çocuk cinayetleri

Cok yurek burkucu, nereye gidiyoruz ulke olarak anlamiyorum.

Bu katillere mutlaka idam cezasi verilmeli diye dusunuyorum ben de. Ama bunlari hapishanede de rahat birakmiyorlar diger mahkumlar. Yani o katilin icerde de hakkindan gelirler.
Ne olursa olsun, en basta cezalar caydirici, korkutucu olmali.

Toplumu ,çocuklarımızı ahlaklı, inançlı (gerçekten inançlı), eğitimli yetiştirmek tabii ki önemli. Ancak ben öğretsem ,yan komşum öğretse tüm mahalle öğretse yine de bir yerler de ahlak eğitimi almamış insanlar olacak mutlaka. Bunun bir çaresi yok.
Buna çaresi ,yine söylüyorum ; TV de gösterilen çocuğun kaybolması ardından , o caninin çelik yeleklerle korunarak hapishaneye götürülüşüne ek olarak ,önce işkence daha sonrada idam cezasını gösterirlerse en eğitimsizi, en ahlaksızı bile (gerçekten psikolojik sorunu yoksa) bu cezalardan korkar da en azından birkaçı bu korkudan, yapacakları canilikleri yapamaz diye düşünüyorum.
Benim de iki yavrum var. Parkta ,AVM de gözüm hep onların üstünde. Ben olmasam babası, anneannesi dedesi. Ama bu sapıklar öyle bir sapık ki her an her şey olabilir. Bir anlık dalgınlık yeter. Bu şekilde gözlerimi onların üstünden ayırmadığımdan artık takıntı oldu ben de. Bu açıdan çocuklarımda da takıntı olacağını ;kendine ,topluma güvensiz olacağını biliyorum.
Bizim çocukluğumuz böyle miydi? Sokakta özgürdük. Tabii yine annemizin denetimi vardı. Ama zamanımız da olması gereken kadar değildi. Çocukları da bu şekilde eğitmek çok doğru değil. Ama yapacak bir şey yok.
Ya benim başıma da gelirse???? korkusu hep olacak. Allah tüm yavrularımızı kötü gözlerden ,kötü insanlardan, sapık insanlardan korusun.

Yüreğim parcalandı.İdam gelmeli şeriatteki gibi kısasa kısas yapılmalı.aynı şekilde bu adam da bıçaklanıp yakılmalı canlı canlı.başka diyecek sözüm yok

Dün bütün gece aklımdan çıkmadı Gizem
Dönüp durdum yatağın içinde
Bakan açıklama yapmış, cezalar ağırlaştırılacakmış =))
Çıldırmamak elde değil
O melek dün toprağa verildi ve etrafındaki herkes suçlu
İçi yanan o anaya babaya sabır diliyorum umarım bundan sonra çocukların parkta yalnız bırakılmayacağını öğrenmişlerdir
Üzgünüm ama bir o kadar öfkeliyim
Olacağın önüne geçilmez derler ama hep içimden bir ses önce tedbir sonra Allah'a emanet diyor

Ben yatsıya kadar sokakta evcilik oynardım bisiklet sürerdim akşam yemeğini bir çoğunuz gibi ekmek arası şekilde sokakta yerdim
şimdi bakıyorum benim oturdugum yerin 4/3 park böyle ağaclı filan bir gidiyoruz allah dayakmı yedim cocukla parka çıkıp havamı aldım anlamıyorum gözümün önünden ayırmamaya çalışıyorum hiç bir zaman bankta oturup onun oynadıgını seyreden bir anne olmadım ben ama bunlar yeterli değil
kör şeytan zaten o anda sizin basiretinizi bağlar yapmayacağınız şeyi yaptırırmış
ha bizim sokakta hala inanın salya sümük ayakları çorapsız annesi üstelik evde muhtemelen temizlik peşinde olup sabah akşam sokakta olanlar yokmu var
ne hasta oluyorlar nede bişey oldu şimdi ye kadar
Allah korusun Allah yazdıysa bozsun

idam gelse keşkede bi cana kıymak nasılmış anlasalar...kadın cinayetleri yetmezmiş gibi şimdi bide çocuk cinayetleri başladı yaa

Çocuklarımıza sahip çıkalım hanımlar artık insan akrabasına bile güvenemiyor...

Sabahtandır kendimi toparlayamadım gözlerim doldu oturup ağladım işyerinde.

Gizem benim kızımla aynı yaşta ALLAH'ım resmen işkence ederek öldürmüş...Bir anneyim ve o acıyı tahmin edebiliyorum..

Küfürler savuruyorum sogumuyor içim..

İdam geri gelsin artık..Bu tip zihniyetler için geri gelsin..

