- 7 Temmuz 2016
- 9.425
- 33.047
- 548
- 40
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Birkaç sene çalıştıktan sonra geri dönmesini istersek biriktirsigimiz yanımıza kar kalır. Yine aşağı yukarı aynı ücretlere is bulabilir. Kaybettiğimiz birsey olmaz yaniAyrıca çocuk büyüdükçe masrafları artacak, iş gecici ise yeniden eski gelirle idare etmek zor gelecektir, hem şu an ailelerin yanında ama eşi temelli döndüğünde kendi evlerine çıkacak olurlarsa daha da zorlanacaklar maddi olarak.
Ben olsam hayır derdim çünkü gerçekten yıllar su gibi geçiyor ve eşiniz hep uzakta olacak çocuklarınız babasının yolunu gözleyecek daima...yanımda olsun az kazansın derdim doğrusu...Eşimin birkaç arkadaşı var gemide çalışan ve bir de kaptan arkadaşı var. Bu kaptan arkadaşı 10 yıldır denizlerde. Kendisi eşimle telefonda konuşurken bahsetmiş ve bizim de kafamız karıştı. Şartlar şöyle
- ilk giriş 900 dolar (yağcı olarak makine bölümüne girecek eşim)
- senede 300-400 dolar zam (ortalama)
-yıllar ilerledikçe zam oranı artıyor
Fakat sefer süreleri 3 yahut 6 ay. 3 ay giderse 20 gün 6 ay giderse 1 ay ücretli izin.
Eşim şu an haftada 6 gün 12 saat çalışarak 1700 tl alıyor.
Kayinperimin de maaşı var (aynı evde yaşıyoruz) kazancimiz yetiyor ama kızım krese başlayacak bile olsa çok zor karsilayabiliriz.
Ben ise önümüzdeki haziran ayına kadar calismayacagim. Calissam da ilk 2 sene (ortalama) 800-1000 tl arası alıp daha sonra kadroya gecebilecegim.
Siz çocuğuna iyi bir gelecek sağlamak ve kendiniz de daha rahat daha yüksek standartta yaşayabilmek için böyle bir işi kabul eder miydiniz? Ben 3 haftadır emin olamıyorum. Bir evet gitmesi iyi olur diyorum bir yok ya bu şekilde aç açıkta değiliz gitmesin diyorum. Sonra kızımın okulu istekleri vs geliyor aklıma tekrar gitsin diyorum. Karar veremiyorum.
Denizcilik-gemicilik sektöründe aşırı dolandırıcılık olduğunu öteden beri biliyoruz. Fakat bizim yukarıda söylediğim gibi tanidiklarimiz var ve güvenilir birkac firma biliyoruz.eşim daha once de 2 yil tersanede calistigi icin sektore hakimiyeti var.Karat verirsek eşim kaptan arkadaşının olduğu firmaya gidecek.
Eşim, kızım ve benim daha iyi yasamamiz için gitmeyi çok istiyor. Ben evet dersem hemen kabul edecek. Ailelerimize de bahsettim. Onayliyorlar.
Sizin düşünceleriniz nelerdir ?
İlk sene 900 diğer sene 1300 diğer sene 1700.... her sene 900 ve 1200 Tl arası zam gibi oluyor.Yani 900 dolar 2700 tl eder ve şu anki maaşından 1000 tl fazla hani gittiği yerlerde zaten yarısını harcayacak.
Hani böyle bir riske girmesi için 5-6 bin alır amenna ki böyle yurt dışı işleri de var, araya özlem girecekse gittiğine değecek bir para olsun bari. Para biriktirir gelince ayrı eve çıkarsın ama alacağı maaşla o da mümkün değil.
Eşim 7-8 bin dolara güney afrikaya gidecekken olmaz dedim ki oldukça sağlam borcumuz varkenAma bazen bayağı büyük fırsat mı teptin Zeymur demiyor değilim.
![]()
Hayır tabiki para hesabını ben yapıyorum evde.Baba sevgisi alması önemli. Soyut şeyler daha önemli. Aç açıkta değilsiniz sonuçta.
Evde parayı nasıl kullanıyorsunuz ki. Eşin çalışıp kp e veriyorsa o da başka şeye kullanırsa amaçsız olacak bu iş. Ya öyle olursa..
İmam hatip mezunuyum. Kpss-dhbt gireceğim. Alımlar haziran ayında olacak ve direk kadro olmuyor.Alacagi para aman aman bi para degil.Turkiye sartlarinda da alinir bu
Siz neden calismiyosunuz?
Maddi açıdan bakarsak karlı bir fırsat, bu konuda hemfikiriz ancak ben kocanızla aranıza soğukluk gireceğini düşünüyorum. Anne baba olarak çocuğunuzun geleceğini düşündüğünüz için bu şekilde değerlendiriyorsunuz, anne baba sıfatlarınızı bir kenara bırakıp bir de karı koca sıfatlarınızla bakın derim. Tabi herkesin evliliğindeki bağ farklıdır. Umarım ben kuruntu yapıyorumdur.Birkaç sene çalıştıktan sonra geri dönmesini istersek biriktirsigimiz yanımıza kar kalır. Yine aşağı yukarı aynı ücretlere is bulabilir. Kaybettiğimiz birsey olmaz yani
O zaman hemen kabul etsinEvi ayırmak değil muhtemelen bursa ya komple kendi ailemin olduğu şehre gideceğim. Şu an Güneydoğu da yaşıyoruz.
İmam hatip mezunuyum. Kpss-dhbt gireceğim. Alımlar haziran ayında olacak ve direk kadro olmuyor.
Evet zamanimizda para cok onemli, olmazsa olmazlardan ve hepimiz biraz daha fazla kazanip biraz daha rahat bir yasam surmeye calisiyoruz fakat nacizane fikrim bir taraftan yapip bir taraftan yikmak gibi yani cocugunuz iyi bir krese gidecek ve rahat edeceksiniz ama erken yasta babadan uzak kalmis olacak ihtiyaclarini giderememis olacak ve bu durum illaki travma olusturacak ilerideki hayatina yansiyacak. Zor bir karar sizin icin hakkinizda hayirlisini dilerim.Birkaç sene çalıştıktan sonra geri dönmesini istersek biriktirsigimiz yanımıza kar kalır. Yine aşağı yukarı aynı ücretlere is bulabilir. Kaybettiğimiz birsey olmaz yani
Denedik aradık ama çok çok zor maalesef.Eşinin şu anki iş şartları çok kötü. Bu işi kabul eder mi ermez mi bilmiyorum ama en azından başka işe geçsin imkanı varsa.