Çocuğunuza ceza veriyor musunuz?

Ben mi yanlis anladim bilmiyorum ama cocuga odada iskence ediyor sandim. Ne yaptigini soylemeyince taciz ediyor diye düşündüm.

Cocugu devlet alir kismi bana bahane gibi geldi çünkü hep ispatlayamam, halam yalan söylüyor diyebilir seklinde bahaneler turetti. Buraya annenin ne yaptigini yazsaydi yine fikir verebilirdik. Cocuga verilecek cezalar bellidir dondurma yemez, hamburger ismarlayacaksan iptal edip ev yemegi verirsin, oyuncagini bir ay sonra alirsin, çizgi film izletmezsin gibi. Cocugu aç, pis birakiyorsa bu her ülkede suctur bence. boyle bir cezalandirma yöntemi uyguluyorsa aklin yolu bir yani tereddut etmezsin sikayetci olmak icin.

Taciz kelimesi de başlı başına kapalı bir kutu. Onlarca taciz şekli var. İçerik önemli.

Umarım konu: ilgi çekmek isteyen 35+ yaş bir yetişkinin; gerçek kişi ve olaylarla ilgisi olmayan bir paylaşımından ibarettir. Umarım dünyanın bir yerinde, annesi tarafından zarar gördüğü babası ve halası tarafından bilinen ve görmezden gelinen bir çocuk yoktur.

O da böyle. Ama iş yerine haber vermekten korkabilir. Bu iyi fikir. Daha çalıştığı yeri bilmiyorum ama öğrenirim.

Yapmam der, ben Türkiye'ye döndükten sonra yapmadığından nasıl emin olacağım. Yeğenimle görüştürmez bile.
Ama siz halası olarak o çocuğu korumak zorundasiniz benim de erkek kardeşim var yemin ederim o kadını yolardm galiba yeğenime işkence edecek dövecek ha Allah esirgesin ama çıldırrdm 😰

simdi dovmek diyorsunuz, anlatamadigim seyler var diyorsunuz, herkes dehset icinde sizi dinliyor. oncelikle ne oldugunu anlatmazsaniz kimse size bir fikir veremez. dovmenin her turlusune karsiyim ama onun da cesitleri var:

1) popoya saplak atma, ya da kulak cekme mi?
2) tekme tokat girisme mi?
3) yuz kizartici sekilde vucuduna bir cisim sokma, yaralama, sicak duya degdirme, cinsel organina darp gibi seyler mi?
4) bagirma cagirma hakaret gibi seyler mi?

yani duruma gore yapmaniz gereken seyler tabi ki farkli olacaktir.

3. maddedeki gibi siddetli yaralama, taciz vs gerektiren durumlarda, hic ama hic bir sekilde gecikmeden polise gitmeniz gerekiyor, zaten onu yapan anneye ve sessiz kalan babaya hapis cezasi verirler. cok buyuk suc

2. maddedeki gibi ise, o zaman sikayet ettiginizde muhtemelen anne babayi terapiye gonderirler. cocugu alacaklarini zannetmiyorum cunku zaten bir suru istismar edilmis cocuk var. eger bunu yaptiginizda cocuga siddetin dozunu artiracak birisiyle muhtemelen manyagin teki. o zaman da mutlaka polise gitmek gerek.

ayrica yurtdisinda, muhtemelen de amerikadasiniz. oralarda bosanma vs durumunda oyle cocuk anneye verilmiyor hemen. eger babanin kusuru yoksa 50% zamana bolunur. ama kardesinizin esinden ayrilmak isteyecegini sanmiyorum.. o zaman mumkun oldugunca anneyi takmadan bol bol ziyaret edeceksiniz, cocugu kollayacaksiniz, baska yolu yok. ayrica sizin yaninizda tekme tokat dovuyorsa bence kendinizi de bir sorgulayn, hic cekinmiyor mu sizden ya?

diger bir ihtmal de sizin abartiyor olma ihtimaliniz.. bilemedim..

