Çocuğuyla problemi olanlar buraya!!!

güzel faydalı bir konu olmuş öncelikle teşekkürler

benim oğlumm var 4,5 yaşında babaannemiz bakıyor öbür ay yarım gün anasınıfına başlayacak

beraber oyun oynuyoruz özellikle yapboz kart açmaca zeka oyunlarını çok seviyor

eşimde bende çalışıyoruz evimizde benleyken babaylayken bı sıkıntı yok

babaanneye gittiğimizde özellikle almaya gittiğimizde şımarmalar eziyetler başlıyor

kontrol felan kalmıyor

birde en önemli problemlerimiz

yemeğini kendi oturup yemiyor ben yediriyorum maleseff

en kötü alışkanlığımız burnunun pisliğini duvara sürmek bunu nasıl vazgeçireceğim yoruldumm anlatmaktann

güzel faydalı bir konu olmuş öncelikle teşekkürler

benim oğlumm var 4,5 yaşında babaannemiz bakıyor öbür ay yarım gün anasınıfına başlayacak

beraber oyun oynuyoruz özellikle yapboz kart açmaca zeka oyunlarını çok seviyor

eşimde bende çalışıyoruz evimizde benleyken babaylayken bı sıkıntı yok

babaanneye gittiğimizde özellikle almaya gittiğimizde şımarmalar eziyetler başlıyor

kontrol felan kalmıyor

birde en önemli problemlerimiz

yemeğini kendi oturup yemiyor ben yediriyorum maleseff

en kötü alışkanlığımız burnunun pisliğini duvara sürmek bunu nasıl vazgeçireceğim yoruldumm anlatmaktann
4.5 yaşında yemeğini kendi yememesi çok büyük problem. Bi kerebi sofra düzeniniz olsun mutlaka akşam babayla beraber hepiniz aynı sofraya oturun yemek yemek için. Onun önüne tabağını koyun. Ne yemek istediğini sorun. Yaptığınız yemeklerden kendisi hangisini istiyorsa onu yemesine müsade edin. Az koyun yemeği de kendisi doymazsa zaten sizden isteyecektir. Dökse de kendisi yesin. Ve tabağını bitirirse ona küçük ödül verin. Yemek yemesi için asla ısra etmeyin aldırmazsanız bi süre sonra acıktığından dolayı zaten kendisi gelecektir. 2. Olarak babanne bakıyor demişssiniz? Babanneni kuralları var mı çocuğa bakma şartları nasıl bunu öğrenmeliyim. Yemek probleminizi bu şekilde halletmiş olalım. burnuna gelince yanlış bi davranış sergiledi değil mi. Örn : bugün parka gidecektikama sen duvara sürdüğün için gitmiyoruz. Ya da sana en sevdiğin oyuncağı alacaktım ama duvara sürdüğün için almıyorum. Ya da sabah kalktığında bugun duvara sürmezsen sana şunu hapacağım bunu yapacağım diye sevdiği şeylerden bahsederseniz zamanla bu problemi aşarsınız.

Merhabalar. Endişelenmenize gerek yk öncelikle bunu belirteyim. Çocuğunuzun sosyal gelişim problemi vaar gibi gözüküyor. Güvenproblemi de var gibi. Evinizde herhangi bi sorun yok değil mi? Ya d yaşadığı unutamadığı bir olay?[/QUO
öncelikle geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.bize göre bi sorun yok.evde hep sürekli birbirimizi sevdiğimizi söleyen 3 kişi olarak yaşıyoruz.oğlumuzu en ii şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz.eşim iş gereği arada şehir dışına gidiyor oğlumla biz hep beraberiz bana aşırı düşkün.kardeşde istemediği için 2.çocuk bile düşünmüyoruz fikirlerine herzaman saygı duyarız.kendi arkadaşlarıyla yani tanıdığı kişilerle sorun yok ama yeni biriyle tanışdıysa istemiyor oynamak.sokulmuyor yani kendi oyuncağını bile istemiyor.peki napmamız lazım ne önerirsiniz bize.

