• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu dövmek:(

marien

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
173
97
323
Artvin
Arkadaşlar mesleğim öğretmen , dün velilere bir form gönderdim (bilgi amaçlı) akşam fırsat bulunca okudum, sorulardan biri "çocuğunuzu dövermisiniz?" şeklindeydi.Bu soruya evet cevabı yazan velilerim var ..Siz ne düşünüyor şunuz bu konuyla ilgili?

Cahillik basa bela derim her zman.benimde 21 aylik bir oglum var asiri hareketli yerinde durmuyor.bazen oylr bir sabrimi zorluyorki gercekten delirmemek icin dua ediyorum.bir iki poposuna vuruyorum yanagina vuruyorum ama oyle pat kut degil korkutma amaciyla ama ona bile icim gidiyor defalarca ozur dileyip kucakliyorum.dovmek nedir yaaa o cocuk buyuyecek sonrada karisina saygi kocasina saygi sosyal cevrede basari sayginlik beklenecek o cocuklardan nerdeeee ne gormuski ne versin etrafima o cocuk.dovme olayini ailede gordugu icin bu ona gayet olagan normal bi durum gibi gorunecek zamanla yazik

dayaksız büyüyen pek azdır...
kaldıki dayak atmayanların çoğu da dengeyi koruyamıyor aşırı şımarık çocuk yetiştiriyor...
ya çocuğu dayakla baskılıyorlar ya tepelerine çıkarıyorlar
ikisi de çocuk gelişimi için zarar...
ebeveyn olmak kolay değil

bence dayaklada terbiye olmuyor hatta dayak arzısı oluyor cocuklar..hani bazen annenin veya babanın bir bakısı vardır ya o bile yeter işte tamda bunu yapabilmek lazım:) cocuklugumda hic annemdem dayak yedigimi hatırlamam ama baktıgı zaman anlardım kızdıgını simdi kimse cocuguyla ugrasmıyor kolaya kacıp vuruyor ee madem oyle yapmayın cocuk

21 aylık bebeğinin yüzüne mi vuruyorsun???? Birde korkutmak amacıyla??? Sana sadece şunu söyleyebilirim dişlerini sık gerekirse kır ama okadar minik bir canlıya vurma hafif veya fazla..Allah'ın emaneti onlar bize daha küçücükler , o minicik bedenlerine korku veya şiddet ile terbiye vermekte neyin nesi??

o kadar çok var ki dayak yiyen,hatta öyle normal dövme de değil bizim öğrencilerdeki.Çok üzülüyorum böyle şeyleri duydukça.

Burada yazıyorsunuz ki arada vurmak lazım değil mi, evde tek çocukla, üstelikde tüm dikkatini sana vermesi gerekmezken baş edemeyip vuruyorsun ..Peki öğretmen 30 kişilik sınıfda ders anlatmaya çalışırken ,çocuklardan birine kaşını kararttı diye neden olay yaratıyorsunuz?? Önce bağırmayla,dayakla çocuklarınızı arsızlaştırıyorsunuz , şiddete meğillendiriyorsunuz sonra okula gönderince öğretmenden mucizeler bekliyorsunuz.. Haksızmıyım???

Hemen herkez çocuğunu döver demicem ama vurur ufak tefek ister istemez.. tabi ufak tefek ... savunmasz çocuk dövülürmü yani nesili agresifleştiriyoruz.
kisiğinde kalıcı bozuklk oluyor.. örnekleri cok.

Tabi birde bir beli anlattı ben çok dövmüyorumda eşim çok dövüyor dedi. Bende iyi yaşlanınca oda sizi bir güzel döver dedim, zaten şimdiden vuruyor bize dedi.

Back
X