elleri kırılsın !
Deprem gibi bir felaketten sonra bunu sormak zorunda kaldığım için üzgünüm. Kısa bir süreliğine kardeşimin çocuğuna bakmak için evlerine yerleştim. Yurtdışındalar. Çocuğa şiddet uyguladıklarına şahit oldum. Bağırıp çağırmalarını biliyorduk da, şu an annem ve babam olmadığından herhalde daha rahatlar. Başka bir ceza uygulama şekilleri de var bahsetmek istemiyorum. Çok üzüldüm. Bu kadın bir de çocuklarla çalışan hoca. Erkek kardeşim şiddet uygulamıyor ama eşine de bir şey diyemiyor. Disipline etme yöntemiymiş. Biz ailemizden böyle bir şey görmedik. Yolda görsem girişirdim kadına, şu an aynı evdeyiz. Annesine çok düşkün bir çocuk, oluyor mu böyle şeyler anne-çocuk arasında? Şu an çok üzgünüm. Çok akıllı 6 yaşında bir çocuk. Bu durumu anne ve babama anlatsam kalp krizi geçirirler. Çok seviyorlar torunlarını. Bu arada şikayet et diyenler olabilir. Ederdim de, çocuğu aileden falan alırlarsa yeğenim çok üzülür. 2 saat ayrı kalsa, neredeler diyor. Sana şunu mu yapıyorlar desem, annesine gider söyler. Böyle izleyip gideceğim galiba.
Anlatamayacak kadar kotu bir şiddete maruz kalıyor minicik bir yavru. devlet çocuğu alır evet ama dede ve neneye verilebiliyor diye biliyorum. (Yanlış biliyorsam düzeltirler ) abinizin eşinize karışmamasina şok oldum. küçücük cocuk bir darbeyle canından olduğunda bu üzüntümüz hiç bir işe yaramayacak.

Burada olan Türk aileler var, onlara sormayı düşünüyorum da, ya onlar da çocuğuna aynısını yapıyorsa diye düşünmeden de edemiyorum. Yeğenimin bana konuşacağını bilsem böyle görüntü ve ses kaydı alabilirim ama o yukarıda dendiği gibi ''annesi onu çok seviyor'' kafasında. Şu an bana anlatır diye, benim yanıma göndermiyor mesela. Gel diyorum, gelmiyor.

İz yok. Psikolojik şiddet. Çocuk anneden korkuyor, böyle bir şey yapıyorlar mı deseler, hayır der.
Çocukcagiz ne yapıyor da böylesine bir cezaya maruz kalıyor, ne yapabilir , o henüz çok küçük bir çocuk. Vicdanınızdan kopmayin !

Yorumlariniza bakinca yine ayni. Siz bayagi yengenize kurulmussunuz. Daha onceki konuda da guya annelere soruyordunuz gece yemek isteyen cocuga vermemek normal mi diye. Simdi de bu. Kadina takiksiniz basbayagi. Burada da kadini lincletmeye calistiniz ama elinizde patladi yine.

yani hem karar vermek için yazdım diyorsunuz hem ne yapıldığını söylemiyorsunuz? müneccim değiliz ki.
psikolojik şiddetin bin bir türlü şekli var. bir önceki yengeli konuya baktığımızda da çocuğa dondurma yalatmadı bu kadar katı olunur mu diyordunuz. burada çocuğuna rafine şekeri tattırmamış bir sürü üye var. bu mu mesela psikolojik şiddet? sadece size öyle geliyor olabilir mi?
büyük büyük konuşmak istemiyorum, çocuk gelişimci filan değilim. fakat 6 yaşında kuzenim var
ailenin elinden alınacak kadar büyük bir şiddeti yaşıyorsa anneye bu kadar düşkün olabilir mi bilemedim.
mesela kuzenimin babası işten çok geç çıkıyor, çocukla da çok ilgilenemiyor. 6 yaşında olan kuzenim hiçbir şiddet görmemesine rağmen babasına uzak düşkün değil, babam gelsin diye beklemiyor. umrunda değil daha doğrusu.
belki kıyaslamak yanlıştır, her çocukta bir olmaz ama anneden bu kadar şiddet gören çocuğun yarım saat görmeyip annem nerede gelsin özledim diyecek kadar özlemesiyle anlattıklarınız çelişkili geldi. 6 yaş çocuğun okula gitme yaşı, bebek değil çünkü

