• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk aldırma ve bosanma.

Ben bu yoruma katılıyorum, dann diye yazılmış ama doğrusu aslında bu. Adam baba falan olacak bir insan değil, asla sorumluluk almayacak konu sahibesi maddi manevi yıllar boyu debelenecek. Çocuğa zaten ayrıca yazık, daha doğmadan babasız kalmaya mahkum. Konu sahibesi iş arıyor, boşandıktan sonra paraya ihtiyacı olacak eee küçük de çocuğu olursa çalışamayacak neyle geçinecek? Nerden bakarsanız bakın kadını da çocuğu da sefalet bekliyor. Şu durumda tek optimal yol çocuğu dünyaya getirmeyip boşanmak, diğer türlü konu sahibesi ne kendine ne çocuğa bakabilecek gibi durmuyor.
Bence de kadının hayatı kayacak doğuracağım derse

Hayatımda hiç ama hiç planlamadigim şeyler yasiyorum son zamanlarda. Bundan bi iki hafta öncesine gitsem hayatimin buralara geleceğini asla dusunmezdim.
Kısaca özet gecicem. Evliligimiz oturdu diye çocuk düşünmeye başlamıştık (ben öyle sanmışım) yeni evli sayılmam.
Eşimin mesajlarını yakaladım başkalarıyla mesajlasmis belki de görüştü bilemiyorum. Yani aldatmış beni. Hem de benden çocuk düşünürken baba olmak isterken.....
Bu adamdan buz gibi soğudum. Şu an çocuk en son isteyeceğim şey. Hamile olduğumu öğrendikten sonra yakaladım. Zamanlama çok çok kötü oldu. Keşke daha önce farkedebilseydim öğrenince kahroldum.
Bunalıma girdim sinir krizleri ağlamalar bağırma cagirmalar. Hiç iyi değilim. Normalde çocuk istiyordum ama bu adamdan bi parça olacak ömür boyu bağımız olsun istemiyorum gerçek yüzünü gördüm çünkü..

İkinci konu da çalışmıyorum iş bulamıyorum. Ailemin yanına gidicem ailem de ne tepki verecek bilmiyorum. İs arıyorum yine bulamıyorum yine bunalım yine aynı döngü içinde dönüp duruyorum sinirlerim harap oldu. Bu adama ne maddi ne de cocuk için muhtaç olmak istemiyorum. Ya çocukla (ki buna hiç gücüm yok bu adama da bu saatten sonra güvenmiyorum nafaka bile vermemek için her şeyi düşünür eminim) ya da çocuksuz devam edicem. Hangisi bilmiyorum.
Artik hamile kalmışsın devam et diyo herkes ama bu çocuğa da yazık değil mi böyle bi babanın çocuğu olarak dünyaya 1-0 geriden baslicak. Onun da travmaları olacak.
Biliyorum benim karar vermem gerekiyor ama birilerinden duymaya ihtiyacım var.
Benim kendi samimi fikrim aldatılıp affetmek affeden kişiyi mahveder. Kendiniz sinir hastası olursunuz. Çocuktan ziyade ilk önce kendiniz için bunu yapmayın . Aldattığını ispatlayın açın davayı kendisi düşünsün siz düşünmeyin su akar yolunu bulur elbet bir yerden bir kısmet çıkar

Ben bu yoruma katılıyorum, dann diye yazılmış ama doğrusu aslında bu. Adam baba falan olacak bir insan değil, asla sorumluluk almayacak konu sahibesi maddi manevi yıllar boyu debelenecek. Çocuğa zaten ayrıca yazık, daha doğmadan babasız kalmaya mahkum. Konu sahibesi iş arıyor, boşandıktan sonra paraya ihtiyacı olacak eee küçük de çocuğu olursa çalışamayacak neyle geçinecek? Nerden bakarsanız bakın kadını da çocuğu da sefalet bekliyor. Şu durumda tek optimal yol çocuğu dünyaya getirmeyip boşanmak, diğer türlü konu sahibesi ne kendine ne çocuğa bakabilecek gibi durmuyor.

