- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
Hayır tabiki. Her zamanki gibi 3unuzu çok seviyorum diyebilirdi veya en cok kardesimi seviyorum,ogretmenimi seviyorum deseydi de uzulmezdim.Zaten soğukluğunu daha doğrusu bir yanlışlık olduğunu hissettiğim için sözel duymak bir yandan zoruma gitti,bir yandan da iyiki söyledi diyorum
Önce şunu söyleyeyim,hiç bir zaman anne olmadan bir hiçmişim,paşam prenses yavrum modunda bir anne olmadım.Fakat şu kadarını söyleyeyim ki,ne o öğrenci yavrularınız,ne şu anki gebeliğiniz(Allah tamamına erdirsin) bu durumu tam olarak anlamanıza yardımcı olamaz.Cocuklarinizi Allah bagislasin. Her sene en az 20 tane 5 6 yasinda cesit cesit huylara sahip cocugum oluyor. Annelerinin kendi tabirleriyle evde avutamadigi 20 cocuk. Egitimini aldim bu isin senelerce. Erkek kardesimi ben buyuttum. Su an ilk cocuguma gebeyim. Yalniz sunu anlamiyorsunuz anne olmak sadece sizin gibi olmak demek degil. 6 benim icin kocaman bir sayidir. Akli uykuya eriyordur. Yanlisi dogruyu ayirt etmeyi ogrenmistir. Ben otoriter biriyim. Simarikliga tahammulum yoktur. Yaramaz cocuk severim ama simariga katlanamam mesela. Kendi cocugumu da bu sekilde otoriteyle buyutecegim insallah.
Sebep sormak istemedim sadece beni çok sevmesi için ne yapmamı isterdi onu sordum 'Işe gitmezsen en cok seni severim' dedi..'Kızım ben zaten ise gitmiyorum ki 2 senedir'diyince 'Biliyorum sen kardeşim için işi biraktin' dedi..
Bizi kıyaslaması bugün ilk kez oldu o da ben usteleyince.Normalde hep ucumuzu çok sevdiğini söyler ayirmazdi. Şımarık değil diyemem özellikle babaya çok şımarıyor çünkü o ana kaynağı ,annem de simartir aynı şekilde.Onlarlayken sinirlari aşar.Ben galiba daha otoriter tarafım.
Sizde bilirsiniz ki cocuklar cok durust ve acimasizdir.kizinizda normal davranmis.ayni yas araliginda kizlarim var.hemen hemen ayni konusmalar.kendimi hic suclamadim.cunku otorite sınır ve disiplin cocugun gelecek yillardaki gelisimi acisindan onemli .burada kotu polis anne olur genelde.kisacasi normal goruyorumBizi kıyaslaması bugün ilk kez oldu o da ben usteleyince.Normalde hep ucumuzu çok sevdiğini söyler ayirmazdi. Şımarık değil diyemem özellikle babaya çok şımarıyor çünkü o ana kaynağı ,annem de simartir aynı şekilde.Onlarlayken sinirlari aşar.Ben galiba daha otoriter tarafım.
Banada şimariklik gibi geldi. Pedagogun tespitinede sinirlendim. Sanki çocuklar çalişan annelere bağlanamiyormuş gibi.
Benim 18 aylik kizim bile isterse durumu gayet oyi manipüle edebiliyor istediğini ulaşmak için yani bir 6 yaşindaki hayli hayli yapabilir.
Onun her isteğine karşilik vermek yalniş. Mesela anneanne ile baba ile uyumak yok. Tek başina yatmasi lazim. Kurallar koyulmasi lazim.
C CeYz Sakin kendini kullandirtma. Artik kiziniza kural uygulamaya zaman geldi. Senin bam teline basmayi çok iyi biliyor. Sadece bağirmama konusunda hakli. Diğerinde haksiz. Yetişkin olarak siz evin geçiminden sorumlusunuz. Elbette çalişacaktiniz. Bir erkeğin çaluşmasi nasil normalse, kadinkide öyledir.
