Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi cocuk aşıları hakkinda?????

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Missy_Cat

Karanlikta yanabilirim
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2013
2.142
368
398
Arkadaşlar bu konuyu uzun bi sure arastirmistim ve içim hiiiic rahat değildi simdi bu ara çikan haberler yüzünden yine asiri derecede tedirginim cunku cuma günü bi oğlum daha olacak başlayacak asi isleri
Aşı yüzünden ölen çocuklar yada agir hastalıklara ya kalanlar var link verliyormu bilemediğim için atmadim ama arama yapip bakarsanız rastlarsiniz illaki
Sizlerin bu konudaki düşüncelerini merak ediyorum özellikle saglikci,kimyager isin içeriğine hakim arkadaşlar varsa görüşlerini paylasirsa cook sevinirim

Henuz saglikci sayilmam ama eczacilik okuyorum bu sene mezun olcam. Hanimefendi böyle vakalar olsa da biliyorsunuz sonuçta cesitli hastaliklardan cocugunuzu korumak ve bagisikligini artırmak icin asi şart. Ve asi yaptirmazsaniz cocugunuzun hastaliga yakalanma ihtimali asiyla sorun yasamaniz ihtimalinden cok daha fazla. Enfeksiyonlar ayni zamanda sterilizasyon eksikliğinden de kaynaklanir. Yani bu durumda asidan degil hastanenin ve doktorun temizlige fazla onem vermemesinden kaynaklanabilir ve zaten bebek cok narin yapida oldugu icin hemen hastalik ilerleyebilir. Bunun dışında guvendiginiz bir hastanede guvendiginiz bir doktora bebeginizin asilarini yaptirin bi sorun cikmayacagini umuyorum. Boyle negatif konulari bu kadar arastirmayin bilincli olmak tabii ki en guzeli ama inanin kotu yonde cok etkiler sizi. Her an ya bisey olursa dusuncesi psikolojinizi bozabilir. Pozitif dusunun titiz olun iyi biyer secin Allah da korur bisicik olmaz insallah.

Henuz saglikci sayilmam ama eczacilik okuyorum bu sene mezun olcam. Hanimefendi böyle vakalar olsa da biliyorsunuz sonuçta cesitlasiydi haaliklardan cocugunuzu korumak ve bagisikligini artırmak icin asi şart. Ve asi yaptirmazsaniz cocugunuzun hastaliga yakalanma ihtimali asiyla sorun yasamaniz ihtimalinden cok daha fazla. Enfeksiyonlar ayni zamanda sterilizasyon eksikliğinden de kaynaklanir. Yani bu durumda asidan degil hastanenin ve doktorun temizlige fazla onem vermemesinden kaynaklanabilir ve zaten bebek cok narin yapida oldugu icin hemen hastalik ilerleyebilir. Bunun dışında guvendiginiz bir hastanede guvendiginiz bir doktora bebeginizin asilarini yaptirin bi sorun cikmayacagini umuyorum. Boyle negatif konulari bu kadar arastirmayin bilincli olmak tabii ki en guzeli ama inanin kotu yonde cok etkiler sizi. Her an ya bisey olursa dusuncesi psikolojinizi bozabilir. Pozitif dusunun titiz olun iyi biyer secin Allah da korur bisicik olmaz insallah.

Coook TSK ederim cvbiniz için
yaptirmamayi düşünemiyorum zaten ama bu tur haberler mahvediyor insani biz saglik ocaginda dvm ediyoruz asilara ve bana prospektusu göstermişlerdi eczaneden ücretiyle alacagimla ayni asiydi hani saglik ocaklarına gelenler bedava ya farklı oluyor dendiği için... Herşey zor ama annelik daha zor Allaha emanetiz ne diyelim..
size de başarılar dilerim :KK36:

Bende cok dusunuyorum oglumun her asisinda bunu... Asidan olenler bile oldu dedigin gibi...

