Çocuğunuzu ne sıklıkla ailenize bırakırsınız?

Ya o sizin kardeşiniz.. Açık açık konuşun.. Çocukta değil.. Sana değil anneme bırakıyorum, senden bakmanı isteyen yok, kendi özelliklerini de çocuğuma kullanma deyiverin.. Bu kadar alttan almaya gerek yok.. Koca kız yaa.. 13-15 olsa kıskandı filan derim.. İşine, gücüne gitsin.. Sokakta gördüğümüz çocuklara bile içimiz kaynıyor.. Ablanın çocuğu ne demek yaa.. Ne güzel, seve seve bakmalı.. Ben, sevmediğim görümcemin çocuklarına bile neler yapıyorum..

Ahh ah benm yegenim olsa ablama birakirmiyim :) bazı kardeşler bi garip ne güzel minnak yeğen işte ne guzel sev vakit gecir oynat gezdir. Sen bana getir bırak arada zira yeğen hasreti çekiyorm ablamın evlenesi yok:))

Yaşamayınca bazı konularda çok keskin konuşuluyor, kardeşiniz de yaşayıp görecek inşallah.

Kardeşinize bırakmıyorsunuz, annenize bırakıyorsunuz, duymazdan gelin ve arada bırakmaya hiç çekinmeyin, buna ihtiyacımız var.

Ben biraz istisnayım, 18 aylık daha kimseye bırakmadım. Bırakamamda.. Büyük sağlık problemi dışında.Onun dışında tek gitmem gereken bir yerse eşime bıraktım bir kaç saat.
Bizim aileler bakamaz, eşimde güvenmiyor. İç rahatlığı olmadan olmuyor.
Sizin içiniz rahatsa tabi ki bırakın.. Kız kardeşi takmayın..

benim hep yanımdaydı, tabii sinamadan falan bayağı uzak kalmıştık küçükken, sadece iki sene önce bi 4 günlüğüne bıraktım sanırım, zaten artık çocuk sayılmaz

Haftada 1 gece yemek arkasindan eglence alkol alindiysa o civarda bir otelde konaklayip sabah masaj brunch vs olmali.bu durumda her hafta birakilir.
Ciftler evli diye kendi keyiflerinden vazgeciyor goruyorum ve ablam veremiyorum cok sıkıci gelir bana

Hasta olup kreşe gitmediğinde evlilik yıldönümü gibi günlerde ve arada yemeğe sinemaya falan giderken

Konu detayını şimdi okudum kardeş olacak bir de yuh,dün 3 saat kardeşimin eşi baktı gık demeden yedirdi icirdi tuvalete götürdü biz hastanedeydik

Valla ben 1 yasından sonra haftada 1 bırakmaya başladım. Oradakiler sonuçta anneannesi dedesi delı oluyorlar sonuçta kızıma. Burda buz o kadar oynamıyoruzdur:) bence bırak Arada esınle nefes al çıkın gezın nebılıım buna ıhtıyacımız var. Deli gibi özlüyorum o ayrı ama görüntülü konuşuyorum falan mutlu olduğunu görünce rahatlıyorum

Bir defa misafirin yaninda bir olay oldu. Oğlumun bezi dolmuştu sadece islatmisti benimde karnim burnumda degistirmeye calisiyorum. Misafir ve kizi(misafirinde ayni yaslarda torunu var ve evdeki kiz bekar) beni izlediler kadin" x ablana yardim etsene altini degistir yazik yerde surunuyor" dedi bizimkide iy miy yapti cocuk gibi. Hani direk elimde degil yapamiyorm dese ok. Kadinda ama ne var yigenin degilmi yardimci olsan hem ilerde senin cocugun olunca ablanda sana yardim etmezmi dedi bizimkide sustu bisey demedi. Millet soyleyince bisey diyemiyor biz soyleyince saldiriyor

İnsan çocuğu olmadan çok iyi anlayamıyor ama.
Tabii ki annenize bıraktınız diye surat asması bencillik hatta şımarıklık, ama benim gibi çocuk sevgisini yoğun yaşamayan insanlara yeğen de olsa çocuk bakmak zor geliyor.
Kendi çocuğum olduktan sonra zor gelmiyor ama öncesinde hem beceremez hem sıkılırdım.

sana fahişe diyen kardeşten teyzelik bekleme zaten.
o yok gibi davran.

