Çocuk Dişleri hakkında

Doktorlarimiza sorabilir miyim, benimde 3.5 yasinda bir oglum var.Alt dislerinin ic kisimlarinin dipleri siyah kalemle cizilmis gibi.Bu bir problem oldugu anlamina mi geliyor yoksa normal mi? 2 yasinda da vardi, doktor renk degisimi oldugunu önemli olmadigini söylemisti. Bir de, gercekten bu cocuklar icin olan dismacunlarinin yutulmasi zararli mi?Ebetteki o yastaki kücük cocuklar bunu yutacaklari .Niye o zaman bunlari piyasaya sürüyorlar.Ben de "canim zararli olsa hic satilir mi"diye düsünüyor ve cocugumun dis macununu yutmasini hic önemsemiyordum.Zamaniniz olurda cevap verirseniz sevinirim.Simdiden tesekkürler.

merhaba,

10 aylık bir oğlum var üste 4 dişi var ve o dişlerin üzerinde siyah noktalarınj olduğunu farkettim :( ne yapmalıyım?

kızlar benım yegenın de dısı cok ılerı curuk ve sut dısı azı.daha 12 yas gıbı degısır dıyolar dıscı korkusu war sımdılık sadece beyaz maddeyle kapatıyolar dolgu yapamıyolar durmuyo cunkı.genel anestezıyle uyutalım dıyolar korkuyoruz.4ayda bır kaplanan sey dusuyo tabı sımdlık oyle ıdare edıyoruz.bakalım napcaz....

slm benim çocuklarımın dişlerinde çürükler var biri 9 biride 5 yaşında zaman zamn ağrı yapıyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim cevap bekliyorum eğer mümkünse benim bana mesaj yazarmısınız tşkkrlr.

slm benim oğlum 14 yaşında.. öndeki dişi ötekinin üstüne eğik .bunun tel ile düzelmesi için yaş sınırı varmı?umarım geç kalmamışızdır!yaklaşık ücreti nedir yada sigorta karşılar mı. şimdiden tşk.ler

Benim sorunum 6 yaşındaki Kızımın dişlerinde aşırı siyah lekeler mevcut süt dişleri çıktı çıkalı lekeli ve 4 adet süt dişini döktü yerine şimdilik 2 tane diş geldi ama bu yeni gelen dişlerde her geçen gün simsiyah lekeleniyorlar.günde 2 kere fırçalamasına rağmen , çikolata türü şekerli besinler almamasına rağmen. bize yardım edermisiniz ?

merhaba oğlum ekim 2006 doğumlu diş ypısında bzukluk var alt dişleri biraz önde ve üstte 1 dişi kırıldı düşme çarpma olmadı minesi hassas dediler bunun için ne yapabilirim ?
dişinin kırılmasına çok üzüldüm

Konuyu açan üyemiz şubat ayından beri gelmediği için konumuz kilitlenmişdir

Merhabalar doktor hanım benim 5 yaşında kızım var dişleri komple biberon çürüğü ve üst dişinin üzerinde apse oluştu şişti çok acıdığını söyledi yavrum İzmir’e götürdük doktor bayıltılarak tedavi edileceğini söyledi nasıl bir yol izlemeliyiz çok endişeliyim üst ön dişleri çürük var kökleri kalmış durumda şuan ve simsiyah azı dişerindede çürük var ne olur bize yardımcı olurmusunuz

Back
X