• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu dövmek:(

bu konu beni çok üzüyor. öğretmenim. sınıfta çocuğun başını okşamak için elimi uzattığımda çocuk dayak yiyeceğim sanarak kendini geri çekiyor ya,içim gidiyor.evde kimbilir neler oluyor.yüzde doksanı böyle

Son düzenleme:
Cocuklarini döven cok anne baba var da..
sizin gönderdiginiz forma cocugumu dövüyorum diye yazan olurmu gercekten :KK53:
aklima sadece bu takildi...

O evet diyenler durustmus bence , çünkü ben asla dövmem diyenlerin bile ufak çaplı olsa dövdügunu gördüm, görüyorum. .:KK67:

Çocuğu eğitmenin yolunu öyle zanneden ler var ya da sabırsız olup Fevri davranan ya da fazlası ile herseye sabredip sonra en olmaz şeyde patlayan vs.vs.Sonucta olmaması lazım. .Çocuklar bu şekil ya daha arızlasiyor ya da korkak özgüvensiz birey oluyor.Bir de dövüp sonra çocuğun istediğini yapanlar var ki neyse..:KK57:

En güzeli ödül ve ceza yöntemi. .Güzel bir davranış sergilediginde koca bir aferin deyip yaptığı şeyin güzelliğini anlatıp sevdiği bir şey verilebilir, ya da alkış ya da öpücük ya da beraber sevdiği bir oyun oynama gibi..

Ceza yöntemine örnek vereyim:mesela bizde bir oyuncak kırıldı ise kesinlikle çöpe gider hasar küçük ya da büyük farketmez, yerine de yenisini almam.Tamamen kaza sonucu ise düşünebiliriz. Yoksa kırmaya bile oyun alışkanlık haline getiriyorlar nasıl olsa bir şey olmaz diye.ama bu şekilde olunca hem oyuncak için dayak yememis olur, hem kıymetini bilir vs.Tabi dudak buzmelere kanmak yok, kararli olmak lazim:KK17:

Bir de herkese tavsiye ederim ben çok ama çok sinirlendigimde uyarırim su an cok uzgun ve sinirliyim uzaklaş diye, baktım hala tepede doğru odasına ordan susuna kadar çıkamaz ya da 5 dk. Burada bende mutfakta dusunme suremiz basladi derim, hem bu arada olanları düşün konusucaz derim.her ikimizde sakinlesince konuşur sarılıriz. Yoksa bazen o kadar tahammul sinirlarim zorlaniyor ki yanimda israrla agladikca ve anlamamak istedikce disimi kiricam sikmaktan nerdeyse..Tabii bu 2.2.5 yaş sonrası için geçerli. Öncesinde hiç denemedim.oncesinde bir şeyi ısrarla istediğinde dikkatini dağıtacak bir şey bulmak lazım. Hiç olmadı alın elinize bir poşet kendinize pamuk vs.yardimi ile tavşan yapın. Heveslendirin gibi gibi..

Emanetlerimize sahip cikalim:KK46:

Burada yazıyorsunuz ki arada vurmak lazım değil mi, evde tek çocukla, üstelikde tüm dikkatini sana vermesi gerekmezken baş edemeyip vuruyorsun ..Peki öğretmen 30 kişilik sınıfda ders anlatmaya çalışırken ,çocuklardan birine kaşını kararttı diye neden olay yaratıyorsunuz?? Önce bağırmayla,dayakla çocuklarınızı arsızlaştırıyorsunuz , şiddete meğillendiriyorsunuz sonra okula gönderince öğretmenden mucizeler bekliyorsunuz.. Haksızmıyım???

Iyi de konuyu niye buraya bağladın ki?iiihh olmadı bu konu sahibi :KK12:

Tuhaf bir anket olmuş.. Sonuçta dürüst olan bir kaç kişi dişinda gerisi bilinemez..

Ve doverim cevabi yazan velilerin cocuklari mi o cevabi size ulastirdi? Yoksa başka bir sistem mi var?

baska bi konuyada yazdigm gibi dayakla terbiye olmaaz En Büyük KK o kucucuk yavrulara kiyilirmi , dovmekle ne gececek ellerine , cocugun psikolojisini bozmaktan baska:stop:

cok iii hatirliyorum bi kac sene once kuzenimle carsidayiz , cok kalabalik ve hava cok sicak , bi kadin vardi yaninda minicik cocugu , cocuk agliyor diye cocuga defalarca vurdu suratina :KK43: nasil icim gitti o kucucuk masum cocuga :KK43:

çocuklar evde dayak yiyince artık sadece dayak yiyeceğinden emin olduğu kişilere saygı gösteriyor.

Cocuklar dövülmez. Ama bizler, basta bir arkadasin dedigi gibi ya cok simartir göklere cikaririz sonrada isyan edip döveriz.
Bence hic bir cocuk dövülmeyi hak etmiyor, onlari o hale getiren anne ve babalari.
Iyi egitilmis cocuklar, her yerde, evde ve okulda veya kresde kendisini belli ediyor. Sinirlarini bilen, özgüveni olan, ama adil yetistirilen cocuklar dünya tatlisidir. Ama egitimsiz anne ve babadan gelen cocuklar ne yapsin ? O cocuklara evde egitim, ve aciklayici cevaplar, örnekler, ilgi verilmedigi icin cocuklarda yaramaz oluyor. Ama bu o cocuklarin sucu degil, yetistiren ebevynlerde.

