- 25 Nisan 2014
- 4.057
- 7.504
- 168
Kanunlar kanunlar
Bizde her dava böyle ; ya delilik ya da ağır tahrik indirimi
Adam karısını öldürüyor bana ..... dedi diyor, yok karım birileriyle mesajlaşıyordu diyor ,hakim bakıyor erkekliğine laf edilmiş ağır tahrik var, pat 15 yıl indir cezayı. Çocuk tecavüzünü telaffuz bile edemiyorum, kan beynime sıçrıyor. Öldürsen mi, süründürsen mi, işkence mi etsen. Normal insanları bile psikopatlaştırıyor şu an ki düzen
Çocuk kayıplarında yada cinayetlerinde artık ben ailelerde de suç buluyorum 6 yaşındaki bir çocuk tek başına nasıl parka gider aklım almıyor ailesi ile gitmesi gereken yerlere tek başına gidiyor sonrada üzücü haberlerini alıyoruz.Gizem'i öldüren kişi kuzeni çıktı birde haber sitelerinde evli ve çocuklu oldugu yazıyor küçük kızı öldürürken kendi çocuğu hiç mi aklına gelmedi.
Manisa'da kaybolan 9 yaşındaki çocukta su kuyusunda ölü bulundu,çocuk bir gece eve gelmiyor anne babaya söylemiyor kimseye haber vermiyor arkadaşında kalmıştır diye düşünmüş 9 yaşındaki bir çocuk arkadaşının evinde yatılımı kalır kalmaması gerek belki erken davranılmış olsaydı küçük umut bulunabilirdi.
Simdi gerçekten saçmaladiniz. Amerikan hukuk sistemi en az Türk hukuk sistemi kadar bozuk. Birçok insan 20 yildir idam cezasi aldi diye hapiste fakat simdi dna testlerden dolayi beraat edilmistir. Ayrica Amerikada mesela daha çok siyahlari cezalandiriyorlar,ve idam cezasi veriyorlar. Amerikadaki ceza evler üzerine aslinda bir takim seyler daha söyliyebilirimde fakat yorumum çok fazla uzun olurdu.
Iran'a zaten tamamen bir sorun. Oralarda sirf hükümet karsiti oldugun için homseksüel olma iddialariyla halk karsinda idam ediliyorsun. Ayrica tevavüz gibi vakalar elbette emniyetlere söylenmez iranda. Bir kiz çoçugu için bu ne kadar agir biliyormusun sen? Türkiyede bile agirken, Seriat ile yasayan iranda bir düsün ne kadar agir oldugunu. Yani irani lütfen hiç örnek olarak gösterme.
Asil ilginç olan scandinav ülkelerde agir ceza hapisleri yok fakat orda suç oranin daha az oldugunu görülüyor.
Türkiye'de insan yerine konman için heteroseksüel,zengin,yetişkin bir erkek olman gerekiyor,sistem hep onların lehine işliyor;yargı organının mağdurun değil de güçlünün yanında yer aldığı bir ülke burası.Bütün dünyanın pedofili(halk arasındaki adıyla sübyancılık)dediği şeye biz çocuk-gelin diyerek normalize ediyoruz.Anlı şanlı düğünlerle kutlayarak 9-10 yaşındaki çocukları imam nikahıyla dedesi yaşındaki adamlara başlık parası için satıyoruz,milletin bacak arasıyla fazlasıyla ilgili devlet büyüklerimiz kılını kıpırdatmıyor bir de üstüne ilköğretimlere emzirme odaları koymayı tasarlıyor. Kadından ve çocuktan sorumlu bakanımız da diyor ki çocuk evlilikleri masumca!,başbakanımız diyor ki ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum!küçücük kız çocuklarının başı erkekleri baştan çıkarmasın(!)denerek kapatılıyor bundan daha büyük çocuk istismarı , çocuğu cinsel meta haline getirme olamaz.Üniversiteden itibaren kadın ve çocuk haklarıyla ilgili katılmadığım konferans,söyleşi,yürüyüş kalmadı,dernekte de gönüllü çalıştım,çok tartışmaya da girdim ve bazı duyduklarım benim midemi o kadar bulandırdı ki anlatamam.Uzmanlar Türkiye'deki kız çocukları cinayetlerinde,tecavüzlerinin altında yatan en temel sebeplerden birinin misojinizm yani gizli kadın düşmanlığı olduğunu söylüyorlar ha bu arada Türkiye'nin yayınlanan istatistiklere göre dünyada Google'da en fazla ''çocuk .....su'' aratan millet olduğunu biliyor muydunuz?Ama hala kime sorsan Batılılar ahlaksız biz ahlaklıyız...
HH
Burada idam cezasi konusulmadan önce, anne babaya egitim verilmesini konsumak gerek. Gizemin anneside "kizim çok akkiliydi felan" diyordu, iyide, kiz halen çoçukki, ne kadar akilli olursada olsun. Günümüzde annelere babalara anltilmali, 6 yasindaki çoçugu yalniz bir yere gidemez diye.