Yengeniz cocuga fiziksel siddet uygulamiyormus. Psikolojik siddetmis. Buraya yazilamayacak kadar kotu psikolojik siddet ne merak ettim.
Oyle bi anlattiniz ki hepimizin aklina taciz tecavuz geldi

Deprem gibi bir felaketten sonra bunu sormak zorunda kaldığım için üzgünüm. Kısa bir süreliğine kardeşimin çocuğuna bakmak için evlerine yerleştim. Yurtdışındalar. Çocuğa şiddet uyguladıklarına şahit oldum. Bağırıp çağırmalarını biliyorduk da, şu an annem ve babam olmadığından herhalde daha rahatlar. Başka bir ceza uygulama şekilleri de var bahsetmek istemiyorum. Çok üzüldüm. Bu kadın bir de çocuklarla çalışan hoca. Erkek kardeşim şiddet uygulamıyor ama eşine de bir şey diyemiyor. Disipline etme yöntemiymiş. Biz ailemizden böyle bir şey görmedik. Yolda görsem girişirdim kadına, şu an aynı evdeyiz. Annesine çok düşkün bir çocuk, oluyor mu böyle şeyler anne-çocuk arasında? Şu an çok üzgünüm. Çok akıllı 6 yaşında bir çocuk. Bu durumu anne ve babama anlatsam kalp krizi geçirirler. Çok seviyorlar torunlarını. Bu arada şikayet et diyenler olabilir. Ederdim de, çocuğu aileden falan alırlarsa yeğenim çok üzülür. 2 saat ayrı kalsa, neredeler diyor. Sana şunu mu yapıyorlar desem, annesine gider söyler. Böyle izleyip gideceğim galiba.
Eğer ki çocukta travma yapacak kadar dovuyorsa acimayin.Video çekip çocuğu kurtarın.Ama bu çocuğun velayetini alacaksanız yapın.

Gercekten bende garez olduğunu düşünmeye başladım. Yorumlara geri donup baktim, psikolojik siddet var demis. İsrarla ne yaptığını yazmamış
Vururken gördüm dedim.
Evet evet. Başka şekilde de bir şeyler var ama anlatamam falan. Phronesis Phronesis sizin söylediğiniz çook mantıklı şu an. İmzasız kayıtsız küreksiz başa bela olma derdinde gibi görünüyor.😮

Kactı zaten yok ortalikta baksaniza. Bizbize kaldik yine🤷‍♀️
Kaçmadım, yargısız infaz yapan V veniveniveni isimli sevgili üye, banladılar.
Bence çocuğun halası da pek normal deģil..

Daha dün bir konuda herkese beddua edip duruyordu. Dün gayet güzel dikkat çekmişti belki bugün de kendisi konu açarak dikkat çekmeye çalışıyor
Aynen öyle. Burada dikkat çekmek kimin ne işine yarıyor?
Daha önce de konu açtım, yengeye hak verdiniz deyince gittim geçmişine, olayı anlamak için. Dedi ya, boş, boşum evet, bu konu ciddi mi merak ettim. Çocuk söz konusu. Diğer konularda çok uğraşmam geçmişle falan, konuya odaklanırım ama üyeyi merak ettim bu sefer.
Boş biri olmasanız zaten oturduğunuz yerden senaryo yazmazdınız.
Konu açıyorsunuz

herkese havlamışsınız peki neden konuyu açtınız? Bunu yapsam söyle olur onu etsem böyle olur vs vs vicdan mı rahatlatıyorsunuz? Psikolojik şiddet demişsiniz ne olduğunu açıklamıyorsunuz neymiş özelden bazılarına yazmışsınız! Kendi kendi kendinize yazıyorsunuz resmen. Gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsanız illa bir yere şikayet etmenize gerek yok al yengeni karşına çatır çatır söyle konuş ha yok anlamıyor o zaman ailene söylemeyi dene? Çocuk bu yahu cocukk of ben burda daraldım ya!
Konuştum, sen karışma, senin çocuğun bile yok dediler.
Bir şey anlamadım, sinirim zıpladı ama hiçbir şey anlamadım bu konudan. Hadi tahminler gelsin mi, ne yapmalıyım mı, soru ne anlamadım.

