama bakıyorlarsa sorumluluk altında olduklarını bilmeliler bence.
Konu sahibi arkadaşım sen bir kez bu taşın altına girmişsin artık. Kayınvaliden de torun istediğinden bakarım demiş ama bakmak istemiyor belli ki gönülsüz yapıyor. Ya da gönüllü yapıyor ama senin ona karşı kendini eksikli hissetmeni istediği için naz yapıyor böyle. Biraz daha sabredeceksin artık bakıcı ya da ücretsiz izin için imkanın yoksa. Hemen en erken ne zaman verebiliyorsan kreşe ver ama bence.

4 YILdır bakıyo kv ki artık kzım kreşe gidiyor sabahtan bırakıp akşam alıyor sadece.benim kv hep istekliydi bakma konusunda seve seve de baktı ama son zamnlarda hep bi bahaneler tripler endişeliyim işten çıkma durumumda yok.
ve bana ikinci çougada bakabilecegi konusunda garanti veriyor.ben kendi adıma 3 aylık bir bebegi bakıcıya bırakamam en azından 1 yaşına kadar yakınım baksın isterim.esip güreleyen arkadaşlar hiç tv segretmiyor sanırım bakıcı şiddetini görmüyorlar sanırım
kat kat yabancıdansa kendi canı kendi kanı baksın istiyorum.şartlar elverdiğincede bu böle deva edicek

Çok haklısınız, insan çocuğunu güvenip de herkese bırakamaz. Ama kendi canı kendi kanından olan bu yaşlı insanların özverisini anlamak ufak tefek sitemlerini de hoş görmek gerek... Zaten karşı çıkanlar da kayınvalide bakmasın demiyor, kayınvalidenizin emeğini küçümsemeyin, ufak tefek davranışlarını da hoş görün diyor.

büyükler bakmak zorunda değil diyenleri anlayamıyorum. hiç bir anne evladını bırakıp çalışmak istemez. ben çalışıp borç ödüyorsam oğluna destek çıkıyorsam o kv dede bir-iki yıllığına benim çocuğuma bakacak. yada baştan bakamam diyecek. hem çocuğa bakıp hemde çalışan kadının burnundan getiriyorsa orda kötü niyet ararım.

bende onu diyorum zaten
emin olun kv hiççç çekilmez biridir kendi kızları çekmez nazını
ama ben sırf kızıma bakıyor diye öle özverili davranıyorum ki
içimden geliyor yada gelmiyor konu bu diil ama
o çocuguma bakıyorsa,bende bana düşeni yaparım

kimse birşeye zorunluı diil ama en başında bakarım diyipte
sonra sukoyuvermesine kızıyorum ben
net olmalı bence gelinin tavrına davranışına göre yan çizmemeli

29 aylık bir oğlum var. 6 aylıkken çalışmaya başladım ve o günden beri kayınvalidem bakıyor sağolsun. Yaş itibariyle biraz çatışma yaşasakta Allah razı olsun gül gibi bakıyor. Elbette arada oflayıp puflayacak insna kendisi bakarken bile bazen deliriyor fazlaya kaçmıyorsa hoşgörülü davranmak gerekir diye düşünüyorum ve kendimde öyle yapıyorum. Hiçbirimizin mükemmel olmadığı şu hayatta belli kurallar düzgünse abartıp kimseye hayatı zindan etmeyide doğru bulmuyorum. Tekrar dediğim gibi allah razı olsun. Bakmak zorunda yada değil oğluma onun tabiriyle mamannesi bakıyor çokta ii oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…