Bizler bile yeni tanıştığımız biriyle hemen kaynaşamayabiliriz. Zmnla bunu aşacaktır. Bu durumda yapmanız gereken ona destek olmak.nasıl destek olacağınıza gelince sosyalleşmesi için faaliyetler yapın park gidin yeni arkadaşlar edinmesini sağlayan. Okul çok önemli okulda arkadaşalrıyla her yönden gelişiyor. Ayrıca kardeş yapmanızı öneririm. Paylaşmayı öğrenecektir. Ben merkezci bi çocuk u?

4.5 yaşında yemeğini kendi yememesi çok büyük problem. Bi kerebi sofra düzeniniz olsun mutlaka akşam babayla beraber hepiniz aynı sofraya oturun yemek yemek için. Onun önüne tabağını koyun. Ne yemek istediğini sorun. Yaptığınız yemeklerden kendisi hangisini istiyorsa onu yemesine müsade edin. Az koyun yemeği de kendisi doymazsa zaten sizden isteyecektir. Dökse de kendisi yesin. Ve tabağını bitirirse ona küçük ödül verin. Yemek yemesi için asla ısra etmeyin aldırmazsanız bi süre sonra acıktığından dolayı zaten kendisi gelecektir. 2. Olarak babanne bakıyor demişssiniz? Babanneni kuralları var mı çocuğa bakma şartları nasıl bunu öğrenmeliyim. Yemek probleminizi bu şekilde halletmiş olalım. burnuna gelince yanlış bi davranış sergiledi değil mi. Örn : bugün parka gidecektikama sen duvara sürdüğün için gitmiyoruz. Ya da sana en sevdiğin oyuncağı alacaktım ama duvara sürdüğün için almıyorum. Ya da sabah kalktığında bugun duvara sürmezsen sana şunu hapacağım bunu yapacağım diye sevdiği şeylerden bahsederseniz zamanla bu problemi aşarsınız.
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler öncelikle...
sofra düzenimiz var beraber oturup yiyoruz genelde ama bazen ben ona tepsiyle tv karşısında yedirdiğim oluyor bunun yanlış olduğunun farkındayım bilinçsizce ne yediğini bilmeden görmeden ağzını açıp yiyor,ilk zamanlar güzel yiyor maşallah diyordum bu durum için ama baktımki çocuğum yediğinin farkında olmadan yiyor,masada sürekli oturabilme yetisi pek yok,hareketli bir çocuk kalkıyor tekrar oturuyor hal böyle olunca sofrada önden onu yedirip sonra kendim yiyorum.babannemizin kuralları derken??yaşlılar bilirsiniz kuralları disiplini olmaz pek o yüzden bocaladığımız zamanlarımız oluyor,ama ben yada eşim oğlumuza müdahale etsek yaptığı yanlışı konuşsak asla müdahale etmez biz geldikmi çocuk sorumluluk bizimdir,oğlumu sabah götürüyoruz akşamları genelde babası alıp getiriyor,haftada 1-2 günde babaannede kaldığı oluyor,eylülde babaannemize yakın bir anasınıfı tercih ettik çünkü eşiminde benimde işyerlerimiz çok uzak herhangi durumda babaannesi okula hemen gidebilsin diye.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler öncelikle...
sofra düzenimiz var beraber oturup yiyoruz genelde ama bazen ben ona tepsiyle tv karşısında yedirdiğim oluyor bunun yanlış olduğunun farkındayım bilinçsizce ne yediğini bilmeden görmeden ağzını açıp yiyor,ilk zamanlar güzel yiyor maşallah diyordum bu durum için ama baktımki çocuğum yediğinin farkında olmadan yiyor,masada sürekli oturabilme yetisi pek yok,hareketli bir çocuk kalkıyor tekrar oturuyor hal böyle olunca sofrada önden onu yedirip sonra kendim yiyorum.babannemizin kuralları derken??yaşlılar bilirsiniz kuralları disiplini olmaz pek o yüzden bocaladığımız zamanlarımız oluyor,ama ben yada eşim oğlumuza müdahale etsek yaptığı yanlışı konuşsak asla müdahale etmez biz geldikmi çocuk sorumluluk bizimdir,oğlumu sabah götürüyoruz akşamları genelde babası alıp getiriyor,haftada 1-2 günde babaannede kaldığı oluyor,eylülde babaannemize yakın bir anasınıfı tercih ettik çünkü eşiminde benimde işyerlerimiz çok uzak herhangi durumda babaannesi okula hemen gidebilsin diye.
1.si yemeği tepsiyle önüne getieip tv karşısında yedirmenizin yanlış olduğunu bildiğiniz halde devam ettirmenize anlam veremedim. Bu davranış yanlış ve çocuk nerde olursa olsun önüne yemeğinin geleceğinin bilincinde. Bu da sizin sayenizde. çocuklaea babannenin ananenin bakmasına karşıyım aslında ama maddi durumlar ya da şartlar gereği bakılıyor buna da bişey demehe hakkım yok okula başlamasına az kalmış zaten okula başlayana kadar biraz daha sabredebilirsiniz.

