• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğunu devlet okulunda Anaokulunda gonderenler

Oğlum geçen yıl özel bir ana okuluna gidiyordu aslında çok memnunum ama evimize biraz uzak olduğu için yol sorun oluyordu.ayrıca ucretide oldukca fazla oluyordu.ben ve eşim aynı okulda öğretmeniz bu yıl oglumuzuda bulunduğumuz okulun ana sınıfına kaydettirdik.beraber gidip geliriz iyi olur yanımızda olur içimizde bu anlamda rahat olur bi sıkıntı olsa hemen yanındayız diye dusunDuk. Ama açıkçası hala endişelerimız var eğitim açısından nasıl olur diye.devlet Anaokulları na gonderenler acaba memnunmuydunuz eksik yönleri nelerdi yorumlardan çok sevinirim.

Nasıl bir karar verdiniz merak ettim?

Şuan bulunduğumuz okula devam ediyor oğlum. Kendisi çok mutlu .açıkçası avantajı çok içim çok rahat herseyden önce yanımızda olmasından dolayı beraber gidip geliyoruz.tabiki aldığı eğitim eski okuluna göre biraz daha alt seviyede olucak suan için öyle en azından onu biliyorum ama evde telafi ederiz sorun yok ek etkinlikler yatıricam.umarım doğru karardır suan için hepimiz mutluyuz:)

Ben kızımı devletin anaokuluna göndermiştim .Öğretmenimiz mükemmeldi .İyiki göndermişim .Özel okullar pardon kuş mu konduruyorlar ?

Ben kızımı devletin anaokuluna göndermiştim .Öğretmenimiz mükemmeldi .İyiki göndermişim .Özel okullar pardon kuş mu konduruyorlar ?
Hayır özel okullar kuş falan kondurmuyorlar. Konuyu açarken sormak istediğim şey çevre ile alakalıydi daha çok. Ailelerin çocuklarına karşı tavırlarından rahatsızlık duymuştum çocuklarda birtakım davranış bozuklukları .çocuklar birbirlerinden okulda etkilenip davranış deagistiriyorlarmi olumsuzluk yaşayanlar varmı onu sormak istemiştim sanırım bende derdimi çok net anlatamamisim

Hayır özel okullar kuş falan kondurmuyorlar. Konuyu açarken sormak istediğim şey çevre ile alakalıydi daha çok. Ailelerin çocuklarına karşı tavırlarından rahatsızlık duymuştum çocuklarda birtakım davranış bozuklukları .çocuklar birbirlerinden okulda etkilenip davranış deagistiriyorlarmi olumsuzluk yaşayanlar varmı onu sormak istemiştim sanırım bende derdimi çok net anlatamamisim
Valla kardeş siz bilirsiniz .Fakir semtlerde davranışlar kaba olabiliyor ama kolejlerde de baba parası ile şımarmış uyuşturcu bile kullanan ,sokaklarda rahatça öpüşen çocuklar var.Tercih sizin .İkisinin de avantajları dezavantajları farklı .

Şimdi diyebilirsiniz ki bu durum özelde de olur.evet olabilirde ama söyle bir gerçek var işini doğru yapmayan öğretmenler var nasılsa sırtını devlete dayanım diyerek bende bir öğretmenim böylelerini görmüyor değilim malesef.özelden denetim ve is kaybı konusunda daha titizler islerini bu anlamda daha ciddiye alabiliyorlar.

