Çocuk bakmak çok mu zor?

Benim de ilk bebeğim olacak Allah izin verirse ve herkes bana çocuk bakmak çok zor,uykusuz kalicaksin,bla,bla,bla hiç susmuolar.Ben de bı gün patladım verdim herkesin ağzının payını .Uykusuzluk bana koymaz ben 10 yıldır siz bayramda,seyranda,haftasonunda,yılbaşında,hatta sıradan günlerde gece 2 de ailenizle uyurken ben o saatte kalkıp iki dirhem bir çekirdek hazırlanıp uçuşa gidiorum dedim.Ben hostesim 10 yıldır.Ve evet herkes evinde sıcacık yatağında İstanbul'un soğuğunda uyurken ben kalkıp 18 saatlik mesailere dünyanın öbür ucuna uçuyorum.Bi çocuğa bakmak üstelik de kendi evimde sıcacık yatağımda uyanıp yine sıcacık evimde bakmak mi zor gelicek😀Bence aldırmayın bu laflara.Ayrica çalışan anne olmak daha keyifli olucak bence.Birbirimizi ozlicez,kavuşmayı beklicez,yapışık olmicaz bence avantajliyiz🥰😍

Ahahaha işe gitmek ile bebek bakmayi kiyasliyorsun. En basiti sabah erken kalktiğinda yine kesintisiz uyumuş oluyorsun o noktaya kadar. Her 2 saatte uyanmak (eğer şansliysan), şansizsan tüm gece uykusuz kalmak, gögüslerin arada patlamasi (süt ile), hormonlarin halay çekmesi,. Yorgunluk nedir sen 40 saat uçuş yapsan bile anlamazsin. Bebe yorgunluğu hepsini kolaylikla ezip geçer.

O bebek arabasini aldin ya, instamom gibi gezeceksin demi. Ha işte, hiç haberin varmi bebek ile evden çikmanin zorluğunu? Yok bezi, islak bezi, battaniyesi, ekstra kiyafet, biberon,.. ile çik. Ondan sonra bebeği giydirdin, tam gitmeden kusuyor. Kiyafet tekrar değiştir. Haa sonra bi baktin altina etmiş, bez değiştir. Sonunda çiktiniz nihayet. Bu defa 10 dakika sonrada "beni burdan çikartiiin" diye ağlar.

Haa ne diyoduk doğru ev sicacik bebe sicacik falan kizim

Ahahaha işe gitmek ile bebek bakmayi kiyasliyorsun. En basiti sabah erken kalktiğinda yine kesintisiz uyumuş oluyorsun o noktaya kadar. Her 2 saatte uyanmak (eğer şansliysan), şansizsan tüm gece uykusuz kalmak, gögüslerin arada patlamasi (süt ile), hormonlarin halay çekmesi,. Yorgunluk nedir sen 40 saat uçuş yapsan bile anlamazsin. Bebe yorgunluğu hepsini kolaylikla ezip geçer.

O bebek arabasini aldin ya, instamom gibi gezeceksin demi. Ha işte, hiç haberin varmi bebek ile evden çikmanin zorluğunu? Yok bezi, islak bezi, battaniyesi, ekstra kiyafet, biberon,.. ile çik. Ondan sonra bebeği giydirdin, tam gitmeden kusuyor. Kiyafet tekrar değiştir. Haa sonra bi baktin altina etmiş, bez değiştir. Sonunda çiktiniz nihayet. Bu defa 10 dakika sonrada "beni burdan çikartiiin" diye ağlar.

Haa ne diyoduk doğru ev sicacik bebe sicacik falan kizim
Sanane.Baya icerlemissiniz yazıma😀beni alintilamayin ve lütfen kızım falan gibi hitaplarda bulunmayın.

