Çocuğunuza daha iyi bir gelecek sağlamak için bu işi kabul eder miydiniz?

Zadegan

Yeteeer,,, demek yetmez ki bazen...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
1.766
1.527
63
29
Eşimin birkaç arkadaşı var gemide çalışan ve bir de kaptan arkadaşı var. Bu kaptan arkadaşı 10 yıldır denizlerde. Kendisi eşimle telefonda konuşurken bahsetmiş ve bizim de kafamız karıştı. Şartlar şöyle
- ilk giriş 900 dolar (yağcı olarak makine bölümüne girecek eşim)
- senede 300-400 dolar zam (ortalama)
-yıllar ilerledikçe zam oranı artıyor
Fakat sefer süreleri 3 yahut 6 ay. 3 ay giderse 20 gün 6 ay giderse 1 ay ücretli izin.
Eşim şu an haftada 6 gün 12 saat çalışarak 1700 tl alıyor.

Kayinperimin de maaşı var (aynı evde yaşıyoruz) kazancimiz yetiyor ama kızım krese başlayacak bile olsa çok zor karsilayabiliriz.
Ben ise önümüzdeki haziran ayına kadar calismayacagim. Calissam da ilk 2 sene (ortalama) 800-1000 tl arası alıp daha sonra kadroya gecebilecegim.

Siz çocuğuna iyi bir gelecek sağlamak ve kendiniz de daha rahat daha yüksek standartta yaşayabilmek için böyle bir işi kabul eder miydiniz? Ben 3 haftadır emin olamıyorum. Bir evet gitmesi iyi olur diyorum bir yok ya bu şekilde aç açıkta değiliz gitmesin diyorum. Sonra kızımın okulu istekleri vs geliyor aklıma tekrar gitsin diyorum. Karar veremiyorum.

Denizcilik-gemicilik sektöründe aşırı dolandırıcılık olduğunu öteden beri biliyoruz. Fakat bizim yukarıda söylediğim gibi tanidiklarimiz var ve güvenilir birkac firma biliyoruz.eşim daha once de 2 yil tersanede calistigi icin sektore hakimiyeti var.Karat verirsek eşim kaptan arkadaşının olduğu firmaya gidecek.

Eşim, kızım ve benim daha iyi yasamamiz için gitmeyi çok istiyor. Ben evet dersem hemen kabul edecek. Ailelerimize de bahsettim. Onayliyorlar.
Sizin düşünceleriniz nelerdir ?

Zaten haftada 6 gün 12 saat çalışıyormuş. Kalan tek günde de uyuyordur. Bari gitsin geldiği zamanı iyi değerlendirirsiniz.

Tamamen şahsi fikrim ben istemezdim.
3 ay da çok uzun 6 ay da çok uzun sonuçta bebeğinizin babasına ihtiyacı var.Kreşe gitmezse - ki niye gidiyor kv ile birlikte yaşıyorsanız bakıcı problemi yoktur herhalde eğitim içindir diye düşünüyorum- bir şey eksilmez ama babasından ayrı kalırsa bu hasara sebep olur.

Yakinlarimdan biliyorum diyeyim

Evet gercekten mantikli ve avantajli geliyor goze ama isin ilerisi oyle olmuyor gercekten ileride cocugunuz ve esiniz arasinda bi mesafe olmadi soz konusu sizde hem anne hem baba olacaksiniz o eve zamanla mesafenin getirdigi soguklukta goz onunde bulundurulmadi gereken etkenlerden

Acik konusayim okuyunca cok mantikli bi is gibi geldi bekar olan direk gitsin ama eşimi cok zor sartlarda yasamiyorsak kesinlikle gondermezdim

Zaten haftada 6 gün 12 saat çalışıyormuş. Kalan tek günde de uyuyordur. Bari gitsin geldiği zamanı iyi değerlendirirsiniz.
Haftaiçi de kızım babasıyla 1 ya da 2 saat geçiriyor uyku vaktinden dolayi (akşam yemeği de dahil )
Kayi validem ve kendi annem de böyle dediler. Bari 1 ayı dolu dolu gecirirsiniz diye

bu iş sürekli olmasa bile bi geçiş olarak düşünülebilir, giderse evleri ayırcak mısınız peki, eğer evleri ayıracaksanız iyi ayırmazsanız kötü olabilir, eşin olmadan kp evinde yaşamak...