Valla kardeş siz bilirsiniz .Fakir semtlerde davranışlar kaba olabiliyor ama kolejlerde de baba parası ile şımarmış uyuşturcu bile kullanan ,sokaklarda rahatça öpüşen çocuklar var.Tercih sizin .İkisinin de avantajları dezavantajları farklı .
Tabiki öyle ama ben anaokulu için düşündüm sadece özel ..buda öğretmenin ilgisi ve arkadaşlarından küfür vs gibi şeyler ogrenebilme olasılığını karsin:)

Tabiki öyle ama ben anaokulu için düşündüm sadece özel ..buda öğretmenin ilgisi ve arkadaşlarından küfür vs gibi şeyler ogrenebilme olasılığını karsin:)

bende kızımı bu yıl bağımsız anaokuluna yolluyorum
daha ikinci haftamızdayız ama kzım hiçbirşey anlatmıyo
ögretmene ulaşabilecegim bi tel yok
babane bıraktıgından oda alamıyor teli
kadınla daha tanışamadık
ama kızım pek sevmediğini hiç sınıfta durmadıgını söledi
herşeyi yardımcı ögretmen yapıyormuş en çok ondan bahsediyor
şimdi izin alıp ögretmenle tanışmaya gidicem bakalım

Oğlum geçen yıl özel bir ana okuluna gidiyordu aslında çok memnunum ama evimize biraz uzak olduğu için yol sorun oluyordu.ayrıca ucretide oldukca fazla oluyordu.ben ve eşim aynı okulda öğretmeniz bu yıl oglumuzuda bulunduğumuz okulun ana sınıfına kaydettirdik.beraber gidip geliriz iyi olur yanımızda olur içimizde bu anlamda rahat olur bi sıkıntı olsa hemen yanındayız diye dusunDuk. Ama açıkçası hala endişelerimız var eğitim açısından nasıl olur diye.devlet Anaokulları na gonderenler acaba memnunmuydunuz eksik yönleri nelerdi yorumlardan çok sevinirim.
Devlet okulunda öğretmen olan birine hiç yakışmamış bu soru?
O zaman siz de kalitesiz eğitim veriyorsunuz. Bizim de size güvenmemiz lazım sonucunu çıkarıyorum ben.

Devlet okulunda öğretmen olan birine hiç yakışmamış bu soru?
O zaman siz de kalitesiz eğitim veriyorsunuz. Bizim de size güvenmemiz lazım sonucunu çıkarıyorum ben.
Çıkardığıniz sonuç çok saçma. Devlet okulunda öğretmenim diye ülkedeki tüm öğretmenlerden mi sorumluyum.her meslekte iyide kötüsü yokmu.neden hiç yakışmamiş olsun siz daha öğrencilik hallerinizden hiç mi hatırlamıyorsunuzsorumsuz olan öğretmenleri. Ben kendimden sorumluyum. devletin tüm öğretmenlerinden değil. Sizin mesleğiniz ne bilmiyorum ama YAPTIĞINIZİŞTE çalışan tüm meslektaşlarınizin doğru olduğuna garanti verebileceğinizi sanmıyorum!

Çıkardığıniz sonuç çok saçma. Devlet okulunda öğretmenim diye ülkedeki tüm öğretmenlerden mi sorumluyum.her meslekte iyide kötüsü yokmu.neden hiç yakışmamiş olsun siz daha öğrencilik hallerinizden hiç mi hatırlamıyorsunuzsorumsuz olan öğretmenleri. Ben kendimden sorumluyum. devletin tüm öğretmenlerinden değil. Sizin mesleğiniz ne bilmiyorum ama YAPTIĞINIZİŞTE çalışan tüm meslektaşlarınizin doğru olduğuna garanti verebileceğinizi sanmıyorum!
Yani o zaman daha genelleştirerek. Devlet okulundaki kaliteli öğretmen sayısı bir elin 5 parmağını geçmez. İyi öğretmenler özelde çalışıyor. Bu durumda parası olmayan mecburen kalitesiz eğitim alacak. Parayı veren düğünü çalar. bu yazdıklarınızdan bundan başka bir şey çıkarsa eğer ben Türkçe dersi almadım hayatım boyunca.
Ben mühendisim bu arada.

