Çocuğunuza daha iyi bir gelecek sağlamak için bu işi kabul eder miydiniz?

kizim babasi isten gelip anahtarla kapiyi acarkenki sesine nasil kapiya kosuyor kucagina atliyor ozluyor cunku ve daha bir yasinda..az bir zaman bile olsa hergun babasini gorur ve mutlu olur evladiniz.
ustelik sizde calisip kv niz bakabilir cocuguna..kari koca calisip yine birikim yaparsiniz..
sureler cok uzun..cocuk uzun sure oldugu icin babasiyla arasina mesafe koyar sogur baglari zayif olur..
peki siz yapabilecekmisiniz..bizler eslerimiz ise gidince ozluyoruz..aylarca yaninizda olmuyacak..gece yattiginizda bi sicak nefes sarilma olmuyacak..cok iyi dusunun hersey para degil..

Yağcılık işi inan bana çok zor belki şimdi eşine kolay iş vs diyorlardır ama inan aldığı paraya pisliğini çekmeye değmez. Nerden biliyorsun diyeceksin eşim tersanede çalışıyor. Öyle is bulacağına bazı sektörlerde eşleri de götürecek is imkanları var bence onlara yonelsin. Su an eşiniz ne iş yapıyor ?
Benim eşim de 2 yıl tersanede çalıştı. Aşağı yukarı biliyoruz. Ama yagciliga kolay diyen yok ki zaten. Herkes zor diyor

Benim eşim de 2 yıl tersanede çalıştı. Aşağı yukarı biliyoruz. Ama yagciliga kolay diyen yok ki zaten. Herkes zor diyor
Benim esimde yillardir bu işin icinde usta olduğu icin daha detay verdim canım. O paraya calisilmaz asla ... değmez uzakta kaldığına. .. madem tersane isi istiyor normal olarak başlasın daha cok para kazanır

Benim esimde yillardir bu işin icinde usta olduğu icin daha detay verdim canım. O paraya calisilmaz asla ... değmez uzakta kaldığına. .. madem tersane isi istiyor normal olarak başlasın daha cok para kazanır
Tersanesde 2.500 tl ye yakın kazanıyordu. Marmara Bölgesinde oturuyorduk o zaman. Fakat Güneydoğu ya taşınma durumumuz oldu. Bulunduğum şehirde de deniz yok.

Tersanesde 2.500 tl ye yakın kazanıyordu. Marmara Bölgesinde oturuyorduk o zaman. Fakat Güneydoğu ya taşınma durumumuz oldu. Bulunduğum şehirde de deniz yok.
O kötü olmus iste :/ ama ben hala değmez diyorum. Zabit olarak gitse gemi adami belgesi vr mi

Eşimin birkaç arkadaşı var gemide çalışan ve bir de kaptan arkadaşı var. Bu kaptan arkadaşı 10 yıldır denizlerde. Kendisi eşimle telefonda konuşurken bahsetmiş ve bizim de kafamız karıştı. Şartlar şöyle
- ilk giriş 900 dolar (yağcı olarak makine bölümüne girecek eşim)
- senede 300-400 dolar zam (ortalama)
-yıllar ilerledikçe zam oranı artıyor
Fakat sefer süreleri 3 yahut 6 ay. 3 ay giderse 20 gün 6 ay giderse 1 ay ücretli izin.
Eşim şu an haftada 6 gün 12 saat çalışarak 1700 tl alıyor.

Kayinperimin de maaşı var (aynı evde yaşıyoruz) kazancimiz yetiyor ama kızım krese başlayacak bile olsa çok zor karsilayabiliriz.
Ben ise önümüzdeki haziran ayına kadar calismayacagim. Calissam da ilk 2 sene (ortalama) 800-1000 tl arası alıp daha sonra kadroya gecebilecegim.

Siz çocuğuna iyi bir gelecek sağlamak ve kendiniz de daha rahat daha yüksek standartta yaşayabilmek için böyle bir işi kabul eder miydiniz? Ben 3 haftadır emin olamıyorum. Bir evet gitmesi iyi olur diyorum bir yok ya bu şekilde aç açıkta değiliz gitmesin diyorum. Sonra kızımın okulu istekleri vs geliyor aklıma tekrar gitsin diyorum. Karar veremiyorum.