zynpsgliçim bst: 38379170 .!.:
bu konu beni çok üzüyor. öğretmenim. sınıfta çocuğun başını okşamak için elimi uzattığımda çocuk dayak yiyeceğim sanarak kendini geri çekiyor ya,içim gidiyor.evde kimbilir neler oluyor.yüzde doksanı böyle

Ayy benim bile icim bir tuhaf oldu, gözümde canlandı birden:KK43:

baska bi konuyada yazdigm gibi dayakla terbiye olmaaz En Büyük KK o kucucuk yavrulara kiyilirmi , dovmekle ne gececek ellerine , cocugun psikolojisini bozmaktan baska:stop:

cok iii hatirliyorum bi kac sene once kuzenimle carsidayiz , cok kalabalik ve hava cok sicak , bi kadin vardi yaninda minicik cocugu , cocuk agliyor diye cocuga defalarca vurdu suratina :KK43: nasil icim gitti o kucucuk masum cocuga :KK43:

Bu davranis, cocuguyla dogru iletisim kuramayan egitimsiz ebevynlerden kaynaklaniyor. Cocugun sucu yokki.

Bu davranis, cocuguyla dogru iletisim kuramayan egitimsiz ebevynlerden kaynaklaniyor. Cocugun sucu yokki.

kucucuk cocugun ne sucu olabilir ki , sadece agliyor diye nebicim vurdu cocuga okadar insan icinde sanki vurunca susacakmis gibi . nasil sinirlendim o an

Her cocuk sinirlarini kücük yasta ögrendigi Zaman ayni düzeydi gidiyor. Düzenli yatma saati, düzenli yemek saati, oyun Zamani, uyumadan önce masal okuma zamani vs. vs., ilgi gördügünü hisseden bir cocuk, ama sinirlarinida bilen bir cocuk hic kimseye rahatsizlik vermez. Aslinda anne ve babalari egitmek lazim bu konuda cocuklari degil.

Cocuklarini döven cok anne baba var da..
sizin gönderdiginiz forma cocugumu dövüyorum diye yazan olurmu gercekten :KK53:
aklima sadece bu takildi...

Olur olur magrifetmis gibi anlatanlar.
Cok kez sahit oldum.Hemde hic uzulmeden, soyledim yapmadi bir patlattim hemen yapti gibi.Hatta ogretmen vursun ne olacak birsey olmaz aliskin o diye siritan:KK12:Allah'im diyorum sen sabir ver onlara da akil ver..

Mesela bir komsuma Uzun uzatiya anlatiyorum, anlatiyorum sonra gozleri doluyor haklisin diyor bir dahakine bakiyorum dayabamiyorum cok seviyorum sonra pisman oluyorum ama yine de dayanamayip vuruyorum diyor.off offf:KK14:

Ögretmenler simarik cocuklarinizi egitmek icin degil, onlara ders vermek icin varlar.
Onun icin evdeki egitim önemli, evden aldigi görgü, saygi, sevgi, egitimle okula baslar. bunu tam anlamak lazim.
Temel egitim anne ve babadan aldiklaridir, okuldada ögretmenlerde onlari tamamlar. Baska türlü olmaz olamazda.

Ego tatmini başka birşey değil. Dayakla adam edecekler ya.Bak benim çocuğum sozumden çıkmaz, dediğimi yapar, başarılı falan da filan bir de ovunurler bununla..

O çarşıda anne sinirleri bayagi yıpranmış demek ki çocukta ağladıkca daha cok sinirlenmis sussun diye daha çok vuruyor.celiskiye bak yaw hem dov hem de sus de ağlayan çocuğa. Biz Türkler mi bir tek bu kadar tuhaf ki acaba?

Mesela benim esim cok sabirlidir cok sever biz yeri gelir ailecek saklanbac oynariz dusun yani ama nevri bir dondu mu de bir hottler benimki aglar hemen sonra birde niye agliyon sus diye hottler ben tabi hmen cocugu gotururum.sonra o yokken babaya catarim bu ne simdi madem aglamasini istemiyorsun bagirma o zaman.garibimde ne yapayim uyariyorum anlatiyorum anlamiyor diyor tabii karsisindaki 5 degil 18 yasinda cocuk ya.aslen baba cocuk iliskisinde bu yonlerden cok zorlaniyorum bazen.Uff cok zor mesakkatli biris evlat buyutmek..Allah sabir versin herkese..Amin..

aslinda boyle gorunce mudahele edicen sananederse de sikayet edicen ama edicende ne olacak ki? Caydirici seyler yok ki?

daha bugün okulda ,kızımın arkadaşının annesi ile konuşuyordum ,ödevini yapamadı diye babası dövmüş ,kadında pişkin pişkin anlatıyor bana birde ,kocam kızı dövdü diye ,ister ele ister popoya ,sonuç aynı yere varıyor ,korku ,çocuklarınızı sindirmeyin ,onlara kendine güvenmeyi öğreteceğimize ,dahada pasif yaparız ..yapmayın ..

çocuklar evde dayak yiyince artık sadece dayak yiyeceğinden emin olduğu kişilere saygı gösteriyor.

Doğru diyorsun mecburiyetten, ama o çocuk büyüyüp anne baba yaslaninca da o çocuğun vicdanına kalacaklar!!!

Yerinizde olsam bu veliler ile görüşür çocuklarınız dayak yiyerek komut almaya alışmış tamda rahmin ettiğim çocukların aileleri evet demiş. Ne yapalım şimdi bu çocuklar dayak la öğrenmeye alışmışlar diyin. Belki utanırlar.

Back
X