• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk buyutmek bu kadar zor mu

Wynonna

Eskiden mazikeen di:)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
9.396
15.715
198
Malum yeni hamileyim ve hormonlarin da etkisiyle bir mutlu bir huzunlu aglamakli falan ilerlemekteyim:) ama bazi instagram profillerine denk geliyorum bebekleri olmus annelerin devamli olumsuz tavirlarini goruyorum.. iste cocuk dogdu dus almayi gezmeyi dolasmayi ozluyorum vucudum deforme oldu falanlar filanlar bu kadar zor mu.. cocugunuz olduktan sonra herseyden mahrummu kaliyorsunuz cevremde anne olanlar da var ama onlardan pek boyle seyler duymadim ben de devamli bakimli olur sporumu yapar istedigimde bebegimi alir cikarim gezerim diye dusunuyordum:) hayalmi bunlar yoksa bazi kadinlar fazla mi depresif olduklarindan anne olmanin hayatindan vazgecmek demek oldugunu dusunuyor

Bende kolay sanmistim gercekten zormus, bebegim 6 aylık her bebek farklidir ben gezmeyi ve rahat dusu ozluyorum evet hemde cook
Tuvalete zor gidiyorum cok ilgi isteyen hic yalniz kalamayan ve az uyuyan bir bebegim var
Bebek ole her yere cikilmiyor cok zor acikiyor mizmizlaniyor ay usucek korkusu vs.
Banyoyuda 5 dk da girip cikiyorum
Esiniz yardimciysa isinizi kolaylar yardim eder ya da anneniz devamli gelirse rahatlatir benim ne esim ne annem yardimci degil,eltim gelir arada sagolsun o da olmasa halim harap
Bu kis sinemaymis,carsiymis,kitap okuma vs. Hepsini unuttum yatip uyusam sukur edicem
Tek sosyalim bebegimi uyuturken kk ya takimmak :anne:

Instamom 'ları tam tersi her şey mükemmel gibi yansıtmıyorlar mı? Ben bu duruma çok sinir oluyorum.

Çocuk büyütmek tabii ki zor fakat öyle duş alamıyorum falan biraz abartı ama dediğim gibi kocaya ve bebeğe göre değişir.
Bu ikisinin tam ortasi gibi birsey sanirim ne cok kolay ne cok zor ama devamli olumsuzmus gibi davrananlara da sinir olmuyor degilim yani dus almayi ozledim demek gunde 10 dakika bile vakit olmuyor demek uyumuyor mu bebekler ya

3 çocuğum var biri 3 yaşında ikizler 4 aylık
Bu 3.gun duş alamadım:(
Amaaaa harika bişey
Yanınızda yardım eden biri olduğu sürece daha kolay hele tek çocukla ben her yere gidebiliyordum

Valla nasıl anlatsam evet baya zor ama öyle kabulleniyorsunki sanki daha önceki hayatın yokmuş gibi.bit de çocuğun zorluğuna da bağlı olabiliyor.ilk çocuğum kızım kolay bir çocuktu geceleri uyurdu bir yere gittiğimizde rahatça gezebiliyorduk tabi önceki hayatin gibi rahat değil birçok kısıtlanma oluyor amaa oğlum bir doğdu bir uykusuzluk bir ağlama krizleri hayatım farklı bir boyuta geçti :) günlerce haftalarca aylarca uyumadım ben benden geçtim :deli:.3 yaşına kadar her gece 1-2 saat ağlama krizleri olan bir çocuk gündüz de böyle.hergun 2-3 saat uykuya ise gitmeler hanyayla konyayi o zaman anladım.su an 3 buçuk yaşında hala yemeği bile toplayamiyorum o uyanıkken ,neyseki gece ağlamaları uyanmalari bıraktı da kafam yeni yeni kendine geliyor ,şimdi de deliksiz uyumaya bünye alışkın olmayınca baş ağrıları çekiyorum.Ama dediğim gibi zaten sevgileri olunca böyle yaşamaya da alisiliyor ve önceki hayat yabancı geliyor.annelik zor zanaat

Bu ikisinin tam ortasi gibi birsey sanirim ne cok kolay ne cok zor ama devamli olumsuzmus gibi davrananlara da sinir olmuyor degilim yani dus almayi ozledim demek gunde 10 dakika bile vakit olmuyor demek uyumuyor mu bebekler ya
Uyuyorlar tabiki ama yanından ayrılamıyorsunuz.ya uykusunda kusarsa?Ya siz duştayken ağlarda duymazsam diye

Bende kolay sanmistim bebegim 6 aylık her bebek farklidir ben gezmeyi ve rahat dusu ozluyorum evet hemde cook
Bebek ole her yere cikilmiyor cok zor acikiyor mizmizlaniyor ay usucek korkusu vs.
Banyoyuda 5 dk da girip cikiyorum
Esiniz yardimciysa isinizi kolaylar yardim eder ya da anneniz devamli gelirse rahatlatir benim ne esim ne annem yardimci eltim gelir arada sagolsun o da olmasa halim harap
Bu kis sinemaymis,carsiymis,kitap okuma vs. Hepsini unuttum yatip uyusam sukur edicem
Ablamdan falan ben hic boyle gormedim sanirim bebekleri hep sakindi..maalesef annem uzakta tekim ben esim yardimci olur o konuda hic sikinti yok ama gun icinde tabi yine bende..cocugun sakin olmasi icin anne karninda hafif sakin muzikler falan dinletiliyormus:) ben bunlari yapmaya calisyim belki ise yarar:)

bebeğe ve yanındaki insanlara bağlı bence. yardımcı olan insanlar varsa etrafında sen sıkıntıya sokmucak va bebeğinde sürekli ağlayan bir bebek değilse o kadarda zor olmaz. tabiki sorumluluğu büyük eskisi kadar rahat olamıyo insan.