Ya da bu adamı kodeste bu tip mahkumlara en şiddetli muamelenin uygulandıgı odaya atsınlar acı çeke çeke ölsün it..

ALLAH'ım diri diri yakmış şerefsiz..Düşündükçe çıldırasım geliyor..Lan nasıl bir vicdan bu lan ?

Hasmın degil senin bu el kadar bebe gücün ona yetti degil mi soysuz köpek..

Yavrum ya kıyamam melek oldun sen ((

Son düzenleme:
Bizim toplumumuzda ''çocugum cana yakın sendromu'' var .

Birisinin çocugu size sevgi ile yaklaşıyorsa bu çocuk sevilesi bir çocuk hem de ''bak nasıl güzel yabancılamıyor kimseyi'' diye övülüyor karşı tarafa..Karşı taraf ise bu övülmeden haz alıyor..

Kimse haz almasın artık !

Görüyoruz ,okuyoruz,dinliyoruz kimi zaman şahit oluyoruz hanımlar.

Uyarın bebeklerinizi yabancılarla haşır neşir olmasınlar..Akrabaya bile size danışmadan gidip gelmesinler..Ne olur ki insanlık öldü mü demeyin..İnsanlık öldü !

Aha gizem ve niceleri bunun kanıtı.

Yabancılara karşı nasıl davranılması gerektigini taaa ona minikken aşılamaya başlamalı aileler..Bir anne evladını evde tek bırakıp alışverişe gitmemeli mesela..Bırakın pazara gitmeyi 1 metre ötesinde olan bakkala ekmek almaya bile gitmemeli..

Bu tip olaylar dakikalık hatta saniyelik işler..Tereyagından kıl çeker gibi kaçırılıyor sabiler..Sonra ocaklara ateş düşüyor biz de nasipleniyoruz bu ateşten..Çünkü huzurumuz kalmıyor..Gözümüze uyku girmiyor..Üzülüyoruz..

Suçu aileler kendilerinde de aramalı..O çocuk neden tekti ? 6 yaşında daha..Bırakın 6 yaşında olmasını 15 de olsa aynı benim gözümde..Bilinçli yetiştirmiyoruz..Kayıtsız bir güven hissiyatıyla çevrili kalplerimiz ama biliyor musunuz y.dısında bu tip durumlarda siz birinin evladının kafasını okşamaya kalksanız aileler size karşı tepkilerini belli ediyorlar.En iyisini ediyorlar..Bayram değil seyran degil eniştem beni niye öptü diyorlar..Bize ait olan bu atasözüne bizden daha aşinalar belliki !

Birisi çocugunun cebine 5 tl verir eve yollar..Çocuk evin yolunu bulamaz..

Biri pazara gider çocuk evde bırakılır..

Falancası komşusuna emanet eder.

Yeter artık !

O kadar haklısın ki
İnanılmaz şeyler oluyor
Geçenlerde 7 aylık bir bebek öldü tedbirsizlikten; annesi ocağa süt koyuyor kaynasın diye, bebeği de evde bırakıp dışarı çıkıyor, süt taşıyor, bebek zehirlenip ölüyor, insanın aklı mantığı almıyor.
Gizem'in olayında aile de suçlu, 6 yaşındaki bir çocuk parkta yalnız bırakılmaz ne olursa olsun
Büyük ihmaller bunlar, aslında konuyu açma sebebimde bu, biraz dikkat çekmek, onları korumak için biraz farkındalık yaratmak
İçi acıyor insanın hepimizin çocukları, yeğenleri var, ailelerimizde bir sürü küçücük can var, devir eskisi gibi değil....

Son düzenleme:
Atrante inan oturup zırıl zırıl agladım..Yüreklerimize ateş düşürüyorlar..Abi devir kötü işte sahip çık evladına..Güvenme kimseye..Neler neler okuyoruz..

De ki '' En azından evladım dibimdeydi,zorla çekip aldılar ellerimden''

Gözün arkada kalmazdı benim bu olayda ihmalim var..Evladımın ölümünden ben de sorumluyum demezdin !

benim mideme kramplar giriyor. çok dua ettim sağ salim bulunsun diye olmadı. vahşice bir cinayete kurban gitti yavrum. hem bıçaklanmış hem diri diri yakılmış. uykularım kaçıyor. aynı endişeleri yaşıyorum seninle. ama devletin yapacağı bişey yok lafına katılmıyorum. cezalar caydırıcı değil bu ülkede. idam edilmeli böyle canavarlar yaşamamalı !!! bizlerinse yapabileceği tek şey çocuklarımızı gözümüzün önünden ayırmamak.o da ne kadar mümkün olabilirse!

mesele de ordaya zaten çocuk o pisliği tanıdığı için kendi rızasıyla gitmiş. hem aynı mahallede oturuyorlarmış çevredekilerde tanıyordur zaten. allah bin belasını versin.

