Çocuğunuza daha iyi bir gelecek sağlamak için bu işi kabul eder miydiniz?

Baba sevgisi alması önemli. Soyut şeyler daha önemli. Aç açıkta değilsiniz sonuçta.

Evde parayı nasıl kullanıyorsunuz ki. Eşin çalışıp kp e veriyorsa o da başka şeye kullanırsa amaçsız olacak bu iş. Ya öyle olursa..
 
Ayrıca çocuk büyüdükçe masrafları artacak, iş gecici ise yeniden eski gelirle idare etmek zor gelecektir, hem şu an ailelerin yanında ama eşi temelli döndüğünde kendi evlerine çıkacak olurlarsa daha da zorlanacaklar maddi olarak.
Birkaç sene çalıştıktan sonra geri dönmesini istersek biriktirsigimiz yanımıza kar kalır. Yine aşağı yukarı aynı ücretlere is bulabilir. Kaybettiğimiz birsey olmaz yani
 
Eşimin birkaç arkadaşı var gemide çalışan ve bir de kaptan arkadaşı var. Bu kaptan arkadaşı 10 yıldır denizlerde. Kendisi eşimle telefonda konuşurken bahsetmiş ve bizim de kafamız karıştı. Şartlar şöyle
- ilk giriş 900 dolar (yağcı olarak makine bölümüne girecek eşim)
- senede 300-400 dolar zam (ortalama)
-yıllar ilerledikçe zam oranı artıyor
Fakat sefer süreleri 3 yahut 6 ay. 3 ay giderse 20 gün 6 ay giderse 1 ay ücretli izin.
Eşim şu an haftada 6 gün 12 saat çalışarak 1700 tl alıyor.

Kayinperimin de maaşı var (aynı evde yaşıyoruz) kazancimiz yetiyor ama kızım krese başlayacak bile olsa çok zor karsilayabiliriz.
Ben ise önümüzdeki haziran ayına kadar calismayacagim. Calissam da ilk 2 sene (ortalama) 800-1000 tl arası alıp daha sonra kadroya gecebilecegim.

Siz çocuğuna iyi bir gelecek sağlamak ve kendiniz de daha rahat daha yüksek standartta yaşayabilmek için böyle bir işi kabul eder miydiniz? Ben 3 haftadır emin olamıyorum. Bir evet gitmesi iyi olur diyorum bir yok ya bu şekilde aç açıkta değiliz gitmesin diyorum. Sonra kızımın okulu istekleri vs geliyor aklıma tekrar gitsin diyorum. Karar veremiyorum.

Denizcilik-gemicilik sektöründe aşırı dolandırıcılık olduğunu öteden beri biliyoruz. Fakat bizim yukarıda söylediğim gibi tanidiklarimiz var ve güvenilir birkac firma biliyoruz.eşim daha once de 2 yil tersanede calistigi icin sektore hakimiyeti var.Karat verirsek eşim kaptan arkadaşının olduğu firmaya gidecek.

Eşim, kızım ve benim daha iyi yasamamiz için gitmeyi çok istiyor. Ben evet dersem hemen kabul edecek. Ailelerimize de bahsettim. Onayliyorlar.
Sizin düşünceleriniz nelerdir ?
Ben olsam hayır derdim çünkü gerçekten yıllar su gibi geçiyor ve eşiniz hep uzakta olacak çocuklarınız babasının yolunu gözleyecek daima...yanımda olsun az kazansın derdim doğrusu...
 
Alacagi para aman aman bi para degil.Turkiye sartlarinda da alinir bu

Siz neden calismiyosunuz?
 
Yani 900 dolar 2700 tl eder ve şu anki maaşından 1000 tl fazla hani gittiği yerlerde zaten yarısını harcayacak.

Hani böyle bir riske girmesi için 5-6 bin alır amenna ki böyle yurt dışı işleri de var, araya özlem girecekse gittiğine değecek bir para olsun bari. Para biriktirir gelince ayrı eve çıkarsın ama alacağı maaşla o da mümkün değil.

Eşim 7-8 bin dolara güney afrikaya gidecekken olmaz dedim ki oldukça sağlam borcumuz varken :işsiz:Ama bazen bayağı büyük fırsat mı teptin Zeymur demiyor değilim.:KK14:
İlk sene 900 diğer sene 1300 diğer sene 1700.... her sene 900 ve 1200 Tl arası zam gibi oluyor.
 
Baba sevgisi alması önemli. Soyut şeyler daha önemli. Aç açıkta değilsiniz sonuçta.

Evde parayı nasıl kullanıyorsunuz ki. Eşin çalışıp kp e veriyorsa o da başka şeye kullanırsa amaçsız olacak bu iş. Ya öyle olursa..
Hayır tabiki para hesabını ben yapıyorum evde.
 
