Çocuğunuzun en sevdiği olmamak...

Cocuklarinizi Allah bagislasin. Her sene en az 20 tane 5 6 yasinda cesit cesit huylara sahip cocugum oluyor. Annelerinin kendi tabirleriyle evde avutamadigi 20 cocuk. Egitimini aldim bu isin senelerce. Erkek kardesimi ben buyuttum. Su an ilk cocuguma gebeyim. Yalniz sunu anlamiyorsunuz anne olmak sadece sizin gibi olmak demek degil. 6 benim icin kocaman bir sayidir. Akli uykuya eriyordur. Yanlisi dogruyu ayirt etmeyi ogrenmistir. Ben otoriter biriyim. Simarikliga tahammulum yoktur. Yaramaz cocuk severim ama simariga katlanamam mesela. Kendi cocugumu da bu sekilde otoriteyle buyutecegim insallah.

Teşekkür ederim
Yalniz yanlış anlaşılmasın,birlikte yatmıyoruz.Uykuya dalarken ilk 5 dk veya 10dk.yaninda istiyor. Onu da çözemedim,cok ustunde duramadim diğer sorunlardan
Onu soracaktım ben yanlış mı anlarım diye,
Ki hayır yanlış anlamamışım :)

İnşallah. Sağ Salim kucağınıza almanızı dilerim.

Ama ben şımarık görmüyorum nedense bu çocuğu. Sadece kardeş algısını yeni keşfetmeye başlamış büyüyen bir çocuk görüyorum.

Ve anneanne babannenin sınırını koyacağını düşünüyorum diğer konularından takip ettiğim kadarıyla.

Yorumlarınız biraz sert. Sizin tahammülünüz yok belki ama çocuğu görmeden bir satırla tahammül edilemez koca çocuk sıfatını vermek bize düşmez.

İyi geceler hatta iyi sabahlar diliyorum.

Sen beni cok iyi anliyorsun
Ne de olsa 1bucuk sene gerinden geliyorum.Benimkiler 5bucuk-1bucuk yaş, seninkiler 7-3 yaş
Bu dönem özellikle ufaklığın ablayla oynamaya başladığı artık tamamen iletişim kurmaya çalıştıkları zamanda bitecek.
Ama şanslısın büyük olanı biraz bilmiş olduğundan güzel yönlendirecek :)

Aslında sorunu çözdün sayılır artık gidiş yolunu biliyosun :)

Simarik olduguna annesi de katilmisti zaten. Anneanne ve baba tarafindan simartilan bir cocuk var ortada. Ustelik annesine eger bagirmazsan daha cok severim diyen bir cocuk bana gore ifad3 yetenegi gelismis bir cocugun yani sira pazarlik yapan bir cocuktur. Bana bagirma ki seni seveyim bagirirsan en cok babami severim.. bu bence cok cirkin. Size bu cumleler normal geliyor anladigim kadariyla ama bana gelemedi ne yazik ki.. tabi bunlar benim yorumum. Bence herkes bildigi sekilde yetistirsin cocugunu. Zqten ben burda uzman bir dille konusmadim siradan bir uye olarak fikir belirttim. Iyi geceler

Şımarık kelimesini yanlış kullanıyor olabilirim. Misal, ben bakkal abur cuburu cok istemem alacaksa da yemekten sonra yesin derim ama baba,anneanne alır. Ben çok sınır koymam geniş davranırım ama bir konuda hayır dersem hayırdır. Anneanne veya baba hayır der,itiraz duyunca yenilir iyi hadi tamam der vb..
Bagirma konusunda ise pazarlık olduğunu düşünmüyorum. Bağırıp o bakışlarını görünce korktuğunu uzaklaştığını hissediyorum. Yani olanı söylüyor

Aman ya kıyamam size, ne kadar içlenmiş üzülmüşsünüz.
Oysa ki o tatlı cingöz cadı sizin neye üzülüp kırılacağınızı o kadar iyi biliyor ve kullanıyor ki.
Hami anneyi üzmek için seni sevmiyorum diyip canı yanınca anne diye ağlayanlar var ya.
Hah işte! Hiç boş yere kendinizi üzmeyin, hırpalamayın incitmeyin. Çocuklar ebeveynlerinin hassas noktalarını çok iyi bilirler ve ona göre kızdıklarında davranırlar. Size karşı bir kırzgınlğı veya kırgınlığının olması sizi az veya çok sevdiği anlamına gelmiyor üzülmeyin de her zaman anne en çok sevilir.

Banada şimariklik gibi geldi. Pedagogun tespitinede sinirlendim. Sanki çocuklar çalişan annelere bağlanamiyormuş gibi.

Benim 18 aylik kizim bile isterse durumu gayet oyi manipüle edebiliyor istediğini ulaşmak için yani bir 6 yaşindaki hayli hayli yapabilir.

Onun her isteğine karşilik vermek yalniş. Mesela anneanne ile baba ile uyumak yok. Tek başina yatmasi lazim. Kurallar koyulmasi lazim.

