çocuğuyla birlikte yatan anneler..

poliswomen

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2011
160
38
318
Malatya
2,5 yaşındaki kızım bizimle beraber yatıyor.çalıştığım için gün boyu çok özlüyor ve sarılıp koklaya koklaya uyuyor.hala çocuğuyla birlekte yatan anneler çocuğunuzun yatağını nasıl ayırdınız öneriniz nedir?

Bizde birlikte yatıyoruz.
Kızım aslında babacıdır ama yatarken bana da döner anne sende gel der ister beni yanına.Bilemiyorum şu an bende çok ayırmayı istemiyorum.Babasıda aynı şekilde.Bu zamanı bu şekilde yaşamak doğru olan gibi geliyor bana.

merhaba,
40 günlüktü yatağımızı ayırdık. ama yine aynı odada yatıyorduk. 6 aylıkken de odalarımızı ayırdık kızım şuan 19 aylık. ve yaklaşık 5-6 aydır sallanmadan kendi kendine uyuyor. koltukta ya da yatakta (onun ya da yatak odasındaki yatakta) yanında yatıyorum. uyuyunca eğer onun yatağındaysam kalkıyorum. başka yerdeysek yerine yatırıyorum.mışıl mışıl uyuyor. odası zaten yatak odası ile dip dibe . bu sebeple ses gelir gelmez duyabiliyorum. hiç sorun yaşamadık. ben de çalışıyorum. ama tabi hasta olduğu zamanlar yanımda yatırıyorum. kontrol amaçlı.
sevgiler.

ben kızımla 3,5 yaşına kadar aynı yatakta yattım.üstelik babasını istemiyordu.sürekli benimle birlikte yatardı.
benim evim sobalıydı bu yüzden başaramamıştık
ben 1 yaşına kadar yatakların ayrılmasının daha kolay olduğunu düşünüyorum..
1 yaşından sonra ise zamana bırakmak gerekiyor.

dediğim gibi ben 3,5 yaşına kadar yattıktan sonra bir gece kızım istedi yanlız yatmak istediğini sonrasındada ayrı yataklarda devam ettik.

hatta emerek uyuyo gece uyanınca emip uyuya kalıyoruz ben öğretmenim hemde sabahçıydım dayanamıyorduk ama şimdi yatakları ayırmak istiyorum nası başaracağım bilemiyorum gece süt mü versem acaba ama biberon almıyo napıcam b akıl verin

ben acele etmek istemiyorum.zamanı gelince zaten kendi ayrı yatmak ister diye düşünüyorum.ayrıca akşama kadar çok özlüyor yatmadan 1-2saat ancak zaman geçirebiliyoruz.varsın bi süre daha yanımızda yatsın koklaya koklaya:)

8 yaşında kızım da benimle yatıyor. Pedagoga bu durumu sormuştum. Özellikle çalışan annelerin çocukları anneleriyle olamadıkları zamanı bu şekilde kapatmaya çalışırlarmış. Bırakın yatsın bir süre sonra siz isteseniz de yanınıza gelmeyecek demişti. Ben de bıraktım bazen kendi yatağında yatar bazen benimle. Canı nasıl isterse küçükhanımın.

ben okul öncesi öğretmeniyim ve çocukla geçirilen zamanın niceliği değil niteliği önemlidir yani ne kadar zaman geçirdiğiniz değil nasıl zaman geçirdiğiniz önemlidir bende çocuğum olduğunda hiçbirşekilde kendi yatağımda yatırmayı düşünmüyorum Allah kısmet edersede 5 aylık falanken odasını ayırmayı düşünüyorum bu şekilde çocuğumun özgüven bakımından daha kaliteli bir hayat süreceğini düşünüyorum

bende sizin gibi düşünüyorum oğlumu 1 yaş civarıydı odasını ayırdım.aynı yatakta hiç uyumadık.emdiğinde falan uyuduğunda kendi yatağına geçiriyordum.küçükken o yataktayken ben de rahat uyuyamıyordum elim kolum çarpar diye tedirgin yatıyordum. :18: şimdi çok rahatım 2.5 yaşında kendisi odasında uyuyo. ayrıca anne babanın da kendi özel hayatını yaşaması gerekiyor gibi geliyor.bence sizinle uyusa bile yatağına geçirin derim.kendi odasının kendi yaşam alanı olduğunu en baştan beri anlaması bence daha kolay olur.

ben çalışmadığım halde oğlum bizimle yatmak istiyor uyuduğunda yatağına yatırıyorum gece kalkıp yanımıza yatıyor.. bazen bizim yatağımızda uyumak istiyor... bazende babasını yada beni kendi yatağına çağırıyor... büyüdüklerinde yanımda yat desekte yatmayacaklar bugünlerin tadını çıkarmak güzel bence çocuk anne babasını hep hissetmeli onların en büyük mutluluğu bu...

