Bir banamı herkese bu ilacı üretenler milyondolarlar kazanoyor çok güçlü bir şirket var ama doktorlar hemen etiketlemeye nekadar meraklı ben iyiki gittim babasıda duydu ne yapması gerektiğini ben o parayı ilaç almak içinmi verdim.çok durmayan gerçekten anormal davranan bir çocuk olsa tamam derim başka çarem kalmazsa oda ama ufacık şeyler için birde 2tane ilaç vermek nedir ya kalıcı hasar bırakıcaklardı araştırmasaydımAllahım ne biçim bir doktor bu..6 yaşında ki çocuğa bu tur ilaçlar verilir mi?şoktayım şu anda!!
Sizin gibi bilinçli insanlara ihtiyaç var ülkemde işte. .düşünün ya bilinçli bilgili olmayanlar ne yapacak..bir doktor sırf ilaç firmasına para kazandırmak için bir çocuğun hayatını nasıl riske atar?Bir banamı herkese bu ilacı üretenler milyondolarlar kazanoyor çok güçlü bir şirket var ama doktorlar hemen etiketlemeye nekadar meraklı ben iyiki gittim babasıda duydu ne yapması gerektiğini ben o parayı ilaç almak içinmi verdim.çok durmayan gerçekten anormal davranan bir çocuk olsa tamam derim başka çarem kalmazsa oda ama ufacık şeyler için birde 2tane ilaç vermek nedir ya kalıcı hasar bırakıcaklardı araştırmasaydım
Hangi birine açıcamki dava hepsi veriyor.ya ben Dedimya tanıdığım sayesinde ucuz atlattım bi yandanda doktorun aldırdığı kitaplar işe yarıyor ama ben salaklık edip 26gün kullandırdım okadar pişmanımki.biri bana hakaret etmişti haketmişim gerçekten.çok araştırdımSizin gibi bilinçli insanlara ihtiyaç var ülkemde işte. .düşünün ya bilinçli bilgili olmayanlar ne yapacak..bir doktor sırf ilaç firmasına para kazandırmak için bir çocuğun hayatını nasıl riske atar?
Keşke şikayette bulunabileceginiz bir kurum olsa..inanın bunu hak etmiş o doktor bozuntusu..
Allah'tan sadece 26 gün. .çok zarar vermemiştir umarım. Kitap tavsiyesi vermesi tabiki en normal olanı. .ilk sadece bunu yapmalıydı.kendine kızma sen doktor önerince sakınca görmedin tabiki.hiçbir hakareti hak etmiyorsun yani..hatta şu anki davranışın övgüye değer.Hangi birine açıcamki dava hepsi veriyor.ya ben Dedimya tanıdığım sayesinde ucuz atlattım bi yandanda doktorun aldırdığı kitaplar işe yarıyor ama ben salaklık edip 26gün kullandırdım okadar pişmanımki.biri bana hakaret etmişti haketmişim gerçekten.çok araştırdım
Çok teşekkür ederim benim gibi olanları uyarmak istedim iyi bir toplum oluşmuyor çünkü şu telefonlar tabletler çıkalı bi haller oldu bende dahil herkeseAllah'tan sadece 26 gün. .çok zarar vermemiştir umarım. Kitap tavsiyesi vermesi tabiki en normal olanı. .ilk sadece bunu yapmalıydı.kendine kızma sen doktor önerince sakınca görmedin tabiki.hiçbir hakareti hak etmiyorsun yani..hatta şu anki davranışın övgüye değer.
Çok teşekkür ederim inşallah düzelir çok sabır ve anlayış lazım onların yerine kendimizi koymaktan geçiyor iş birde istemeden yaptığı davranışları anlamak çok başka bir boyuta girdim sankiGeçmiş olsun Slowcat,çok iyi bir aşama kaydetmişsiniz.İlacı bırakmasına çok memnun oldum.
İnşallah gün geçtikçe daha iyi sonuçlar alacaksınız.
Geçem konunda ben de ailece oyun üzerinde durmuştum,çok faydası olur gerçekten.
6yaş 4sylık 1.sınıfa gidiyorçocuğunuz kaç yaşın da
benimde kardeşim de problemler var bu tarz o yüzden sordum takipteyim bakalım nasıl sonuçlar çıkacak6yaş 4sylık 1.sınıfa gidiyor
Konuşma terapisi alıyor.sosyal fobisine birşey demedi ben onu spora yollayıp açıcam doktorda spora gitsin dedi.evet konuşmasından dolayı inatçı ama biz sınırlarımızı öğretiyoruz şu an bahsettiğim kitapla ve babayla bir olmak çok önemli.ailecek oynamanın terapisini sözle tarif edememGeçen konunda konuşmuştuk
Bu doktor sosyal fobiye ne dedi
Bir de konuşma probleminiz ne şekilde
Zira belki de tüm bu hırçın mızmız hali kendini ifade edemediği için
Oğluma geçen bir şey dedi sen yaparsın dedim yapamam ben daha okul öncesi eğitim aşamasındayım dedi
Buna aklı erip söyleyen o dediğini de yapar dedim yaptı
Nazına oynamamak lazım
Ya evet bazen ileri zekadanda kaynaklanabiliyor.öğrrtmeni boşuna götürdün doktora çok zeki dedi fakat ben ne çıkacağını testte çok merak ediyorum.ona göre bir yol izlicem.size çok teşekkür ederim.oğlum yeni hecelemeye başladı ama yazmayı hiç sevmiyor.okulda arkadaşları ileride olduğu için çok strese girdi tırnak yiyor etlerini soyuyor.birde koltukların derilerini ısırmaya başladı.bende bol bol ilgileniyorum ders çalışıyoruz ama çok sıkılıyor.acaba diyorum öğretmen tutsam ama ondadamı sıkılır sizin gibi insanlara çok ihtiyaç var keşke herkes böyle bilgilenebilseÇocuğunuzda öğrenme güçlüğü mü var? Çocuk psikiyatrisi bölümünde belli testler kullanılarak çocuğunuzdaki durum (asla sorun değil) teşhis edilebilir. Disleksi, diskalkuli veya disgrafi olabilir. Bunlardan biri bulunabilir. Hiperaktivite veya hipoaktivite ve dikkat eksikliği de eşlik edebilir. Çocuğunuzda öğrenme güçlüğü bulunuyorsa kesinlikle ilaç kullanmayınız. Çünkü öğrenme güçlüğü bir hastalık değildir!
