Dün gazetede Adana'da küçük bir kızın kaybolduğunu okudum, bu sabah cesedinin bulunduğunu öğrendim. Küçük Gizem, resmine bir baktım can parçası, nasıl güzel bir evlat. Bir iki hafta önce Kars'ta ölen çocuk... Ne kadar çok görmeye başladık bu haberleri. Neler oluyor, bu toplumsal cinnetin sebebi ne ? Çocuklarımızı nasıl muhafaza edeceğiz ? Mahvoldum bu sabah, gazetede çocuğun resmine öylece bakakaldım. Bu canilik hep var mıydı yoksa yeni bir şey mi. Kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri içim katılıyor artık. Devletin çok yapacağı bir şey yok, kanunlar belli peki nasıl koruyacağız bu çocukları ?
Şaka yapıyorsan hiç komik değil?
Gizem değil başka bir çocuk olsa daha mı farklı olacaktı
Bizim toplumumuzda ''çocugum cana yakın sendromu'' var .
Birisinin çocugu size sevgi ile yaklaşıyorsa bu çocuk sevilesi bir çocuk hem de ''bak nasıl güzel yabancılamıyor kimseyi'' diye övülüyor karşı tarafa..Karşı taraf ise bu övülmeden haz alıyor..
Kimse haz almasın artık !
Görüyoruz ,okuyoruz,dinliyoruz kimi zaman şahit oluyoruz hanımlar.
Uyarın bebeklerinizi yabancılarla haşır neşir olmasınlar..Akrabaya bile size danışmadan gidip gelmesinler..Ne olur ki insanlık öldü mü demeyin..İnsanlık öldü !
Aha gizem ve niceleri bunun kanıtı.
Yabancılara karşı nasıl davranılması gerektigini taaa ona minikken aşılamaya başlamalı aileler..Bir anne evladını evde tek bırakıp alışverişe gitmemeli mesela..Bırakın pazara gitmeyi 1 metre ötesinde olan bakkala ekmek almaya bile gitmemeli..
Bu tip olaylar dakikalık hatta saniyelik işler..Tereyagından kıl çeker gibi kaçırılıyor sabiler..Sonra ocaklara ateş düşüyor biz de nasipleniyoruz bu ateşten..Çünkü huzurumuz kalmıyor..Gözümüze uyku girmiyor..Üzülüyoruz..
Suçu aileler kendilerinde de aramalı..O çocuk neden tekti ? 6 yaşında daha..Bırakın 6 yaşında olmasını 15 de olsa aynı benim gözümde..Bilinçli yetiştirmiyoruz..Kayıtsız bir güven hissiyatıyla çevrili kalplerimiz ama biliyor musunuz y.dısında bu tip durumlarda siz birinin evladının kafasını okşamaya kalksanız aileler size karşı tepkilerini belli ediyorlar.En iyisini ediyorlar..Bayram değil seyran degil eniştem beni niye öptü diyorlar..Bize ait olan bu atasözüne bizden daha aşinalar belliki !
Birisi çocugunun cebine 5 tl verir eve yollar..Çocuk evin yolunu bulamaz..
Biri pazara gider çocuk evde bırakılır..
Falancası komşusuna emanet eder.
Yeter artık !
Dün gazetede Adana'da küçük bir kızın kaybolduğunu okudum, bu sabah cesedinin bulunduğunu öğrendim. Küçük Gizem, resmine bir baktım can parçası, nasıl güzel bir evlat. Bir iki hafta önce Kars'ta ölen çocuk... Ne kadar çok görmeye başladık bu haberleri. Neler oluyor, bu toplumsal cinnetin sebebi ne ? Çocuklarımızı nasıl muhafaza edeceğiz ? Mahvoldum bu sabah, gazetede çocuğun resmine öylece bakakaldım. Bu canilik hep var mıydı yoksa yeni bir şey mi. Kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri içim katılıyor artık. Devletin çok yapacağı bir şey yok, kanunlar belli peki nasıl koruyacağız bu çocukları ?
yorumum kötü amaçlı değil parkta o kadar çocuk varsa diğer çocuklar yada ebeveyler neden nereye götürüyorsun dememiş tanıdık bile olsa okudum ifadesini kanım dondu çocuğu canlı yakmış nasıl bir vahşet
benim mideme kramplar giriyor. çok dua ettim sağ salim bulunsun diye olmadı. vahşice bir cinayete kurban gitti yavrum. hem bıçaklanmış hem diri diri yakılmış. uykularım kaçıyor. aynı endişeleri yaşıyorum seninle. ama devletin yapacağı bişey yok lafına katılmıyorum. cezalar caydırıcı değil bu ülkede. idam edilmeli böyle canavarlar yaşamamalı !!! bizlerinse yapabileceği tek şey çocuklarımızı gözümüzün önünden ayırmamak.o da ne kadar mümkün olabilirse!
Konuyu açtığımda da bana bu konuda katılmadılar =)) Yapmıyor işte devlet, bu kadar olay oldu hani nerede önlem, aileleri eğitme çalışmaları, cezaları arttırmak ?? Yapmıyorlar işte o zaman bireysel çabalara, bilinçlenmeye kalıyor iş. Şu an da 5.000'in üzerinde çocuk kayıp, bu konuda ne yapılıyor, bu rakamları devletin kurumları açıklıyor, sadece sayıyorlar bulmak için ne yapılıyor ??
malesef öyle. kendi çocukları korumalarla özel arabalarda geziyo çünkü. ne gerek var ki!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?