Peki normal hayatında sa geceleri 2-3 saatte bi uyananlara ne oluyor?
Onlar da mı zorlanıyor? 😂😂😂
2-3 saatte bir uyanmakla, zar zor uyuttuğun bebeğin 15 dakika sonra uykunun en tatlı yerinde uyanıp yine senin dakikalarca uyutmaya çalışman aynı şey değil. Ben 2-3 saat aralıksız uyuduğum zaman geceyi uyumuş sayıyordum kendime. Öyle bir uyku döngüsü var bebeklerin. Hele bir de hasta oldular mı, burunları tıkandı mı; 2 gün toplamda 2 saat uyuyamamıştım. Bunlar ütopik değil, bebeği olan ebeveynlerin çoook büyük bir oranla yaşadığı olay. Bir de bir-iki günlük bir olay değil bu. Aylarca devam ediyor, gündüz bütün gün bebeğe bakmak zorunda olmak da cabası. Ev işlerini katmadım bile. Uyuyan bebek çok azdır, çünkü beyin yapılarına göre yetişkin gibi uyumamaları gerekiyor zaten. Dişler patlayana ve biraz da büyüyene kadar mama içen bebekler daha geç acıktığı için daha uzun uyuyabilirler ama büyüdükçe onlarda da bu uyuma olayı bozulur.
Ay hamilesiniz de korkutmak için yazmıyorum, size çok inandırıcı da gelmiyor biliyorum ama inşallah istisnai bir bebeğiniz olur ve uykusuz kalmazsınız.

2-3 saatte bir uyanmakla, zar zor uyuttuğun bebeğin 15 dakika sonra uykunun en tatlı yerinde uyanıp yine senin dakikalarca uyutmaya çalışman aynı şey değil. Ben 2-3 saat aralıksız uyuduğum zaman geceyi uyumuş sayıyordum kendime. Öyle bir uyku döngüsü var bebeklerin. Hele bir de hasta oldular mı, burunları tıkandı mı; 2 gün toplamda 2 saat uyuyamamıştım. Bunlar ütopik değil, bebeği olan ebeveynlerin çoook büyük bir oranla yaşadığı olay. Bir de bir-iki günlük bir olay değil bu. Aylarca devam ediyor, gündüz bütün gün bebeğe bakmak zorunda olmak da cabası. Ev işlerini katmadım bile. Uyuyan bebek çok azdır, çünkü beyin yapılarına göre yetişkin gibi uyumamaları gerekiyor zaten. Dişler patlayana ve biraz da büyüyene kadar mama içen bebekler daha geç acıktığı için daha uzun uyuyabilirler ama büyüdükçe onlarda da bu uyuma olayı bozulur.
Ay hamilesiniz de korkutmak için yazmıyorum, size çok inandırıcı da gelmiyor biliyorum ama inşallah istisnai bir bebeğiniz olur ve uykusuz kalmazsınız.
Yoo bana gayet inandırıcı geliyor aksine 😂😂
Bi çocuk yapayım da müthiş konforlu bi hayatım olsun niyetiyle girmemiştim zaten yola 😂

Yoo bana gayet inandırıcı geliyor aksine 😂😂
Bi çocuk yapayım da müthiş konforlu bi hayatım olsun niyetiyle girmemiştim zaten yola 😂
Ya orası kesin öyle. Hepimiz bir şekilde hazırlanıyoruz da yaşamak farklı oluyor işte. Sadece yaşarsan yaşayacağın bütün duyguların çooook normal olduğunu ve her kadının yaşadığını bilmelisin. Keşke doğumdan önce biri bana bunu söyleseydi. Kendi kendimi ben teselli ettim hep.

Ya orası kesin öyle. Hepimiz bir şekilde hazırlanıyoruz da yaşamak farklı oluyor işte. Sadece yaşarsan yaşayacağın bütün duyguların çooook normal olduğunu ve her kadının yaşadığını bilmelisin. Keşke doğumdan önce biri bana bunu söyleseydi. Kendi kendimi ben teselli ettim hep.
Yaşamak mutlaka farklı
Burada çocuk konularına yorum yazarken de hep ideal dünyadan yazıyorum derim
Çünkü bilmekle uygulamak,yaşamak aynı asla değil
Yine farazi örnek vereceğim birinin çocuğuna tavrını eleştirebilirim ama belki aynı durumda o kadarını bile yapamam
Çünkü henüz deneyimlemedim

Ben olabildiğince gerçekçi baktığımı düşünüyorum aslında olaya
Hiç yaşamamış biri ne kadar gerçekçi bakabilirse artık 😂
Uyku konusunda da düşüncem şu
Mutlaka zorlanacağım
Zorlanmamak ne mümkün?
Ama hiçbir zaman kesintisiz uyuyan biri olmadığım için kesintisiz uyuyanlar kadar zorlanmam diye düşünüyorum
Ama sonuçta hepimiz zorlanacağız 😂