Valla nasıl anlatsam evet baya zor ama öyle kabulleniyorsunki sanki daha önceki hayatın yokmuş gibi.bit de çocuğun zorluğuna da bağlı olabiliyor.ilk çocuğum kızım kolay bir çocuktu geceleri uyurdu bir yere gittiğimizde rahatça gezebiliyorduk tabi önceki hayatin gibi rahat değil birçok kısıtlanma oluyor amaa oğlum bir doğdu bir uykusuzluk bir ağlama krizleri hayatım farklı bir boyuta geçti :) günlerce haftalarca aylarca uyumadım ben benden geçtim :deli:.3 yaşına kadar her gece 1-2 saat ağlama krizleri olan bir çocuk gündüz de böyle.hergun 2-3 saat uykuya ise gitmeler hanyayla konyayi o zaman anladım.su an 3 buçuk yaşında hala yemeği bile toplayamiyorum o uyanıkken ,neyseki gece ağlamaları uyanmalari bıraktı da kafam yeni yeni kendine geliyor ,şimdi de deliksiz uyumaya bünye alışkın olmayınca baş ağrıları çekiyorum.Ama dediğim gibi zaten sevgileri olunca böyle yaşamaya da alisiliyor ve önceki hayat yabancı geliyor.annelik zor zanaat
Calisinca daha zordur ya acaba cocuklar neye gore daha sakin daha huysuz oluyorlar ilginc valla..cok merak ediyorum hayalimdeki gibimi olucak hayaller hayatlar olmasin da:KK45:

Eşiniz evdeyken bebeği ona verip duşunuzu kaşınızı bıyığınızı alırsınız. Yarım saat alıcak enfazla bunun büyütülcek tek kısmı tembellik :)

Bebek ağlıyosa evde de ağlar dışarda da koyun kanguruya bebek arabasına çıkın dışarı sizin için farkeden neolur ki ?

İnstagramda vakit geçirene kadar o şikayet ettiklerini yapabilirler hrpsi bahane.

Malum yeni hamileyim ve hormonlarin da etkisiyle bir mutlu bir huzunlu aglamakli falan ilerlemekteyim:) ama bazi instagram profillerine denk geliyorum bebekleri olmus annelerin devamli olumsuz tavirlarini goruyorum.. iste cocuk dogdu dus almayi gezmeyi dolasmayi ozluyorum vucudum deforme oldu falanlar filanlar bu kadar zor mu.. cocugunuz olduktan sonra herseyden mahrummu kaliyorsunuz cevremde anne olanlar da var ama onlardan pek boyle seyler duymadim ben de devamli bakimli olur sporumu yapar istedigimde bebegimi alir cikarim gezerim diye dusunuyordum:) hayalmi bunlar yoksa bazi kadinlar fazla mi depresif olduklarindan anne olmanin hayatindan vazgecmek demek oldugunu dusunuyor
Orda gördüklerin kadar kötü değil ama hayallerindeki kadar da kolay değil diyebilirim :KK45:

Ablamdan falan ben hic boyle gormedim sanirim bebekleri hep sakindi..maalesef annem uzakta tekim ben esim yardimci olur o konuda hic sikinti yok ama gun icinde tabi yine bende..cocugun sakin olmasi icin anne karninda hafif sakin muzikler falan dinletiliyormus:) ben bunlari yapmaya calisyim belki ise yarar:)
Cnm esin yardimciysa rahat olursun
Aksamlari 2 saat oyalasa bi kendibe gelir insan
Benim esim sabah 6 aksam 10 calisiyor kendine hayri yok
Ve ayda 2 gun izinli
Hafta sonlarida izinliyse avm filan gidersiniz birlikte sikinti olmaz bi de uyuyan bebek olursa oo cok zor olmaz

Uyumayan bebeklerde evet durum çok zor.

Ayrıca sürekli dert yanan anneler , bir zahmet tek çocuk sahibi olsunlar. Bu psikolojiyle çevrelerine ve evlatlarına zararlar.

Ne sandılar , kuş yavrusu buyuteceklerini mi ? Yemini suyunu ver, kafesi temizle , sevgiyi de ekle kendi kendine büyüsün.

Uslu bebek le daha kolay diyorsun:) oda dogru bide bebek den onceki hayatin ne kdr sosyal olduguylada alakali sanirim

Evet. Bir de Türk kadını biraz abartıyor, ben o kadar zor olduğunu düşünmüyorum

Koca bebeğe bakar anne duşunu alır :KK49: Yardımcı olacak kimse yok ise bebek belli bir yaşa gelene kadar maalesef insan zorlanır . Sağlıkla kucağınıza alın bu arada:anne:

Eşiniz evdeyken bebeği ona verip duşunuzu kaşınızı bıyığınızı alırsınız. Yarım saat alıcak enfazla bunun büyütülcek tek kısmı tembellik :)

Bebek ağlıyosa evde de ağlar dışarda da koyun kanguruya bebek arabasına çıkın dışarı sizin için farkeden neolur ki ?

İnstagramda vakit geçirene kadar o şikayet ettiklerini yapabilirler hrpsi bahane.
anlamadıgım bu cocuklar 10 dakikadamı uyumuyor:)) yigenlerim cok sakindi sanırım hep uyurlardı ya:)) insallah benim bbegimde oyle olur:) tabiki zorlugu sorumlulugu vardır eve bir kus alsak bile sorumlulugu var ki cocukdan bahsediyoruz ama devamlı hayatla iliski kesiliyor gibi anlatmak da bana niyeyse abartı geliyor:) ama bakalım ne olucak

Back
X