aklı selim bir yorum yapmışsınız yorumuma teşekker ederim

tek başına yaşamanın iş bulmanın karnında çocugunla yada doğurdugun çocukla çok kolay sanıyor insanlar
burası Türkiye arkadaşalar , sokakta çok fazla gerçek hayat var

sizin benım yorumuma begenmedimi tıklamanız benım o çocugun kadına ömür boyu ayak bağı olması gerçegini değiştirmiyor ,

Hayatımda hiç ama hiç planlamadigim şeyler yasiyorum son zamanlarda. Bundan bi iki hafta öncesine gitsem hayatimin buralara geleceğini asla dusunmezdim.
Kısaca özet gecicem. Evliligimiz oturdu diye çocuk düşünmeye başlamıştık (ben öyle sanmışım) yeni evli sayılmam.
Eşimin mesajlarını yakaladım başkalarıyla mesajlasmis belki de görüştü bilemiyorum. Yani aldatmış beni. Hem de benden çocuk düşünürken baba olmak isterken.....
Bu adamdan buz gibi soğudum. Şu an çocuk en son isteyeceğim şey. Hamile olduğumu öğrendikten sonra yakaladım. Zamanlama çok çok kötü oldu. Keşke daha önce farkedebilseydim öğrenince kahroldum.
Bunalıma girdim sinir krizleri ağlamalar bağırma cagirmalar. Hiç iyi değilim. Normalde çocuk istiyordum ama bu adamdan bi parça olacak ömür boyu bağımız olsun istemiyorum gerçek yüzünü gördüm çünkü..

İkinci konu da çalışmıyorum iş bulamıyorum. Ailemin yanına gidicem ailem de ne tepki verecek bilmiyorum. İs arıyorum yine bulamıyorum yine bunalım yine aynı döngü içinde dönüp duruyorum sinirlerim harap oldu. Bu adama ne maddi ne de cocuk için muhtaç olmak istemiyorum. Ya çocukla (ki buna hiç gücüm yok bu adama da bu saatten sonra güvenmiyorum nafaka bile vermemek için her şeyi düşünür eminim) ya da çocuksuz devam edicem. Hangisi bilmiyorum.
Artik hamile kalmışsın devam et diyo herkes ama bu çocuğa da yazık değil mi böyle bi babanın çocuğu olarak dünyaya 1-0 geriden baslicak. Onun da travmaları olacak.
Hassas bir konu
İçinden ne geliyorsa onu yap
Sonradan pişman olma

Acınızı anlıyorum zor bir durum içindesiniz fakat rabbimin sınandığı bir durumdasınız esinizden ayrılacaksanız 'da o çocuk senin icin hayırlı bir evlat olacak herşeyin onunla renklenecek ve belki bu zaman içerisinde de bir talibin çıkacak hayırlı biri bilemezsin hayatın güzel getirilerini olumsuz düsünmeyin bu yönde birde günahını alacaksınız şuan sağlıklı düşünemessiniz elbette siz çocuğu eşinize göstermeyerek cezalandirabilirsiniz ama çocuğu aldırarak çocuğu cezaladiramazsiniz ki. Rabbim gönlüne ve yüreğine güzel düşüncelerle yolunu açık etsin inşallah. ALLAHA emanet.
bu ne kadar sağlıksız bir düşünce. Çocugu doğur eşine gösterme onu cezalandır. Psikolojisi altüst olmuş çocuk yetiştirmek için ilaç niteliğinde tavsiyeler sizden adeta.