Sanane.Baya icerlemissiniz yazıma😀beni alintilamayin ve lütfen kızım falan gibi hitaplarda bulunmayın.
Aslında kimse içerlemedi yazınıza. Ama uykusuzluk, yorgunluk, sıcak yataklarda uyumaktan çok farklı bebek bakmak. Burada bahsettiğinizden daha ağır koşullarda çalışanlar var. Size göre öyle olabilir ama pek çok insan gece uyuyup, gündüz çalışmıyor. Kariyeri için gecesini feda eden çok insan var. Yani uykusuzluk, yolculuk size has değil. Belki kendinizi cesaretlendiriyorsunuzdur bilemeyiz. Ama inanın işin iç yüzü hiç öyle değil. Gece giyindiniz, çıktınız uçuşa 18 saat gittiniz. Sonra vardınız ve dinlendiniz. Annelik işte öyle değil, mesai yok, dinlenme yok, yemek yemeye, banyo yapmaya hatta tuvalete bile gitmeye zamanınız olmayacak. Burada annelerin pek çoğu bilir ki ilk 1 sene sıcak çay, kahve, sıcak yemek, bunlar mümkün değil. Ben kızım 1,5 yaş civarındayken elime geçen kulaklıkla müzik dinlediğimde müziği ne kadar özlediğimi fark etmiştim. O zamana kadar aklıma bile gelmemiş inanabiliyor musunuz? Kimse moralinizi bozmaya çalışmıyor, aksine gerçeklere hazır olmanızı, şoka girmemenizi tavsiye ediyor.

Yaşamak mutlaka farklı
Yine farazi örnek vereceğim birinin çocuğuna tavrını eleştirebilirim ama belki aynı durumda o kadarını bile yapamam

Mutlaka zorlanacağım
Zorlanmamak ne mümkün?
Ama hiçbir zaman kesintisiz uyuyan biri olmadığım için kesintisiz uyuyanlar kadar zorlanmam diye düşünüyorum
İnşallah uykuyu seven bir bebeğin olur da hiç zorlanmazsın. :KK68:

Yaşamak mutlaka farklı

Mutlaka zorlanacağım
Zorlanmamak ne mümkün?
O kesinti bildiğiniz gibi bir kesinti değil aslında. Yani gece bebeğiniz uyandı, karnını doyurdunuz ve geri yatırdınız. Bu, uykusu bölünmeye alışkın biri olarak sizi zorlamayabilir ama mesele bu değil. Sonra bebeği tekrar yatıramıyorsunuz. Onun bi derdi oluyor ya da tipik huysuzluğu tutuyor. Karşınızda ne istediğini bir türlü anlayamadığınız ve sakinleştiremediğiniz biri var. Öpüp koklayıp avutmak istiyorsunuz, izin vermiyor. Yatağına bırakıyorsunuz feryat figan ağlıyor. Yani asla memnun değil. Ki asıl yıpratan da bu memnuniyetsizlik, mutsuzluk, ağlama, bağırma. Zihnen çöküyorsunuz işte burada. Hani "bir gülüşü var ya" dedikleri tam da burada anlam kazanıyor. Yani bebek, çocuk mutlu ve rahat olsa gece oynat, uykusuz kal, aç kal inanın hiç önemli değil. Ama mütemadiyen huzursuz. Sizi yıpratan da bu. Değilse anneler uykusuzluğu da açlığı da kaldırabilecek güçteler. Enerjiniz sömürülmesin yeter.

