Cocugunuzu nasil koruyorsunuz?

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
187
3
46
Konya
Bence genellikle baba tarafı olmak uzere başta elti babanneler halalar,ki brnim icin sorun onlar.bazı arkadaşlarımda da görüyorum ki anneanne kardeş yavrunuzla ugrasabiliyor ,sizinle olan problemini ondan cikartiyor, çocuklarını rrsmen yitistiriyor,kiskaniyor,taklit ediyor...
Kısaca evladiniz kötü olsa sevinecekler.her sey konu oluyorsa güzelliği zekası giyimi ismi aklınıza ne gelirse ışte.böyle insanlara ve çocuklarına karsi tutumunuz ne olurdu.eltimin kızı benimkinden bir ay buyuk diğer eltim hamile onunki de kiz...canim Kizim şimdiden bir savaşın ortasinda sanki...seninki benimki onunki soyle böyle...kayinvalide ve gorumce de bu saçma yaristirmada başrolde...
Beni anladınız degil mi yavrum uzulmeden nasil baş edebilirim bunlarla?

diğer konunuzla içerik aynı,oradan devam etseydiniz keşke:34:

ben aslında konuyu genelleyip( bir arkadaşımla konuştum o da kendi annesinden ve ablasından şikayetçiymiş) bir derdim vara açmıştım ama yine buraya taşındı sanırım.
kızımın kuzenleriyle sorun yaşamasını düşman olmasını istemiyorum eltilerim için bu hiç önemli değil sanırım.hai klasik elti problemlerini illa çocukları da yaşamk zorunda mı.o masum bebekler için de üzülüyorum gerçekten.

insanın karakteriyle alakalı... benim eltim, ben yeni evliyken bana kötü birşeyler yaptı detaya girmek istemiyorum. ama ben hep iyiydim o sanırım çekemedi Allah ıslah etsin. ben yüzüne de vurmadım ama onu sevmiyorum artık, samimi değilim. iyi olsun uzak olsun. oğlu var. eşimin yeğeni ama eşimden çok severim yeğenini... her gittiğimde hediyeler alırım, çok vakit geçiririm... yemek yemez iştahsızdır. oyunla uğraşarak yanımdayken 3 öğün yemeğini yediririm. ödevlerini birlikte yaparız. annesi de yüzüme der "Allah razı olsun benim çocuğum aç normalde hayatta yemez senin elinden yiyor". hastalandı kucağımda götürdüm ... sonuçta düşününce benim kan bağım yok ama o benim yeğenim. eşimden önce ben düşünürüi ne alalım ne yapalım diye. eltim tüm bunlara rağmen bana kazık attı.eltimden soğudum. o da hatasını biliyor bana karşı boynu eğri. ama eltim başka oğlu başka... eltim iyi olsun ki evladının başında dursun ama sevmiyorum artık. hatta bana attığı iftira eşimle aramızda sorun yaratmıştı. ortaya çıkardık. eşime çok kızdım inandığı için. eşim kardeşini arayıp eltimin yaptığını anlatacaktı ben izin vermedim. kaynım hala karısının bana ettiğini bilmez. ama eltim için değil oğulları için demedim. kaynım serttir çünkü yuvasını falan yıkar olan çocuğa olur diye....

demek istediğim, kişisel meselelerine çocukları karıştırmak insanın tiyniyetiyle alakalı. düşmanın olsa çocuğunu ayrı tutacaksın. siz çocuğunuza sevginizi ilginizi iyi gösterin, onların çocuklarına da aynı şekilde. yaşları ilerleyince hepsi anlayacaktır. siz onlara uymayın. o yavrulara, sizin yavrunuza nasıl davranılmasını istiyorsanız öyle davranın. Allah çocukları korur. inanın çocuklar anlıyor... ileride siz kazanacaksınız. daha önceki konunuza da yazmıştım, siz çocuğunuza ilgi verdikçe o yarışa sokmadıkça kıskanma falan olmaz çocuğunuzda. ilgi gören, sevilen, sevgisi dokunarak, sarılarak belli edilen çocuklarda özgüven çabuk oluşur ve bu tip kıyaslamalardan etkilenmezler.

neyi kastettiğini çok iyi anladım canım.çok şükür şu ana kadar öyle bir problemim olmadı ama böyle birşeyi yapacak olanlara asla izin vermem.gerekirse az görüşürüm araya mesafe koyarım bu en yakınlarım içinde geçerli ama kimseyi çocuklarıma karıştırmam:19:herkes yerini haddini bilsin ben ve babası varken çocuklarımı eleştirmek laf söylemek kimseye düşmez yada benimle sorunu olan acısını çocuklarımdan çıkaramaz:20:zaten bunu yapan kişiler insan değildir benim gözümde:50:

biz 5 çocuk aynı evin içinde büyüdük,3 kardeş biz 2 kardeş amcamın çocukları.babam çocuklarla çok ilgiliydi,amcamın çocuklarda babama baba diyorlardı.aradan zaman geçti,iş dolayısıyla babamla amcamın arası açıldı.bu durumu babam bize aksettirmedi ama amcamlar ne konuştuysa babama baba diyen çocuklar kaçar oldular.şimdi hala çok çok resmiyiz o iki çocukla.yani biz kardeş gibi büyümüştük.çok zoruma gitti.hala o günleri ve onları rüyamda görürüm.acaba onlarında aklına geliyor muki diye düşünürüm ama hiç zannetmiyorum:50:

aileler araya fesatlık sokmazsa,laf söylemezse çocukların iyi anlaşacağını düşünüyorum:34:

Back
X