Çocuğunuz eşcinsel olduğunu söylerse

organik veya psikolojik bir sebebi olabilir mi diye araştırırım
eğer yoksa hoş bulmadıgımı ama sonuçta evladım oldugunu söylerim
içim acır onu her görünce garip olurum çünkü çok da alışık olunan bir durum değil ülkemizde
hatta bir an fevri davranıp bagırıp kızadabilirim
ama bu eşcinselliğin çözülememiş o kdr farklı sebepleri var ki!beyindei hormon dengeleri,hormon sayılmayan bazı maddelerin dengesi vs...yanib ir yanım eşcinsellik günahtır diyor,diğer yanım da eğer sırf denemek için yapılırsa günah olur ama sonuçta bu bulunamasa da insan vücudunda bir dengesizlik sonucu oluşuyor bir nevi hastalık diyor.ya da geçmişte yaşanan travmalar sonucu psikolojik.karar vermesi çok zor.ama heralde çocugumun yanında olurum,ben olmazsam kim olacak?:1hug:
 
eger kizim oyle birsey deseydi kesinlikle onu dislamazdim. zaten o durumda olmak kolay degil kendisi icin birde aile dislarsa ne hallere duser. o yine benim bebegimdir. allah kimseye kaldirayamacagi sorunlar vermesin.
 
allah yardımcın olsun canım iç görmedim çevremdede böle bişi olursa bilmiyorum allah kimseye vermesin yarabbim .. allahım yardımcın olsun canım..
 
armisted maupin'in bir yazisinda escinsel bir cocugun ailesine yazdigi mektubu buraya kopyaliyorum...sadece anne baba olarak degil ama cocuklarin da neler hissetigini anlamaniz acisindan:

"sevgili anne;

yazmakta bu denli geciktiğim için üzgünüm. sana ve babama her yazdığımda aslen kalbimden geçenleri yazmadığımı fark ediyorum. sizleri her zamankinden daha az seviyor olsaydım sorun değildi ama sizler halen benim ebeveynlerimsiniz ve ben de halen sizin çocuğunuzum.

bu mektubu yazarak aptallık ettiğimi düşünen dostlarım var. umarım yanılıyorlardır. kaygıları herhalde benimkinden daha az sevecen ve güvensiz ebeveynlere sahip olmalarından kaynaklanıyor. umarım bu mektubu aslen sevgimden doğan bir eylem, hayatımı halen sizlerle paylaşma arzusu duyuşuma bir işaret olarak algılarsınız.

sanırım eşcinsel karşıtı hareketleri destekleyen düşünceler içinde olmasaydınız yazmazdım. hepsinden ötesi bu tavrınız bana gerçeği açıklama sorumluluğunu yüklüyor. oğlunuzun bir eşcinsel olduğu gerçeğini.

üzgünüm anne. böyle olduğum için değil, ama şu anda hissettiklerin için. bu duygunun nasıl bir şey olduğunu biliyorum çünkü hayatımın büyük kısmında aynı şeyi hissettim. sarsıntı, utanç, inanamazlık, daha bir çocukken fark ettiğim ve göz rengim kadar parçam olan bir şeyi duyduğum korku yüzünden inkar etmek.

hayır anne, kimse aklımı çelmedi. hayatın hiç bir döneminde bir akıl hocam olmadı. ama biliyor musun? keşke olsaydı. keşke orlando'daki insanlardan daha akıllı bir büyüğüm beni yanına çekip şöyle deseydi, 'bir şeyin yok evlat. sen de herkes gibi büyüdüğünde doktor ya da öğretmen olabilirsin. deli de değilsin, hasta da, kötü de. başarılı ve mutlu olabilir, kiminle yatağa girdiğini umursamayacak dostlar - her türden dost edinebilirsin. hepsinden önemlisi kendinden nefret etmeden aşık olabilir, olunabilirsin.'

ama kimse bunları söylemedi anne. bunu kendim anlamak zorunda kaldım. kendim gibi insanlarla kaynaşarak. bu kişiler ne çılgın ne de uçuk kaçık kişiler anne. mağaza sahipleri, bankacılar, olgun hanımlar.

şimdi ne düşündüğünüzü biliyorum. kendinize sorup duruyorsunuz. ne hata ettik? bunun olmasına nasıl izin verdik? böyle olmasına hangimiz sebep oldu?

buna cevap veremem anne. uzun vadede ise umurumda değil. bütün bildiğim şu: sen ve babam bundan sorumluysa öyleyse size hayatımdaki neşe ve aydınlık için tüm kalbimle teşekkür ediyorum.

biliyorum, size eşcinsel olmak ne demektir anlatamam. ama ne olmadığını anlatabilirim. kelimelerin ardına saklanmamaktır anne. aile, ahlak ve dinin arkasına saklanmamak. kendi bedeninden ya da tanrı'nın bahşettiği zevklerden korkmamak. kaba ve görgüsüz olmadığı sürece komşunu yargılamamaktır.

eşcinsel olmak bana hoşgörülü, tutkulu ve insancıl olmayı öğretti. bana yaşamın sınırsız olasılıklarını gösterdi. bana güç veren, tutku ve nezaket sahibi, duyarlı kişiler kazandırdı.

her zaman tanıdığınız michael olmam dışında söyleyecek başka şeyim yok. şimdi beni daha iyi tanıyorsunuz. sizi kasıtlı olarak incitecek hiç bir şey yapmadım. yapmayacağım da. cevap yazmakta lütfen acele etmeyin. şu an, bana dürüst olmanın değerini öğreten sizlere yalan söylemek zorunda olmadığımı bilmek yeterli benim için."
 
