• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunuzun günlüğünü okur musunuz?

jynx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2018
1
0
86
28
Merhaba, bunu çok merak ettiğim için soruyorum.

Diyelimli 13-18 yaşları arasında bir çocuğunuz var. Ve bir günlük tutuyor. Gizlice o günlüğe neler yazmış diye bakar mısınız yoksa özel hayatı diyip okumaz mısınız?

Şüphelendiğim bir durum varsa okurum. Yoksa okumam. Okursam da asla ona çaktırmam yoksa bana güveni biter. Benim günlüğümu annem okumuştu da yaşadığım hayal kırıklığını hatırlıyorum.. keşke en azindan bana söylemeseydi okudugunu :(

Benim günlüğümün yerini annem bilirdi. Çoğu zaman da ortalıkta olurdu. Okur diye saklamadım hiç. Okumadığına ve okumayacağına dair güvenim vardı hep. Zaten her haltı oturup delicesine bıktırana kadar anlatırdım günümün tüm ayrıntılarını:)) aşk meşk herşeyi. Kızım var şimdi. Şüphelendiğim bişey varsa anlatmasını beklerim. Son çare olarak günlüğe bakarım ama dediğim gibi en son olacak şey Benim için bu

Okurum e merak ederim anneden bişi saklanmaz ama belli etmem bana anlatmadigi anlatamadığı bişi varmı yok mu diye bakarım

Ben yazmayı sever ve günlük tutardım...
Ta ki benim muhteşem annem günlüğümü okuyup içinde yazanları her kavga anında yüzüme vurup,kardeşlerimin yanında yazanları anlatana kadar. O zamanlar 16-17 yaşındaydım şimdi 23 yaşıma girmek üzereyim halâ günlük yazamıyorum. İstediğim halde yazamıyorum. Güvende hissetmediğim için. Ve annemden aklıma geldikçe nefret ediyorum.
Bence okusanız bile asla deşifre edip incitmeyin anne-babalar anlamıyor ama sizin ufak tefek sandığınız şeylerin sonuçları bazen çok yıkıcı oluyor. Özgüvenimin içine eden annem hayattaki en büyük tecrübem.

Korumak için oku ama asla yüzüne vurma güveni kirilirsa kötü olur. Benimde vardı 14 yaşındayken annem babam okudu ve oyle anlamsız şey yüzünden çok incindim bir daha da yazamadim oysa yazmayi çok isterdim...

Merhaba, bunu çok merak ettiğim için soruyorum.

Diyelimli 13-18 yaşları arasında bir çocuğunuz var. Ve bir günlük tutuyor. Gizlice o günlüğe neler yazmış diye bakar mısınız yoksa özel hayatı diyip okumaz mısınız?
kesinlikle okurum.18 yaşına kadar ondan ben sorumluyum.o yaşa kadar özel hayatı olma lüksüne sahip olduğunu düşünmüyorum.bana söyleyemediği ters bir durum varsa yakalayabilmem adına malesef okuyorum

okumam.
13 yasindaki bir cocuk (eger tavirlarinda göze carpan degisimler yoksa) ne yasayabilir? En büyük ihtimal asik olur...gizli sigara icer... belkide ögretmenine hayranlik duyar.

tavirlarinda degisiklik sezgilersem konusurum cocugumla.

not; annem benim günlügümü okumadi.

Benim günlügümü babam bulmuş okumuş bana bisey söylememişti ama anneme sen bunu neden takip etmiyorsun diye sorduğunu duydum ve bir daha asla günlük tutmadım.

Okumam yani zaten ona iyi bit derttas arkadaşlık güveni verebilirsen bişey saklama gereği duymaz çocuk.