Burda asıl olan su ki insanlar vicdanlari ile hareket etmiyor ne yazikki başını yastığa koyduğunda işimi hakkıyla yaptım mi hakka girdim acaba sorusunun sorulmadigi kalpler akıllar çok artık malesef öyle. Herkes is güvencesine bakıyor. Devlette çalışan bir Öğrt de eğer vicdanı değilse daha esnek davranabiliyor. Tabiki çoğunluğu böyle demiyorum ama var.ha özelde vicdanli olduklarından değilde işimi kaybederim korkusundan daha titiz davranıyorlar bu yadsınamaz bir gercek

devlet okulunun anasınıfına yazdırdım oğlumu bende

babaannemiz bakıyor oğluma okul hemen evin yanı

iyiki oraya yazdırmışım babaanne eli kulağı

adaptasyonumuz çünkü anca anca oturmaya başlıyor

tek sıkıntımız şuan için sınıfın kalabalık oluşu

ve oğlum 4 yaş 5aylık genelde çocuklar 5 yaş üzeri ezilirmi aralarında diye endişem yok değil

bunuda yaşayarak tecrübe edeceğiz mecbur

bu arada öğretmenimizin kızıda anasınıfında

kreşde yada özelde değil

Burda asıl olan su ki insanlar vicdanlari ile hareket etmiyor ne yazikki başını yastığa koyduğunda işimi hakkıyla yaptım mi hakka girdim acaba sorusunun sorulmadigi kalpler akıllar çok artık malesef öyle. Herkes is güvencesine bakıyor. Devlette çalışan bir Öğrt de eğer vicdanı değilse daha esnek davranabiliyor. Tabiki çoğunluğu böyle demiyorum ama var.ha özelde vicdanli olduklarından değilde işimi kaybederim korkusundan daha titiz davranıyorlar bu yadsınamaz bir gercek
eğitimde eşitsizliği savunuyorsunuz yani.
parası olmayan vatandaş kafası bozuk öğretemene talim edecek, ama parası varsa daha titiz eğitimden faydalanacak.
Bu da eşitiz bir bakış açısı ve hiç de azımsanmayacak kadar savunanları var.
Gerçi siz özel okul diyorsunuz da onun da suyunu çıkardılar.
Ben Ankaralıyım.Biz küçükken Yükseliş, Bilim, Arı ve birkaç tane daha vardı. Geçen bir gittim saçma sapan isimlerle özel okul türetmişler. Dershaneler de kapanınca cafe tarzı binalar dahi koleje dönüşmüş. Buradaki eğitim farkı da artık takdire kalmış.

Bu arada bende büyüdüğünde özel okula göndereyim diye bir derdin içinde değilim. Anaokulundan bahsediyorum çocukların kendini ifadede yetersiz kaldığı 0-6 yaş eğitiminin çok önemli olduğu bir donem

Bu arada bende büyüdüğünde özel okula göndereyim diye bir derdin içinde değilim. Anaokulundan bahsediyorum çocukların kendini ifadede yetersiz kaldığı 0-6 yaş eğitiminin çok önemli olduğu bir donem
yani???
yani devlette yeterli eğitim alamaz da bir kaç basamak geri kalır diye m?
anlamadım yani ben senin ne dediğini gerçekten.

Ben aksine eğitimde eşitsizliği "savunmakla"ilgili tek bir söz söylemedim. Savunmuyorum bildiklerimden bahsediyorum hatta uzelerek

Ben aksine eğitimde eşitsizliği "savunmakla"ilgili tek bir söz söylemedim. Savunmuyorum bildiklerimden bahsediyorum hatta uzelerek
"eğitimde eşitsizlik" diye iki kelime halide telafuz etmeye gerek yok düşüncelerinizi söylemek için.
İlla cümle içinde kullanmak gerekmiyor bence.

yani???
yani devlette yeterli eğitim alamaz da bir kaç basamak geri kalır diye m?
anlamadım yani ben senin ne dediğini gerçekten.
Sevgili ipek inan ki sorun değil artik:)çok sukur ki bu sorunu atlattik oğlum suan devlet Anaokulunda zaten.ve biz suan için gayet memnunuz bir sorun yok iyi bir ogretmen deyiz .endişemiz de kalmadi

Back
X