• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugunun nafakasini odemezse ne olur

Yani alacağım 6bin tl bu da öyle çok zor celseli bi dava değil sanırım amabaska avukat oluyorsa arastiracagiim içime sinmedi hapisi bilmemesi. Bidaha noterden vekalet çıkarıyoruz dimi bu icra icin
Alacağın şu an 6 bin olabilir ama ilerisi için çok daha büyük bir meblağ olacak. İcraya verirken geçmiş nafaka ve "devam eden aylar için" diye belirtmeyi ihmal etme. Böylece geleceğe dönük nafakalar için de icra işlemiş olacak.

Bir avukat olarak herkese benden bir uyarı: asla sonuç garanti eden avukata itibar ederek paranızı vermeyin. Kesin kazanırız hallederiz diyen avukat yüksek ihtimal fazla ve peşin para alır ve isin sonunda davayı kaybettiğinde hakim satıldı, hakim değişti gibi bahaneler bulur.
Bu benim avukatım:( parayı peşin aldı, davayı da kaybetti, hem de tamamen kendi hatası ve işbilmezliği yüzünden. O yoluna devam etti ben dımdızlak ortada kaldım.

Bizde de dava açıldıktan 8 ay sonra nafaka bağlanmıştı. Çünkü ilk duruşma o tarihteydi. Nafaka ilk duruşmada bağlanır ve geriye dönük olarak işletilir. Bunda yanlış bir şey yok.

Bizde de dava açıldıktan 8 ay sonra nafaka bağlanmıştı. Çünkü ilk duruşma o tarihteydi. Nafaka ilk duruşmada bağlanır ve geriye dönük olarak işletilir. Bunda yanlış bir şey yok.
Adalet sistemi heryerde farklı mı işliyor diye düşünmeden edemiyor insan. Vay halimize...

Benim dava dilekçem verildi, ertesi gün hemen nafaka kararı verildi. Bu yüzden de işleyiş in heryerde aynı olduğunu düşünüyordum 😔 Mağdur olan hep analar çocuklar...

Adalet sistemi heryerde farklı mı işliyor diye düşünmeden edemiyor insan. Vay halimize...

Benim dava dilekçem verildi, ertesi gün hemen nafaka kararı verildi. Bu yüzden de işleyiş in heryerde aynı olduğunu düşünüyordum 😔 Mağdur olan hep analar çocuklar...
Duruşma olmadan nafakaya nasıl karar verildi ki?

Avukat bi başvuru yapıyormuş acil cocuk ihtiyaçları için nafaka vs diye ara karar verilip nafaka baglanabiliyormus

Yani alacağım 6bin tl bu da öyle çok zor celseli bi dava değil sanırım amabaska avukat oluyorsa arastiracagiim içime sinmedi hapisi bilmemesi. Bidaha noterden vekalet çıkarıyoruz dimi bu icra icin
Tek duruşma günü veriliyor, o tarihe kadar ödemezse tazyik hapsi, öderse dava düşüyor. 6 olarak düşünmeyin. Ödemek için mahkemeye gittiğinde belli olur tüm borcu. Ama mahkeme size geri öderken kesinti yapıyor. Burada da uyanık olmalısınız, ne kadar harç kesildiğinde dair. Vekalet verdiğiniz avukata gider para, o size gönderir

Tek duruşma günü veriliyor, o tarihe kadar ödemezse tazyik hapsi, öderse dava düşüyor. 6 olarak düşünmeyin. Ödemek için mahkemeye gittiğinde belli olur tüm borcu. Ama mahkeme size geri öderken kesinti yapıyor. Burada da uyanık olmalısınız, ne kadar harç kesildiğinde dair. Vekalet verdiğiniz avukata gider para, o size gönderir
Peki toplu parayı aldim diyelim her ay nafaka artık icraya verdiğim için hep avukata gidecek o bana mı atacak. Harç kesintilerine nereden bakacağım peki

Ne gibi hatalar yapti acaba söyleyin bende üstüne düşeyim avukatım benimde tıkır mikir
En baştan davayı yanlış maddeden açtı. Delillerle dava maddesinin uyuşması çok önemli. Dava dosyasını hazırlarken ben bir buçuk saat ona evliliğimin halini anlattım, o bir buçuk sayfa yazı yazmış. Dosyayı okuyan "ne yani bunlar için mi boşanıyorsunuz" der. Delillerimi de doğru düzgün sunamadı. Ve karardan önceki celseye de katılmadı. Avukata parayı peşin olarak sakın ödemeyin. Peşin ödediğiniz dava baştan kaybedilmiştir.

İcra süreci çok uzun değil. Ama hemen de olmuyor. Yani şu an paraya ihtiyacınız varsa bir yerden temin etmenizde fayda var. Faiz işliyor ama çok küçük bir para.
Evet olsaydı para iyiydi ama olmasada olur yeterki yanına kalmasın. İse başlayacağım 10 aylık kızımı bırakıp bu yüzden en çok zoruma giden o. Birde 6000 alacağım için her ay 1500 ödeme yapacakmış 800 nafaka 700 tl de 6binden düşecekmiş. Başıma kaynar sular döküldü utanmaz

En baştan davayı yanlış maddeden açtı. Delillerle dava maddesinin uyuşması çok önemli. Dava dosyasını hazırlarken ben bir buçuk saat ona evliliğimin halini anlattım, o bir buçuk sayfa yazı yazmış. Dosyayı okuyan "ne yani bunlar için mi boşanıyorsunuz" der. Delillerimi de doğru düzgün sunamadı. Ve karardan önceki celseye de katılmadı. Avukata parayı peşin olarak sakın ödemeyin. Peşin ödediğiniz dava baştan kaybedilmiştir.
Yazik olmus tüh çocuğunuz var mıydı ona nasıl karar verdi hakim. Benim ilk celsede görüş günü bile vermedi

Bazı hakimler on duruşmada, bazıları hemen nafakayı bağlıyor.Gec de baglasa dava başından itibaren odetiyor mahkeme onda sorun yok

Resmen dilekçeleri ben yazıp yolladım o toparladi kanıtları da öyle. Insallah mahkeme savunmasi iyidir ne diim şans ya
Önemli olan yazılanlar mahkemede savunmalık pek bir şey olmuyor,zapts geçmeyen bir tanık sözü vs varsa ona dikkat ediliyor

Evet olsaydı para iyiydi ama olmasada olur yeterki yanına kalmasın. İse başlayacağım 10 aylık kızımı bırakıp bu yüzden en çok zoruma giden o. Birde 6000 alacağım için her ay 1500 ödeme yapacakmış 800 nafaka 700 tl de 6binden düşecekmiş. Başıma kaynar sular döküldü utanmaz
Bizde nafaka icraya konulduğu gibi hemen ödeme emri verildi hızlı ilerledi herkeste aynı sanıyordum

Back
X