insanın karakteriyle alakalı... benim eltim, ben yeni evliyken bana kötü birşeyler yaptı detaya girmek istemiyorum. ama ben hep iyiydim o sanırım çekemedi Allah ıslah etsin. ben yüzüne de vurmadım ama onu sevmiyorum artık, samimi değilim. iyi olsun uzak olsun. oğlu var. eşimin yeğeni ama eşimden çok severim yeğenini... her gittiğimde hediyeler alırım, çok vakit geçiririm... yemek yemez iştahsızdır. oyunla uğraşarak yanımdayken 3 öğün yemeğini yediririm. ödevlerini birlikte yaparız. annesi de yüzüme der "Allah razı olsun benim çocuğum aç normalde hayatta yemez senin elinden yiyor". hastalandı kucağımda götürdüm ... sonuçta düşününce benim kan bağım yok ama o benim yeğenim. eşimden önce ben düşünürüi ne alalım ne yapalım diye. eltim tüm bunlara rağmen bana kazık attı.eltimden soğudum. o da hatasını biliyor bana karşı boynu eğri. ama eltim başka oğlu başka... eltim iyi olsun ki evladının başında dursun ama sevmiyorum artık. hatta bana attığı iftira eşimle aramızda sorun yaratmıştı. ortaya çıkardık. eşime çok kızdım inandığı için. eşim kardeşini arayıp eltimin yaptığını anlatacaktı ben izin vermedim. kaynım hala karısının bana ettiğini bilmez. ama eltim için değil oğulları için demedim. kaynım serttir çünkü yuvasını falan yıkar olan çocuğa olur diye....
demek istediğim, kişisel meselelerine çocukları karıştırmak insanın tiyniyetiyle alakalı. düşmanın olsa çocuğunu ayrı tutacaksın. siz çocuğunuza sevginizi ilginizi iyi gösterin, onların çocuklarına da aynı şekilde. yaşları ilerleyince hepsi anlayacaktır. siz onlara uymayın. o yavrulara, sizin yavrunuza nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle davranın. Allah çocukları korur. inanın çocuklar anlıyor... ileride siz kazanacaksınız. daha önceki konunuza da yazmıştım, siz çocuğunuza ilgi verdikçe o yarışa sokmadıkça kıskanma falan olmaz çocuğunuzda. ilgi gören, sevilen, sevgisi dokunarak, sarılarak belli edilen çocuklarda özgüven çabuk oluşur ve bu tip kıyaslamalardan etkilenmezler.