Konuyu açtığımda da bana bu konuda katılmadılar =)) Yapmıyor işte devlet, bu kadar olay oldu hani nerede önlem, aileleri eğitme çalışmaları, cezaları arttırmak ?? Yapmıyorlar işte o zaman bireysel çabalara, bilinçlenmeye kalıyor iş. Şu an da 5.000'in üzerinde çocuk kayıp, bu konuda ne yapılıyor, bu rakamları devletin kurumları açıklıyor, sadece sayıyorlar bulmak için ne yapılıyor ??

malesef öyle. kendi çocukları korumalarla özel arabalarda geziyo çünkü. ne gerek var ki!

malesef öyle. kendi çocukları korumalarla özel arabalarda geziyo çünkü. ne gerek var ki!

İşte bende bundan muzdaribim, konuyu bu yüzden açtım
Fikir alış verişi olsun, insanlar birbirini uyarsın, KK büyük bir platform
Öğretmen ya da pedagog arkadaşlar, çocuklarla ilgili meslekleri olanlar öneri getirirse çok sevinirim
Hepimizin ailesinde çocuklar var, nasıl anlatılmalı, çocuk başına gelen kötü bir olayı gizliyor mu nasıl gözlemlenmeli gibi konularda fikir üretmeliyiz
Devlet o kanunları çıkarsa, cezalar artsa bile can yandıktan sonra ne kıymeti var
Önlem alabilelim, çocuklara sahip çıkabilelim, anlatabilelim, anlayabilelim onları, koruyalım

Türkiye’de son dönemlerde yaşanan çocuk cinayeti ve kaçırma vakaları, istismarlar konuşuluyor. Peki uzmanlar ne diyor?
Akşam'ın haberine göre eski Emniyet Müdürü Feramuz Erdil, çocukların genellikle tanıdıkları tarafından kaçırıldığının altını çiziyor… Çocukların savunmasız olmalarının onları hedef yaptığını belirten Erdil, emniyetin Türkiye'ye özgü projeler geliştirmesi gerektiğini söylüyor.

Erdil'e göre, her mahallenin belirli polisleri olmalı ve bu polisler emekli olana kadar o bölgede kalmalı. Bu sayede polisler hem bölgedeki insanları tanıyabilir hem de olayların çözümünde daha etkili olabilir. Emniyetin bu
tarz olayların çözümü için profesyonel ekipleri kurması gerekiyor. Bu sayede kısa sürede olaylar sonuçlandırılabilir. Okul çıkışlarında bekleyen sivil ekipler yerine üniformalı polislerin olmasının daha etkili olabileceğini ifade eden Erdil, çocukların bu sayede kendilerini daha güvende hissedeceklerini söyledi.

Erdil'e göre, konu hakkında toplumsal farkındalık yaratılması gerekiyor. Eğer toplum konu hakkında bilgili olursa, olaylar karşısında daha doğru refleksler geliştirebilir ve olaylar daha başında durdurulabilir.

*Çocuklar ailelerinden korkmamalı ve yaşadıklarını aileleriyle paylaşabilmeli.

GÜNCEL FOTOĞRAFI, PARMAK İZİ VE SAÇ TELİ SİZDE OLSUN

*Aileler her zaman çocuklarının son fotoğraflarını mümkünse saç teli, parmak izi vs. olası bir durumda kullanılabilecek materyalleri bir yerde muhafaza etmeli. *Kaybolan çocukların büyük bir çoğunluğu kendi kaçıyor ve ardından talihsiz olaylar yaşanabiliyor.

*Bu tarz haberlerin medyada sık yer alması özendirici bir etki yaratıyor. Aileyle sorunu olan kişiler çocuklar üzerinden intikam alıyor.

FACEBOOK İÇİN YAŞ SINIRI KOYUN VE DENETLEYİN

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği Başkanı Zafer Bilici, ailelerin “Bu olay benim başıma gelmez” dememesi gerektiğinin altını çiziyor. Aile içi iletişimin çok önemli bir yeri olduğunu belirten Bilici, ailelerin çocuklarının arkadaşlarını tanıması gerektiğini ve internette ve sosyal medyada ne yaptıklarını bilmeleri gerektiğini söylüyor...

