Çocuğunuza daha iyi bir gelecek sağlamak için bu işi kabul eder miydiniz?

Kendi adıma ben izin verdim bile diyebilirim.Şöyle ki;
Haftada bir gün eve geliyor olmalıydı ama gelemiyor bazen.
Geçmişte maddi olarak sıkıntı çekip üstüne neredeyse boşanma aşamasına geldiğim için ,sizin eşiniz gibi bir iş bulsaydı da izin verirdim.
Geçici bir süre çalışsa bile sıkıntılarınız çok hafifleyecektir.Aç olmamak çok şükür tabi ki güzel,ama kızınıza ve tabi ki size de maddi anlamda huzur getirecek.
Ailenizin yanına gidecekmişsiniz,bu sizin için sorun değilse birazcık dişinizi sıkabilirsiniz.
Alışıyor insan zamanla.
Siz hem ailenizle olacaksınız,hem de çocuğunuz var.
Kazanılan para eğer size ve çocuğunuza gelecekse hiç düşünmezdim.
Hakkınızda hayırlısı.
Teşekkür ederim.

asla razı gelmezdim,çocuklardan çalınan bır an geri gelmıyor,az olsun öz olsun,bır saatte olsa eve gelen bır baba görsün,bilsin,adam alışır uzağa,sonra sizle yapamaz,bızım başımıza geldi,sen bılırsın,

Çocuğun babasından ayrı büyümesini geçtim, 3 veya 6 ay ayrı kaldığım eşimle evliliğimin ne anlamı kalır diye düşünür ve istemezdim.
bırakın evliliği,mesafeli uzak şehirlerdeki ilişkiler çok tuhaflaşıyor,ve sonunda bıtmeye mahkum kalıyor,hele evlilik daha kötü olur diye düşünüyorum,insanlar ayrı yatınca bıle bir zaman sonra birlikte yatmaya bıle alışamıyor,

Ben de ilahiyatciyim.2014 te girdim dhbt ye.cok iyi bi puanla atanamadim.diyanet kac senedir kadrolu kko almiyo.ona bel baglamayin.

Haziran oldugunu nerden duydunuz bir de?hic oyle bi aciklama gormedim

Ama fahri olarak calisabilirsiniz.hic yoktan asgari alirsiniz
Zaten farkettiyseniz 800-1000 tl arası ücret dedim. Haziranda yaz dönemi başlıyor ya alım şansı daha yüksek diye dedim. Ama benim hafizlik belgem var şansım biraz daha yüksek.

Ayrıca bunca çocuk var babası uzakta çalışan aylarca eve gelmeyen, onlar psikolojisi bozuk mu büyüdü, babalarından mı soğuyorlar? Abartmayın.

Emin ol içlerinde birşey kalıyor, çocuk psikolojisi çok farklı birşey küçükken anlamazsın ama ileride yaşı ilerledikçe çıkar acısı. Çok küçükken belki unutur ama yaş ilerledikçe zor oluyor çok yakınımda iki örneğe şahidim. Baba başta olmayınca hele kız çocuğu özellikle de ergenlik döneminde ciddi sıkıntı yaşıyor.

Konu sahibi bir sene sonra maaşı zamlanacak da bakalım bir sene dayanabilecek mi? Ya da onlar memnun olacak mı? Bir yıl 2700 alacak sonraki sene ortalama 3700 hani yine diyorum çok çok büyük paralar değil. 3-4 yıl sonra maaşı iyi olacak bu mantıkla ama 3-4 yıl sürecek mi bu iş belli bile değil.

Çoğu uzakta çalışan insan dayanamayıp 6 ay ila 1 yılda işi bırakıyor. Ya da işveren maaşa zam zamanı işten çıkarıyor. Eeee o zaman elindeki işten de olmak var.

Çok iyi düşünün.

3 ay -6 ay uzun süreler ben yollamazdım.Çocuğunu kendi başına büyüteceksin bütün herşeyin yükü senin üzerinde olacak.Kocası böyle çalışan iki arkadaşım vardı.Birisi hiç mutlu değildi sonunda karaya geçirtmişti kocasını.Diğeri çocuğu olmadığı için ve de kocasını çok özlediğinden garibim liman liman dolaşıyordu.Kocası nereye o oraya.Bana göre değil

Son düzenleme:
Ayrıca bunca çocuk var babası uzakta çalışan aylarca eve gelmeyen, onlar psikolojisi bozuk mu büyüdü, babalarından mı soğuyorlar? Abartmayın.

