- 25 Ağustos 2016
- 2.769
- 6.331
- 158
Ee herkes de farkında oluyor gayet, kimse pembe bulutlar üzerinde gezinip uyuyan ağlamayan kendi kendine oynayan bir bebek çocuk hayal etmiyor. Yaşayacağınızı bildiğiniz o zorluklardan bahsetmiş herkes de, sizin bunca yazılan yorumdan farklı söylediğiniz şey nedir? Birebir aynısı işte. Neden yükseldiniz böyle saçma şekilde onu anlamadımHerkes uykusuzluktan, gazdan, ağlamadan, tuvalete gidememekten, banyo yapamamaktan, soğuk çay kahve içmekten bir sürü şeyden şikayet edip nasıl ikinciye doğuruyor ben de onu anlamıyorum. Benim çevremde böyle annelerle kaynıyor. Kimse bebek bakmanın, çocuk yetiştirmenin kolay olduğunu söylemiyor ki zaten. Daha bir tane pozitif bir şey söyleyene denk gelmedim. Bunu diyenin tek de değil iki çocuğu oluyor ama orası enteresan. Hani pişman olmuş da itiraf edemiyormuş gibi geliyor çoğu kişi bana. Ama nedense ikinciyi de yalnız kalmasın diye peşinden yapıveriyor. Belki de bu şikayet edip anneliğin ne kadar zor olduğundan yakınanlarda bir sorun var bilemiyorum. Ben gayet durumun başıma geleneceklerin farkındayım. Evet uykusuzluk çok zorlayacak, bazen ağlayacağım isyan edeceğim, yorgunluğa dayanamayacağım, eski hayatımı özleyeceğim bir sürü zorluk yaşayacağım ama hepsi bir gün geçecek. Sonsuza kadar sürmeyecek. Bu durumu ne kadar kabullenebildiğinizle alakalı. Başa gelen çekilir. İlla eski hayatımı yaşayayım derseniz olmaz tabi. Annelik dur ya iki gün yapmayayım bir yere tatile gidip kafa dinleyip gelirim diyebileceğiniz bir şey değil .Ayrıca sırf bebeklik zor değil ki çocuk yetiştirmenin her aşamasının kendine göre apayrı zorlukları var. Bunları bilip ona göre doğru kararı vermek lazım diye düşünüyorum. Aksi takdirde hayat hem anne için hem bebek için çekilmez olur.