Acınızı anlıyorum zor bir durum içindesiniz fakat rabbimin sınandığı bir durumdasınız esinizden ayrılacaksanız 'da o çocuk senin icin hayırlı bir evlat olacak herşeyin onunla renklenecek ve belki bu zaman içerisinde de bir talibin çıkacak hayırlı biri bilemezsin hayatın güzel getirilerini olumsuz düsünmeyin bu yönde birde günahını alacaksınız şuan sağlıklı düşünemessiniz elbette siz çocuğu eşinize göstermeyerek cezalandirabilirsiniz ama çocuğu aldırarak çocuğu cezaladiramazsiniz ki. Rabbim gönlüne ve yüreğine güzel düşüncelerle yolunu açık etsin inşallah. ALLAHA emanet.

Düşünce yapınız çok kötü. Bu kafayla nasıl evlat yetiştiriyorsunuz siz pardon yetiştirmiyor sakinleştirici ilaç verip uslu durmasını sağlamaya çalışıyorsunuz

Bir oglum var, bosandim. Cocukla bosanmak zor. O bag hic kopmuyor. Ciftler ne kadar gorusmese de, cocugunu her gormeye geldiginde o taraftan birseyler ogreniyorsun cocuk anlattikca, ve iyilesme de gecikiyor. Tek basina cocuk buyutmek de zor. Okul sevimi de dahil tum kararlar cogunlukla anneye dusuyor. Baba sadece belirli gunler gelip cocugunu gorup birakip gidiyor.
Karsi taraf haklarinizi (takı, tazminat, nafaka, evlilik suresince edinilmis mal) vermek istemezse cekismeli dava acabilirsiniz. Cekismeli bosanma biraz uzun ve yipratici olsa da haklarinizi ona birakmazsiniz en azindan. Gecmis olsun.

Benimde eşim benden çocuk isterken beni aldattı. Boşanıyorum şimdi. Hem çocuk isteyip hem bunu yapıyorsa bir erkek, karım elimin altında dursun ama ben keyfimi de süreyim derdindedir. Ben çalışıyorum sizin adınıza bilmiş bilmiş konuşmak istemiyorum ama bence hiç ardınıza bakmayın. İş konusunu da kafanıza takmayın. Allah kulunu rızıksız bırakmaz. Herkesin bir yerlerde yiyecek ekmeği vardır. Çocuğu aldırıp aldırmama konusunda birşey diyemiyorum. Bu çok özel bir tercih.

Çok kötü bir olay yaşamışsın ve duygusal olarak çok kötü durumdasın bunu anlıyorum ama şu an bundan sıyrılıp akıllıca düşünmen gerek.

Çocuk için ömür boyu görüşmek zorunda kalmak en kolayı, daha zor şeyler var. Biraz gerceklerden bahsedelim.

Boşandın ve hamilesin. Hamile olduğun için ailenin evine döndün ve çalışmıyorsun. Doğum emzirme vs derken en az 2 yıl çalışamayacaksin. Çalışmaya başladığında 32 yaşında olacaksın. Çocuğa annen bakacak. Bulacağın iş muhtemelen asgari ücretli olacak, sansliysan bir tık üstü. Bu surecte eline geçecek para belli. Çocuğun masraflari belli. Eşinin ödeyeceği nafaka belli. Muhtemelen bosandigin için hırs yapıp zaten vermemek veya düşük ödemek için herşeyi yapacak. Bir bebek bezi bir ek gıda kaç lira belli. Ailenin yanında sığıntı gibi hissedecek olmak, söyledikleri en ufak soze alınmak paha bicilemez. Bunun kıyafeti, doktor masrafı, biraz büyüyünce okulu vs var.

Sen aileni daha iyi tanırsın ama bu durum benim başıma gelse, gideceğim yer ana evi değil bunu çok iyi biliyorum. Asla bebegime bakmaz. Zaten bu yüzden ayaklarım yere sağlam basana kadar beklemek zorunda kaldım evlilik için ki, olası bir kötü senaryoda kimseye muhtaç olmayayım.