Anne babasından ayrı büyümüş biri olarak (yılda bir görüyordum) cevaplayayım evet psikolojim bozuk büyüdüm ve soğudum da.
Hala da ailem olarak görmüyorum.

Emin ol içlerinde birşey kalıyor, çocuk psikolojisi çok farklı birşey küçükken anlamazsın ama ileride yaşı ilerledikçe çıkar acısı. Çok küçükken belki unutur ama yaş ilerledikçe zor oluyor çok yakınımda iki örneğe şahidim. Baba başta olmayınca hele kız çocuğu özellikle de ergenlik döneminde ciddi sıkıntı yaşıyor.

Konu sahibi bir sene sonra maaşı zamlanacak da bakalım bir sene dayanabilecek mi? Ya da onlar memnun olacak mı? Bir yıl 2700 alacak sonraki sene ortalama 3700 hani yine diyorum çok çok büyük paralar değil. 3-4 yıl sonra maaşı iyi olacak bu mantıkla ama 3-4 yıl sürecek mi bu iş belli bile değil.

Çoğu uzakta çalışan insan dayanamayıp 6 ay ila 1 yılda işi bırakıyor. Ya da işveren maaşa zam zamanı işten çıkarıyor. Eeee o zaman elindeki işten de olmak var.

Çok iyi düşünün.
Öğrencilerimden babasını çok az görenler var, işleri dolayısıyla. Ve dediğim gibi sonsuza kadar bu işte çalışmak zorunda değil. Annelerini dinliyorum, tabii ki aile durumlarını soruyorum. Zor oluyor, çok özlüyorlar ama babamız döndüğü zaman çok mutlu ve babasından soğuduğu ya da travma olduğu yok.

Yapmayın Allah aşkına, babası uzakta çalışıp eve az gelebilen çok çok aile var dünyanın her yerinde. İçleri buruk olsa da insan babasından soğumaz, hele de geçici olarak uzakta çalıştı diye.

Konu sahibi ben öğretmen olarak kendi görüşlerimi ve gözlemlerimi aktardım, vicdan azabı duyulacak bir mesele olduğunu düşünmüyorum. Çocuklar bizim sandığımızdan daha güçlüdür. Herkes rahat şartlarda olamıyor, dişinizi 2-3 yıl sıkmak zorundaysanız çok sıkıntı değil bence.

Yağcılık işi inan bana çok zor belki şimdi eşine kolay iş vs diyorlardır ama inan aldığı paraya pisliğini çekmeye değmez. Nerden biliyorsun diyeceksin eşim tersanede çalışıyor. Öyle is bulacağına bazı sektörlerde eşleri de götürecek is imkanları var bence onlara yonelsin. Su an eşiniz ne iş yapıyor ?

İyi de burada durum çok farklı. Şöyle mi oluyor, babam ben 3 yaşındayken 2-3 yıllığına uzakta çalıştı az gördüm, babamdan soğudum ve travma geçirdim, artık hayata dair bir ümidim yok?
Hayata dair bir ümidim yok boyutunda değil tabi ki. Ama büyük eksiklik olduğu da kesin en azından benim açımdan öyleydi.
Durum farklı olabilir ama nedeni ne olursa olsun sonuç aynı bence. Bir çocuğun tek ihtiyacı anne değil diye düşünüyorum.

Kızınız İlkokula başlayana kadar gitse o arada sizde ailenizin yanında olsanız kazandığı parayi biriktirseniz 3 sene boyunca olabilir bence. Sonuçta eşi doğuda çalışıp asker polis olup uzun süre gormeyenlerde var öyle düşünülebilir. Ama süreyi uzatmamakta fayda var.
Bizim bi komsumuz gemilerde aşçılık yapio du 6 ayda bir gelirdi bi kaç yıl idare ettiler sonra maddi acidan rahatlayinca adam geri döndü.

