Medyada duyurulması bazılarının aklına ,eşşeğin aklına karpuz kabuğu getirmesi gibi oluyor..
Tetikliyor bence...
Ama neden eskisine göre daha çok...
Ya medya önceden duyurmuyordu.Yada gerçekten çoğaldı..
Toplum yozlaştı bence..
Allah korkusu kalmamış insanlar çoğaldı..
Bazı aileler çocuklarına; kah kötü bir çocukluk yaşatarak ,
kah disiplin vermeyerek ,
kah eğitim vermeyerek,
ahlak vermeyerek,
Allah korkusu vermeyerek ;
topluma canavar yetiştiriyor..
Tv nin kötü etkileri oldu.. subliminal ögeler falan da var..
Eskiden kendilerinin sokakta rahat oynadığını düşünen rahat anneler de oluyor..
Çocucuğunu fazla sıkmak istemeyen anneler de oluyor.
.
Görüyoruz ki ,çocuklar,ergenler titizlikle korunacak..
Tv konusunda ,şiddet,cinsellik içeren ögelere yasaklama getirilecek..
Bir örnek vereyim ''öpüşme sahnesi ''çıktığında çocuklar var diye değiştirelim derdim.Ablam''öğrensinler''deyip geniş davranırdı.Beni sinir ederdi.O yaşta öğrenip ne yapacak ,önceliği o mu yani!Erkenden uyarılmaya ne gerek var..Bu konu büyük çocukluktan ergenliğe kadar böyle gitti.
Tv sayesinde ergenlik yaşı düştü'deniyor..
Oyunlar şiddet içerikli,kanlı..
Bu konuda uygar anne olmanın lüzümu yok.
Tehlikeler hakkında, anne, baba bilgi verecek..
Tehlikeler hakkında bilgi derken:
Ben hiç hatırlamam çocukken,annem bu konualarda bilgi versin..
Köyde geçmişti çocukluğum,dağ bayır dolaşırdık.Allah'tan başımıza bir şey gelmemiş..
Geçen ;bir Uzakdoğu vidosunda anne iki üç yaşındaki kız çocuğuna hayat dersleri veriyorduı,çok hoştu.
Şunun gşbi:''Sana yabancı biri bisküvi vereceğim derse ,ne yapacaksın?
Alırım'' diyordu şeker kız.
Anne ''hayııır''diye öğretmeye çalışıyordu..
Ben de çocucuğum olursa böyle yaparım diye düşünüp gülümsemiştim..
Bir de cezalar caydırıcı olacak..Cezası cümle aleme duyurulacak..
Ama bu sadece yama gibi bir şey.Ahlak eğitimi şart..
zanlı tanıdıkmış neymiş gizemin ablasını istemiş olmaz demişler intikam almak istemiş nasıl kıydın bu çocuğa ayır parkta okadar çocuk varken neden gizem
Dün gazetede Adana'da küçük bir kızın kaybolduğunu okudum, bu sabah cesedinin bulunduğunu öğrendim. Küçük Gizem, resmine bir baktım can parçası, nasıl güzel bir evlat. Bir iki hafta önce Kars'ta ölen çocuk... Ne kadar çok görmeye başladık bu haberleri. Neler oluyor, bu toplumsal cinnetin sebebi ne ? Çocuklarımızı nasıl muhafaza edeceğiz ? Mahvoldum bu sabah, gazetede çocuğun resmine öylece bakakaldım. Bu canilik hep var mıydı yoksa yeni bir şey mi. Kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri içim katılıyor artık. Devletin çok yapacağı bir şey yok, kanunlar belli peki nasıl koruyacağız bu çocukları ?
devletin nasıl çok yapacağı birşey yok? çocuk eğitimi de önemli ama bence bütün bunların yanında, yasaları daha da ağırlaştırabilirler, koruma isteyen kadınlara sahip çıkabilirler, çocuk ölüm taviz ve tecavüzleri cezaları arttırarak (en azından) göz korkutabilirler. Karısını öldürüpte 5-10 sene sonra çıkan adamlar var içimizde halkın arasında. Devletin yapması gerekn çok şey var ama ...
Yapmıyorlar işte, bu kaçıncı aile ocağına ateş düşen
Cezalar caydırıcı değil, eğitim hiç yok
Herkes Allah'a emanet
Yapacağı çok şey varken izliyor devlet ....
Cok üzüldüm icim sızladı idam iste bu gibi insanlara haktir hak
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Olayı okudum, anne çocuğunu parka yollayıp pazara gidiyor, ilk aklımdan geçen o kadar küçük çocuk tek başına bırakılır mı oldu. Bizde çocuk olduk, evin önünde oynardık, annem camdan baktığımda göreceğim seni derdi. Annem on dakika bakmasa komşu teyzelerin gözü hep üzerimizdeydi ama sokaklar daha bir güvenliydi sanki. Çıldıracak gibi oluyor insan yani her an tetikte olmak mümkün mü, nasıl büyüyecek bu çocuklar bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?