benim kızımda 6 yaşında bizimle yatıyor dün ilkokula başladı sen artık büyüdün ablasın kendi yatağında yatman gerek dedik ayırdık ama gece seslendi bu sefer ben gittim yanına yattım açıkçası varlığına o kadar çok alışmışımki babasınada banada çoook zor geldi onsuz yatmak size pedagog nasıl yatsın bir süre sonra ayrılır dedi ben kızımı prof a götürmüştüm sizinle yatmamalı dedi sonra üniversitede pedagogla çalışan çocuk eğitimcisi bir tanıdığımız var o da öle çocuklar varki lisede hala anneyle babayla yatıyor yanlız yatmaktan korkuyorlar yada üniv.de tek başına yatamıyanlar var demişti eğer okul başlayınca da ayrılmazsa ozman görüşürüz yine demişti şaşırdım şimdi:26::26::26:

Ortaokula kadar ailemle uyumuş biri olarak diyorum ki erken yaşta kesinlikle yatak ayrılmalı.
Büyüyünce daha zor oluyor.Bir ara tam kendim yatmaya alışmıştım ki okulda çocuklar korku öyküleri büyüler müyüler anlatmaya başlayınca yine korkmaya başlamıştım.
Halbuki küçükken böyle bir şeyle karşılaşma ihtimali yok.
Ama konu sahibinin durumu istisna.Nitelik-nicelik durumuna katılmıyorum.İki saat çok az.O iki saatte yemek,temizlik vb. işler arasında ne kadar nitelikli vakit geçirebilir ki nasıl özlemini dindirebilir?

bende çocukken hep annemle babannemle yattım ayrı yatmak zorunda olduğum geceler çok yanlız hissediyodum çok korkuyodum kabuslar hayaller görüyodum kafayı yiyecek gibi oluyodum kesinlikle anne babalr kendi yatağında çocuklar kendi yatağında yatmaları gerek neler çektim çocukluğumu kabusa çeviren anılar olarak kaldı bende tam travmalık bi olaydı bence benimde bi kızım var allah bağışlarsa ilk doğduğunda küçük yatak almıştık yatak odasına orda yatıyodu 40 çıktıktan sonra odasında yatırdım eltimde hiç yanına almamış oğlunu çocuk akşam uykusu gelince gidip odasına yatağına yatıyodu ne korkuyodu nede annesine işkence ediyodu maşallah özgüveni gelişmiş çok akıllı bi çocuk hep eltim gibi yapcam derdim öylede oldu şükür şu sıralar büyüdüğü için bana biraz sarıyo ama yatak odasına gidiyoruz berbar uzanıyoruz yatıyoruz dalınca hemen yatağına atıyorum

benimde 5 yaşında kızım var yeni yeni ablasının odasında ayrı yatakta yatırmayı deniyoruz uyduktan sonra yatağına yatırıyorum fakat 1 ,2 saat sonra uyanıp ağlıyarak yanımıza geliyor yatak odası ile odası yan yana olmasına rağmen benim yanımda yatmak istiyor.aslında yanımda yatmasını seviyorum fakat onun pisikolojisi açısından düşünüp zorlanıyorum ne yapıcağımı açıkçası bilemedim

canım gerçekten zor bir durum ama öncelikle onunla konuş artık bu şekilde olması gerektiğini anlat ve ağlasada kendinide paralasa yanında yatamayacağını onun kendi yatağında yatması gerektiğini söyle ve söylediklerinide yap sakın ağladı diye yanına alma ama her ağladığında yanına git bu şekilde eğerki sanan bişey olursa ben her zaman yetişirim kimse sana bişey yapamaz belki diğer odadayım ama aslında hep seninleyim izlenimi verebilirsin bu çok yıpratıcı yorucu olacaktır bir süre senin için hatta ufaklık bu durumu kullanmaya çalışacaktır sürekli her olur olmaz şeye ağlayacaktır ancak bırakın pes eden o olsun sonrasında bu durumdan artık oda yorulacaktır emin olun çok yorulacaksınız ama annelik zaten fedakarlık yapmak değilmidir sonrasında yorulmaktansa şimdiden yorulun ama sonra özgüveni yüksek sorumluluk sahibi bir çocuğunuz olsun :)

Benim oğlum 26 aylık arada bir odasında yatırıyorum sonra bir bahaneyle yanımda yatmaya başlayınca kıyamıyorum bir süre beraber yatıyoruz babası başka yatağa gitmek zorunda kalıyor. Aslında çok doğru olmadığını biliyorum ama yavrumun kokusuyla uyumak bana huzur veriyor zaten büyüyünce istesemde yatmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…