1.si yemeği tepsiyle önüne getieip tv karşısında yedirmenizin yanlış olduğunu bildiğiniz halde devam ettirmenize anlam veremedim. Bu davranış yanlış ve çocuk nerde olursa olsun önüne yemeğinin geleceğinin bilincinde. Bu da sizin sayenizde. çocuklaea babannenin ananenin bakmasına karşıyım aslında ama maddi durumlar ya da şartlar gereği bakılıyor buna da bişey demehe hakkım yok okula başlamasına az kalmış zaten okula başlayana kadar biraz daha sabredebilirsiniz.
1.si bu tepsiyle götürüp yedirme işini bıraktım,çocuğumun bilinçsizce yediğini farkına vardığımda.
2.si bende babaannesi ananesi baksın diye bayılmıyorum şartlarımız bunu gösteriyor
3.sü son yazdığınızdan anne olmadığınızı anlamıştım,teşekkürler

1.si bu tepsiyle götürüp yedirme işini bıraktım,çocuğumun bilinçsizce yediğini farkına vardığımda.
2.si bende babaannesi ananesi baksın diye bayılmıyorum şartlarımız bunu gösteriyor
3.sü son yazdığınızdan anne olmadığınızı anlamıştım,teşekkürler
Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. evet anne değilim bu yüzden olaylara duygusal yaklaşamıyorum malesef tamamen mantığımla yaklaşıyorum.

Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. evet anne değilim bu yüzden olaylara duygusal yaklaşamıyorum malesef tamamen mantığımla yaklaşıyorum.

anne oluncaa bu sohbete devam edelim olurmu :)

şuan iş aşkı ile mantığınızla düşünmeniz gayet normal,

Rabbim sizede evlat aşkını tattırsın inşallah,teşekkürler.

Bizler bile yeni tanıştığımız biriyle hemen kaynaşamayabiliriz. Zmnla bunu aşacaktır. Bu durumda yapmanız gereken ona destek olmak.nasıl destek olacağınıza gelince sosyalleşmesi için faaliyetler yapın park gidin yeni arkadaşlar edinmesini sağlayan. Okul çok önemli okulda arkadaşalrıyla her yönden gelişiyor. Ayrıca kardeş yapmanızı öneririm. Paylaşmayı öğrenecektir. Ben merkezci bi çocuk u?
yok değil uyumlu bir çocuk.her akşam parktayız.ben parkın biraz dışında bekliyorum elindeki kovayı bi çocuğa kaptırırsa vay halimize.isteyemiyor sürekli sen iste sen iste bende acayip bunalıyorum öle yapınca ağlaya ağlaya eve geliyoruz.ama evde öle değilsin diyorum tam bi canavarsın diyorum:)) dışarda kedi gibi:( tamam anne istiycem bidaha ki sefere diyor bu seferde istemiyor.gidip sessizce çocuğun yanından alıyor bizde mi hatamı var oğlumun yaptığı normal bişeymi