Mumkun degil kabul etmezdim.
Bu kadar ayrilik yasayacaksak neden evlendik ki. Ayrica cocugun kresten daha cok anne babaya ihtiyaci var. Gondermeyin ne olacak kendiniz bakin cocugunuza yada illa calisicam diyorsaniz kayinvalideniz bakar.
Fakat sizin akliniza yatmis bu fikir kabul edersiniz gibi geldi..

Eşimin birkaç arkadaşı var gemide çalışan ve bir de kaptan arkadaşı var. Bu kaptan arkadaşı 10 yıldır denizlerde. Kendisi eşimle telefonda konuşurken bahsetmiş ve bizim de kafamız karıştı. Şartlar şöyle
- ilk giriş 900 dolar (yağcı olarak makine bölümüne girecek eşim)
- senede 300-400 dolar zam (ortalama)
-yıllar ilerledikçe zam oranı artıyor
Fakat sefer süreleri 3 yahut 6 ay. 3 ay giderse 20 gün 6 ay giderse 1 ay ücretli izin.
Eşim şu an haftada 6 gün 12 saat çalışarak 1700 tl alıyor.

Kayinperimin de maaşı var (aynı evde yaşıyoruz) kazancimiz yetiyor ama kızım krese başlayacak bile olsa çok zor karsilayabiliriz.
Ben ise önümüzdeki haziran ayına kadar calismayacagim. Calissam da ilk 2 sene (ortalama) 800-1000 tl arası alıp daha sonra kadroya gecebilecegim.

Siz çocuğuna iyi bir gelecek sağlamak ve kendiniz de daha rahat daha yüksek standartta yaşayabilmek için böyle bir işi kabul eder miydiniz? Ben 3 haftadır emin olamıyorum. Bir evet gitmesi iyi olur diyorum bir yok ya bu şekilde aç açıkta değiliz gitmesin diyorum. Sonra kızımın okulu istekleri vs geliyor aklıma tekrar gitsin diyorum. Karar veremiyorum.

Denizcilik-gemicilik sektöründe aşırı dolandırıcılık olduğunu öteden beri biliyoruz. Fakat bizim yukarıda söylediğim gibi tanidiklarimiz var ve güvenilir birkac firma biliyoruz.eşim daha once de 2 yil tersanede calistigi icin sektore hakimiyeti var.Karat verirsek eşim kaptan arkadaşının olduğu firmaya gidecek.

Eşim, kızım ve benim daha iyi yasamamiz için gitmeyi çok istiyor. Ben evet dersem hemen kabul edecek. Ailelerimize de bahsettim. Onayliyorlar.
Sizin düşünceleriniz nelerdir ?

gemi calisma sartlariyle ilgili hicbir bilgim yok ama, aylik 900 dolar cok cuzi bir miktar ve makine dairesinin cok konforlu oldugunu sanmiyorum. 6 ay dneizde olmak da kolay biseyd egildir heralde.
calisma sartlarinida dusunun derim, sadece para olarak bakmayin olaya, esin bu sartlari kaldirabilecekmi, sonra sinir stres iyice hayatinizin duzeni bozulmasin.

sadece çocuk üzerine donmuş iş,daha ileri gidicem,ya bu ınsanların bırbırıne tensel yakınlığı ne olcak,sadece erkek evde baba rolundemi,hanımı ne oluyor,onunda ihtıyacı yokmu eşine??tuhaf herşey çocuklara endekslı değil,

evden ve ailesinden uzak kalmaya degecek bir para değil ki 900 dolar. bir arkadaşımın eşi mühendisti ve gemi işi çıkınca hemen gitmek istemiş, maaş daha o zaman 7 bin liraydı düşün. yaklaşık 3 senedir falan çalışıyor şimdiye iki ev alacak paraları olmuştur. böyle bir durumda olsaydınız gitsin mutlaka derdim ama şu kuş kadar para için çektiği çileye ve sizden uzak kalmasına değmez kesinlikle. şimdiki işine devam etsin ve siz de koşullarınızı sağladıktan sonra bir işe girersiniz, gayette geçinir gidersiniz.

Back
X