Bu adamlar idamı hak ediyor, sonuna kadar katılıyorum. Ama bizde ki hukukla bu cezaların adil uygulanacağına inancım yok. Bizim yasalarımız çok tuhaf 13 yaşında bir çocuk onlarca kişinin tecavüzüne uğradı ama hakim bağırmadığına göre rızası vardır dedi. Başka bir davada hakim olay günü çekilen resimlere bakıp kadının eteği kısa tahrik sebebidir dedi. Baklava çalan çocuklara hapis, devletin kanını emen, yetim hakkı yiyenler salıverildi. İdam cezası bugün uygulamaya konsa, binlerce masumun canı gider bu ülkede. Ve haketmek tarafına katılmıyorum, Allah'tan uzaklaştığımız doğrudur, ondan korkan böyle işler yapamaz ama bunları çocuklar mı hak etti ?
bir bebeğim olursa onu nasıl beslerim,iyi bir eğitim aldırıp iyi bir insan olarak yetiştirebilirmiyim.???Bunlar endişe değil artık. Dediğiniz gibi nasıl kollarım çocugunu diğer insanlardan....Bu daha şimdiden en büyük endişem
Al benden de o kadar, tedavim devam ediyor, doktor çocuğum olabileceğinden çok umutlu ama ben daha olmadan korkuyorum. Nasıl muhafaza ederim diye, bu nasıl büyük bir acıdır, o aileler ne yapar bu saatten sonra. Adamı lime lime doğrasan giden gitti...
Allah birinci ayette adalet ve diğer konularda benım indirdiğimle hükmedin demiş ki sadece kurana bakarak adaleti yerine getirsek bu şeriat gelsin demektir... asla şeriat meraklısı degilim sadece daha caydırıcı cezalar gelsin istiyorum çocuk ve kadın cinayetlerinde ki suç sabitse idam gelmeli kesinlikle hapise atıp beslenmemeli inanın o caninin yaşaması benim içimi acıtıyo yakarak öldürmüş birde referandum yapılsa eminim %99 asın diye evet çıkar... bizim yasalar kusursuz degil çünkü onu yapan insanlarda kusursuz degil bizim yasaların kusursuz olmasını bekleyemeyız...
Kusursuzluk tabi beklemiyoruz ama biraz adalet, biraz mantık lazım, bu insanın elinde. Bizde ki adalet sistemi bile kadına düşman =((
Daha caydırıcı cezalar uygulanması zor bir şey değil mesela Amerika da kimyasal hadım işlemi var ve ceza olarak uygulanıyor bu bile insanları frenlemeye yeter. Bu adamların cezaevinde milletin parasıyla yaşaması insanı çılgına çeviriyor. Hadım cezası uygulansa ve bu suçlular görünür bir yerlerinden işaretlenip, ömür boyu ağır işlere mahkum edilseler mesela kaç kişi cesaret edebilir ki bir daha tecavüze. Bu çok mu zor, dediğiniz gibi illa şeriat değil kimsenin derdi, biraz insanlık lazım ya. Tabi ki en başta inanç, merhamet, Allah korkusunu, yaşam hakkını öğretmek lazım. Aile içi şiddete, şiddet eğilimli çocuk ve ergenlere boş vermemek lazım. Örneğin en son kedi öldürüp, internette yayınlayan bir genç vardı, bunun ilerisi insan öldürmek kimse kabul etmek istemiyor, bu kadar canavarca bir şey yapmış çocuğun ailesi bu konuda ne yaptı acaba ? Kimse ya benim çocuğumun bir sorunu var, bu yaptığı normal değil demiyor. Sorun büyüdükçe suçun da çapı büyüyor, bir adım sonrasında insan öldürüyor bu gençler. Çok şey var dikkat edilecek ama gün geçtikçe çıldırmış bir toplum olma yolunda gidiyoruz. Her şey normal, her şey kabul edilebilir oluyor ...
çok haklısınız kesinilkle hadım gelsin tecavüzlere zinaya agır cezalar gelmesi lazım ama kimse yanasmıyo yenı bir anayasa çıkaralım diyor hukumet ne muhlaefet ne kimse destek olmuyor bize sormuyorlar bız daha agır cezalar istiyoruz... yapsınlar işte adam gibi bir anayasa amerikada gercekten cezalar çok agır... bizde de olmalı... o kediyede inanın çok üzüldüm hatta ağladım 1 saat halada bagrısı gözümün önünden gitmez... hayvan cinayetlerinede agır cezalar gelmeli... çok çok eksiğimiz var bu halimizle bizi avrupa birliğine falan almazlar zaten şu topluma bak hergun cinayet haberleri.... nereye kadar meydanın ortasında sallandırıcan o caniyi bakın bidaha kimse cocuklara yanaşabiliyormu...........