Eski konusunda çocuk aksam yemeğini az yiyormuş geç saatte de acıktım deyince annesi yemek vermiyormuş şiddet dediği bu bence millet tepki gösterir diye korkusundan yazmiyor
O konuda da herkes demişti ki, küçük Emrah gibi senaryo yazmış. Ben kendi canım ciğerimi, yeğenim olmasa da herhangi bir çocuğu neden kullanayım? Burada Instagram, Facebook gibi etkileşim kasılan bir yer mi?
Thread 'Çocuk böyle mi bakılır?' Çocuk böyle mi bakılır?
Sizi hiç görmedim ama çirkin biri olduğunuza yemin edebilirim. İçinizdeki kötülük yaptığınız yorumlara da yansıyor. Bu kız yabancı. 15 yıldır yurtdışındalar. 2.çocukları, şimdi mi kıskanmak aklıma geldi?
Yorumlariniza bakinca yine ayni. Siz bayagi yengenize kurulmussunuz. Daha onceki konuda da guya annelere soruyordunuz gece yemek isteyen cocuga vermemek normal mi diye. Simdi de bu. Kadina takiksiniz basbayagi. Burada da kadini lincletmeye calistiniz ama elinizde patladi yine.
Beni çağıran kendisi. Yukarıdaki cevap buraya da geçerli. Elimde patlayan ne? Gelip beni banladılar, ben de cevap veremedim. Çocuğa vururken gördüm, bir de bir yere kapattı dedim. Kadına takmış olsam, anlamdan dinlemeden sizin lafınızla gider şikayet ederim. Özelden mesaj atanlara ayrıntılı, fotolu bazı üyelere anlattım.
Eğer ki çocukta travma yapacak kadar dovuyorsa acimayin.Video çekip çocuğu kurtarın.Ama bu çocuğun velayetini alacaksanız yapın.
Amacım çocuğu bulunduğu ülkeden, okuldan ayırmak değil. Ailesiyle olsun, mutlu olsun. Ben burada misafirim, haftaya da dönüyorum.

Özelden yardımcı olanlara teşekkür ederim. Phronesis Phronesis gibi hayal aleminde yaşayan birini ve git annesini döv diyip beni suça teşvik edenler yerine beni engellemişler. En azından burada konuyu açıklığa kavuşturmamız bekleseydiniz. İnsanlar da, dikkat çekmeye çalışıp gitmiş demişler. Şimdi alın bu hesabı da banlayın.

Az önce Şeker Portakalı kitabını bitirdim ve 5 yaşındaki Zeze'nin yaşadıklarına ağlaya ağlaya içim çıktı. Neden ama ya, el kadar çocuğa insan bunu nasıl yapar? Kendi evladına bir de :(

Kaçmadım, yargısız infaz yapan V veniveniveni isimli sevgili üye, banladılar.

O konuda da herkes demişti ki, küçük Emrah gibi senaryo yazmış. Ben kendi canım ciğerimi, yeğenim olmasa da herhangi bir çocuğu neden kullanayım? Burada Instagram, Facebook gibi etkileşim kasılan bir yer mi?

Sizi hiç görmedim ama çirkin biri olduğunuza yemin edebilirim. İçinizdeki kötülük yaptığınız yorumlara da yansıyor. Bu kız yabancı. 15 yıldır yurtdışındalar. 2.çocukları, şimdi mi kıskanmak aklıma geldi?

Beni çağıran kendisi. Yukarıdaki cevap buraya da geçerli. Elimde patlayan ne? Gelip beni banladılar, ben de cevap veremedim. Çocuğa vururken gördüm, bir de bir yere kapattı dedim. Kadına takmış olsam, anlamdan dinlemeden sizin lafınızla gider şikayet ederim. Özelden mesaj atanlara ayrıntılı, fotolu bazı üyelere anlattım.

Amacım çocuğu bulunduğu ülkeden, okuldan ayırmak değil. Ailesiyle olsun, mutlu olsun. Ben burada misafirim, haftaya da dönüyorum.