Asinin ilac ureticileriyle ilgili oldugunu dusunuyorum birazda.,,hakkimizda hayirlisi.. Yaptirsan bi dert yaptirmasan ayri dert ...

guzel bi konu olmus,yanlis asi yuzunden sakat kalmis bi dayim var..ve maglum haberler tedirgin ediyor insani..

neyseki son 1 asımız kaldı,dua ede ede gıdıp geliyoruz..

vicdanen rahatsız olmasam kesinlikle yaptırmam.Ama bir şey olup da ya aşı yaptırmadım ondan oldu diye üzülmek istemediğimden yaptırmak zorunda kalıyorum.Hiç birine güvenmiyorum

Aşı dan dolayi zarar görülcegini sanmiorum. Bence tamamen aşının yapildigi yer (vücutta), yapilan yerin temizliği (hastane) yapan kişinin uzmanligi ile alakali olmali boyle sorunlar. Keza aşı bağışıklık icin yapilmiormu?
Bence çocuklarin ilk asilari degil ama sonradan yaptirilan yada ilac olarak verilen antibiyotikler daha zararli. Asıl onlardan uzak durmak gerek. Artık grip olan ,atesi cikan cocuga bile antibiyotik iciriyor hemen anneler. Halbuki hicte sağlıklı degil bence. Lutfen buna dikkat edelim.

niye aşıya karşısınız,eskiden hastalıklardan ölen pek çok çocuk vardı,şimdi çocuklar hasta olsa bile çabuk iyileşiyor.benim oğlum anasınıfına gidiyordu,bir gün bitkin geldi yattı uyudu.uyandığında hafif kulağının altı şişmişti.komşum doktordu hemen gösterdim,kabakulak olduğunu söyledi.2 günde atlattı.aşı olmamış olsa bu kadar kolay atlatamazdı.

Eskiden asi mi vardi sanki.

Evet , vardı. Bakınız :

Bağışıklamanın Tarihçesi

Tarihte ilk aşı uygulayan toplum Çinlilerdir. Türkler Orta Asya’da komşuları olan bu ulustan o tarihlerde har salgında onbinlerce insanın ölümüne neden olan çiçek hastalığına karşı, hastalığa yakalanmış kişilerin derilerindeki vezikülleri (deri lezyonları) içeren sıvıyı kullanmayı öğrendiler. O dönemde alınan sıvı fındık veya ceviz kabuklarının içinde kurutuluyor ve hastalık geçirmemiş kişilerin derileri iğneyle çizildikten sonra, üzerine damlatılıyordu. Varyolasyon adı verilen bu yöntem Türkler’in göç etmesiyle batıya taşındı.

1630’lu yıllarda çiçek aşısının Osmanlı İmparatorluğu’nda uygulandığı belgelenmiştir. 1717’de İstanbul’daki İngiltere elçisinin eşi olan Lady Montague, kendisi de çiçek hastalığı geçirmiş olduğundan, bu aşının İstanbul’da yaygın şekilde kullanıldığını görmüş ve çocuklarını aşılatmıştı. Lady Montague, hem İstanbul’dan yazdığı ve tarihe “Şark Mektupları” olarak geçen mektuplarla hem de Londra’ya döndükten sonra bizzat kendisi çiçek aşısını İngilizlere tanıtmıştır.

1796’da Edward Jenner İngiltere’de inek çiçeği geçiren hastalarının çiçek hastalığına karşı korunduklarını fark etmiş ve inek çiçeği olan bir hastasının vezikül sıvısını sağlıklı bir kişiye inoküle etmiştir. Daha sonra bu kişiye gönüllü olarak çiçek mikrobu verildiğinde hastanın çiçeğe karşı korunduğu gösterilmiştir. Çalışmalarını 1798’de “Variolae Vaccinae” başlığıyla yayınlayan Jenner, inek çiçeğinin geçişinden sorumlu maddeye Latince inek anlamına gelen vacca’dan yola çıkarak vaccin; aşı, çiçeğe karşı korunmak için yaptığı bu işleme de “aşılama” adını vermiştir. Jenner’ın bu yöntemi kısa sürede benimsenmiş ve 10 yıl içinde çiçek hastalığına karşı tüm dünyada aşılama çalışmaları başlatılmıştır.