Bu yüzden çok çok iyi düşün. Çocuk sefil olup yokluk içinde buyuyecekse bu zaten hayata bir sıfır yenik başladığı anlamına gelir.
Ha ama iyi bir avukat bulur iyi bir tazminat alırım, eşimin geliri de iyi düzgün bir nafaka verir bunları yeni bir hayat kurmak için kullanabilirim dersen o zaman sana doğur derim. Çünkü 30 yaşındasın, yeniden evlenir misin, karşına aradigin gibi biri çıkar mı, yeniden cocuk yapma şansına sahip olabilir misin bunu bilemiyorum. Önce ailene boşanma kararını net olarak bildir. Tavırlarına bak. Eğer sabret vs derlerse anla ki sana o evde yer yok. Duruşunu buna göre belirle.Allah yardımcın olsun.

Aynı durumdayım
Ve cocugumu aldırdım. Köpek gbi pişmanım.ama o keşkeler giden evladimi geri getirmiyor . Şahsi fikrim, yapma.

Konu sahibi bir daha girmemiş bile siteye belki de barıştı, yüzyüze görüşme olmamış mesajlaşma olmuş diyerek kandırmıs olabilir eşi.
Biz ise burada birbirimizi yedik 😀 helal olsun..
Ahahah bi kere böyle olmuştu, kadın kocasıyla sessiz sedasız barışmış pikniğe falan gitmişler, foto falan atmış burda, öyle haberimiz oldu. Halbuki çok emindi çatır çatır boşayacaktı. Gidip barışıyorlar heriflerle, biz burda yüzgöz olduğumuzla kalıyoruz. 😂

Ahahah bi kere böyle olmuştu, kadın kocasıyla sessiz sedasız barışmış pikniğe falan gitmişler, foto falan atmış burda, öyle haberimiz oldu. Halbuki çok emindi çatır çatır boşayacaktı. Gidip barışıyorlar heriflerle, biz burda yüzgöz olduğumuzla kalıyoruz. 😂
Bi daha kimseyle atışmamaya söz verdim kendime valla 😅🤣🤣🤣 olan bize oluyor millet sefasında

Konu sahibi bir daha girmemiş bile siteye belki de barıştı, yüzyüze görüşme olmamış mesajlaşma olmuş diyerek kandırmıs olabilir eşi.
Biz ise burada birbirimizi yedik 😀 helal olsun..

Çocuk büyüsüne kapılmış olabilirler

Allah yardımcın olsun onu da bildiği gibi yapsın.
Ben 2 çocukla boşandım biri bebekti. Başardım çok şükür. Kızımı basıl büyüttüm anlamadım.şu an 29 aylık ama su gibi geçti MaşAllah.
Dilerim en güzel kararı verirsin

Şuan şoklar içerisindeyim. bu kadar insanının bir canlıyı öldürmek konusunda böylesine rahat tavsiye vermesi dehşete düşürdü beni. Bu günaha nasıl ortak olabiliyorsunuz. İnancınizi bilmem ama büyük günah bilin istedim. O öyle istedim yaptim istemedim oldureyim gibi bı şey değil arkadaşım . Rabbim istedi verdi isterse yinne o alır. Yapma gözünü seveyim bir ömür vicdan azabı cekecesin. Şuan çok zor bı süreçten geçtiğin için sağlıklı düşünemiyorum. Bu yükü taşıyabileni,böyle bı şey yapıp da pişman olmayanı hiç gormedim ben. Boşan ama kıyma o masum bebeğe. Tek büyüten aslan gibi anneler var . Sen de başarabilirsin. Rabbim yar ve yardımcın olsun . Kolaylaştırsin jhayatini. İyi insanlar çıkarsın karşına inşallah. İnşallah seni uzmemisimdir helal et hakkını. Ama ben hep şey diye düşünürüm . Bunu aldırdım diyelim ya sonra çok isteyerek yaptığım bir.cocugu da Rabbim benden alirsa ya da bir daha hiç nasip etmezse. Çok çok iyi düşün. Şuan içinde küçücük bı şey de olsa o büyüyünce diğer bebekler gibi olacak bunu unutma lütfen.

Back
X