Ben teyzeyim..4 yaşında yeğenim. 1 yaşından itibaren neredeyse her hafta 3 gün bizdedir, ki ultra ultra hiperaktif ve yaramaz bir çocuk. Gün sonunda nefes nefese kalıp kendimi yatağa zor atıyorum Ablam ayıp olmasın diye götürmek ister fakat ben ısrar ederim hep kalsın bizde diye. Bayılıyorum onunla uyumaya, oynamaya teyzelik bambaşka...anne yarısı diye boşuna denmemiş. Ablamda bu süreçte az da olsa kendine geliyor.. Bence bunun ayıbı yanlışı asla ama asla yok. Asıl ayıp eden kardeşiniz...

aileme uzak olduğumuz için geldiklerinde mutlaka 1 gece bırakıp çıkarız,
onun dışında haftasonları görümcem geldiğinde, ısrar kıyamet biz yeğenimle kızkıza takılıcaz, siz gidin der, kendi kendilerine makarna ve çikolata yerler biz yemeğe çıkarız.
abim de boşandığından beri yeğenlerim her yarıyıl tatilinde 1 hafta bana gelip kalırlar (farklı şehirlerdeyiz) onlar bendeyken dünyalar benim olur, sinema geceleri, pijama partileri yaparız :)
bir de 6 aylık yeğenim var, az büyüse de hep birlikte tatile gitsek, ben çocuklarla takılırım siz gecelersiniz diye şimdiden hevesleniyorum.
kardeşiniz çok garipmiş.

ben bu zamana kadar sadece 1 kere 1 saatlıgıne bıraktım kızımı
ondada kuzenıyle oynuyordu oyuna oyle bır dalmıstı kı pastaneye dogum gunu pastası sıparısı vermeye gıttım geldım yoklugumu farketmemıstı bıle
2 yasında ılk kez bunun ıcın bıraktım

genelde bırakmama taraftarıyım agır hastalık ölüm amelıyat vb. durumlar olmadıgı surece... zaten kucuk bır bebegım varken yanımda yemege cıkacaksam, 2 yasındakı cocugumu da yanımda ısterdım acıkcası aıle yemegınde onsuz ıcıme sınmezdı.

fakat, bıraktık dıyelım ...annem razı ben razıyım bu ıse. kardesım tek laf edemez. konustuguyla kalır bos bos. kendısının evı kadar benım ve torunlarınında gıdıp gelebılecegı kalabılecegı ev. buyuk bır aıle olmak bunu gerektırır.

kardesım boyle bı gevezelık yapsaydı. senın kendı ayrı bır evın oldugunda verırsın bu kararı, bu sınırı. ben cocugumu annanesıne bırakmaya geldım senı ılgılendırmez derdım. cevabını vermezsenız ıkıncısınde daha cok sesı cıkacak o kardesn cunku...

Benimde çocuklarım ve kardeşlerim var..böyle söylenirler.. o oldu bir daha bırakmadım.. kimsenin ağız kokusunu çekemem .. anneme de derim çocukların bi çocuğumu kaldıramıyorsa gelemem, kimsenin dırdırını çekemem... benim çocuklarım sanki sizi dövüyorda söyleniyorsunuz, dedim... yani kimseden yana beklentiye girmeyin... yeri gelince kendi anneniz bile söyleniyor..

kızkardesine diemed,inizmi sen dogurunca bunu yapmassın d,iye anneannesi tabi bakack..
bize kv ler gelince bende bırakırım .bu gayet normal olan ve büyümüş cocukta

Valla benim ablam beni evine çağırıyor, sonra aa hazır sen buradayken biz şu işimizi halledelim diyip avm'ye kaçıyorlar karı-koca. Böyle emrivaki yapmayıp önden şu şu tarihte bakabilir misin diye haber verdikleri durumlar da var onlar sıkıntı olmuyor. Kuzunun ilk 4 yılı içinde 3 haftasonu tatil kaçamağı, birkaç konser, sayısız sinema, akşam yemeği, düğün programları boyunca başbaşa kalmışlığımız var. Ki benim dışımda başka bekar teyze ve halaları da var bu çocuğun, az çok dönüşümlü dağıtılıyor bakıcılık görevi, sen düşün çocuğu aileye bırakıp çıktıkları zamanları.

Ama bebeğimi bırakamam diye düşünmeyip en başından beri sülalesi rahat tadında takılınca çocuk için de daha iyi oluyor bence. Gerçekten bırakman gereken acil bir durum olduğunda hiç yabancılık çekmiyor. Hatta artık kendi program yapıyor bize şu gelsin, gelemiyor mu o zaman bu gelsin, birileri gelsin bizde kalsın oynalım bu gece diye.Herkesle farklı zaman geçiriyor, herkesin oyun kuruşu, ilgilenişi farklı oluyor, herkesten yeni birşeyler öğreniyor çocuk.

Benim ailem aynı şehirde değil ama kayinvalideye son 3 4 aydir haftada bir gun 4 5 saatligine birakiyoruz. Biz goturmesek kimse demiyordu basbasa kalin diye ve biz de artik yuzsuzluk yapiyoruz kizkardesine takılma bence bakan annen sonuçta.

Çalışıyorum annem bakıyor yeterince yoruluyor hergün 2 saat yol çekiyor benim için babamın zaten hastalıkları var.
Bir de keyif için gel bak diyemem.
İhtiyacım var mı var 26 aydır sinemaya gitmedim. Ama yapacak birşey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…