Çok acı gerçektenn..
Kars'ta erkek çocuğuna tecavüz edip sonra öldüren kişiyi şu an içerde besliyorlar..
Kendine zarar wermiş diye hastaneye yatırmışlar..
Aklınca deli raporu alıcak.. Millet işi öğrenmiş ya, yap et sonra da deli raporu al temize çık...
Böyle adalet yok.. Özellikle çocuklara tecavüz edip öldüren kişilerin direk idam edilmesi lazım...
Ozaman eminim ki bu korkunç olaylar azalacak..
Yoksa hiç iyiye gitmiyoruz...
Vallahi yazdiklariniza %100 katiliyorum.
Hadim ve idam cezasina kesinlikle karsi degilim artik, aksine %100 destekliyorum. Adam gibi ceza olmadigi icin tecavuz/cinayet vakalari bu kadar artti, ulkemizdeki adalet sistemi gercekten cok carpik. Bence yasalar yeniden duzenlenmeli, Amerikan yasalari ornek alinmali.
çok haklısınız kesinilkle hadım gelsin tecavüzlere zinaya agır cezalar gelmesi lazım ama kimse yanasmıyo yenı bir anayasa çıkaralım diyor hukumet ne muhlaefet ne kimse destek olmuyor bize sormuyorlar bız daha agır cezalar istiyoruz... yapsınlar işte adam gibi bir anayasa amerikada gercekten cezalar çok agır... bizde de olmalı... o kediyede inanın çok üzüldüm hatta ağladım 1 saat halada bagrısı gözümün önünden gitmez... hayvan cinayetlerinede agır cezalar gelmeli... çok çok eksiğimiz var bu halimizle bizi avrupa birliğine falan almazlar zaten şu topluma bak hergun cinayet haberleri.... nereye kadar meydanın ortasında sallandırıcan o caniyi bakın bidaha kimse cocuklara yanaşabiliyormu...........
Kanunlar kanunlar
Bizde her dava böyle ; ya delilik ya da ağır tahrik indirimi
Adam karısını öldürüyor bana ..... dedi diyor, yok karım birileriyle mesajlaşıyordu diyor ,hakim bakıyor erkekliğine laf edilmiş ağır tahrik var, pat 15 yıl indir cezayı. Çocuk tecavüzünü telaffuz bile edemiyorum, kan beynime sıçrıyor. Öldürsen mi, süründürsen mi, işkence mi etsen. Normal insanları bile psikopatlaştırıyor şu an ki düzen
şeriat döneminde hırsızlıktan eli kesilen 200 iken bu dönemde kolundaki bilezik çalınırken eli kesilen kadın sayı 2078 ... şeriat demiyorum ama bu hukuk siztemi ağır cezalar içermeli. ölüm gibi mesela, hadım gibi, bunları taşlayarak ö.... neyse. çocuklara uzanan eller kopsun insallah. sapıklar vicdansızlar. abd mesela eleştiriyor idamı kendisi masallah bi kadın tecavüzünde bile idamı koyuyor devreye... türkiyedede gelsin idam artık. öcalan ve bunun gibi pis sapıklar ölsün.
bakın başta iran, arabistan ve de amerika olmak üzere idam cezasının uygulandığu tüm ülkelerde huzur ve can güvenliği var ölüm cezasının olmadığı ülkelerde ise tam bir kaos ve emniyetsizlik hakim. çünkü ciddi manada bir yaptırımla karşılaşmayacağını bilen suçlu aynı suçu defalarca işlemekte ve mağdur sayısını artıyor iranda tecavüze yeltenen bir kişi direk halkın gözü önünde idam edilr. dünyada tecavüz ve hırsızlık olaylarının en az yaşandığı ülke bu nedenle irandır. bizde ise aynı suçlar farklı kişiler tarafında sürekli tekrarlanıyor ülkedeki huzuru sağlamak ve yüce türk milletinin ırzını, canını ve malını korumak adına idam ccezası geri getirilmeli toplumda kaybolan huzur ve asayiş ortamı geri gelecek bundan kesinlikle eminim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?