Özelden yardımcı olanlara teşekkür ederim. Phronesis Phronesis gibi hayal aleminde yaşayan birini ve git annesini döv diyip beni suça teşvik edenler yerine beni engellemişler. En azından burada konuyu açıklığa kavuşturmamız bekleseydiniz. İnsanlar da, dikkat çekmeye çalışıp gitmiş demişler. Şimdi alın bu hesabı da banlayın.
Burada olan Türk aileler var, onlara sormayı düşünüyorum da, ya onlar da çocuğuna aynısını yapıyorsa diye düşünmeden de edemiyorum. Yeğenimin bana konuşacağını bilsem böyle görüntü ve ses kaydı alabilirim ama o yukarıda dendiği gibi ''annesi onu çok seviyor'' kafasında. Şu an bana anlatır diye, benim yanıma göndermiyor mesela. Gel diyorum, gelmiyor.

İz yok. Psikolojik şiddet. Çocuk anneden korkuyor, böyle bir şey yapıyorlar mı deseler, hayır der.

Iz yok, psikolojik siddet var demissiniz. Dürüst olun.

Iz yok, psikolojik siddet var demissiniz. Dürüst olun.
Siz iyi misiniz ya? Kafasını yaracak şekilde vursa zaten okulda hocaları fark eder. Döverken (vururken) gördüm ve başka bir şey daha var dedim. O da küçük karanlık bir yerde buldum çocuğu. Onlar da kendileri girdi, dedi. Bağırmak da bir psikolojik şiddet, normal olsa korkunca kekelemez. Bağırmak var, bağırmak var. Olayı, çocuğa dondurma almadı, anne ve babayı kötülüyora getiriyorsunuz. Burada insanlara öyle bir muamele ediyorsunuz ki, sanki ben acitasyon yaptım, üye üye gezip para topladım.

Vereceğim cevapları verdim. Kendi kendinize kurmaya devam edebilirsiniz. Ben özelden bana yardımcı olan, mesajlarını okuyamadığım kişilere teşekkür ediyorum. Kusura bakmayın, o mesajların hiçbirine geri dönemedim, banladılar.

Siz iyi misiniz ya? Kafasını yaracak şekilde vursa zaten okulda hocaları fark eder. Döverken (vururken) gördüm ve başka bir şey daha var dedim. O da küçük karanlık bir yerde buldum çocuğu. Onlar da kendileri girdi, dedi. Bağırmak da bir psikolojik şiddet, normal olsa korkunca kekelemez. Bağırmak var, bağırmak var. Olayı, çocuğa dondurma almadı, anne ve babayı kötülüyora getiriyorsunuz. Burada insanlara öyle bir muamele ediyorsunuz ki, sanki ben acitasyon yaptım, üye üye gezip para topladım.

Vereceğim cevapları verdim. Kendi kendinize kurmaya devam edebilirsiniz. Ben özelden bana yardımcı olan, mesajlarını okuyamadığım kişilere teşekkür ediyorum. Kusura bakmayın, o mesajların hiçbirine geri dönemedim, banladılar.

Ben degil siz iyi degilsiniz. Cocuk kekeleyecek kadar korkuyorsa, dayak yiyorsa sikayet ederdiniz. Toplanip annesini dovmeye mi gelelim, cocugu kacirmaya mi gidelim? Israrla ulkeyi sordular, o ulkede yasayan insanlar prosedür hakkinda bilgi sahibiyse yardim edebilirdi. Sanki 5dk sonra FBI kapiniza dayanacak gibi doğru düzgün bilgi vermediniz. Dondurma mevzusu ne bilmiyorum, benim yorumlarimda boyle birsey yer almiyor. 10 sayfa icinde hepimiz haksiz siz haklisiniz, kafalar pırıl pırıl. Hoscakalin

Derdin benimle değil. Kötü olduğumu düşünmen de zerre kadar umrumda değil. Ben hayal aleminde yaşayan kötü biri olayım, sıkıntı yok. Herkese iyi olmak gibi bir misyonum yok. Sana kötüyüm evet. Çocuğa odaklanacaksan odaklan. Sağa sola sarma. Çözüm arıyorsan bul.

Back
X