çocuk büyütmek ne zor..muş..

fatma.k1980

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
45
0
96
45
5 yaşında bir oğlum var. bu ara çok edepsiz sürekli hırçın sürekli ağlıyor sirekli inatçı bir türlü söz geçiremiyorum. ve biz babayı yatakan attık 5 yıldır oğlumla uyuyoruz. bu durum eşim tarafından artık isyana geçti. sorun yokmuş gibi davranıyor ama ciddi bir sorun var aslında ortada.
ne yapacağımı bilmiyorum nasıl davranacağımı çok mutsuzum. çalışıyorum zaten işi çok yoğun.
ev iş çocuk eşim kaça bölünüyorum bilmiyorum.
sadece artık oğlanı ayrı yatırmam gerekiyor ve eşimi kaybetmemek için biraz onunla ilgilnemeye başlamam gerekiyor. erkeklerde çocuk gibiler hep ilgi bekliyorlar hani ilgi bekleyen kadınlardı.
bu konuda bana nasıl yol gösterebilrisiniz?
lütfen yardıma ihtiyacım var.

Çalışan annelerin genel problemi sayılır bu.çocuğu bırakıp işe gittiğimizden vicdanımızı rahatlatmak için çok fazla tolerans gösterip ilgi gösteriyoruz çocuklara.onlarda bunu kullanıyorlar.bende yanımda çok yatırdım. en son ani bir kararla yatağına gönderdim.en fazla 1 hafta ağlayacak.direnin ve yanınıza almayın.her geldiğinde gönderin.o giderdi ben ağlardım :( ama yapmak zorundayız.
[

kaça bölüneceğimizi bilmiyorum vallahi.
bazen kendimi ahtapot gibi hissediyorum 8 kolum varmış gibi herşeye yetişmeye çalışıyorum

Erkek cocugu biraz anneye düşkün oluyor. Onu yataginda uyutup yerinize gecebilirsiniz. Tabi oglunuz gecenin bir yarısı şak diye lambaları açıp yanınıza gelebilir.Ben oglumla savaş halindeyim. 7 yaşına giriyor benle yat demekten vazgecmedi illa koluma biyerime dokuncak. geç kalmayın bir an önce yataginizi ayirin.Ben o hatayı yaptim çünkü...

5 yaşında bir oğlum var. bu ara çok edepsiz sürekli hırçın sürekli ağlıyor sirekli inatçı bir türlü söz geçiremiyorum. ve biz babayı yatakan attık 5 yıldır oğlumla uyuyoruz. bu durum eşim tarafından artık isyana geçti. sorun yokmuş gibi davranıyor ama ciddi bir sorun var aslında ortada.
ne yapacağımı bilmiyorum nasıl davranacağımı çok mutsuzum. çalışıyorum zaten işi çok yoğun.
sadece artık oğlanı ayrı yatırmam gerekiyor ve eşimi kaybetmemek için biraz onunla ilgilnemeye başlamam gerekiyor. erkeklerde çocuk gibiler hep ilgi bekliyorlar hani ilgi bekleyen kadınlardı.
Cocuga hircin kimmis gostermeniz gerekiyor kotuvanlamda soylemiyorum fakat eger lafinizi simdi geciremez ve bazi kurallari uygulatmazsaniz ilerde daha buyuk sorunlarla karsilasirsiniz

Yadirgamak icin soylemiyorum ama 5 yildir bir cocukla ayni yatak da yada oda da uyumak bastan yanlis. Elbette esiniz ilgi istiycek ve istemek de hakki zaten. Adamcagiz 5 yildir iyi beklemis yatagindan esinden uzak :) yapabileceginiz sey oglunuzu n yatagini yavasca ayirmak. Neler yapilabilir? Evinizde oglunuza ayirabileceginiz bir odaniz varsa hemen o odayi oglunuzun sevecegi sekilde donatin. Ne bileyim araba yatak alabilirsiniz. Carsaflarini sevdigi karakterlerden alin. Gunduz eger uyuyorsa gunduzleri odasinda uyutmaya calisin. Eger odasinda uyursa ona istedigi bir oyuncagi yada gitmek istedigi yere goturun ha bunu yaparkende cok dikkatli olun ki bundan sonra birsey yaptirmak icin her zaman pazarlik etmek zorunda kalmayasiniz.:)
Size gelince, anne olunca mecburen fedakarlik yapmak cogunlukla bizlere annelere dusuyor. Zaten bu fedakarliklari da severek yapiyoruz cocuklarimiz eslerimiz mutlu olsunlar diye. Yoruldugunuz acik ve ortada ama esinize de yalan yanlis da olsa ilgi gosterin eminim karsiligini alicaksinizdir.

sevgili arkadaşım,
benim iki buçuk yaşında ikizlerim var. Ben çocuklarıma hamileyken de hala da çocuk gelişimi ile ilgili okuyorum sürekli. Bir doktor şöyle demişti: çocuğu istekleri olabilir. ama onun için neyin iyi neyin kötü olduğuna karar verecek olan anne-babadır. Çocuk istiyor diye onun her istediğini yapmak çocuğunu yönettiği bir aile olmaktır ve bu çok sağlıksız bir şeydir. Çocuk sizle yatmak isteyebilir. ama bu hem eşinizle olan ilişkinize hem de çocuğunuzun kişiliğine zarar verebilir. kararlı bi şekilde o kabullenene kadar, yılmadan alıştırmaya çalışmalısınız. Sabırlı olmalısınız. Ben benimkileri 1.5 yaşındayken kendi kendilerine uyumaya alıştırmaya başladım. 5-6 ay sonra ancak sonuç alabildim. her gece 50 dakika yanlarında durup yataklarında uyumalarını bekliyordum. inatlaşmadan, onun isteklerine de saygı duyup neden olmayacağını onun anlayabileceği şekilde anlatarak, uzuuuun sürse de bunu yapmalısınız artık. Çünkü anneye bu kadar bağımlı olması kişiliğinin temellerinde sorunlar oluşturabilir.
blogumu okumanızı öneririm: http://narkadinlar.blogspot.com.tr bir de hurriyet gazetesi köşe yazarı Özgür bolatı takip etmenizi tavsiye ederim...

Back
X