Okurdum. Çocuğumun özel hayatı ile en yakın ve en iyi şekilde ilgilenirim. Anne baba karanlık yolları aydınlatan ışıktır çocuk için.

kesinlikle okurum.18 yaşına kadar ondan ben sorumluyum.o yaşa kadar özel hayatı olma lüksüne sahip olduğunu düşünmüyorum.bana söyleyemediği ters bir durum varsa yakalayabilmem adına malesef okuyorum
Valla bu kadar korumacı,özel hayatına müdahil olmaya çalışırsanız inanın ki herşeyi saklar.
Benim annem de olsa tam sizin cevapları verirdi, ama bu korumaciligi benim kendi duvarlarımi örmeme sebep oldu. 27 yaşındayım, bir sırrımı paylasmadim Ergenlikten beri.
Tuttuğum günlüklerde de şifreli yazardım. İşte yıldız A harfi, yan çizgi B harfi falan... Çok sacmaydi, geri dönüp okuyamazdim ama sonradan Kiril alfabesi öğrenirken çok işime yaradı, hemen kaptim:))
Bence günlük ASLA olunmamali. Ben okumam, babası okursa da ona çatarim. Nasıl eşinizin telefonunu karıştırmak kötüyse günlük okumak da kötü ve yanlıştır. Çocuk anne babanin malı ya da vucudunda kontrol edeceği bir organı değildir. Doğarken o göbek bağını kesiyorlar., Yedi gün sonra da düşüyor. Anne baba çocuga polis değil, yol arkadaşı olmalıdır.
Hadi okudunuz, yazmış sigara içiyorum..
Ne yapacaksınız? Oturup sigaranın zararlarını mi anlayacaksınız?
Anlatın, bilmiyor mu sanki?
Yasaklayacak misiniz? Kıymete biner, para vermeyin otlakcilik yapar.
Okuduğunuz günlükte arkadaş grubunun son derece aptal ve şımarık oldugunu ve cocugunuzu bozacağını mi gördünüz.
Ne yapabilirsiniz? Okulda gördüğü arkadaşı ,yasak mı koyacaksınız? Onlarla dolaşma diye kavga mı edeceksiniz? Hiçbir işe yaramaz çünkü o bir ergen. Hayatının amacı bir grubun içinde olmak.
Ya da vücudunu keşfettiğini, mastürbasyon yaptigini yazmış. Çağırıp bunun günah olduğunu mu söyleyeceksiniz? Onu utandırmak ve kendisini gunahkar-pis hissetmesi dışında neye yarayacak? Ergenlik hormonları coştukça bu hareketine devam edecek ve yaptığıni kötü birşey zannedip kendine kızacak, belki bu kirlilik duygusu bütün ömrü boyunca cinselliğini etkileyecek.
Sevgilinisi olduğunu yazsa da aynı şekilde. Sizin ayırmak için yaptıginiz hamle onu''romeonun imkansız aski@ triplerine sokacak .
Eee, hiçbir işe yaramadıktan sonra neden okuyorsunuz? Kavga etmek için mi, güven zedelenmesi için mi yoksa çocugunuzdan tiksinmek için mi?

Küçük yaştan beri tuttuğum günlüklerim var üstelik kilitli bu durumda benim ailem karalar bağlamalıydı bu kız bu yaşta kilitli günlük neden tutuyor diye. :confused:
Eğer çocuğunuz da ters davranışlar sezmiyorsanız ve en önemlisi iletişiminiz iyiyse bence günlüklerini karıştırmayın.

Şimdiye kadar okumadım ters bir durum olmazsa asla okumam kızım 15 yaşında bu arada