Sizde hata yok. Ama yaptığı da normal değil. Sosyal gelişimini tamamlamamış. Ya da yeterli değil. Ama çocuğu da görmeden youm yapmak istemiyorum acaba yapısı mı öyle diye de düşündüm .
yok değil uyumlu bir çocuk.her akşam parktayız.ben parkın biraz dışında bekliyorum elindeki kovayı bi çocuğa kaptırırsa vay halimize.isteyemiyor sürekli sen iste sen iste bende acayip bunalıyorum öle yapınca ağlaya ağlaya eve geliyoruz.ama evde öle değilsin diyorum tam bi canavarsın diyorum:)) dışarda kedi gibi:KK43: tamam anne istiycem bidaha ki sefere diyor bu seferde istemiyor.gidip sessizce çocuğun yanından alıyor bizde mi hatamı var oğlumun yaptığı normal bişeymi

bende bir soru sormak istiyorum oğlum 34 aylık, sakin, ılımlı, sosyal ve sevecen bir çocuk, 2 yaş dönemini neredeyse sorunsua atlattık, ama son bir kaç haftadır, gereksiz ve YALANDAN ağlamalar ve istediği bir şey olmadığında bana ve çevresindekilere vurmalar başladı, vurduktan sonra pişman olup gelip öpüyor, genellikle tepki vermeden ortamdan uzaklaşıyorum ya da canımın yandığını söylüyorum. Sizce neden bunu yapıyor ve ben nasıl davranmalıyım? teşekkür ederim

bende bir soru sormak istiyorum oğlum 34 aylık, sakin, ılımlı, sosyal ve sevecen bir çocuk, 2 yaş dönemini neredeyse sorunsua atlattık, ama son bir kaç haftadır, gereksiz ve YALANDAN ağlamalar ve istediği bir şey olmadığında bana ve çevresindekilere vurmalar başladı, vurduktan sonra pişman olup gelip öpüyor, genellikle tepki vermeden ortamdan uzaklaşıyorum ya da canımın yandığını söylüyorum. Sizce neden bunu yapıyor ve ben nasıl davranmalıyım? teşekkür ederim
Merhabalar. Son bi kaç haftaiçinde normalden faklı bişey yaşadınız mı bebeğinizle. İstediği olmadığında size ve çevresindekilere vurması da tamamen istediğini yaptırmak için. Belli ki siz ağlayarak ya da size vursuğunda sussun diye ya da sinirlenip vurmasın diye dediğini yapıyosunuz. İstediğini ağlamadan ve vurmadan ifade etmesini isteyin. Devam ederse isteğini yapmayın.

aslına bakarsanız şimdiye kadar hiç bir zaman ağladığında isteklerini yerine getirmedim, ona ağladığın zaman seni duyamıyorum ağladan konuşursan seni duyabilirm dedim, ya da ağladığın için ...... yapmayacağım diyerek ona ağlayarak istediği şeyleri yaptıramayacağını hep anlattım, ama bir kaç hafta önce teyzemin yanında 1 hafta kadar misafir olmuştuk, değişik bir ortamdı bizim için ve teyzem üzerine çok düşmüş, istediği her şeyi yapmıştı. Sanırım bunun bocalamasını yaşıyor, eski haline döneceğini umuyorum, sizce de normale döner mi? yanıtınız iiçin teşekkür ederim

Merhaba,
Çocuklu bir annenin en büyük problemi bence ev icinde çocuğu her saniye tehlikeden uzak tutabilmek... Cunku hem evi temizle hem Yemek yap hem kendine zaman ayir derken cocuk bir anlık dalginlikta mutfağa banyoya yöneliyor. Balkona çıkıyor :(
Bir arkadaşımın bebeği 2 kez çamaşır suyu içti hem de onca tedbire rağmen :(
En korkuncu ise bir arkadaşımın başına geldi. Cocuk kaşla goz arasında dış kapıyı acip gitmis :( Allahtan ağlamış da sesini duyup dışarı firladilar.