Alacagi para aman aman bi para degil.Turkiye sartlarinda da alinir bu

Siz neden calismiyosunuz?
İmam hatip mezunuyum. Kpss-dhbt gireceğim. Alımlar haziran ayında olacak ve direk kadro olmuyor.
 
Ayrıca bunca çocuk var babası uzakta çalışan aylarca eve gelmeyen, onlar psikolojisi bozuk mu büyüdü, babalarından mı soğuyorlar? Abartmayın.
 
Birkaç sene çalıştıktan sonra geri dönmesini istersek biriktirsigimiz yanımıza kar kalır. Yine aşağı yukarı aynı ücretlere is bulabilir. Kaybettiğimiz birsey olmaz yani
Maddi açıdan bakarsak karlı bir fırsat, bu konuda hemfikiriz ancak ben kocanızla aranıza soğukluk gireceğini düşünüyorum. Anne baba olarak çocuğunuzun geleceğini düşündüğünüz için bu şekilde değerlendiriyorsunuz, anne baba sıfatlarınızı bir kenara bırakıp bir de karı koca sıfatlarınızla bakın derim. Tabi herkesin evliliğindeki bağ farklıdır. Umarım ben kuruntu yapıyorumdur.
 
Eşinin şu anki iş şartları çok kötü. Bu işi kabul eder mi ermez mi bilmiyorum ama en azından başka işe geçsin imkanı varsa.
 
Kendi adıma ben izin verdim bile diyebilirim.Şöyle ki;
Haftada bir gün eve geliyor olmalıydı ama gelemiyor bazen.
Geçmişte maddi olarak sıkıntı çekip üstüne neredeyse boşanma aşamasına geldiğim için ,sizin eşiniz gibi bir iş bulsaydı da izin verirdim.
Geçici bir süre çalışsa bile sıkıntılarınız çok hafifleyecektir.Aç olmamak çok şükür tabi ki güzel,ama kızınıza ve tabi ki size de maddi anlamda huzur getirecek.
Ailenizin yanına gidecekmişsiniz,bu sizin için sorun değilse birazcık dişinizi sıkabilirsiniz.
Alışıyor insan zamanla.
Siz hem ailenizle olacaksınız,hem de çocuğunuz var.
Kazanılan para eğer size ve çocuğunuza gelecekse hiç düşünmezdim.
Hakkınızda hayırlısı.
 
İmam hatip mezunuyum. Kpss-dhbt gireceğim. Alımlar haziran ayında olacak ve direk kadro olmuyor.

Ben de ilahiyatciyim.2014 te girdim dhbt ye.cok iyi bi puanla atanamadim.diyanet kac senedir kadrolu kko almiyo.ona bel baglamayin.

Haziran oldugunu nerden duydunuz bir de?hic oyle bi aciklama gormedim

Ama fahri olarak calisabilirsiniz.hic yoktan asgari alirsiniz
 
Ayrıca kocam 3 ay olmasa deli gibi özlerim nasıl soğukluk giricek aramıza onuda anlamadım beni 3 ay görmeyip unutuyorsa dibimde de durmasının anlamı yok zaten ;)
 
Birkaç sene çalıştıktan sonra geri dönmesini istersek biriktirsigimiz yanımıza kar kalır. Yine aşağı yukarı aynı ücretlere is bulabilir. Kaybettiğimiz birsey olmaz yani
Evet zamanimizda para cok onemli, olmazsa olmazlardan ve hepimiz biraz daha fazla kazanip biraz daha rahat bir yasam surmeye calisiyoruz fakat nacizane fikrim bir taraftan yapip bir taraftan yikmak gibi yani cocugunuz iyi bir krese gidecek ve rahat edeceksiniz ama erken yasta babadan uzak kalmis olacak ihtiyaclarini giderememis olacak ve bu durum illaki travma olusturacak ilerideki hayatina yansiyacak. Zor bir karar sizin icin hakkinizda hayirlisini dilerim.
 
Kızım 7 aylıkken babası askere gitti.6 ay yaptı kısa dönem ama bana 6 yıl gibi geldi.çok zordu.eşim içinds öyle.mesela o sene bayramda yoktu yanımızda tlfonda çok ağlamıştık.kızımızın ilk yürüyüşünü göremedi.ilk baba deyişini duyamadı.ben olsam göndermem.
 
Ben istemem.
Ailesiyle başbaşa. kızımla ilgili herşeyde tek olup üstesinden gelemebilirim. O varken.
 
Şahsen bende gitmesini istemezdim. İki alacağıma bir alırım ama eşim yanımda olsun çocuğumda babasına hasret büyümesin isterdim
 
kendınıze ve esınıze guvenıyosanız kabul edın. üstesınden gelebıleceksenız evet diyin.. sunuda unutmayın zorlu bır surec olacak. ozellkle sıızn acınızdan
 
Back
X