O manisa olayindan bana birseyler ters geliyor. Hiç bir normal anne baba çoçugu 1 gece eve gelmeyince "arkadasinda kalmistir" demez. Söylemesi agir ve zor fakat bence o çoçugun annesi, babasininda bu isin içinde parmagi var diye düsünüyorum. Tipki Ingilteredeki Maddi Mccann'in annesi babasi gibi.
Başları sağolsun çok üzüldümDün gazetede Adana'da küçük bir kızın kaybolduğunu okudum, bu sabah cesedinin bulunduğunu öğrendim. Küçük Gizem, resmine bir baktım can parçası, nasıl güzel bir evlat. Bir iki hafta önce Kars'ta ölen çocuk... Ne kadar çok görmeye başladık bu haberleri. Neler oluyor, bu toplumsal cinnetin sebebi ne ? Çocuklarımızı nasıl muhafaza edeceğiz ? Mahvoldum bu sabah, gazetede çocuğun resmine öylece bakakaldım. Bu canilik hep var mıydı yoksa yeni bir şey mi. Kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri içim katılıyor artık. Devletin çok yapacağı bir şey yok, kanunlar belli peki nasıl koruyacağız bu çocukları ?
iskandinav ülkelrinde ekonomik rahatlık var adamlar zaten rahat o yuzden suç oranı çok çok az....aslına bakarsanız ben idam gelsin istiyorum ama bizim ülkede ki hakım savcılarla bu olcak iş degil şimdi biz idam gelince sanıyoruz ki tecavuzculer katiller idam edilcek tabiki yanında masum nice insan gidicek... sanki bizde olmaycakmı hangi zihniyet yönetiyosa ülkeyi öbür zihniyettekileri idam edecek... yine sorun sorun ç yanş assagı tükürsen sakal yukarı tüükürsen misali... ama işte keşke yapılcak birsey olsa halimiz vahim cidden..
Simdi gerçekten saçmaladiniz. Amerikan hukuk sistemi en az Türk hukuk sistemi kadar bozuk. Birçok insan 20 yildir idam cezasi aldi diye hapiste fakat simdi dna testlerden dolayi beraat edilmistir. Ayrica Amerikada mesela daha çok siyahlari cezalandiriyorlar,ve idam cezasi veriyorlar. Amerikadaki ceza evler üzerine aslinda bir takim seyler daha söyliyebilirimde fakat yorumum çok fazla uzun olurdu.
Iran'a zaten tamamen bir sorun. Oralarda sirf hükümet karsiti oldugun için homseksüel olma iddialariyla halk karsinda idam ediliyorsun. Ayrica tevavüz gibi vakalar elbette emniyetlere söylenmez iranda. Bir kiz çoçugu için bu ne kadar agir biliyormusun sen? Türkiyede bile agirken, Seriat ile yasayan iranda bir düsün ne kadar agir oldugunu. Yani irani lütfen hiç örnek olarak gösterme.
Asil ilginç olan scandinav ülkelerde agir ceza hapisleri yok fakat orda suç oranin daha az oldugunu görülüyor.
Türkiye'de insan yerine konman için heteroseksüel,zengin,yetişkin bir erkek olman gerekiyor,sistem hep onların lehine işliyor;yargı organının mağdurun değil de güçlünün yanında yer aldığı bir ülke burası.Bütün dünyanın pedofili(halk arasındaki adıyla sübyancılık)dediği şeye biz çocuk-gelin diyerek normalize ediyoruz.Anlı şanlı düğünlerle kutlayarak 9-10 yaşındaki çocukları imam nikahıyla dedesi yaşındaki adamlara başlık parası için satıyoruz,milletin bacak arasıyla fazlasıyla ilgili devlet büyüklerimiz kılını kıpırdatmıyor bir de üstüne ilköğretimlere emzirme odaları koymayı tasarlıyor. Kadından ve çocuktan sorumlu bakanımız da diyor ki çocuk evlilikleri masumca!,başbakanımız diyor ki ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum!küçücük kız çocuklarının başı erkekleri baştan çıkarmasın(!)denerek kapatılıyor bundan daha büyük çocuk istismarı , çocuğu cinsel meta haline getirme olamaz.Üniversiteden itibaren kadın ve çocuk haklarıyla ilgili katılmadığım konferans,söyleşi,yürüyüş kalmadı,dernekte de gönüllü çalıştım,çok tartışmaya da girdim ve bazı duyduklarım benim midemi o kadar bulandırdı ki anlatamam.Uzmanlar Türkiye'deki kız çocukları cinayetlerinde,tecavüzlerinin altında yatan en temel sebeplerden birinin misojinizm yani gizli kadın düşmanlığı olduğunu söylüyorlar ha bu arada Türkiye'nin yayınlanan istatistiklere göre dünyada Google'da en fazla ''çocuk .....su'' aratan millet olduğunu biliyor muydunuz?Ama hala kime sorsan Batılılar ahlaksız biz ahlaklıyız...