Öğrenme güçlüğü (kabaca açıklayayım); herhangi bir zihinsel, fiziksel ve duygusal bir sorun bulunmamasına rağmen çocuğun okul öğrenmelerinde akranlarına göre bazı alanlarda daha başarısız olmasıdır. İşin ilginç yanı bahsettiğim çocukların en aptalı, en az bizim kadar zekidir. Onların farklılığı bazı hususlarda (okuma, yazma, düşünecelerini ifade etme vs vs) bizden farklı olmalarıdır. Tekrar ve tekrar söylüyorum asla zekalarında bir problem yoktur. Bu çocuklar bilgiyi alma (okuma, dinleme, görsel okuma ve dinleme) sırasında sorun yaşadıkları için bilgiyi sunmada da (yazma) sorun yaşarlar. Onlar yalnızca bizden farklı algılarlar dünyayı. Bu konuda size sayfalarca yazabilirim ki bu benim (disleksi) yüksek lisans tez konumdu. Doktorada da kısmen bu alanla ilgilendim. Çocuğunuzla normalden biraz fazla ilgilenerek onun neyi, nasıl öğrenirken sorun yaşadığını gözlemenizi tavsiye ederim. Ve neyi, nasıl öğrenirken keyif alıyor? Siz basit bir matematik problemini 2*3=6 olarak ezbere yapabilirken, aslında çocuğunuz sizden daha zeki olmasına rağmen standart öğretim nedeniyle, soruyu anlamlandırmada ve zihninde canlandırmada sıkıntı yaşayacaktır. Ne yazık ki eğitim sistemimiz öğrencilerdeki farklılıkları göz ardı eder.
Bu bahsettiğim tekrar söylüyorum; çocuğunuzda herhangi bir fiziksel, zihinsel, duygusal alanlarda sorun bulunmadığı ve en az normal zeka seviyesine sahipse geçerlidir. İyi bir çocuk psikiyatrisine giderek çocuğunuz için WISC-R Zekâ Testi, Gesell Gelişimsel Figürleri, Bender-Gestalt Görsel-Motor Testi, Görsel İşitsel Sayı Dizisi Testi, Frostig Gelişimsel Algı Testi, ITPA, Peabody, WRAT testlerinden birkaçını yaptırın. Eğer çocuğunuzda öğrenme güçlüğü varsa aslında kendinizi şanslı hissetmelisiniz. Bu çocukları literatürde "gifted children" olarak tanımlarlar. Ben kabaca "Allah vergili çocuk" olarak tabir ederim. Onunla daha fazla ilgilenerek, öğrenmede sorun yaşadığı hususları tespit edip, keyif aldığı yolları kullanarak zekasına zeka katabilirsiniz. Çünkü bu çocuklar gerçekten özel ve çok kıymetli. Bu arada öğrenme güçlüğünü anlatırken bazı hataları bulunmasına rağmen genel olarak beğendiğim "Yeryüzündeki Yıldızlar" filmini izlemenizi tavsiye ederim. Bir sorunuz olursa bilgim yettiğince cevaplamaya çalışırım, kaynak öneririm. Bu arada çocuğunuzdaki hırçınlık, derslere karşı isteksizlik ve iletişim sorununun kaynağı da farkında olduğu zekasını pratiğe dökemediği, tembel ve başarısız çocuk etiketi aldığı için olabilir. Çünkü bu çocuklar bizim zalim eğitim sistemimizde heba olup gidiyorlar.
Ya dikkat eksikliği değilde derstensıkıyor.mesela bende var dikkat eksikliği bişey okurken yanlış okuyorum hatta oğlum düzeltiyor yanlış yazdın diye belirtiler hep çıkıyor doktor biz ilacı vericez oda ilerlicek dedi ilaç alınca pür dikkat kesiliyor evet ama gerek varmı ya ben bunu kendim zaten öğretiyorum ne demek 1.sınıfta başarılı olacak diye ilaç almak.saçma sapan şeyler söylüyorlar.dediğiniz gibi sonuç çıksın düzgün bi psikolog bulucamO ilacin daha cok dikkat eksikligi icin verildigini biliyorum. Tablet, telefon, internet hatta televizyon bu yaslar icin sakincali. Ilgilendigi alanlari bulup , cocugu ona gore yonlendirin. Ozguveni gelissin. Yasi ilaclar icin cok kucuk. Alaninda uzman baska bir doktora daha gidin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?