Tamamen şahsi fikrim ben istemezdim.
3 ay da çok uzun 6 ay da çok uzun sonuçta bebeğinizin babasına ihtiyacı var.Kreşe gitmezse - ki niye gidiyor kv ile birlikte yaşıyorsanız bakıcı problemi yoktur herhalde eğitim içindir diye düşünüyorum- bir şey eksilmez ama babasından ayrı kalırsa bu hasara sebep olur.
Kızım 3 yaşını bitirdi artık okul zamanı geliyor. Bu sene gondermezsem seneye mecbur. Kreş aidatları 500-600 ile başlıyor ve gerçekten arti masraflari ile karşılayacak durumda değiliz.

bu iş sürekli olmasa bile bi geçiş olarak düşünülebilir, giderse evleri ayırcak mısınız peki, eğer evleri ayıracaksanız iyi ayırmazsanız kötü olabilir, eşin olmadan kp evinde yaşamak...
Evi ayırmak değil muhtemelen bursa ya komple kendi ailemin olduğu şehre gideceğim. Şu an Güneydoğu da yaşıyoruz.

Haftaiçi de kızım babasıyla 1 ya da 2 saat geçiriyor uyku vaktinden dolayi (akşam yemeği de dahil )
Kayi validem ve kendi annem de böyle dediler. Bari 1 ayı dolu dolu gecirirsiniz diye
sefer süreleri çok uzun.
bir de ne kadar süre çalışacak kaç yıl mesela?
kızın babasız büyüyecek vs.
zorlandığın zamanlar olacaktır.
ancak maddiyat açısından cazip elbette.
bi iki senelik yapacaksa bilemem ama sonra dönünce herşey başa dönmeyecek mi maddi açıdan?

Eşimin birkaç arkadaşı var gemide çalışan ve bir de kaptan arkadaşı var. Bu kaptan arkadaşı 10 yıldır denizlerde. Kendisi eşimle telefonda konuşurken bahsetmiş ve bizim de kafamız karıştı. Şartlar şöyle
- ilk giriş 900 dolar (yağcı olarak makine bölümüne girecek eşim)
- senede 300-400 dolar zam (ortalama)
-yıllar ilerledikçe zam oranı artıyor
Fakat sefer süreleri 3 yahut 6 ay. 3 ay giderse 20 gün 6 ay giderse 1 ay ücretli izin.
Eşim şu an haftada 6 gün 12 saat çalışarak 1700 tl alıyor.

Kayinperimin de maaşı var (aynı evde yaşıyoruz) kazancimiz yetiyor ama kızım krese başlayacak bile olsa çok zor karsilayabiliriz.
Ben ise önümüzdeki haziran ayına kadar calismayacagim. Calissam da ilk 2 sene (ortalama) 800-1000 tl arası alıp daha sonra kadroya gecebilecegim.

Siz çocuğuna iyi bir gelecek sağlamak ve kendiniz de daha rahat daha yüksek standartta yaşayabilmek için böyle bir işi kabul eder miydiniz? Ben 3 haftadır emin olamıyorum. Bir evet gitmesi iyi olur diyorum bir yok ya bu şekilde aç açıkta değiliz gitmesin diyorum. Sonra kızımın okulu istekleri vs geliyor aklıma tekrar gitsin diyorum. Karar veremiyorum.

Denizcilik-gemicilik sektöründe aşırı dolandırıcılık olduğunu öteden beri biliyoruz. Fakat bizim yukarıda söylediğim gibi tanidiklarimiz var ve güvenilir birkac firma biliyoruz.eşim daha once de 2 yil tersanede calistigi icin sektore hakimiyeti var.Karat verirsek eşim kaptan arkadaşının olduğu firmaya gidecek.

Eşim, kızım ve benim daha iyi yasamamiz için gitmeyi çok istiyor. Ben evet dersem hemen kabul edecek. Ailelerimize de bahsettim. Onayliyorlar.
Sizin düşünceleriniz nelerdir ?
Siz işe girene kadar kreşe vermezsiniz, annesi evdeyken çocugun kreste ne işi var, çalışmaya başlayınca verirsiniz, 1000 TL ekstra gelir olacağı için kreşi karşılayabilirsiniz, eşler arasına o kadar sürede soğukluk girer, bir de eşinizin ailesi ile yaşıyormuşsunuz, bugün gözünüze batmayan şeyler eşiniz yanınızda olmadığı süre uzadıkça rahatsızlık verir, ya evliliğiniz kötüye gider ya da eşiniz işi bırakmak ister, işte o zaman 1700 TL aldığı işi de elden gitmiş olur.