C CeYz Sakin kendini kullandirtma. Artik kiziniza kural uygulamaya zaman geldi. Senin bam teline basmayi çok iyi biliyor. Sadece bağirmama konusunda hakli. Diğerinde haksiz. Yetişkin olarak siz evin geçiminden sorumlusunuz. Elbette çalişacaktiniz. Bir erkeğin çaluşmasi nasil normalse, kadinkide öyledir.

Oysa ki o tatlı cingöz cadı sizin neye üzülüp kırılacağınızı o kadar iyi biliyor ve kullanıyor ki.
Hami anneyi üzmek için seni sevmiyorum diyip canı yanınca anne diye ağlayanlar var ya.
Hem de nasıl biliyor ve kullanıyorlar.Kızım daha 3 yaşında olmadı ama bir şeye kızınca "anne seni sevmiyorum" diye surat büzüştürüp, küsüyor. "Sen beni sevmesen de, ben seni her zaman seviyorum, ama beni sevmezsen üzülürüm," diyorum. İki dakika sonra yine geliyor, "Anne çok üzüldün mü, şaka yaptım, öpeyim mutlu ol," diye barışı sağlıyor sıpa. Kısaca bu bücürükler anne psikolojisini, bizden daha iyi çözmüşler.

Konu sahibi, bence kızınızın sizin tarafınızdan daha özel hissettirilmeye ihtiyacı var. Şımartmak anlamında değil de, onun her şeyine ilgi duyduğunuza, kardeşi olsa da, sadece ikinizin arasında özel bir dünya olduğuna yönelik bir çaba diyeyim... Yolunu yordamını siz daha iyi bulursunuz. İlginizin bir kısmı kardeşe kayınca, otoriter taraf da siz olunca, azıcık negatif duygular geliştirmiş olabilir yavru ama bu aşılamayacak bir şey değil ki. Biraz daha çok konuşmaya, baş başa kalmaya, sonsuz ve koşulsuz sevginizi hissetmeye ihtiyacı var yalnızca. Daha çok muhabbet, aktivite ve mıncıklamanın üstesinden gelemeyeceği şey değil bence. Yine de gözünüzde çok büyüse bir pedagoga danışırsınız, sonuçta çözüm bulmaya çalışan, farkındalığı olan bir annesiniz, elbette çözersiniz.

Bence yapigi kesinlikle simariklik degil bunca zaman dusunduklerini icinde tutturlarini soylemis size ve kendinide cok guzel ifade etmis bi yerde soyle okumustum mesela buyuk cocuk bebegin sizinle daha cok zaman gecirdigini dusunuyo bebekle cok ilgilenmenizi sorun yapiyo ya da bebegin yatagi sizin odada diye o da sizinle yatmak istiyo boyle durumlarda sen ne kadar anlatsanda o tam ikna olmuyo onunla beraber cekilmis fotograflari onunla gecirdigin eglenceleli anlarin fotolarini hepsini bi slayt yapip izletebilirsiniz diyodu cocuga yani sen kucukken seninlede herseyin aynilarini yaptik ama sen hatirlayamiyosun ama bak gel beraber fotograflara bakalim deyip tek tek neler yapmistiniz ne kadar eglenmistiniz bi deneyin isterseniz insallah ise yarar

Kendisini güzel ifade eden bir çocuk gördüm karşımda bu çok hoş. Böyle konuşarak onun düşüncelerini değiştirebilirsiniz gibi geldi bana. Belki söylediklerinde haklı bile olabilir sizin kardeşimi daha ok sevdiğinizi düşünüyor ve sevgiden vuruyor sizi sen onu seviyorsun ben babamı diyor aslında yani bence kendince o ne yaşıyorsa sizde onu yaşatıyor. Eğer kızımdan bende böyle birşey duysaydım çok üzülürdüm sanırım ya. Umarım açarsınız zaten aşılmayacak bir durum değil bence

Siz hem ev idaresi hem 2 çocuk arasında kalmış ve büyük cocuktan daha fazla beklentiniz olmuş olabilir mi? Hani büyüdün, herşeyi anlıyorsun,kardeşin küçük, daha muhtaç durumunu ona hissettirmiş olabilir mısınız acaba? farkinda olmadan....Bu da onda dışlanmışlık hissine sebep olmuş mudur? Başbaşa aktiviteler yapsanız arada anne kız ufağı bi yere bırakıp sinema vs etkinlik mi yapsanız.. Doğan cuceloglunun geliştiren anne baba kitabı çok iyi. Tavsiye ederim çocuklara davranış konusunda çok iyi.

