Çocuğuyla problemi olanlar buraya!!!

amylee000752

Aşkımeşimm <3
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2014
325
67
38
Kızlar Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeniyim. 0-6 yaş çocuğunuz varsa ve onunla aşamadığınız sorunlar.. doğru adrestesiniz. Her türlü sorunuza açığım yardımcı olmak için burdayım. İnşallah el ele verip düzeltiriz problemleri sağlıcakla kalın.. :)

bugün tam 72 aylık olduk... oğlum, yaşıtlarına göre yorumlama yeteneğiyle farklı bir çocuk.... saati öğretmeme rağmen bilebiliyor... bu yaştaki bir çocuğun zaman ve matematik algısının bu boyutta olması normal mi? diyelim ki otobüste yola çıkacağız... gideceğimiz yere kaç saate gidebileceğimizi ve saat kaçta orada olacağımızı bana söyleyebiliyor... doğum tarihinden yaş hesabını yapabiliyor.... bu yaşta tüm çocuklar bunları yapabilir mi?

bugün tam 72 aylık olduk... oğlum, yaşıtlarına göre yorumlama yeteneğiyle farklı bir çocuk.... saati öğretmeme rağmen bilebiliyor... bu yaştaki bir çocuğun zaman ve matematik algısının bu boyutta olması normal mi? diyelim ki otobüste yola çıkacağız... gideceğimiz yere kaç saate gidebileceğimizi ve saat kaçta orada olacağımızı bana söyleyebiliyor... doğum tarihinden yaş hesabını yapabiliyor.... bu yaşta tüm çocuklar bunları yapabilir mi?

Çocuğunuz anaokuluna gidiyor mu? Konuşmaya ve yürümeye ne zaman başladı?

anasıfını bitirdik... bu yıl birinci sınıfa başlıyoruz... yürümeye geç başladı.. oda benim yüzümden olabilir hep kucak çocuğuydu... ilk kelimesi daha 4-5 aylıkken''kaka'' oldu... ama sonraki dönemde aile içi tutumdan dolayı konuşma gecikti...

Son düzenleme:
anasıfını bitirdik... bu yıl birinci sınıfa başlıyoruz... yürümeye geç başladı.. oda benim yüzümden olabilir hep kucak çocuğuydu... ilk kelimesi daha 4-5 aylıkken''kaka'' oldu... ama sonraki dönemde aile içi tutumdan dolayı konuşma gecikti...

Sayıları zamanı ve işlem yapmayı anasınıfından dolayı öğrenmiş olabilir çünkü orda çocuklara verebileceğimiz herşeyi veriyoruz. Hemen anlayan hiç unutmayan çocuklar var bir de günlerce uğraşsak da sonuç alamadıklarımız. Gözlemleyin çocuğunuzu ama yine de içiniz tam olarak rahat etsin istiyorsanız şehrinizde bulunan RAM merkezine götürerek zeka testi yaptırın. Zeka seviyesine göre davranış geliştirebilirsiniz çocuğunuza karşı.

işte bu konuda sıkıntı var... RAM( bulunduğum ilçeye bağlı olan) dediki'' 4.sınıftan sonra yaptırabilirsiniz bu testi'' veliler çocuklarının üstün yetenekli olduklarını düşündüğünden bu testi yaptırmak isteyen çokmuşta o yüzden müdür böyle bir karar vermişmiş.......... özelde yaptırma konusunda kararsısızm çünkü çocuğu denek gibi görmek istemiyorum... sadece öğrenmek istiyorum , bu yaş grubuna uyan bir yorumlama yeteneği mi? anasınıfınsa sadece 20 ye kadar olan sayılar öğretildi.. öyle saat kavramına falan girilmedi... buarada ilginiz için tşk.........

işte bu konuda sıkıntı var... RAM( bulunduğum ilçeye bağlı olan) dediki'' 4.sınıftan sonra yaptırabilirsiniz bu testi'' veliler çocuklarının üstün yetenekli olduklarını düşündüğünden bu testi yaptırmak isteyen çokmuşta o yüzden müdür böyle bir karar vermişmiş.......... özelde yaptırma konusunda kararsısızm çünkü çocuğu denek gibi görmek istemiyorum... sadece öğrenmek istiyorum , bu yaş grubuna uyan bir yorumlama yeteneği mi? anasınıfınsa sadece 20 ye kadar olan sayılar öğretildi.. öyle saat kavramına falan girilmedi... buarada ilginiz için tşk.........

