Çocuğunuz "evi terkediyorum" derse

videorome

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
9
2
1
45
Merhaba. Diyelimki çocuğunuzla (18 yaşından büyük) yıllardır aynı evde yaşıyorsunuz. Ve çocuğunuz bir gün size ve eşinize diyorki "Ben artık ömrümün geri kalanını sizinle geçirmek istemiyorum, evi terkediyorum, bundan sonraki hayatımı tek başıma sürdüreceğim, lütfen beni bir daha aramayın sormayın"

Bu durumda ne tepki verirsiniz, ne düşünürsünüz?

Valla bunu ben de dedim, gittiğim yer anneannemin evi. Nereye gidecekmiş, ne yapacakmış, komik valla, ergenliğim aklıma geldi. Sebebi ne? Kısıtlama mı? Evde huzursuzluk mu? Maddi sorunu mu var? Okuyor mu?

Valla bunu ben de dedim, gittiğim yer anneannemin evi. Nereye gidecekmiş, ne yapacakmış, komik valla, ergenliğim aklıma geldi. Sebebi ne? Kısıtlama mı? Evde huzursuzluk mu? Maddi sorunu mu var? Okuyor mu?

Diyelimki anne ve babasını sevmiyor, onların onu bunalttığını düşünüyor, hayatını mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için anne ve babasını hayatından çıkarması gerektiğini düşünüyor.

Diyelimki anne ve babasını sevmiyor, onların onu bunalttığını düşünüyor, hayatını mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için anne ve babasını hayatından çıkarması gerektiğini düşünüyor.
Ne yapabilecek ki canım? Kendi parasını kazanmıyorsa? Ama çalışan bir bireyse gidebilir, bu sorun olmamalı.

sen bilirsin diyin ve tepki vermeyin bence
sahiden bir şeylerden bıkıp çekip gidecek olsa size oturup da açıklama yapmaz, direkt basar giderdi
dikkat çekmek için yaptığını düşünüyorum
üstüne düşerseniz blöfünü yemiş olursunuz
tepki alamayınca bi dumur olsun bakalım, niyeti neymiş anlarsınız

Cocugunuz erkek mi kiz mi belirtmemissiniz ama sanirim erkektir.
Guzelce oturup konusun,sorunlarini halledin.Ergenlik caginda oluyor boyle seyler.Butun aliskanliklar bu donemlerde basliyor Allah korusun.Bence nasil istiyorsa oyle davranin,suyuna gidin.

sen bilirsin diyin ve tepki vermeyin bence
sahiden bir şeylerden bıkıp çekip gidecek olsa size oturup da açıklama yapmaz, direkt basar giderdi
dikkat çekmek için yaptığını düşünüyorum
üstüne düşerseniz blöfünü yemiş olursunuz
tepki alamayınca bi dumur olsun bakalım, niyeti neymiş anlarsınız

Diyelimki "eğer haber vermeyerek gidersem ailem polise gider, başıma bir şey geldi diye düşünürler" diye düşündüğü için haber veriyor.

Arkadaşlar benim başıma böyle bir durum gelmedi. Acaba sizin başınıza böyle bir durum gelirse ne tepki verirsiniz diye merak ettiğim için soruyorum.

Diyelimki "eğer haber vermeyerek gidersem ailem polise gider, başıma bir şey geldi diye düşünürler" diye düşündüğü için haber veriyor.
Canım bu mesajları çekip gitmeyi düşünen çocuk yazıyor olmasın. İşini eline al sonra bas git şimdi de boşa tantana yapma bence çünkü sonunda tıpış tıpış döneceksin.

Diyelim ki derken ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamadım
Anladığım çekip gidicem diyeceksin ailene burada nabız mi yokluyorsun.burda genelde yaşanılan sıkıntılar konuşuluyor diyelim ki sorun oldu diye bişey yok yani bı tuhaf geldi yazismalariniz

Canım bu mesajları çekip gitmeyi düşünen çocuk yazıyor olmasın. İşini eline al sonra bas git şimdi de boşa tantana yapma bence çünkü sonunda tıpış tıpış döneceksin.
Msj imi attıktan sonra gördüm msj ini aynı fikirde yine cnm seninle

Diyelim ki derken ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamadım
Anladığım çekip gidicem diyeceksin ailene burada nabız mi yokluyorsun.burda genelde yaşanılan sıkıntılar konuşuluyor diyelim ki sorun oldu diye bişey yok yani bı tuhaf geldi yazismalariniz

Başıma böyle bir durum gelmediğini zaten belirttim. Size böyle bir durum gelirse ne tepki verirsiniz diye merak ettiğimden soruyorum.

Canım böyle bir şeyi hiç bir anne baba ciddiye almaz ve hayatlarına devam ederler. Haber verip gittin diyelim yine de polisi ararlar, arkadaşında kaç gün kalabilirsin? Aile hayatına adapte olmaya bak, kitap oku bol bol, kendini oyala, açıktan üni oku eğer okumuyorsan yoksa fanusun içindeki balık gibi camlara toslar durursun. Uzun vadeli ve kaliteli plan yap eğitim gibi iş gibi garantilerin olsun.

Canım böyle bir şeyi hiç bir anne baba ciddiye almaz ve hayatlarına devam ederler. Haber verip gittin diyelim yine de polisi ararlar, arkadaşında kaç gün kalabilirsin? Aile hayatına adapte olmaya bak, kitap oku bol bol, kendini oyala, açıktan üni oku eğer okumuyorsan yoksa fanusun içindeki balık gibi camlara toslar durursun. Uzun vadeli ve kaliteli plan yap eğitim gibi iş gibi garantilerin olsun.

Diyelimki çocuk uzun zamandır baya para biriktirmiş ve üniyide bitirmiş.

Birde hem ciddiye almazlar demişsin hem de polisi ararlar demişsin. Ciddiye almazlarsa neden polisi ararlar?

Ablam 3 çocuğunu anneme bırakıp evi terk etti. 2 sene gecti bu olayin üstünden. Bir kere bile aramadi, gelmedi. Ablam 34 yasinda suan. Biz de peşine düşmedik. Koca kadın sonucta. Kendi tercihi, kendi hayatını yaşıyor. Bizi ve çocuklarını düşürdüğü durum umrunda bile degil.

Cocugum ayni seyi yaparsa da yolu açık olsun. Reşit, özgür bir birey sonuçta. Yüreğim yanar, özlerim, aklımdan bir saniye bile çıkmaz ama elden birsey gelmez. Gitmek isteyenin önünde dağ olsa duramaz çünkü...

O kişinin tercihine kalmış, muhtaç olmayacak maddi konuma gelince zaten kırkta bir aramak bir bayram gitmek insana koymaz, aldı verdi gittin geldin durumu olmadığı için. Ama böyle iş yok güç yok çıktı gitti aile polisi mutlaka arar, gideceğim lafını ciddiye almazlar ama elalem de soracak yani nerde bu evin oğlu -kızı diye.

Back
X