ÇOCUK BAKANLIĞI KURULSUN

Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu Başkanı Figen Özbek, Türkiye'de geçen 4 ayda 13 çocuğun ölü bulunduğunu belirterek “Toplumun bu konu üzerindeki duyarlılığı kısa süreli ve sadece münferit olaylarla sınırlı kaldığından çocuklarımız birçok alanda halen travmalar yaşamaya devam etmektedir. Biz bir Çocuk Bakanlığı kurulmasını, alternatif eğitim kurumları kurarakçocukların yetenek ve yaratıcılıklarını arttırıcı ve onların haklarını koruyucu önlemler alınmasını istiyoruz." diyor.

UZMANLAR UYARIYOR!
ÇOCUKLARINIZA BUNLARI MUTLAKA ÖĞRETİN…

*Eve doğru koş ve zili çal
Çocuğunuzun yabancılarla iletişim kurarken uymasını beklediğiniz kuralları bilmesini sağlayın. "Ben yanındayken, yabancılara arkadaşça davranabilir ve onlarla konuşabilirsin. Ancak ben yanında değilken yabancılarla konuşma. Eğer bir yabancı onunla gitmeni isterse ya da sana bir şeyler vermek isterse bunu kabul etme ve ‘hayır’ de, sonra da eve doğru koş ve zili çal.

*Çocuğunuzu korkutmayın
Çocuğunuza, yabancılara karşı korku aşılamak yalnızca kafa karışıklığını arttırır ve ona ne yapması gerektiğini öğretemez. Yabancılar ona saldırmaya çalıştığında onun oradan nasıl kaçabileceği hakkında düşünebilmeye ihtiyacı vardır. Korku dolu olması onun mantıklı düşünebilmesini engeller.

*Yabancılarla olan sınırları belirleyin
Bir çocuk için tehlikeli biriyle zararsız birini ayırt etmek neredeyse imkânsızdır. İşte bu yüzden siz onun yanında değilken onun nasıl davranması gerektiğini açıklayan kuralı belirlemek zorundasınız. Siz orada olsanız da olmasanız da yabancılarla kurduğu ilişkilerdeki arkadaşlık hiçbir zaman onlardan şeker, hediye, bisiklet almayı içermemeli ya da onların kaybolan hayvanlarını arama davetlerine olumlu yanıtlar içermemelidir.

*İzin verirsem dokunabilirsin
Kendi bedenine olan hakimiyetini öğrenen çocuk, aynı zamanda bedeni üzerinde söz hakkına sahip olduğunu bilmelidir. Aileler 4-5 yaşından itibaren çocuklarını öperken “Seni öpebilir miyim?” diye izin istemesi bu bilincin yerleşmesinde etkili olacaktır.

*Bedenim bana aittir
Bedeninin kendisine ait olduğu hissini kazanamayan ve başkalarının kendi bedeni üzerinde bir şeyler yapabileceğini düşünen çocuklar istismara çok kolay uğrayabilirler. 4 yaşından itibaren çocuklara bu bilinç kazandırılmalıdır. Örneğin, çocuğun üzerindeki kıyafetler izin alınmadan çıkartılmamalıdır. Zaman içerisinde çocuk kendisinden izin alınmadan yapılacak müdahalelerden rahatsız olur.

*Dokunulması yasak olan yerlerim
4 yaşından itibaren çocuklar vücutlarının belirli bölgelerine dokunulmasından rahatsız olmalıdır. Çocuk, akrabaları ve yakınları tarafından cinsel organına dokunularak, vurarak sevilmemeli.

*Fiziksel baskıya direnme
İstismara uğramış çocukların çoğunluğu kaçmanın çözüm olmadığını düşünüp kaçmayı denememişlerdir. Çocuklar sevilirken güçsüzlüğünü hissettirecek şekilde sevilmemelidir.

*Vücudum görülmemeli
Çocuk, çıplak olarak ortada bırakılmamalı. Eğer kendini başkalarının yanında çıplak görmeye alışkın olmazsa elbiselerinin birileri tarafından çıkartılmasından rahatsız olur. 4 yaşından itibaren ebeveynler çıplak olarak çocukla aynı banyoda bulunmamalı. 7 yaşından itibaren çocuğun genital bölgelerinin başkaları tarafından görülmesine izin verilmemeli.

*Tuvalette benden başkası olmamalı
Çocuklara 4 yaşından itibaren tuvaletin özel bir yer olduğu ve tuvalet ihtiyacı gideren birinin başkaları tarafından görülmesinin doğru olmayacağı öğretilmelidir

kızlar elimde küçük gizemin öldükten sonraki fotosu var. kahroluyorum gördükçe. sanırım psikolojim bozuluyor. burada paylaşmayı düşünüyordum çünkü bu tür görüntüler hafızamızda yer edinirse daha dikkatli oluruz diye ama çok hassas olan vardır belki aramızda o yüzden paylaşmıyorum

O gizemin fotosu değil bilginiz olsun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…