Denizcilik-gemicilik sektöründe aşırı dolandırıcılık olduğunu öteden beri biliyoruz. Fakat bizim yukarıda söylediğim gibi tanidiklarimiz var ve güvenilir birkac firma biliyoruz.eşim daha once de 2 yil tersanede calistigi icin sektore hakimiyeti var.Karat verirsek eşim kaptan arkadaşının olduğu firmaya gidecek.

Eşim, kızım ve benim daha iyi yasamamiz için gitmeyi çok istiyor. Ben evet dersem hemen kabul edecek. Ailelerimize de bahsettim. Onayliyorlar.
Sizin düşünceleriniz nelerdir ?
Ben gemici cocuguyum neler yasadim neler kaldi icimde tarifi yok konunu okuyunca aglamak geldi icimden saolsun babam guzel bir gelecek sagladi bize onun kazanip aldigi evlerde oturuyoruz ama ona duydugum özlem babasiz buyumenin verdigi bosluk bilemiyorum canim uzun uzun yazarim oyle doluyumki bu konuda aylarca gelmezdi annem gizli gizli aglardi cocuktum birkere telefonda konusurken duymustum dayanamiyorum yasamak istemiyorum dedigini gunlerce gizlice agladim babam yok ya anneme bisey olursa diye :( :( cok zor canim cok umarim hakkinizda hayirlisi olur rabbim bol kazanclar nasib etsin

Ben istemezdim
o kadar ayrılığa değecek bir para değil

Ben asla istemezdim.cocuk olayini bir kenara birakiyorum okadar ayri sure kendim dayanamam zaten.kavgada olsa gurultude olsa yanibasimda dursun.3 ay 6 ay cooook uzun sureler.

devlet anaokulu yasina gelince devlet okuluna gider kiziniz.krese gonderme zorunlulugunuz varmi suan

Çok yakın bir arkadaşımın eşi kaptan. Çok da bencil bir adam. Ayda 30.000 kazanıyor. 4 ay denizde 4 ay evde oluyor. Bu sürede çocukları ilgi manyağı yapıyor ama adam işe gidince çocukların ikisi de depresyonda. Ha 30.000 alıyor da 5 evleri 6 arabaları mı var. Hayır. 1 ev 1 araba 1 de arsa. Hepsi de orta karar. Paranın kalanıyla ailesine de bakıyor, kardeşlerine bakıyor vs. Arkadaşım çok mutsuz. Hatta adam için sabit bir iş buldu. Kılavuz kaptanlık işi. Adam kabul etmedi burda ağayım orda maraba olamam diye. Demem o ki 30.000 e bile çekilmez o iş. Çocukların hastalıkları, doğum günleri, evlilik yıldönümleri, bayramlar hep yalnız geçiyor. Çocuklar babalarından ayrı, içe kapanık, babasının elini tutmuş çocukları görünce ağlıyor. Bu parayı neden veriyorlar sanıyorsun anılarımızı satın alıyorlar der arkadaşım hep.

Eşimin birkaç arkadaşı var gemide çalışan ve bir de kaptan arkadaşı var. Bu kaptan arkadaşı 10 yıldır denizlerde. Kendisi eşimle telefonda konuşurken bahsetmiş ve bizim de kafamız karıştı. Şartlar şöyle
- ilk giriş 900 dolar (yağcı olarak makine bölümüne girecek eşim)
- senede 300-400 dolar zam (ortalama)
-yıllar ilerledikçe zam oranı artıyor
Fakat sefer süreleri 3 yahut 6 ay. 3 ay giderse 20 gün 6 ay giderse 1 ay ücretli izin.
Eşim şu an haftada 6 gün 12 saat çalışarak 1700 tl alıyor.

