- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
bugün yine manisada da 9 yaşında bir erkek çocuğu ölü bulundu... günlerdir kayıptı....(
kimse kimseyi umursamadığı, tanımadığı için böle şeyler oluyor. eskiden mahallede herkez birbirlerini tanırdı... ben çocukluğumda sokağa oyun için rahatlıkla çıkardım... annem camdan bakardı. o bakmasa başka anneler bakardı bize... kimdi sokağa çıkan çocukları kim tanıyor ki.. daha komşu komşuyu tanımıyor. komşunun çocuğunun elinden biri tutsa götürse akraba sanırlar.... yada anne babası... eskiden öle değildi...
hatta bir keresinde akşam yüzmeden geliyorum. karanlık olmuş. yaşımda küçük değildi 20-22 yaşlarında felandım sanırım... eski komşulardan bir amcayla karşılaştım. yarım saat sorgu sual etti. eskiden öleydi. ben ilk kızarak babama anlatmıştım. adama bak bana karışıyor vs diye... hani mahalle baskısı vs deriz ya.. adam karanlıkta neden dışarda olduğumu sordu diye... babamda bana kızdı tabi "adam ne güzel merak etmiş, başına birşey gelmesinden korkmuş başka bişiy deseydin yardım edecekti vs gibi" şeyler söylemişti...
herşey değişti. sokakta biri birini öldürse gık çıkarmıyoruz... hatta gündüz vakti bir kaç kendini bilmez genç bir adamın parasını gasp etmişler, ellerinde döner bıçaklarıyla, yandan bir başka araba geçiyor, görüyor onları ama birşey yapmadan hızla kaçıyordu... adam arabasıyla üstlerine sürer gibi yapsa kaçacaklar belki... eşimde şimdi herhez birbirlerinden korkuyor, korumak amaçlı öldürse o suçlu olcak, yada yaralasa,, oda doğru...
bugün yine manisada da 9 yaşında bir erkek çocuğu ölü bulundu... günlerdir kayıptı....(
Dün gazetede Adana'da küçük bir kızın kaybolduğunu okudum, bu sabah cesedinin bulunduğunu öğrendim. Küçük Gizem, resmine bir baktım can parçası, nasıl güzel bir evlat. Bir iki hafta önce Kars'ta ölen çocuk... Ne kadar çok görmeye başladık bu haberleri. Neler oluyor, bu toplumsal cinnetin sebebi ne ? Çocuklarımızı nasıl muhafaza edeceğiz ? Mahvoldum bu sabah, gazetede çocuğun resmine öylece bakakaldım. Bu canilik hep var mıydı yoksa yeni bir şey mi. Kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri içim katılıyor artık. Devletin çok yapacağı bir şey yok, kanunlar belli peki nasıl koruyacağız bu çocukları ?
Acaba arttı mı yoksa artık biz mi daha çok haber alır olduk ? Ben de bunu düşünüyorum.
Gizem olayını takip ediyordum,çok üzüldüm.
Dün haberlerde mahallesini,oynadığı yeri gösterdi.Herkesin birbirini tanıyabileceği,küçük bir mahalle.
Annesi illaki pazara gidecekse birine emanet edemez miydi diye geçti aklımdan.
Çocuklarımızı önce biz korumalıyız.Devlet caydırıcı cezalardan başka ne yapabilir ki ?
Geçenlerde bir adam anne babasını ve büyük ihtimalle eşini öldürmüştü.
Anne babasını doğrayan adam,artık kimleri öldürmez ki ?
Hasta ruhlu insanlar çoğaldı galiba.Allah kötüyle karşılaştırmasın.
akhisardaki çocuk mu yoksa?
umut muydu adı?
o da mı öldürülmüş!
