çocuk cinayetleri

Evet eskiden komşuluk vardı, herkes birbirini kollardı. Şimdi koca koca sitelerde birbirimizden habersiz yaşıyoruz. Eğitimin içi boşaldı, ahlaki değerler sadece sözde. Ahlak sadece kadınların bacak arasına işliyor. Bu masum melekler öyle bir ortamdaki korumak kollamak çok zor. Eskiden bize tanımadığın yabancılarla konuşma derdi annemiz, şimdi tanıdıklardan da uzak tutmak lazım çocukları. 3 yaşında bir yeğenim var, kardeşim sürekli takipte, sokağa çıksalar bir an gözünü ayıramıyor. Eskiden pimpiriklisin kızım derdim o da abla bu işler bir anlık, elimde değil derdi, haklıymış garibim

Acaba arttı mı yoksa artık biz mi daha çok haber alır olduk ? Ben de bunu düşünüyorum.

Gizem olayını takip ediyordum,çok üzüldüm.
Dün haberlerde mahallesini,oynadığı yeri gösterdi.Herkesin birbirini tanıyabileceği,küçük bir mahalle.
Annesi illaki pazara gidecekse birine emanet edemez miydi diye geçti aklımdan.
Çocuklarımızı önce biz korumalıyız.Devlet caydırıcı cezalardan başka ne yapabilir ki ?

Geçenlerde bir adam anne babasını ve büyük ihtimalle eşini öldürmüştü.
Anne babasını doğrayan adam,artık kimleri öldürmez ki ?
Hasta ruhlu insanlar çoğaldı galiba.Allah kötüyle karşılaştırmasın.

Evet artik yeter dokunmayin günahsizlara bugunde manisada bi cocugun cesedi araniyor bi kuyuda tüylerim ürperdi gercekten ;(

Amin arkadaşım
Düşündükçe aklını yer insan, 7/24 nasıl tetikte olunur; bu çocuk okula gidecek, oynamaya çıkacak, illa bir yerlere gidecek fanusta yaşatma şansı yok ki. Üstelik sadece yaşı çok küçük olanlar değil. Beyoğlu'n da bir dernek var, kayıp çocukların ailelerinin birbirine destek verdiği bir kurum. Bazen duvarlara resimler asıyorlar yaşları taş çatlasın 15-16 olan yüzlerce çocuk kayıp. Yıllardır evlatlarından bir haber alamamışlar. Bu çocuklar nasıl eğitilimeli, aileler nasıl bilinçlendirilmeli bir yolu olmalı, o aileler bazen biraz daha araştırılabilsin diye oturma eylemleri yapıyorlar Galatasaray civarında, içim parçalanıyor, geçemiyorum önlerinden =((

ahh 2 saat önce uyandım okudum haberi ağlıyorum hala..... lanet olsun böyle insanlara... melek yahu melekk.. nası uzattın pis ellerini yavrunun üstüne... allahım sen böylelerin cezasını ahrete bırakma dünyada yansınlar yanabilcekleri kadar....

anne pazara gitmiş cocugu yanlız bırakmış kısmına takılmayın zaten ödüren sahıs akrabalarıymış illa bir yol bulur yine öldürürdü cani sapık bir adam intikam için öldürmüş bide.... bence derhal idam gelmeli çocuk ve kadın cinayetleri için.... bazı ülkelerin öyle agır cezaları varki taşlayarak öldürme gibi.... kuranın koydugu kanunlardan uzaklaştıgımız için arttı bu cinayetler allahın kanunlarıyla degil kendi elimizle beşeri kanunlarla ancak bu kadar olur insan kusursuz olmadgı gibi yaptıgı kanunlarda kusursuz degil... kuranda hırsızlık yapanın eli kesilir bu nettir..ki diger agır şuçlarda ölümdür.... biz ne zamanki Allahın adaletinden şaştık bunlarında başımıza gelmesini hakettik....

bu haberleri gördükçe kızımı zincirlerle falan kendime bağlamak istiyorum
Allahım herkesin yavrusunu bu pisliklerden korusun

Aslında sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bu tarz olaylarda genelde suçlu "yakın" dediğimiz kişiler arasından çıkıyor. Bu konuda da çocuklarımızı dikkatli yetiştirmeliyiz. Çocuğun rahatsızlık duyduğu her şeyde karşı çıkma hakkının olduğunu ona anlatmalıyız. Sadece onları sakınıp kollamak gözümüzün üzerlerinde olması yeterli değil. Yeri geldiğinde atıyorum dedesinin bile ona dokunmasından rahatsız olduğunda bunu dile getirebilme cesaretini onlara aşılamalıyız. Bir yazıda okumuştum çocuklarınıza çığlık atmasını öğretin diyordu. Sonra düşündüm de ben şu yaşımda başıma bir şey gelse çığlık atamayabilirim Ne kadar doğruydu. Kimse senin vücuduna senin iznin olmadan dokunamaz bu kişi en yakının dahi olsa karşı koyabilirsin istemediğini söyleyebilirsin inat ederse bağırabilirsin yardım istersin demeliyiz. Bazen ne olaylar duyuyoruz abisi tecavüz ediyor ama kimseye anlatma yoksa kötü kız olursun herkese senin istediğini söylerim diye tehdit ediyor ve kız hiçbir şey yapamıyor. Çocuklarımıza her durumda onların yanında olacağımız konusunda güven vermeliyiz.

