Çocuğunuzun en sevdiği olmamak...

Tam beklediğim cevap kendi çocuğu daha doğmamış, ama diğer büyün çocuklar şımarık. Hele bir doğsun2-3 yaşına gelsin o zaman bu yazdıklarınızı hatırlayın

ceyz ocak yazmışsın oğlak dimi?
benim ufak oğlak büyüğü kıskanırdı . burçlara da inanmam gerçi ama karakterleri böyle sanırım. kendilerini çok güzel ifade ediyorlar.
29 ocak yani kova burcu.Kardesi oğlak ve o da ablayı kıskanıyor.Ben nerelere gidem bilemedim

Güven sarsmamam lazım.
Odasında tek basına yatıyor,sadece ilk 10dk babası yanında olsun istiyor

Anne-kız vakti yapabiliyor musunuz?
Sanki ihtiyacı tam olarak buymuş gibi.
Sinema-tiyatro veya istediği herhangi bir şey için başbaşa takılsanız haftada bir, en kötü ayda bir.
Sık sık yapıyoruz. Şimdi dışarı çıkacağız hatta,ufakla babasi uyuyorlar biz tek kaldik:)

Tam beklediğim cevap kendi çocuğu daha doğmamış, ama diğer büyün çocuklar şımarık. Hele bir doğsun2-3 yaşına gelsin o zaman bu yazdıklarınızı hatırlayın

Diger butun cocuklar simarik mi yazmisim? Nerde yazmisim? Kitap okuyun da anlama kabiliyetiniz gelissin biraz. Bu kadar cahillik iyi degil.

Bilgi almak için aradım, kasım ayina kadar doluymuş. Ücret bilgisi de rica ettim,500+kdv dedi. Şaşkınım ya cok değil mi? Farklı iki pedagoga gitmiştik,su an yine araştırıyordum ama nilüfer hanımdan muayene icin bütçemiz yetmez.1 saatte hallolack bir konu değil çünkü sürekli gitmek gerek

Çocukta o kadar büyük problem yokki bütçenizi bu kadar zorlayacak kadar?
Her çocukta olabilen ve duygu aktarımı olan çocuk işin profu olmasına gerek yok yol göstermek için bence şu aşamada.

Cok pahaliymis, ben 200 e goturdum en son, mayis psikolojide burcu hanima, gayet de dogru yonlendirdi bizi.

Canım hatırladınmı bni benim oglanda aynı hatta kardesine arada vuruyor bile gecen sene anasınıfı yolladık baya faydası oldu bu sene 1.sınıfa yazdılar 2013 subat dogumlu bu arada.sen okula gonderecenmi bu sene 1. sınıfa .bnm oglumda bi soruyorum en cok benı sevıyor bi soruyorum en cok babasını seviyor napacam bende bilmiyorum.

ceyz yanlıs anlama sakın yazdıklarımı
kız cocukları babalarını bır tık daha cok sever :)
benımde 2 bucuk yasında kızım var
benı cok sevdıgınden emınım 2 gun benı gormesın uzuntusunden hasta olur
ama babası aksam eve gec gelsın allaaaaahhh daha fena :)

bu aslında benı daha az sevdıgınden degıl erkek cocukları da anneye bır tık duskun oluyor

cocugun yaşı ıtıbarıyle sımarık sadece, kotu anlamda degıl o yaslarda oyle olur ...bırde kardesı oldugu ıcın kıskanmasın dıye bıraz daha fazla ıstedıklerını yapıyorsan ondan da kaynaklanıyor

buyuyunce gececek suan oyle sen cok sevdıgın ıcın uzuluyorsun ve yanlıs bırsey yaptım heralde dıye dertlenıyorsun ama yanlıs yapmadın ıyı bır annesın sabırlı oldugunuda dusunuyorum sesını yukseltmeden konusmayan var mı ? dervıs kadar sabrım var benım bıle zıvanadan cıktıgım oluyor ınsanız cunku olmaması mumkun degıl malesef

tabıkı konusurken daha dıkkat etmelıyız edıcez . ama arada bır ses yulseldı kaşlar catıldı dıye daha az sevılen ya da kotu anne olmazsın ceyz