Çocuğum bir eşcinsel olsa ve bunu bana söylese :uhm:
Açıkçası önce dehşete kapılırım,ne yapacağımı şaşırırım ama kızımı kaybetmek istemediğim için ona yaklaşmayı onunla konuşmayı dener,duygu ve düşüncelerini sorar öğrenirim.Ne olursa olsun evlattır sonuçta ve onu kaybetmektense durumunu kabullenip onu bağrıma basmaya devam ederim.
Eşcinsellik bir hastalık değil,doğuştan itibaren oluşan bir kimliktir.Eşcinsel çocukları olan ebeveynlerin bazıları,çocukları ben eşcinselim dediğinde hemen çocuklarının arkadaş çevresini suçluyor ve çocuklarını o arkadaşlardan uzak tutup herşeyden herkesten uzaklaştırmanın çocuğun duygu ve düşüncelerini değiştireceğini sanıyorlar,bu büyük bir hata bence.
Çok ama çok sevdiğimiz bir erkek arkadaşımız eşcinseldi ve biz bunu biliyorduk ama ailesi çocuklarını anlamak yerine çocuklarının çevresindeki insanları suçlamayı tercih ettiler ve çocukları onlardan uzaklaştı.Küçük bir çevrede yetiştiğimiz için o arkadaşımızın yaptığı herşey olay oldu,aslında o da bizler gibi bir bireydi ve sadece anlaşılmak istiyordu.
Bizler onu anladık ve eşcinsel olması dostluğumuzu asla etkilemedi.Hala görüşürüz ama annesinin baskıları ve anlamaya çalışmaması,toplum baskısı onu ülkemizden gitmeye kadar itti,artık Türkiye'de yaşamıyor çünkü burada yaşamak istediklerini yaşayamıyor ve kınanıyor.Onu çok seviyorum,görseniz bakmaya kıyamazsınız o kadarda yakışıklıdır.
Evet belki etik değil,belki eşcinsellik ayıplanmalı,kınanmalı dinen günah ama o da bu şekilde yaratıldı ve bunun bir tedavisi yok,zaten dedim ya bu bir hastalık değil.

Biz anneler çocuklarımız ne yaparsa yapsın ne olursa olsun onlara kol kanat germeliyiz,onlar bizim canımız ve dışardaki dünya çok acımasız.
 
bazi seyler olaylar vardiki konusurken bile kelimeleri secmen gerekir bu konuda aynen oyle.ahkam kesmek soyle yaparim boyle yaparim demek cok yanniztir hatta bu konuda tartismak.ben hep sunu derim agzindan cikan soz ok gibidir ciktigi zaman geri gelmez.hz ali sozudur cokda kullanirim.rabbim herkezin evlatlarini dogru yoldan ayirmasin.bizede cekemiyeceyim yuk yuklemesin.oyle olanlarida rabbim islah etsin.ailelerine sabir versin.tedavi ettirmeye calisssinlar ama.unutmamak gereken bisey varsacocugu dogurursun ama huyunu doguramazsin.[/COLOR]
 
Ya Allah korusun düşünmek bile istemiyorum bir şeyi :çok üzgünüm: psikoloğa götütürdüm sanırım ilk olarak:çok üzgünüm: o ne derse ona uygun şeyler yapardık ..off...düşüncesi bile bu kadar kötüyse Allah bunu yaşayanlara sabırlar versin :çok üzgünüm:
 
allah korusun böyle kişilerin ailelerine allahtan sabır diliyorum
inşallah böyle şeyler yaşamayız
 
ben büyük konuşmamak ggerektiğini düşünenlerdenim...bide biraz genişim galiba yada sayısal öğrencisi olup biyoloji gördüğümdendir...bunlar hormonlarla alakalı bişey cocuğun ne suçu günahı varki...sahiplenirdim daha cok...zaten toplumda herkes onları dışlıyo itilip kakılıyolar bide ailesindenmi böyle bişey görsün...yazık günah valla
 
buda bi hastalık allah göstermesin ..
tıp ne imkan varsa yarılamadan caresine bakardım..hayatta herşey olabilir
 
elimden gelen herşeyi yapardım düzelsin diye birde çocukları yetiştirirken dogru şekilde yönlendirmek lazım diye düşünüyorum bazı şeyleri payşalmalıyız onlarla
 
çok zor ve acı bi durum ama gerçek ilk tepkim bayılmak olurdu sonrası malum tedavi tabi sonuç çıkmassaa eğer ne olursa olsuno benim evladım der durumu kabullenmek zorunda kalırdım
 
Şaka yapıyorsunuzdur inşallah böyle birşey olur mu.Evlatlıktan red etmek yada kötü davranmak çözüm değil ki.Eşcinseller öyle olmak istermi ki tabiki hayır.:1no2:

bazı ınsanlar dogustan boyle oluyor bazı ınsanlar kendı tercıh edıyor
eger dogustan olsaydı cozum yolları arardım ama kendı tercıhı bu olsaydı evet cıddıyım red ederdım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…