Çocuk baskısı bunaldimmmm !!

Larisko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2017
1.488
770
38
32
Slm kızlar;

Konu başlıktan anlaşıldığı gibi eşim ,annem,ablamlar,konu komşu herkes neden çocuğumun olmadığını soruyorlar daha önce bir gebelik gecirdim nasip olmadi neyse banada eşim hariç milletin bu kadar özeline karismalari mantiksiz geliyor ve artık herkesin bunu sorması beni sinir ediyor çünkü kendimi hem fiziki hem psikolojik hamilelige hazır hissetmiyorum cesaretimde yok açıkçası ama eşiminde bu aralar iki kelimeden birisi çocuk oldu bütün arkadaslarim baba oldu diyor hakli olarak ama bu konuyu asamiyorum evleneli 4 bucuk sene oldu bir evlilikte cocuk şartmi çocuk olmazsa ne olur bi yardım edin.

Bizim millet evlenmesen eee niye evlenmiyon evlensen çocuk yokmu yaparsın 2.ne zaman diye diye insanı çileden çıkarırlar valla

Eşinin hakkı baba olmak tabikide sizinde kendinizi hazır etmeniz lazım
Tek taraflı olmaz

Baskılara da boşverin bu sizin hayatınız

Son düzenleme:

Bana hiç tnımadığım bir komşu otobüs durağındayken "siz kaç yıldır evlisiniz çocuğunuz olmuyor mu yoksa düşünmüyor musunuz?" demişti.
Üstelik komşu yaşı büyük bir amcaydı.
İnsanlar bu konularda korkunç meraklı.

Bu durumda benim sinirime dokunuyor.

Larisko
Dışarıdaki insanlara bu konuda gereken cevabı gayet güzel verebilirsiniz..
Ama söz konusu eşiniz istiyorsa ama siz kesinlikle istemiyorsanız, bu sorun olabilir işte. Sizin istememeniz ne kadar hakkınızsa, eşinizin baba olmak istemesi de gayet doğal hakkı. Işte bu noktada bu konuyu evlenmeden konuşmak lazımdı derim..

Başkaları ah bi çekse ellerini dillerini diğer insanların üzerinden ahh.ama eşiniz istemekle haklı zira az da değil evleneli onun açısından da bakmak lazım sizde korkmayın biri öyle oldu diye hepsi öyle olacak değil hamileliğin

Aynen ama nasıl hazir hissedicem bilmiyorum

Hayat geçiyor ama ve başınıza ne geleceği belli değil. Annelik zor olduğu kadar da keyifli bir süreç hayatınız falan da kısıtlanmaz ne yapacaksanız çocuğunuzla da yapabilirsiniz. Genç anne olmanın avantajını göz ardı etmeyin.
Ben de hazır hissedeceğim diye beklerken başıma adını anmak istemediğim bir hastalık geldi ve uzun süre ilaç kullanmam gerek. Bu yüzden çocuk dosyasını rafa kaldırdım çok pişmanım evlenir evlenmez anne olmadığıma.

Evlenmeden önce istiyordum çocuk ama düşükten sonra cesaret edemedim

Evet haklisiniz

Çok geçmiş olsun umarım iyisinizdir şuan bende 1 senedir hastayım malesef major depresyonum var ve bende ilaç kullaniyorum

major depresyonunuz varsa bir psikyatristle görüşüyorsunuzdur zaten bu konudan da bahsedin. Muhtemelen düşükten sonra oluşan bir korku sizinki, Atlatacaksınızdır. Etrafınızı önemsemeyin. Bu sadece siz ve eşiniz arasındaki bir mesele.

Tavsiyeniz için çok sagolun

Bence hiçbir şey olmaz
Güzel giden bir evlilikse gayet yolunda devam eder
Ama eşlerden biri ısrarla istiyorsa o zaman bir karara varmak lazım. Hayatın boyunca mı istemiyorsun mesela?
Gerçi fikirler de değişen şeyler, ben de istemiyordum. Evliliğimizin 6,5 yıl olmasından sonra cesaret edebildim.

Doğuracak olan sensin, o yüzden bu karar erkekten çok kadının olumlu bakmasıyla ilgili bence.

Millete de daha istemiyorum de geç. Açıklama yapmak zorunda değilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…