Bu adamlar idamı hak ediyor, sonuna kadar katılıyorum. Ama bizde ki hukukla bu cezaların adil uygulanacağına inancım yok. Bizim yasalarımız çok tuhaf 13 yaşında bir çocuk onlarca kişinin tecavüzüne uğradı ama hakim bağırmadığına göre rızası vardır dedi. Başka bir davada hakim olay günü çekilen resimlere bakıp kadının eteği kısa tahrik sebebidir dedi. Baklava çalan çocuklara hapis, devletin kanını emen, yetim hakkı yiyenler salıverildi. İdam cezası bugün uygulamaya konsa, binlerce masumun canı gider bu ülkede. Ve haketmek tarafına katılmıyorum, Allah'tan uzaklaştığımız doğrudur, ondan korkan böyle işler yapamaz ama bunları çocuklar mı hak etti ?

O haber beni mahvetti

Hele o gülümseyen fotoğrafı gözümün önünden gitmiyor haberi gördüğümden beri

Allah belasını versin nasıl kıymış o cani kendi kuzenine aklım almıyor

1 ay içinde bilinen 4. cinayet sanırım bu. birde bilinmeyenler var..Ablayı kaçır madem ona ne yapacaksan yap o derece gözün döndü madem..Neden savunmasız minnacık bir can.Sanırım norveçte psikolojik muayene her yıl 2 defa mecburu. Tüm halk kontrol edilmek zorunda.. Bizde yılda 2 defa alınan tek şey ise vergiler malesef..

Maalesef ...
Eğitimden uzak, inançtan uzak, doktordan uzak bir toplumuz
Bu adamların geçmişine bakın aile içi şiddet, hayvana gösterilen şiddet
Ve sonunda başkasına uygulanan şiddet
Allah sonumuzu hayır etsin, çok üzücü, içim parçalanıyor

müge anlıda izledim şimdi, 9,5 yaşında manisada kaybolan çocuğun da cesedi su kuyusundan çıktı...en başta o olup olmadığı belli değildi ama babası gidip tehşis etmiş...çocupun annesiyle anneannesi de stüdyodaydı stüdyodan çıkarıldılar manisaya gidiyorlar şu an..yazık günah ya. kim ne ister minicik çocuklardan.

çocukla aranızda bir sır olsun,bir şifre diyorlar. kim olursa olsun. anne baba dede teyze onlarla birlikte bir şifre belirlemek lazımmıs. Mesela 'ben çikolata istiyorum' yada ' elma var mı' bu şifreyi söylemeden çocuk kimseyle gitmemeyi öğrenmeli ve hemen bagırmalıymış. . Çocuk şifreyi bilen kişileri de görmeliymiş. Ana okullarında bunun bilgilendirmeleri yapılıyor ama ülkemizde lanet olası performans ödevleri var ailenın yaptığı çocugun baktıgı ne faydası olacaksa.....

İnsanın insana karşı temkinli olması gerekliliği sinirlerimi bozsa da maalesef güven herkesin hak ettiği bir şey değil. Çocuklarımıza da hayatın güzelliklerini yaşayabilmeleri için destek olmak varken böyle korumacı olmak zorunda kalmak.......

bir bebeğim olursa onu nasıl beslerim,iyi bir eğitim aldırıp iyi bir insan olarak yetiştirebilirmiyim.???Bunlar endişe değil artık. Dediğiniz gibi nasıl kollarım çocugunu diğer insanlardan....Bu daha şimdiden en büyük endişem

Dünya üzerindeki bütün kötülüklerin temelinde empati eksikliği yatar merhamet duygusu da,vicdan da,şefkat de kendini başka birinin yerine koymanın yansımasıdır.Bizim toplumuzda ne yazık ki herkes kendi derdine düşmüş,insanların vicdanı kirlenmiş.Küresel yozlaşmayı gelişmiş ülkeler nispeten hafif atlatıyor adalet sistemleriyle,eğitimleriyle,ama Türkiye'de ikisi de olmadığından...Amcasının oğlunun-eğer suçluysa- 6 yaşındaki bir kız çocuğunu öldürme nedenini düşününce aklıma bazı şeyler geliyor ama inşallah yanılıyorumdur Allah'ım,inşallah yalnızca öldürülmüştür,diğer ihtimali düşünmek bile istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…