Arası 22 ay olan iki tane çocuğum var. Çok şükür artık çocuklar :))) ikisi de bebekken bir arkadaşım bana uykusuzluğa nasıl dayanıyorsun dedi (çocuksuz). Şöyle bir baktım ve bana uykusuzluğu tanımla dedim. Dedi ki günde 5-6 saat uyku. Dedim canım benin, eğer kesintisiz 3 saat uyduysam o gün kralım ben, sen neden bahsediyorsun :) Dehşetle bakmıştı yüzüme :))

Herkes uykusuzluktan, gazdan, ağlamadan, tuvalete gidememekten, banyo yapamamaktan, soğuk çay kahve içmekten bir sürü şeyden şikayet edip nasıl ikinciye doğuruyor ben de onu anlamıyorum. Benim çevremde böyle annelerle kaynıyor. Kimse bebek bakmanın, çocuk yetiştirmenin kolay olduğunu söylemiyor ki zaten. Daha bir tane pozitif bir şey söyleyene denk gelmedim. Bunu diyenin tek de değil iki çocuğu oluyor ama orası enteresan. Hani pişman olmuş da itiraf edemiyormuş gibi geliyor çoğu kişi bana. Ama nedense ikinciyi de yalnız kalmasın diye peşinden yapıveriyor. Belki de bu şikayet edip anneliğin ne kadar zor olduğundan yakınanlarda bir sorun var bilemiyorum. Ben gayet durumun başıma geleneceklerin farkındayım. Evet uykusuzluk çok zorlayacak, bazen ağlayacağım isyan edeceğim, yorgunluğa dayanamayacağım, eski hayatımı özleyeceğim bir sürü zorluk yaşayacağım ama hepsi bir gün geçecek. Sonsuza kadar sürmeyecek. Bu durumu ne kadar kabullenebildiğinizle alakalı. Başa gelen çekilir. İlla eski hayatımı yaşayayım derseniz olmaz tabi. Annelik dur ya iki gün yapmayayım bir yere tatile gidip kafa dinleyip gelirim diyebileceğiniz bir şey değil .Ayrıca sırf bebeklik zor değil ki çocuk yetiştirmenin her aşamasının kendine göre apayrı zorlukları var. Bunları bilip ona göre doğru kararı vermek lazım diye düşünüyorum. Aksi takdirde hayat hem anne için hem bebek için çekilmez olur.

Daha bir tane pozitif bir şey söyleyene denk gelmedim. Bunu diyenin tek de değil iki çocuğu oluyor ama orası enteresan

Evet uykusuzluk çok zorlayacak, bazen ağlayacağım isyan edeceğim, yorgunluğa dayanamayacağım, eski hayatımı özleyeceğim bir sürü zorluk yaşayacağım ama hepsi bir gün geçecek.
Ee tamam işte konu sahibi zor mu demiş, yorumcular da zor kısımlarından bahsetmiş. Konuda güzellikleri rica edilse ondan bahsedilirdi ama zorlukları sorulmuş ve onlar yaziliyor. Siz de zaten tahmin ettiginiz, duydugunuz zorluklari yazmissiniz. Diger yorumlarda sizinkiler gibi, neyi begenmediniz, neyin sitemini ediyorsunuz ben anlamadım.

Ne deseydi millet hemen dogur asla bir zorlugu yok, bir bebek doguruyorsun ve hersey bebek oyuncagi oluyor mu deselerdi. Neye kizdiniz tam olarak?

Garip ama hamilelikten heralde. Bence siz simdiden bu kadar sinirli ve ofkeliyseniz lohusalikta ne olur bilemedim, kendinizi yasayacaginiz zorluklara daha cok hazirlayin bence. Boyle isiniz cok zor yoksa...

Ee tamam işte konu sahibi zor mu demiş, yorumcular da zor kısımlarından bahsetmiş. Konuda güzellikleri rica edilse ondan bahsedilirdi ama zorlukları sorulmuş ve onlar yaziliyor. Siz de zaten tahmin ettiginiz, duydugunuz zorluklari yazmissiniz. Diger yorumlarda sizinkiler gibi, neyi begenmediniz, neyin sitemini ediyorsunuz ben anlamadım.

Ne deseydi millet hemen dogur asla bir zorlugu yok, bir bebek doguruyorsun ve hersey bebek oyuncagi oluyor mu deselerdi. Neye kizdiniz tam olarak?

Garip ama hamilelikten heralde. Bence siz simdiden bu kadar sinirli ve ofkeliyseniz lohusalikta ne olur bilemedim, kendinizi yasayacaginiz zorluklara daha cok hazirlayin bence. Boyle isiniz cok zor yoksa...
Ben bir şeye kızmadım. Genelde bebek bakmakla ilgili yapılan negatif yorumları eleştirdim. Kimsenin şahsına da bir şey yazmadım. Genel olarak konuyla ilgili düşüncemi söyledim. Belli ki sizin bazı öfke problemleriniz var. Normal bir insan tanımadığı birine şu son paragrafı yazmaz.