Evet eskiden komşuluk vardı, herkes birbirini kollardı. Şimdi koca koca sitelerde birbirimizden habersiz yaşıyoruz. Eğitimin içi boşaldı, ahlaki değerler sadece sözde. Ahlak sadece kadınların bacak arasına işliyor. Bu masum melekler öyle bir ortamdaki korumak kollamak çok zor. Eskiden bize tanımadığın yabancılarla konuşma derdi annemiz, şimdi tanıdıklardan da uzak tutmak lazım çocukları. 3 yaşında bir yeğenim var, kardeşim sürekli takipte, sokağa çıksalar bir an gözünü ayıramıyor. Eskiden pimpiriklisin kızım derdim o da abla bu işler bir anlık, elimde değil derdi, haklıymış garibim
anne pazara gitmiş cocugu yanlız bırakmış kısmına takılmayın zaten ödüren sahıs akrabalarıymış illa bir yol bulur yine öldürürdü cani sapık bir adam intikam için öldürmüş bide.... bence derhal idam gelmeli çocuk ve kadın cinayetleri için.... bazı ülkelerin öyle agır cezaları varki taşlayarak öldürme gibi.... kuranın koydugu kanunlardan uzaklaştıgımız için arttı bu cinayetler allahın kanunlarıyla degil kendi elimizle beşeri kanunlarla ancak bu kadar olur insan kusursuz olmadgı gibi yaptıgı kanunlarda kusursuz degil... kuranda hırsızlık yapanın eli kesilir bu nettir..ki diger agır şuçlarda ölümdür.... biz ne zamanki Allahın adaletinden şaştık bunlarında başımıza gelmesini hakettik....
Bu adamlar idamı hak ediyor, sonuna kadar katılıyorum. Ama bizde ki hukukla bu cezaların adil uygulanacağına inancım yok. Bizim yasalarımız çok tuhaf 13 yaşında bir çocuk onlarca kişinin tecavüzüne uğradı ama hakim bağırmadığına göre rızası vardır dedi. Başka bir davada hakim olay günü çekilen resimlere bakıp kadının eteği kısa tahrik sebebidir dedi. Baklava çalan çocuklara hapis, devletin kanını emen, yetim hakkı yiyenler salıverildi. İdam cezası bugün uygulamaya konsa, binlerce masumun canı gider bu ülkede. Ve haketmek tarafına katılmıyorum, Allah'tan uzaklaştığımız doğrudur, ondan korkan böyle işler yapamaz ama bunları çocuklar mı hak etti ?
1 ay içinde bilinen 4. cinayet sanırım bu. birde bilinmeyenler var..Ablayı kaçır madem ona ne yapacaksan yap o derece gözün döndü madem..Neden savunmasız minnacık bir can.Sanırım norveçte psikolojik muayene her yıl 2 defa mecburu. Tüm halk kontrol edilmek zorunda.. Bizde yılda 2 defa alınan tek şey ise vergiler malesef..
Aslında sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bu tarz olaylarda genelde suçlu "yakın" dediğimiz kişiler arasından çıkıyor. Bu konuda da çocuklarımızı dikkatli yetiştirmeliyiz. Çocuğun rahatsızlık duyduğu her şeyde karşı çıkma hakkının olduğunu ona anlatmalıyız. Sadece onları sakınıp kollamak gözümüzün üzerlerinde olması yeterli değil. Yeri geldiğinde atıyorum dedesinin bile ona dokunmasından rahatsız olduğunda bunu dile getirebilme cesaretini onlara aşılamalıyız. Bir yazıda okumuştum çocuklarınıza çığlık atmasını öğretin diyordu. Sonra düşündüm de ben şu yaşımda başıma bir şey gelse çığlık atamayabilirimNe kadar doğruydu. Kimse senin vücuduna senin iznin olmadan dokunamaz bu kişi en yakının dahi olsa karşı koyabilirsin istemediğini söyleyebilirsin inat ederse bağırabilirsin yardım istersin demeliyiz. Bazen ne olaylar duyuyoruz abisi tecavüz ediyor ama kimseye anlatma yoksa kötü kız olursun herkese senin istediğini söylerim diye tehdit ediyor ve kız hiçbir şey yapamıyor. Çocuklarımıza her durumda onların yanında olacağımız konusunda güven vermeliyiz.
çocukla aranızda bir sır olsun,bir şifre diyorlar. kim olursa olsun. anne baba dede teyze onlarla birlikte bir şifre belirlemek lazımmıs. Mesela 'ben çikolata istiyorum' yada ' elma var mı' bu şifreyi söylemeden çocuk kimseyle gitmemeyi öğrenmeli ve hemen bagırmalıymış. . Çocuk şifreyi bilen kişileri de görmeliymiş. Ana okullarında bunun bilgilendirmeleri yapılıyor ama ülkemizde lanet olası performans ödevleri var ailenın yaptığı çocugun baktıgı ne faydası olacaksa.....
İnsanın insana karşı temkinli olması gerekliliği sinirlerimi bozsa da maalesef güven herkesin hak ettiği bir şey değil. Çocuklarımıza da hayatın güzelliklerini yaşayabilmeleri için destek olmak varken böyle korumacı olmak zorunda kalmak.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?