çocuğunuzu haftada kaç kere yıkıyorsunuz?

ddefne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
84
0
96
İstanbul
arkadaşlar benim kızım ekim 2009 doğumlu yani 1 yaşında. doğduğunda gün aşırı yıkıyordur, bu yaz ise hergün yıkadık ama ekim ayından itibaren haftada 2 kere yıkıyoruz.

ama geçen arkadaşımla konuşmamız sonucu onun kızıda 9 aylık. 9 aydır hergün yıkadığını söyledi doktoru yıkamanın çocuk için faydalı olduğunu söylemiş.

ama her gün yıkamak açıkçası çalışan bir anne olarak yoruyor beni. sizinde bununla ilgili fikriniz var mı? gerçekten her gün yıkanan bebek yada çocuk daha mı iyi gelişir?

merhaba arkadasim benim kizimda 2 bucuk yasinda ben haftada iki defa yikiyorum.hem kis mevsimi soguk,benim kizin vucudu kuru oldugu icin cok yikamamamiz onerildi,ben dogdugunda ilk zamanlar doktora goturdum o zamanlar haftada 4 5 defa yikiyordum,yurtdisindayim burdaki doktor kizdi bu kadar cok yikanirmi diye bebek bu ihtiyaci yokki hem birak biraz vucudu yaglansin hergun yikayarak o yagida goturursun...kiyaslama yapma bence o hergun yikiyorsa o oyle rahat ediyordur kisacasi sen kendini nasil hissediyorsan oyle yap kolay gelsin:)

benim kızın hemen hemen iki aylık olacak doğduğu günden beri gün aşırı mutlaka banyo yaptırıyorum.doktorumuz bebeğin gelişimi için banyonun çok faydalı olduğunu söyledi.ama kış aylarındada hergün yıkanmaz ki arkadaşınız iyi korkmuyo hasta olur diye

oğlum 2,5 yaşında nerdeyse 1 yıldır hergün yıkanıyor hatta bazen sabah akşam banyo yapmak istiyor kızım 7 aylık ama haftada 2-3 kez anca yıkanıyor aslında üşenmesem hergün yıkamak isterim

canım tabii ki çocuğun sık sık yıkanması iyidir. biz Mardin deyken

oğlumu abartısız günde kez yıkıyordum. çünkü çoook sıcak memleket sıcaklar

uzun süre devam ediyordu. kışları da haftada kez yıkıyorum.

ama iklim şartları normal olan bir yerde yaz günleri çocuğu 2 günde 1 yıkamak normal..

Mardin deyken günde 2 kez yıkıyordum. öğlene doğru ve akşam uyutmadan önce..

beni kızım da 2, yaşında bende haftada 2 ere yıkıyorum ama yazın hergün yıkardım sıcaktan isilik bile oluyordu yavrum artık kış çocuk terlemiyor bile bencede hergün yıkanmasına gerek yok ayrıca ciltte kışn fazlasıyla kuruyor sabunlanmakta dahada kurutuyor ben her banyodan sonra bebe yağıyla tüm vücudunu yağlıyorum kızımın teni yumuşacık oluyor...

Ben de oğlumu göbek bağı düştüğünden beri 2 günde bir yıkıyorum. Bazen aksasa da genel olarak 2 günde bir yıkanıyor. Daha dört aylık olmadı...
Hergün yıkamak bence söylendiği kadar sağlıklı olmasa gerek. Derinin kendi salgılarına da ihtiyacı var kanımca...

benim oğlumda 13 aylık doğduundan yaza kadar haftada 2 kez yıkadım yazın hergün yıkadım şimdi yine kış haftada 2 bazen 3 kez yıkıyorum...

valla benim oğlum 1.5 yaşında ve soğuk olduğu için havalar haftada değil 2 haftada bir bile yıkamayı düşünmüyorum çünkü salonda mutfakta beni bırakmıyor hep peşimde ve oda hariç hiç biyer sıcak değil ve yıkarsamda gece yatmadan önce yıkarım sonra hemen uyuyo zaten ama yıkamadığım zamanlarda devamlı hergün baştan aşağı şiliyorum doktor öyle yap demişti üşütmemek için yıkamıyorsan sil demişti öyle ii oluyor

küçük kızımıbugün yıkadım yarında oğlumu yıkıycam:46::46::46:

Back
X