Iyi geceler,
Kızımla yaşadığım zorlukları anlattigim bir kaç konum var,kısaca belirteyim; kardeşi dogduktan sonra ilişkimiz değişik bir boyuta geçti.Suanki son durum,paylaşımları arttığı ve gülüp eğlendikleri zamanlar arttığı icin kıskanma konusu azaldi. Sadece bizimle inatlaşması,hircinligi,diklenme/yönetme gibi davranışları ve cok bilmisligi kaldi. Ocakta 6 yasina girecek,aynı ay kardeşi de 2 yaşına girecek. Su aralar başımızda olan 2 yaş sendromu bile oyle hafif ki benim açımdan çünkü büyüğü cook çok zorluyor ve dönemsel değıl de kişiliği bu sanırım
Uzatmadan bu akşamki konuşmamızı söylemek istiyorum. Eşim hali saha maçına gidiyor haftada 2 gun,bugün de 22.00de macı vardı.Kizim 'Keşke babam maça gitmeseydi,onunla beraber uyurdum' dedi
(Tek uykuya dalmıyor,yaklaşık 1 senedir yanında babasını istiyor.Bir ara da kafaya takmıştı,üst kata anneanneye yatmaya gidiyordu.Sebebi anneannesi çok yumuşakmış,ona yaslanınca hemen uyuyormus.Gecen sene gittigimiz pedagog beni kardeşinden kıskandığını,sevgiyi annennede daha cok hissettiğini ve benim çalıştığım dönem anneanneye güvenli bağlandığını soylemisti.14 aylikken ise döndüm,kızımın bazı hareketlerinden dolayı 20aylik civarındayken isten ayrılmak istedim,ikilemde kalıp devam ettim ama bana ne kadr ihtiyacı olduğunu,kaldiramadigini tecrübe ede ede anlıyorum malesef...)
Kızım bu aksam babasının maça gitmesine üzülürken benim yanında yatma istegime oflayıp pufladi.Onceleri sebebini sorduğumda 'Babamin omuzlari senden daha geniş,gölge yapıyor'gibi gece lambasını kastedip komiğime giden bir cevap vermişti. Bugünse aynen şunu soyledi 'Neden babamı istediğimi söyleyeceğim ama üzülmeyeceksin.Cunku seni birazcık daha az seviyorum'dediSebep sormak istemedim sadece beni çok sevmesi için ne yapmamı isterdi onu sordum 'Işe gitmezsen en cok seni severim' dedi..'Kızım ben zaten ise gitmiyorum ki 2 senedir'diyince 'Biliyorum sen kardeşim için işi biraktin' dedi..
Konum zaten uzun.O anki duygularımı hissettiklerimi de yazıp zaten sayisi bir elin parmağını gecmeyecek okuyanlari sıkmak istemiyorum..O küçükken de çalışmadığımı ama bebek olduğu için hatırlamadığını söyledim,biraz yanlış oldu ama ikna oldu gibi.'Peki başka?'dedim,düşündü düşündü 'Bana bağırmazsan da seni daha çok severim hep senle uyurum'dedi. Ben de soz verdim. Her hatasını sesimi yükseltmeden söylemeye zorlayacagim kendimi ama öyle davranışları var ki nasıl becerebilirim bilmiyorum.
Konum hakkımda her mesajınızı,önerinizi,hislerinizi merak ediyorum.Cevremizde örnek anne babayiz. Ilgileniriz,çocuklasiriz,oyunlar oynariz,çok ama çok severiz her anne baba gibi.Gecen seneden beri kreşe gidiyor,yazın tatile gittik,cok sevdigi icin her hafta cimnastiğe oradan çıkıp tiyatroya gittik anne kız.Ama bazen çok farklı biri oluyor,bir aykırı hareketini uyarmama rağmen düzeltmeyince sesim sert çıkabiliyor.
Neyse bakalım daha neler gorecegiz,her sene kademe kademe zorlaşıyor resmen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?