• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk bakmak ne zaman kolay olacak

ben daha doğum yapalı 40 gün oldu bugun cıktı 40 mız ama bır gun bıle onu yuk olarak görmedım Allahımın bana verdıgı hayat sınavımdakı en guzel ımtıhan olarak görüyorum. bende tekım eşim gunduz işte ve senınkı 7 aylık olmus benımkı daha cok kucuk ve koliği var cahılce bılmeden buyutrken hata yapabılırım belkı bogazına mama kacırırım belkı terletırım belkı üşütürüm ama ben bır anneyım evladımla yasayarak ögrenıyorum 40 gunde 40bin tane sey ögrendım. Rabbım bı kolaylıgını verıyo. hıc dısarı cıkmasamda oje surdugum tırnaklarım artık bakımsız olsada o benim bebeğim feda olsun.
arkadasım onu hayatına bı ayak bagı olarak görme eger öyle görürsen hem bebeğinin pskolojısını etkılersın hemde kendı hayatını cekılmez hale getırırsin. bızıde anamız babamız ne nazlarla buyuttuler duydunmu hıc bıker agızlarından sende bana yüktun dıye? hayır.. ozman sende evladına en ıyı hayatı sun. bunun ıcınde kendını toparla ;)

Son düzenleme:
Kızım bebekken, Allahım hayırlısıyla büyüyünce rahatlarım biraz diye düşünürdüm, 18 yaşına geldi, ulen bebek kalaymışsın ya diyorum :1: Ama bu 18 yılın her gününü yeniden yaşaman lazım deseler bi dakika bile düşünmeden, yeniden tekrar yaşarım, kurban olurum kuzuma, ömrümün her saniyesi feda olsun ona. Bir candan, bir insandan, evlattan bahsediyoruz, anne olmak kolay mı ya öyle. Allah hiç bir anneye evladının sıkıntısını, acısını göstermesin de tek, yemişim sosyal hayatını da, uykusuzluğunu da, yorgunluğunu da. Sinirleriniz çok bozulmuş sizin bence, yoksa sizin de farklı düşündüğünüzü sanmıyorum :34:

evlat derdi hiç bitmez gibi geliyor ben anne değilim ama sanırım sizin kast ettiğiniz şey ne zaman bağımsız bir şekilde kendi ihtiyaçlarını karşılayacağı o olur elbet şöyle bir 5 yaşına gelsin ama sorunları hiç bitmez annem babam ne sabırlıymış ya diyorum bazen :)

Sizi anlıyorum.. Nerden tutsanız elinizde kalıyor, eşinizden yüzünüz gülmemiş, aileniz de başka yerde sanırım, bir dayanağınız yok üstüne sürekli ilginizi bekleyen bebeğiniz olmuş özellikle çocuk büyütmek için ailenin desteği lazım, kendinize vakit ayıramayınca hiç bir bunalım yaşıyorsunuz..
Çözümü 3 yaşını doldurunca çocuğunuzu anaokuluna başlatmak, biraz nefes alırsınız..
Anlayamadığım şey sanırım öğretmeniniz.. Eğitimsizliklerine değilsiniz, okuduğunuza göre yaşam deneyimlerini olmalı, eşinizle nasıl evlendiği anlayamadığı mı kişiliğini, görücü usulüyle nasıl bunu kabullendiniz! bilinçli bir kadın olarak nasıl bu adama güvenip çocuk yaptınız hadi yaptınız ücretsiz izin almanıza sırf o izin vermiyor diye bebeğinize haksızlık ettiğinizin farkındamısınız?

Hiç bir zaman kolay olmayacak. Kendini bu fikre iyice hazırla. Sakın isyan etme Allahın gücüne gider. Eğer bebeğinin sağlık sorunu yoksa ağlamasından korkma. Gaz sancısı, kolik halleri geçecek. Eğer çocuğunu bir yük gibi görüyorsan ve mutlu değilsen uzman yardımı al. Doğum sonrası depresyon geçiriyor olabilirsin. Eşinle konuş biraz daha yardımcı olmasını iste...

O hic bir zaman kolay olmayacak sadece yukun hafifleyecek ornegin iki yasinda rahat rahat uyuyucabileksin yemegini yeyebilecek sana yardim edecek ve bunlarin hepsi is olmaktan cikiyor rutine bagliyorsun;)su bende de vardi ay evim toplu olsun biri gelsin baksin bebege ama olmuyor o bebek annesiz mutsuz birak evin daginik kalsin iki yas civari ne demek istedigimi anlayacaksin.

Back
X