Rica ederim her zaman yardımcı olmaya çalışırım. Söylediğinize gelince hayır 6 yaşında eğer çocuk ayını doldurduysa ona uygu testler var RAM uğraşmak istememiş bunun tek açıklaması bu çnkü kendi öğrencilerime de yaptırdım 6 yaşında. Özelde yaptırmayın kesinlikle. Ancak siz ne zman isterseniz RAM bu testi yapmak zorunda. İlgili kurumlara şikayet edebilirsiniz. Çocuğunuzun yorumlama yeteniğine gelince öğretildiyse bu söylediklerinizi yapabilir.siz öğretmiş olabilirsiniz, öğretmeni öğretmiş olabilir, televizyondan öğrenmiş olabilir. Bu bilgileri kendi başına hiç bi kaynak olmadan bilmesi mümkün değil.

tşk..o zaman ben şu RAM da birkez daha şansımı dneyeyim.. iyi geceler.............

Benim bi sorunum yok çok şükür. 3 yaşında bir kızım var. Bebekliğindede çok sakindi şimdide kendi halinde bir çocuk. Ben ona yardım ettiğimde veya sevdiği bişey olduğunda sürekli" çok teşekkür ederim" diyor. Bu cümleyi gün içinde çok kullanıyor. Birde sürekli " seni çok seviyorum anne" der. Bende tabi karşılık veririm:) şimdi 3 aylık hamileyim. Tek düşüncem bebek dünyaya geldiğinde kızımın tepkisi. Ben kesinlikle ayrıö yapmam ama bebek ilgi istiyo sonuçta. Kızımı üzgün görmeye dayanamam. Çünkü gerçekten kendi halinde bir çocuk.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim bi sorunum yok çok şükür. 3 yaşında bir kızım var. Bebekliğindede çok sakindi şimdide kendi halinde bir çocuk. Ben ona yardım ettiğimde veya sevdiği bişey olduğunda sürekli" çok teşekkür ederim" diyor. Bu cümleyi gün içinde çok kullanıyor. Birde sürekli " seni çok seviyorum anne" der. Bende tabi karşılık veririm:) şimdi 3 aylık hamileyim. Tek düşüncem bebek dünyaya geldiğinde kızımın tepkisi. Ben kesinlikle ayrıö yapmam ama bebek ilgi istiyo sonuçta. Kızımı üzgün görmeye dayanamam. Çünkü gerçekten kendi halinde bir çocuk.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızınızın bu davranışları mutlu bi ailede büyüdüğünün göstergesi. Kardeşine gelince ona kardeşinin olacağını anlatabildiğiniz kadar anlatmaya çalışın. Ayrım yapmayacağınıza eminim fakat kıskanma ilk aşamada mutlaka olacaktır. Önemli olan kızınızı sevmeye devam ettiğinizi hiç bir değişiklik olmadığını ona hissettirmeniz.

Benim bir sorum var. Oğlum pazar günü 1 yaşına girdi. Normalde de hareketli ve yerinde duramayın bir çocuktu ama bir kaç gündür iyice zıvanadan çıktı,artık başesemiyorum :KK35: Sürekli mızmız sürekli bağırıp ağlıyor. Her istediğini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor. İstediği olmayıncada olana kadar ağlayıp bağırıyor! Diş çıkarmıyor, her hangi bir hastalığı yok.. Ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım.. Lütfennn yarrrrdoıııım:KK42:

Merhaba tam da aradığım zamanda karşıma çıktınız. kızım 3,5 yaşında yaklaşık 3 aydır kreşe gidiyor. başlarda sıkıntı yoktu ama 2-3 haftadır çok agresif. sürekli bağırıp ağlayan bir çocuk oldu normalde sakin bir çocuktu. kreşimiz yeni açıldı yaş grupları öğrenci sayısının azlığından yeni yeni ayrılmaya başlıyor. eve yakın olması dolayısı ile tercih etmiştim. öğretmenleriyle konuştuğumda kreşteki durumunun iyi olduğunu söylüyorlar ama evde tam bir canavar oluyor. ne yapacağımı şaşırıyorum. çaresiz kaldım. kreşe vermekle hatamı yaptım diye düşünmeye başladım. daha önce anneanne bakıyordu onlarla oturup müge anlı esra erol izliyordu. o ortamdan kurtulsun derken şimdi hiç tahammül edilmez bi çocuk oldu. kreşteki arkadaşlarından etkilendiği kesin. öğretmeni yaş gruplarını ayırdıklarını biraz sabır gerektiğini söyledi. kreş değiştirsem yeni kreşe alışması nasıl olur. ayrıca etrafımızda yarım gün hizmet veren başka kreş te yok. ne yapacağımı şaşırdım:((((

Back
X