Valla bu kadar korumacı,özel hayatına müdahil olmaya çalışırsanız inanın ki herşeyi saklar.
Benim annem de olsa tam sizin cevapları verirdi, ama bu korumaciligi benim kendi duvarlarımi örmeme sebep oldu. 27 yaşındayım, bir sırrımı paylasmadim Ergenlikten beri.
Tuttuğum günlüklerde de şifreli yazardım. İşte yıldız A harfi, yan çizgi B harfi falan... Çok sacmaydi, geri dönüp okuyamazdim ama sonradan Kiril alfabesi öğrenirken çok işime yaradı, hemen kaptim:))
Bence günlük ASLA olunmamali. Ben okumam, babası okursa da ona çatarim. Nasıl eşinizin telefonunu karıştırmak kötüyse günlük okumak da kötü ve yanlıştır. Çocuk anne babanin malı ya da vucudunda kontrol edeceği bir organı değildir. Doğarken o göbek bağını kesiyorlar., Yedi gün sonra da düşüyor. Anne baba çocuga polis değil, yol arkadaşı olmalıdır.
Okuduğunuz günlükte arkadaş grubunun son derece aptal ve şımarık oldugunu ve cocugunuzu bozacağını mi gördünüz.
Ne yapabilirsiniz? Okulda gördüğü arkadaşı ,yasak mı koyacaksınız? Onlarla dolaşma diye kavga mı edeceksiniz? Hiçbir işe yaramaz çünkü o bir ergen. Hayatının amacı bir grubun içinde olmak.
Ya da vücudunu keşfettiğini, mastürbasyon yaptigini yazmış. Çağırıp bunun günah olduğunu mu söyleyeceksiniz? Onu utandırmak ve kendisini gunahkar-pis hissetmesi dışında neye yarayacak? Ergenlik hormonları coştukça bu hareketine devam edecek ve yaptığıni kötü birşey zannedip kendine kızacak, belki bu kirlilik duygusu bütün ömrü boyunca cinselliğini etkileyecek.
Sevgilinisi olduğunu yazsa da aynı şekilde. Sizin ayırmak için yaptıginiz hamle onu''romeonun imkansız aski@ triplerine sokacak .
Eee, hiçbir işe yaramadıktan sonra neden okuyorsunuz? Kavga etmek için mi, güven zedelenmesi için mi yoksa çocugunuzdan tiksinmek için mi?

Senin ailen sana epey baskıcı yaklaştı galiba. Çocuklar hamur misali hamur kendiliğinden mi şekillenir yoksa yoğrulunca mı? Dikkat ettiysen en iyi şekilde ilgilenirim yazmışım. Bu zorbalık yada baskıdan ayırt edilebilir birşey.

Şöyle açıklayayım benim annemden gizlediğim hiç birşey yoktu. Hayatımda kaybetmekten en korktuğum şeydi annemin güvenini kaybetmekti. Çünkü en iyi dostumdu beni yeri geldi sakındırdı yeri geldi tasdikledi. Halada bu böyledir. Günlük falanda tutmadım herkesin yaptığı şeyler bana özellikli gelmiyordu. Sabahlara kadar güler herşekilde sohbetimizi ederdik.

Annemin bana verdiklerini çocuğuma vereceğim hepsi bu :KK66: Misal arkadaşından gizlemediği özelini annesinsen neden gizlesin annesine neden sunamasın? Anne en iyi dosttur. Siz ilgilenmeyebilirsiniz. İnsanların fikirlerinide kafanızda oluşturduğunuz gibi biçimlendirmeyin lütfen.

Çok yanlış düşünüyorsun.Ben çocuğumun günlüğünü okurum evet.Ancak ben sandığınız gibi aşırı korumacı bir anne değilim.Çocuğum günlükte sigara içtiğini yazmışsa,onun üzerine gitmem.Ama laf arasında sigaradan doğacak problemleri,sakat kalmasına ölümüne yol açabileceğini yeri geldiğinde açarım.Veya o yaşlarda erkek arkadaşı,hoşlandıkları olabilir bunları da yazabilir.Ben bunlara tepki vermem.Ancak nelere dikkat etmesi gerektiğini,ona yeri geldiğinde konusunu açıp anlatırım.Ben sadece bana anlatamadığı,yaşadığı korkunç,kötü olay varsa buna müdahale etmek için okurum.Diğer yaşadıkları beni ciddi anlamda ilgilendirmez.Ben modern düşünen,abla gibi bir anneyim.21 yaşımda anne oldum.Hayatla ilgili çok fazla şey yaşadım.Geri kafalı veya anne gibi bir anne değilim.Hiç bir zaman öyle olmak da istemedim.

Back
X