maddi anlamda sizi rahatlatabilir ama en az 3 ay en fazla 6 ay kocaniz yaninizda olamayacak o cocugun hep yaninda siz olacaksiniz cocuk babasiyla vakit geciremeyecek ozleyecek tamam 20 gun 1 ay izni olcakmis ama gittimide kac ay yok ben olsam gitmesini istemezdim

sefer süreleri çok uzun.
bi iki senelik yapacaksa bilemem ama sonra dönünce herşey başa dönmeyecek mi maddi açıdan?
Biz kendimiz ne kadar istersek o kadar.

maddi anlamda sizi rahatlatabilir ama en az 3 ay en fazla 6 ay kocaniz yaninizda olamayacak o cocugun hep yaninda siz olacaksiniz cocuk babasiyla vakit geciremeyecek ozleyecek tamam 20 gun 1 ay izni olcakmis ama gittimide kac ay yok ben olsam gitmesini istemezdim
Teşekkür ederim

sefer süreleri çok uzun.
Ayrıca çocuk büyüdükçe masrafları artacak, iş gecici ise yeniden eski gelirle idare etmek zor gelecektir, hem şu an ailelerin yanında ama eşi temelli döndüğünde kendi evlerine çıkacak olurlarsa daha da zorlanacaklar maddi olarak.

trilyonlarda kazansa 3-6 ay ondan ayrı kalmak benim için herşeyin önüne geçerdi..

siz de işe girince daha düze çıkarsınız daha iyi eğitim için aranıza bu kadar uzun zaman girmesi bence doğru değil.

birde 2 kişi çalıştıktan sonra o kadarda sıkıntı çekmezsiniz diye düşünüyorum.
biriniz çocuğa harcasa diğeri ev geçindirir.

Yani 900 dolar 2700 tl eder ve şu anki maaşından 1000 tl fazla hani gittiği yerlerde zaten yarısını harcayacak.

Hani böyle bir riske girmesi için 5-6 bin alır amenna ki böyle yurt dışı işleri de var, araya özlem girecekse gittiğine değecek bir para olsun bari. Para biriktirir gelince ayrı eve çıkarsın ama alacağı maaşla o da mümkün değil.

Eşim 7-8 bin dolara güney afrikaya gidecekken olmaz dedim ki oldukça sağlam borcumuz varken :işsiz:Ama bazen bayağı büyük fırsat mı teptin Zeymur demiyor değilim.:KK14:

Daha iyi gelecek daha çok para demek değil herzaman. Daha çok para için kızımı babasına hasret büyütmek istemezdim. Daha iyi gelecek bazen babasıyla geçirdiği 10 dk içinde saklı olabilir..

Siz işe girene kadar kreşe vermezsiniz, annesi evdeyken çocugun kreste ne işi var, çalışmaya başlayınca verirsiniz, 1000 TL ekstra gelir olacağı için kreşi karşılayabilirsiniz, eşler arasına o kadar sürede soğukluk girer, bir de eşinizin ailesi ile yaşıyormuşsunuz, bugün gözünüze batmayan şeyler eşiniz yanınızda olmadığı süre uzadıkça rahatsızlık verir, ya evliliğiniz kötüye gider ya da eşiniz işi bırakmak ister, işte o zaman 1700 TL aldığı işi de elden gitmiş olur.
Eşim giderse ben bursa ya ailemin olduğu şehre yerlesecegim

ben olsam eşimin gitmesini istemezdim asla.
kazandığı parayı birlikte harcayamadıktan sonra, evladım hastalandığında yanımda eşim yoksa, akşam yemeğini birlikte yiyemiyorsam napayım böyle evliliği. oğlumu yollarım devlet anaokulunu orda da aynı eğitimi alır zaten.
yani ben böyle düşünüyorum. üstelik eşim gecesi gündüzü belli olmayan, kelle koltukta bir işle uğraşıyor. her akşam eve adım atması herşeye bedel.

Evi ayırmak değil muhtemelen bursa ya komple kendi ailemin olduğu şehre gideceğim. Şu an Güneydoğu da yaşıyoruz.
Bence kabul etsin eşiniz. Sevgi kayın doyurmuyor ve gerçekçi olmak zorundayız, okul masrafı her şeyden öte. Kreş aidatı zorlayacaksa bunun ilkokulu, ilerisi ne olacak.. Hem bir kere girdi diye sonsuza kadar çalışmak zorunda değil ki, bir süre sonra bırakabilir.
Duygusal düşünerek kendimizi maddi zorluğa sokmanın bir faydası yok maalesef. Zor olduğunu kabul ediyorum. Ama hem Bursa'ya ailenizin yanına gitmeniz güneydoğudan iyidir.

Back
X