Bu yasta babasina asik olmasi anneyle rekabet halinde olmasi normal degil mi?
Bence cook normal.
Babayla evlenme hayali bile kurar icten ice, sizi istemez filan.
Bence bagirmayi azaltin, babayla iliskileri birakin sicak kalsin.

sevgili C CeYz , benım kızım da kardeşi olgudunda benzer seyler yasattı bana, fakat uzaklaşmamıştı çok şükür, şuan sanırım kızınızın kafasında annem bebek için işi bıraktı benim için değil gibi bir neden var, belki kilit noktası burdadır, bunu farklı yollardan tek nedenın bebek olmadıgını anlatmaya çalışarak belki kırabilirsiniz,

ben bunları yaşadıgım dönem işten geldğim an kızımın kollarına atlamaya başladım ( ki korkudan hala yapıyorum bunu :) yani onunn benım sevgımden emın olması için ne gerkiyorsa yaptım, nihayetinde birgün bana ''artık biliyorum, sen kardesımı de sevıyorsun ama benden cok degıl, ikimizi de eşit seviyorsun'' deyip, bana güvendiği mesajını vermişti, hatta bir defasında bebek yuzunden çok çok streslı oldugum bır gece aglama krizine girmiştim ve beni şok ederek '' lütfen kardeşimi de çok sev, onun da annesi sensin '' deyip korkmustu :) bu bir süreç ve olumlu atlatırsanız daha az yoruluyorsunuz, onu ne kadar çok sevdiğinize sanırım ikna olması gerekiyor :)

ceyz biliyorsun benim kız tam bir yaş büyük seninkiden. hala gece uyuma ritüelimiz, yatağa girme kitap okuma, elini tutma şeklinde (ortalama 10-15 dk sürüyor) ben de bunun anormal olduğunu hiç düşünmemiştim, günün sonunu çocuğun anne/babasıyla geçirmek istemesi çok doğal geliyor bana, küçükken bana bunu yapan yoktu o yüzden cinleri, canavarları düşünüp korka korka uyurdum

Anne-Baba kıyaslaması da inan çoğu çocukta var, mesela bizimki benimle parka gitmeyi sevmiyor, babayla gitmek istiyor, çünkü baba her şeye izin veriyor, benim gibi bağırma, düşersin, kaydırakta ters kayılmaz gibi şeyler söylemiyor ama benimle de havuza gitmeyi seviyor çünkü ben ona tuhaf atlama stilleri öğretiyorum gibi gibi.
şu an sevgiyi de çok farklı anlamlandırıyorlar, yazın 2 ayını anneannede yazlıkta geçirince, dönüşte anneannemi sizden çok seviyorum, sizinle gelmek istemiyorum diye ağlaya ağlaya geldi mesela, ikinci gün anneanneyi unutmuş bize yapışmıştı.
şu an hassas ve zor bir dönemden geçtiğini anlıyorum ama kendini suçlama, sorgulama, davranışlarının çoğu yaşının rutin ve sıradan davranışları emin ol. sen yine ona özel zamanlar yaratıp başbaşayken sadece ona odaklanmaya devam et. bundan sonra her ay yeni bir problemle boğuşmaya da hazır ol...

genel olarak yazıyorummmm...şu kadınların çalışma hayatları başladı, ne evliliklerde düzen kaldı, ne çocuklarda...eve 3-5 kuruş fazla giriyor ama, ödenen öyle çok bedeller oluyorki...anneler çalışmanın verdiği suçluluk duygusunuda bir şekilde bastırmak için, çocukların elinde oyuncak oluyor...şimdiki çocuklar aileleri parmaklarında oynatıyorlar...

Bunlar çok olağan duygular hisler.Mesela ben doğduğum zaman abim benden için bunun bir evi yok mu götürsenize diyormuş sürekli :)

Çocuğunuzun duygularını bu şekilde ifade ediyor olması bence harika.Konuşma ortamınız oluşuyor en azından.Ya hiç konuşmayıp sürekli ağlamayı tercih etseydi inanın işiniz daha zorlaşırdı.

Naçizane fikrim ev içinde yapılacak herhangi bir şeyde kızınızın da fikrini almanız ona sormanız danışmanız aile bütünlüğünü korumanız çocuğunuza güven duygusunu tekrar kazandırmanız da çok yardımcı olur.

Bütün bu kıskançlıkların temeli güvensizlikten geliyor aslında ve onun her hırçınlığında sizin ona bağırmanız onun bir adım geriye gitmesine sebep oluyor.Bazen çok sabır zorlayıcı olabiliyorlar biliyorum ama bu süreci en az hasarla atlatmak için sabretmek gerekli.Unutmayın bu günler geçici.Beni deli gibi kıskanan abim şuan en iyi arkadaşım :)

seni babamdan daha çok seviyorum deseydi hoşunuza mı gidecekti? babası için üzülmeyecek miydiniz?

seni babamdan daha çok seviyorum deseydi hoşunuza mı gidecekti? babası için üzülmeyecek miydiniz?
Hayır tabiki. Her zamanki gibi 3unuzu çok seviyorum diyebilirdi veya en cok kardesimi seviyorum,ogretmenimi seviyorum deseydi de uzulmezdim.Zaten soğukluğunu daha doğrusu bir yanlışlık olduğunu hissettiğim için sözel duymak bir yandan zoruma gitti,bir yandan da iyiki söyledi diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…