HH
Kesinlikle doğrusu bu, önce ailelere eğitim verilmeli. Benim çocuğum akıllıdır gibi bir bahane olamaz. Manisa olayında dediğiniz gibi bence de karışık bir şeyler var. 9 yaşında çocuk nasıl arkadaşında kalır ?
Skandinav ülkelerin zengin olmasi ile hiç alakasi yok. Adamlar egitimli, kültürlü insanlar. Orada mesela herkez ögretmen olamiyor. Ögretmenlik üniveristede çok agir bir bölümmüs ve herkez bu bölüme alinmiyor bile. Ögretmenlerede yüksek maas veriyorlarmis cünkü adamlar egitime çok önem veriyorlarmis.
Idam cezasini konusma yerine, ilk bast simdiki hukuk sistemi düzelmesi daha iyi olmazmi? 13 yasindaki çoçuk tecavüz edildi ve hakem "o kizin rizasi vardi" derken o mahluklar beraat edildi. Her sene kaç kiz çoçugu dedesi yasindaki insanlar ile evlendiriliyor,.. ve böyle binbir olay var Türkiyede. Onlari geçtim, ülkenin basinda olan insanlar bile milyarlarca çaldi, hiç herangi bir sekilde yargilama yok.
Türkiyede hukuk, adalet denilen birsey zaten yokki. Ve bunun üstüne Türkiyede erkeklere verilen özel statü (erkektir, yapardir) bu adamlarin sapitma nedenlerinden biri olabilir.
Evet, eger öyle bir düsünce var ise, bu demekki bu çoçuk daha öncede annesine, babasina bildirmeden, arkadasinda kalmistir.
Bu yine tuhaf birsey. Benim çoçugumun arkadasi bizde kalmak istediginde ben ilk önce annesi ile babasi ile irtibata geçerdim,
bu çoçuk bizde kalabilirmi diye?
Gerçekten çok tuhaf, benim annem resmen birak uyumayi, herkezi ayaga kaldirmis olurdu böyle birsey olsaydi,
özelikle daha 9 yasinda olmus olsaydim.
Kesinlikle katılıyorum.malesef ülkemizde idam gelsin deyince hemen yanlış anlaşılıyor ıran gibi mi olalım deniliyor ıran zaten Islami doğru düzgün yaşayan bi ülke değil.ben de bu devirde idamdan yana eğilim.çünkü HZ.Ömer‘in adaleti ülkemizde hatta dünyada yok o yüzden bi çok suçlu idam edileceği gibi masumlarda idam edilmek soruda kalır. Ve Batıyı lütfen dört dörtlük sanmayın.ABD evet gelişmiş bir ulke fakat gelir dagilimi eşitsizliği de en yüksek bi ülke.yani fakirlik diz boyu.hele hapishanelerini bi görseniz aklınız durur.İdam cezaları konusunda bahsettiğiniz husus son derece gerçek, bu cezanın gündeme gelmesinde en büyük korkum bu, masum insanların okka altına gitmesi.
İran bence hiç bir konuda örnek teşkil etmiyor, çünkü şeriat dedikleri düzenin şeriatla hiç bir ilgisi yok. Hz. Muhammed (SAV) döneminde sadece bir kez idam cezası uygulanmıştır. Şeriat hükümleri öyle as, kes, öldür modunda değil, bence İran ve benzeri ülkeler de bu kanunları işlerine geldiği gibi uygulayarak büyük bir vebal altındalar.
Suç oranı az olan ülkelere bakıldığında eğitim sistemlerinin çok sağlam olduğu görülüyor, hiç bir şeyi atlamadan çocuk yetiştiriyorlar, daha özenliler. Bunun bence maddi refah seviyesi ile ilgisi yok, bir çocuğa eğitim vermenin, doğruyu yanlışı öğretmenin, ahlak kuralları ile ilgili yetiştirmenin ailenin tasarrufunda olduğuna inanıyorum, parayla pulla ilgili işler değil bunlar. Çocuk ailede temeli güzel alırsa büyüdüğünde iyi bir ebeveyn olabiliyor. Biz de balık baştan kokuyor. Öfkeyle idam gelsin diyoruz ama aslında çözüm bu değil...
Anlamak çok zor o zihniyeti
Ben 20 yaşındayken rahmetli annem teyzeme bile yollamazdı kalmaya
Dört kız kardeşiz biz, tek ve değişmeyen ilk kuralı idi, asla benden bir yerde kalmak için izin istemeyin derdi
Hepinizi akşam olduğunda yataklarınızda göreceğim derdi rahmetli, asla izin vermezdi
Benim annemde öyle. Biz küçükken kuzenlerimizde kalmak için yalvariyorduk ve çook nadir bir sekilde izin çikiyordu.
Annem herzaman "herkez kendi evine" derdi.
Yani birak izinsiz bir sekilde bi arkadasta kalmayi, öyle birsey hakikatten olmus olsaydi ve annem beni bulsaydi
yemin ile (heleki o yasta) bir firça atip üzerine temiz sopa atip götümün üstüne otururdum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?