Kayinperimin de maaşı var (aynı evde yaşıyoruz) kazancimiz yetiyor ama kızım krese başlayacak bile olsa çok zor karsilayabiliriz.
Ben ise önümüzdeki haziran ayına kadar calismayacagim. Calissam da ilk 2 sene (ortalama) 800-1000 tl arası alıp daha sonra kadroya gecebilecegim.

Siz çocuğuna iyi bir gelecek sağlamak ve kendiniz de daha rahat daha yüksek standartta yaşayabilmek için böyle bir işi kabul eder miydiniz? Ben 3 haftadır emin olamıyorum. Bir evet gitmesi iyi olur diyorum bir yok ya bu şekilde aç açıkta değiliz gitmesin diyorum. Sonra kızımın okulu istekleri vs geliyor aklıma tekrar gitsin diyorum. Karar veremiyorum.

Denizcilik-gemicilik sektöründe aşırı dolandırıcılık olduğunu öteden beri biliyoruz. Fakat bizim yukarıda söylediğim gibi tanidiklarimiz var ve güvenilir birkac firma biliyoruz.eşim daha once de 2 yil tersanede calistigi icin sektore hakimiyeti var.Karat verirsek eşim kaptan arkadaşının olduğu firmaya gidecek.

Eşim, kızım ve benim daha iyi yasamamiz için gitmeyi çok istiyor. Ben evet dersem hemen kabul edecek. Ailelerimize de bahsettim. Onayliyorlar.
Sizin düşünceleriniz nelerdir ?

Valla kabul etsin dicem ama sizin icin zor olacak kp ve kv ile ay yada ay kocaniz olmadan yasayacaksiniz hos belki onlarin olmasi belki cok da kotu olmyacak kucucuk cocukma yanliz yasamaktansa ama uzun vadeli mi dusunuyor kocaniz bu isi ?

Ben senedir evliyim yildir tanisiyoruz kendi gelecegimiz ve cocuklarimiza daha iyi bir gelecek verebilmek icin hala esimle ayri ulkelerde yasiyoruz ve en iyi ihtimalle 1.5 ayda 1 hafta gorusuyoruz. Ikimizde bunun ne icin yaptigimizin farkinda olarak evlendik bu hayata katlanmayi goze aldik ve inanin hic kolay degil.
Ama arada sevgi saygi guven olmali bunlar cok onemli hatta herseyden onemli bu ayrilik doneminde , birde karakter yapiniz onemli dayana bilecekmisiniz, zorda olsa cocugumun gelecegi icin katlanirim diyip metanetli olabilecekmisiniz ? Yoksa o uzun sure denizde kalip kafayi mi yiyecek siz soguk kanliliginizi kaybedip evdeki kv kp problemleri ona mi yansitacaksiniz.
Uzaktan iliski idare etmek hic kolay degil yasamadan bilemezsiniz evliliginiz icin buyuk bir sinav olacaktir lutfen bilincine vararak karar alin.

Az zaman değil uzaklık evliliğinize sorunlar katabilir. Iste o zaman keşke az kazansaydi da bizimle olsaydı dersiniz.

Ben olsam istemezdim.

Örneğin şimdi aileme uzağım yılda 2 kere gelip 1 ay yanlarında kalıyorum hatta daha fazla. Ama keşke yakın olup haftada bir gün görseydim mesela. Mantık aynı. Hastalık var zorluk var insan yakın olmak bir telefonda koşabilmek istiyor ..

gemi calisma sartlariyle ilgili hicbir bilgim yok ama, aylik 900 dolar cok cuzi bir miktar ve makine dairesinin cok konforlu oldugunu sanmiyorum. 6 ay dneizde olmak da kolay biseyd egildir heralde.
calisma sartlarinida dusunun derim, sadece para olarak bakmayin olaya, esin bu sartlari kaldirabilecekmi, sonra sinir stres iyice hayatinizin duzeni bozulmasin.
Bende aynen düşünüyorum, yılda 30% zam yapacaklarını sanmıyorum, tamamen genel düşüncem Türkiye'de enflasyon yüksek ona rağmen 10% zam alırsan iyi yurt dışında enflasyon da yok.

Back
X