Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum ancak ilk kez konu açıyorum. Benim sorunum şu; 3 yıllık evliyim ve eşimle artık çocuk düşünmeye başladık. Ben çalışıyorum ve çocuk olduktan kısa süre sonra da çalışmaya dönmem gerekecek. Dolayısıyla burada, çocuk doğduktan sonra ona kim bakacak sorunu karşımıza çıkıyor.
Benim annem yaşlı olduğu için bakamaz aslında onun bakmasını çok isterdim. Kayınvalidemse bu konuda çok hevesli. Ancak kayınvalidemle farklı şehirlerde oturduğumuz için çocuğa bakması durumunda birlikte yaşamamız gerekecek. Bense onunla aynı evde yaşamak istemiyorum açıkçası.
Diğer taraftan o olmazsa bakıcı tutacağım. Bakıcı parası sorun değil, ayrıca referanslı bakıcı da bulabilirim.İş arkadaşlarımın çocuklarına bakmış iyi bakıcılar var. Siz ne dersiniz bu konuda? Bana fikir verin.
Eğer kayınvalidemden böyle bir şey istememeye karar verirsem onu bu fikre alıştırmam gerekecek. Yani şimdiden bu durumun kafamda netleşmesi lazım.
Bu konuda deneyimleri olanlar paylaşabilir mi?
Hayırlısı olsun canım,inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.
Bence bakıcı tutman en mantıklısı bu durumda.Ama bakıcı geldikten sonra bir süre annen sizde kalırsa,en azından bakıcıyı gözler.Bebişi bir anda yabancı birine bırakamazsın,alışana kadar annen,o olmazsa mecburen kayınvaldeni misafir olarak çağırırsın.
Bebek büyütürken,ne kadar anlaşsan da anne ve kayınvalde ile çatışma yaşanıyor.Onlar eski usul,bizim onaylamadığımız şekilde büyütmek istiyorlar.Hele kayınvalde ile çok zor olur.Bir de kayınvaldeler geldiler mi gitmezler.Hadi anne sen artık evine git diyemezsin.
Şimdi yabancı bakacağına annelerden biri baksın dersin.Ama şu var,bakıcıya söz geçirirsin,kural koyarsın ama annelere laf edemezsin.İyi düşün.
katılıyorum,
kayınvalide ile bu iş yürümez canım aynı evde. benim de aynı korkularım var. kayınvalidem ben bakarım diyo da nası bakcak acaba? benmle mi yaşıcak çocuk okula gidene kadar. tabi ki bakıcı tutucam. en mantıklısı.ben de bakıcıyla büyüdüm merak etme bişe olmuyor.
Hayırlısı olsun canım,inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.
Bence bakıcı tutman en mantıklısı bu durumda.Ama bakıcı geldikten sonra bir süre annen sizde kalırsa,en azından bakıcıyı gözler.Bebişi bir anda yabancı birine bırakamazsın,alışana kadar annen,o olmazsa mecburen kayınvaldeni misafir olarak çağırırsın.
Bebek büyütürken,ne kadar anlaşsan da anne ve kayınvalde ile çatışma yaşanıyor.Onlar eski usul,bizim onaylamadığımız şekilde büyütmek istiyorlar.Hele kayınvalde ile çok zor olur.Bir de kayınvaldeler geldiler mi gitmezler.Hadi anne sen artık evine git diyemezsin.
Şimdi yabancı bakacağına annelerden biri baksın dersin.Ama şu var,bakıcıya söz geçirirsin,kural koyarsın ama annelere laf edemezsin.İyi düşün.
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum ancak ilk kez konu açıyorum. Benim sorunum şu; 3 yıllık evliyim ve eşimle artık çocuk düşünmeye başladık. Ben çalışıyorum ve çocuk olduktan kısa süre sonra da çalışmaya dönmem gerekecek. Dolayısıyla burada, çocuk doğduktan sonra ona kim bakacak sorunu karşımıza çıkıyor.
Benim annem yaşlı olduğu için bakamaz aslında onun bakmasını çok isterdim. Kayınvalidemse bu konuda çok hevesli. Ancak kayınvalidemle farklı şehirlerde oturduğumuz için çocuğa bakması durumunda birlikte yaşamamız gerekecek. Bense onunla aynı evde yaşamak istemiyorum açıkçası.
Diğer taraftan o olmazsa bakıcı tutacağım. Bakıcı parası sorun değil, ayrıca referanslı bakıcı da bulabilirim.İş arkadaşlarımın çocuklarına bakmış iyi bakıcılar var. Siz ne dersiniz bu konuda? Bana fikir verin.
Eğer kayınvalidemden böyle bir şey istememeye karar verirsem onu bu fikre alıştırmam gerekecek. Yani şimdiden bu durumun kafamda netleşmesi lazım.
bence güvenebileceğin bir bakıcı varsa baştan bakıcını tut sen ama kayınvaliden de gelsin en azından bakıcının alısma döneminde aileden birinin bebegin basında olması iyidir.2 3 ay idare edersin kayınvalidenle bakıcı beraber bakarlar. sonra kayınvaliden de emin ol kendi hayatna geri dönmek isteyecektir.
ben 1 sene sonra filan cocuk düsünüyorum. tek basına bakıcıya bırakamam gözüm arkada kalır . ablamla konustum. ben ablama 5 tam gün yardımcı kadın tutucam . ablamın islerini kadın yapıcak , ablam cocuga göz kulak olacak .
ayrıca farklı kişiler bakınca cocugunda dengesi bozuluyo haliyle birinin evet dediğinde diğeri hayır derse arada kalan cocugun halini bir düşünsenize
canım annenle aynı şehirdesin sanırım evet annen bakamaz ama annenin evinde bakıcı bakabilir mi çocuğuna hem annen de arada çocukla oyalanır hem bakıcı annenin ufak tefek işini de yapar ya da annene yakın oturuyorsanız o gelse yani bakıcı çocuğa bakarken annen de bakıcıya göz kulak olsa hem annen yorulmaz hem senin gözün arkada kalmaz valla annem benimle aynı şehirde olsaydı doğrudan yapacağım buydu da benim (daha çocuk yok, muhtemelen epey süre de olmayacak ama düşünüyor insan)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?