Jenner’dan yaklaşık 100 yıl sonra Fransa’da bir kimyager olan Louis Pasteur kuduz bir köpek tarafından ısırılmış bir çocuğu aşılayarak başarılı olmuştur. Dünyada çok takdir görmese de kuduz aşısının keşfinden sadece üç yıl sonra İstanbul’da 1887 yılında kurulan Kuduz Enstitüsü’nde kuduz ve çiçek aşısı üretilmeye başlanmış ve bu merkez dünyada üçüncü, doğu ülkelerinde ise ilk kuduz hastalığı tedavi merkezi olmuştur.

1940’lardan sonra gelişerek artan aşı çalışmaları yüzyılın sonuna kadar yeni üretim ve uygulama yöntemlerinin geliştirilmesiyle kitlesel aşılamanın da artmasına katkıda bulunmuştur. 1900’lü yılların başında kullanılabilecek durumda 2 canlı (çiçek ve kuduz) ve 3 ölü (tifo, kolera, veba) aşı mevcutken bugün dünyada yaklaşık 30 hastalığa karşı aşı bulunmakta ve daha bir çok hastalığa karşı yeni aşılar geliştirilmektedir.

Referans :
Ceyhan M., Aşı Tarihi, Güncel Aşılama, Ed. Salman N., s. 6-13 İstanbul 2008

https://www.asidunyasi.com/bagisiklama/bagisiklama-tarihce.aspx

Arkadaşlar bu konuyu uzun bi sure arastirmistim ve içim hiiiic rahat değildi simdi bu ara çikan haberler yüzünden yine asiri derecede tedirginim cunku cuma günü bi oğlum daha olacak başlayacak asi isleri
Aşı yüzünden ölen çocuklar yada agir hastalıklara ya kalanlar var link verliyormu bilemediğim için atmadim ama arama yapip bakarsanız rastlarsiniz illaki
Sizlerin bu konudaki düşüncelerini merak ediyorum özellikle saglikci,kimyager isin içeriğine hakim arkadaşlar varsa görüşlerini paylasirsa cook sevinirim

haklısın malesef oldukça tedirgin edici bir konu bu
yıllar sonra eksik doz aşı olduğu için felç geciren insanları duyduk gördük

aşısı olmadığı için hastalanan bebişleri de aynı şekilde izledik

açıkcası biraz soğukkanlılığı korumak lazım

önlem olarak
güvenilir bir kurumda aşı yaptırmaktan başka da elimizden birşey gelmiyor

aşı zararlı diyerek yaptırmamanın vicdan azabı çok daha fgarklı olacaktır çünki

Aşılara güvenmiyorum....
Domuz gribi senaryosunda görmedik mi?
Aşıların içinde ne var tam olarak biliyor muyuz?
Bizi sürekli korkutarak ilaç sektörünü dünyanın en çok kar eden sektörlerinden biri haline getirdiler.
Bir annenin bu konuda karar vermesi gerçekten zor olmalı.
Allah doğruyu içinize ilham etsin inşallah.

Cvp yazan herkese tskler neredeyse hepimiz ayni şekilde düşünüyoruz asilara tam olarak guvenmesekte (içeriğinden emin olmadigimiz için) yaptirmama riskine de giremiyorux ...
Bu arada benim 19 eylülde bebeğim oldu ben asılari düşünürken bebeğinin ensesinde ki apseli sivilce yüzünden 15 günlükken antibiyotik kullanmaya basladik:KK43::KK43:
Diyecegim oki bu bebekler Allaha emanet insan ne yapacagini bilemiyor Karar veremiyor
Arkadasin dedigi gibi dua ede ede ilac icirip aşı oluyoruz:110:

Back
X