Kadın olmak anne olmak cok zor, çocuklarımızı özgür bırakalım birey olsunlar ama başlarına da bir sey gelmesin...

Cocuk güvenliği ile ilgili son zamanlarda cok guzel bir teknoloji ürünü gördüm internette iyice araştırdım. Bluetoothlu bir bilekligi çocuğa tanıyorsunuz gitmesini istemediginiz yerlere bluetooth sensoru bırakıyorsunuz cocuk o alanlara yaklaşınca alarm üretiyor. Teknoloji bluetooth olunca çocuğun sağlığını tehdit de etmiyor ki bu benim cok ilgimi cekti. Evde wireless kullanıyoruz bilgisayar cep telefonu tv var çocuğa bunlardan daha az zarar veren bir teknoloji olması beni cok mutlu etti.

Ürün henuz türkiyede satışta degil ama on sipariş icin mail adreslerini bırakanlar arasından 1000 kişiye ürünü ücretsiz göndereceklermis.

Ben mail bıraktım fiyati da uygun zaten bedava olmasa da almak istiyorum cocuk diyince akan sular duruyor hangimiz inkar edebiliriz :)

Adres: www.childfreewristband.com/tr
İnceleyebilir ve mail bırakabilirsiniz :)
Sevgiler

Çocukların aynı yaş gruplarıyla bir arada olması çok önemli. baştn hata yapmışssınız eğer ben doğru anladıysam. Öğrenci az diye bütün yaş gruplarını bi sınıfa toplayıp aynı eğitimi veremezler bu yapılıyorsa kesinlikle ordan alın. Siz çalışıyormusunuz bunu öğrenmek istiyorum?
evet çalışıyorum.

aslına bakarsanız şimdiye kadar hiç bir zaman ağladığında isteklerini yerine getirmedim, ona ağladığın zaman seni duyamıyorum ağladan konuşursan seni duyabilirm dedim, ya da ağladığın için ...... yapmayacağım diyerek ona ağlayarak istediği şeyleri yaptıramayacağını hep anlattım, ama bir kaç hafta önce teyzemin yanında 1 hafta kadar misafir olmuştuk, değişik bir ortamdı bizim için ve teyzem üzerine çok düşmüş, istediği her şeyi yapmıştı. Sanırım bunun bocalamasını yaşıyor, eski haline döneceğini umuyorum, sizce de normale döner mi? yanıtınız iiçin teşekkür ederim
Eğer anlattığınız gibi bir durumsa eskiye döner dediğiniz gibi bocalama içerisinde. korkmanıza gerek yok. İstikrarlı devam edin.

:KK54:selam anneler belki benim gibi yasayan warmi bilmiyorum ama benim Bebegim dogdugundan beri cok aglyiordu:mad:
Mamadan sonra cok gazi olluyordu suan 15 aylik ve hala Sütünü ictikten sonra cok agliyor aglama degil artik resmen bagiriyor hic böyle hayatimda zor bi bebek görmedim cevremde ailemdede olsun ilk cocugum oldugu icin artik 2 ci cocuguktan cok fazla korkar oldum oda mi öyle olcak diye hic susmadan sabah aksam demeden agliyor Bazen inat edip kendini yere atiyor arkaca düsüyor ve onu kaldirmami bekliyor:KK61:Bebegim kendini Dogdugundan beri hic sevdirmedi bu durum beni cok üzüyor. Doktorada götürüyorum düzenli birseyi yok deyip eve yollyuorlar bu bebegimin aglamasi yüzündende tasinmaktan cok korkuyorum Almanyada yasiyorum bana biraz bu konuda yardimci olursaniz sevinirim :KK17::KK17::KK17::KK17::KK46::KK46:

Back
X