bırde bız anneler cocukla daha yuz goz oluyoruz kurallar koyan daha otorıter taraf olurken dıgerlerı sadece oyun eglence oluyor onun da etkısı var

bırde malesef bır noktaya degınıcem. bende calısan annenın kızıyım . o aradakı baglanma calısan annelerde cocuk arasında olmuyor gercekden bır yasa kadar anneyı sucluyorsun hatta . calısmasaydın boyle olmazdı . evde yanımda olsaydın benı sen buyutseydın , babanem annanem ya da bakıcım bana daha cok sey ogrettı falan gıbı duygu durum bozuklukları yasıyorlar yasadım bende. hıc unutmuyorum anneme kızdıgım bır an sen bana ne ogrettın kı mahalledekı teyzenın bıle ustumde daha cok emegı var ısın gucun oncelıgın calısmaktı senın demıstım ne hastalıgımda ne kotu gunumde ne mutlulugumda ne buyurken ne temızlık yemek yapmayı ogrenırken yanımda annem yoktu cunku hep yogun calısıyordu babanem teyzeler halalar baktı bana

yasım 31 sımdı dıyorum annem ıyı bır ınsan benı de sevıyor dıye ama hala o bag tam olarak kurulmus degıl cok severım canım cıgerım ölurum ona ama nasıl dıyım arada hep bırseyler eksık cunku paylasım az kaldı eksık kaldı o paylasımlar baskalarıyla oldu. ondan o

babada calısıyor neden onla cocuk arasında olmuyor gıbı dusunursek cunku o baba. su hayatda cocugun en cok anneye ıhtıyacı var ve ozbakım becerılerını nerde nasıl olmamız gerektıgı gıbı karakterı sekıllendıren yonlendırmelerı hep anne saglar.

hem calısan anne oldugun ıcın hemde kız cocugu oldugu ıcın bunlar normal . asla ama asla uzulme. ılerde senın gıbı olmak ısteyecek . emın ol buna. ben annemın kesıp attıgı tırnagı bıle olamam keske olabılsem . oyle taktır edecek oyle baglancak ama zamanı var bu surecte bu yuzden uzulme

Son düzenleme:
İii de çocuk karşı komşuyu seviyorum dememiş ki seni biraz daha az seviyorum demiş ne var bunda. İlla en sevilen siz mi olmalısınız :) biraz daha fazla sevdiği babası.

Çok duygusal yaklasmayin.çocuklar bencil olurlar.kim istediğini verirse onu severler.yani duyguları isteklerinin gerçekleşmesine bağlı.misal bilgisayara cipse seker vb.kötü ola hiçbirşey izin vermiyorum.gerekcelerinide açıklıyorum.ama babaları herşeye okey onu daha çok seviyorlar .sevsinler nasıl olsa buyunc3 anlarlar yapacak bişey yok hiçte umrumda değil.ben onları çok seviyorum ve sevdiğimi söylüyorum.mutlu olmaları için aktiviteler yapıyorum.öpüyorum.sağlıklı yemekler yapıyorum .konuşuyorum dinliyorum.yeri geliyor uuyumuyorum sosyal hayatım sifirlaniyor.yani ben kendimi biliyorum elimden gelen en iyisini yapıyorum .

Iki cocuk annesi olarak bir iki sey de ben doktureyim.. yazmisimdir gerci ama yine yazayim buyuk 12 yasini kucuk de 9 yasini yeni bitirdi.. uyurken kucuk olan illa sirt kasittirir bunu da sadece babasina yaptirir cunku ben kasimam bilir ama ben opmeden de uyumaz o da benim gorevim.. babasi yaninda yatiyorsa sen de opmeden uyutmamaya alistir mesela ceyz, babasiyla farkli gorevleriniz olsun.. mesela bizde kahvaltilarini babalari hazirlar ama odevlerine ben yardim ederim. Arada babalari yardim ettiginde cocuklar icin cok eglenceli olur.. Boylece cocuklarin gozunde takim gibi ilerleyen bir aileyiz :) bunun yaninda “calismazsan, bagirmazsan seni daha cok severim” cocuklarin kullanmaya bayildigi bir jargondur.. karsinda, kendisinden onu sevdigini soylemesini bekleyen bir anne var ve kizin da bunun farkinda.. o yuzden bunlari soyledigine eminim :) simdi ki cocuklar cok zeki ve bazi zayif yanlarimizi kullanmayi cok iyi biliyorlar bence.. kendini suclama, annelerin buyuk cogunlugu calisiyor ve tamami bagiriyor.. hicbir cocuk bagirdigi icin annesinden sogumaz :)