Çocuk olduktan sonra hayatınız boyunca hep çoçuklu olacaksınız zaten.Bir iki yıl es vereyim deme şansı olmayacak.Ve sorumluluğu ömür boyu...
Yerinizde olsam eşimle iki yıl daha başbaşa vakit geçirmeyi tercih ederdim, bol bol bunun tadını cikarirdim.
Yaşınız çok genç,her hangi bir sağlık probleminiz de yoksa acele etmeyin derim, çocuk kaçmıyor 😊

Ben bir şeye kızmadım. Genelde bebek bakmakla ilgili yapılan negatif yorumları eleştirdim. Kimsenin şahsına da bir şey yazmadım. Genel olarak konuyla ilgili düşüncemi söyledim. Belli ki sizin bazı öfke problemleriniz var. Normal bir insan tanımadığı birine şu son paragrafı yazmaz.
Normal bir insan da kendi de tum yorumlarla ayni seyi yazarken, bu insanlar niye boyle yaziyor ya diye celiskiye dusmez, insanlar soruldugundan dolayi zorluklarindan bahsetti diye cocuk sayilarini elestirmez, siz o kadar soyleniyorsunuz ben soylenmeden en iyi anne olacagim minvalinde yazmaz.

Kalkmis kimse iyi bisey yazmiyor diyorsunuz. Kadin zorluklari sormus ona uygun cevaplar gelmis ve ona ragmen guzelliklerini de yazmislar. Konuya uygun yorumlar varken sirf milleti elestirmek, kendinizi tatmin etmek icin yazmissiniz besbelli. Bunun gayet cirkin durdugunu soylemek de bu platformda insanlarin hakki.

O kesinti bildiğiniz gibi bir kesinti değil aslında. Yani gece bebeğiniz uyandı, karnını doyurdunuz ve geri yatırdınız. Bu, uykusu bölünmeye alışkın biri olarak sizi zorlamayabilir ama mesele bu değil. Sonra bebeği tekrar yatıramıyorsunuz. Onun bi derdi oluyor ya da tipik huysuzluğu tutuyor. Karşınızda ne istediğini bir türlü anlayamadığınız ve sakinleştiremediğiniz biri var. Öpüp koklayıp avutmak istiyorsunuz, izin vermiyor. Yatağına bırakıyorsunuz feryat figan ağlıyor. Yani asla memnun değil. Ki asıl yıpratan da bu memnuniyetsizlik, mutsuzluk, ağlama, bağırma. Zihnen çöküyorsunuz işte burada. Hani "bir gülüşü var ya" dedikleri tam da burada anlam kazanıyor. Yani bebek, çocuk mutlu ve rahat olsa gece oynat, uykusuz kal, aç kal inanın hiç önemli değil. Ama mütemadiyen huzursuz. Sizi yıpratan da bu. Değilse anneler uykusuzluğu da açlığı da kaldırabilecek güçteler. Enerjiniz sömürülmesin yeter.

Tamda doğru yere değindin. Kizim neredeyse 5 yaşinda ve çok daha rahatim şimdi. En azindan iletişim var, ne isteyip istemediğini ve niye anliyorsun, bazi şeyleri anlatiyorsun.

Bebekte bunu bilmemek çok yipratici. Üşüyormu? Açmi? Niye ağladi? Bir kat daha fazla/azmi giydersem? Ve etrafinda bitmek bilmeyen "tavsiyeleri". 9 ay karninda taşimiş sen bu cocuğun derdini bilmiyorsun, ama etraf hemen damgayi yapiştirir.

Ve kadin/erkek eşitsizliği burda dahada devreye girer. Cocuğun kilosi, boyu, gece uykysu,.. hepsi kadina sorulur. Sanki bitek kadin bundan sorumluymuş gibi, tek başina bu bebeği yapti gibi. Adam gece kalkip mama verirse yilin babasi ilan ediliyor, kadin ise sadece yargilanir nasil olurda bebeğe mama veriyor diye.

Yani hepsi beraber çok yipratici oluyor. Yoksa sadece uykusuzluk olsa yine çözülür.

Back
X