Benim oğlumda o yaşlarda bana öyle demisti, babam senin kadar kızmıyor onu daha cok seviyorum gibi bir sey söylemişti, simdi bana daha cok düşkün, bence hiç takılmayin bunlara. Işlerine gelince anneyi babayi cok guzel kullanıyorlar.

Son düzenleme:
anneye mobbing uygulayan bebeyi ilk defa görüyorum istediğini yaptırmaya çalışıyor işte aklınca ilerde nasıl olsa anneni mi daha çok seviyosun babayı mı diye sorunca ayırt edemem cevabı verecek üzülme

bende de var iki tane:)
küçüğü 6 yaşında.
seni seviyorum dediğimde bazen bende seni en çok seni der.
sonra bir gün aynı seyi babasına derken duydum:))
bir dönem sabahları uyanır uyanmaz babanın kucağına kosardi , şimdi benim kucağıma geliyor.
yani çocukların davranışlarını direk sevgi ile bağdaştırmak doğru olmaz.
o yaşlar henüz küçük ve dönem dönem değişik düşüncelere kapıldığı yaşlar.
misal çok iyi anlaştığı komsu cocugunuda sevebilir en çok o an.
sonra geçer.
kız çocuğuyla baba iletişimi önemlidir.
bence mutlu olun bunun için.
baba uzuleyeceginiz, kiskanacaginiz son kişi olsun.:)
bu arada büyüğüm 9 yaşında.
bazen " neden ben bagirdigimda ciddiye almıyorsun" diye kızıyorum.
" cünkü ne kadr kizarsan kız beni sevdiğini biliyorum" diyor.
çocuklar çok akıllı emin olun herşeyin farkındalar.boşuna kendinizi yipratmayin.
ve sevgiyi koşula baglamayin.
buna izin ve fırsat vermeyin.
evet sana bazen kizadabilirim.
evet bazen aslında istemediğim halde beni çok uzdugun için bagiradabilirim ama bu seni sevdiğim gerçeğini değiştirmez.
seni ne olursa olsun seviyorum ve her zaman sevecegim deyin.
bunu sık sık bilhassa
aranızda geçen gergin anlardan sonra durulunca mutlaka soyleyin.
ve her akşam uyumadan önce onun sizin çocuğunuz olduğu için mutlu olduğunuzu soyleyin herşeye rağmen.:))

bayıldım cok dogru tespıt
cok tatlılar cok masallah konu sahıbının evladı cok akıllı

Hatirladim canim vall Allah yardimcimiz olsun. Bizde de büyüğü bazen cimcikliyor,kardeşi de fena hemen gidip saçını çekiyor. Ben dilekçe verip 1yildaha anaokuluna verdim,pazartesi gidecek. Okulu seviyordu Su an gitmek istemiyor üzülüyor.

Yıkıldım
2 yaşına gelmiş ama hala kardeş psikolojisi devam mı yani
Bittim ben ya
Kızım 5,5 yaşında kardeşi 3 aylık bile değil ve ben kafama huni takıp gezecek kıvamdayım
Kıskançlıktan ne yemek ne uyku düzeni kaldı
Hırçın dediğim dedik asi bir çocuk oldu çıktı
Alışır diye kendimi mi teselli ediyorum ben ya
Senelerce böyle devam mı edecek
Ağlicam şimdi

Ben diğer arkadaşlardan farklı bir gözle yazacağım.Bu yazdıklarınızdan evdeki esas otoritenin siz olduğnu anlıyorum.Yani anneanne veya baba kurallar koyma/otorite kurma konusunda sizin gibi tutum sergilemediği için de aranıza sanki biraz mesafe girmiş gibi.Çünkü tamam sizi kıskanıyor ama babayı ve anneanneyi de paylaşıyor onlara neden bu şekilde tavır koymuyor bu bana biraz garip geldi.

Bence bu konu üzerine biraz düşünebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…