Çocuk doğduktan sonra kim bakacak,Fikirlerinize ihtiyacım var

gezici

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2010
108
0
116
Ankara
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum ancak ilk kez konu açıyorum. Benim sorunum şu; 3 yıllık evliyim ve eşimle artık çocuk düşünmeye başladık. Ben çalışıyorum ve çocuk olduktan kısa süre sonra da çalışmaya dönmem gerekecek. Dolayısıyla burada, çocuk doğduktan sonra ona kim bakacak sorunu karşımıza çıkıyor.
Benim annem yaşlı olduğu için bakamaz aslında onun bakmasını çok isterdim. Kayınvalidemse bu konuda çok hevesli. Ancak kayınvalidemle farklı şehirlerde oturduğumuz için çocuğa bakması durumunda birlikte yaşamamız gerekecek. Bense onunla aynı evde yaşamak istemiyorum açıkçası.

Diğer taraftan o olmazsa bakıcı tutacağım. Bakıcı parası sorun değil, ayrıca referanslı bakıcı da bulabilirim.İş arkadaşlarımın çocuklarına bakmış iyi bakıcılar var. Siz ne dersiniz bu konuda? Bana fikir verin.
Eğer kayınvalidemden böyle bir şey istememeye karar verirsem onu bu fikre alıştırmam gerekecek. Yani şimdiden bu durumun kafamda netleşmesi lazım.

Bu konuda deneyimleri olanlar paylaşabilir mi?

bence bakıcı tutun kayınvalidenizede onu yormak istemediğinizi rahatlığını düşündüğünüzü söyleyin

Hayırlısı olsun canım,inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.
Bence bakıcı tutman en mantıklısı bu durumda.Ama bakıcı geldikten sonra bir süre annen sizde kalırsa,en azından bakıcıyı gözler.Bebişi bir anda yabancı birine bırakamazsın,alışana kadar annen,o olmazsa mecburen kayınvaldeni misafir olarak çağırırsın.
Bebek büyütürken,ne kadar anlaşsan da anne ve kayınvalde ile çatışma yaşanıyor.Onlar eski usul,bizim onaylamadığımız şekilde büyütmek istiyorlar.Hele kayınvalde ile çok zor olur.Bir de kayınvaldeler geldiler mi gitmezler.Hadi anne sen artık evine git diyemezsin.
Şimdi yabancı bakacağına annelerden biri baksın dersin.Ama şu var,bakıcıya söz geçirirsin,kural koyarsın ama annelere laf edemezsin.İyi düşün.

katılıyorum,
kayınvalide ile bu iş yürümez canım aynı evde. benim de aynı korkularım var. kayınvalidem ben bakarım diyo da nası bakcak acaba? benmle mi yaşıcak çocuk okula gidene kadar. tabi ki bakıcı tutucam. en mantıklısı.ben de bakıcıyla büyüdüm merak etme bişe olmuyor.

teşekkür derim kızlar fikirleriniz için. Ben de aslında bakıcı tutma fikrine daha olumlu bakıyorum. Ama bir tarafımda yanlış mı düşünüyorum acaba diyor hep.

Haklısın kayınvalidemle aramda mesafeli bir ilişki var zaten en ufak bir şey söylesem alınır.

aynı dert bende de var şuan çalışmıyorum ama yaza kısmetse atamam olmazsa diye dershane ile şimdiden anlaştım.bizde buyaz çpcuk yapmayı planlıyoruz. ben kesinlikle kayınvalidem baksın istemiyorum çünkü farklı şehirlerdeyiz aynı evde yaşamak zorunda kalacaz annemle aynı şehirdeyiz ben o baksın istiyorum ama kayınvalidem cok hevesli birde benim eşim tek çocuk torun hevesini alabileceği başka kimse yok bakalım nasıl çıkıcam işin içinden? eşim bakıcıyı kabul ediyorsa bence çok şanlısın bakıcıya verebilirsin yada özel kreşler var. ama benim eşim bakıcı olayına tamamen karşı...

bakıcı tutman en mantıklısı cnm. biz aynı şehirdeyiz ama baktırmam kayınvalideyle bu iş olmaz benim çocuğumu günlerde dolaştırmasına izin veremem açıkcası. heleki sizin eve yerleşme durumu var geldimi bir daha gönderemezsin. sen baştan tavrını koy bakıcı tut sevecekse görecekse gelsin görsün ama temelli değil.

ben olsam bakıcı tutarım şu an çalışmıyorum ama eskiden çalıştığım işyerinin kreşi vardı ve bütün arkadaşlarım memnundu çalışsaydım oğluşum hergün gelicekti benimle.kayınvalideler belki güzel bakabilir ama bi arada olunca sen yıpranırsın hiç deneme bile

bence güvenebileceğin bir bakıcı varsa baştan bakıcını tut sen ama kayınvaliden de gelsin en azından bakıcının alısma döneminde aileden birinin bebegin basında olması iyidir.2 3 ay idare edersin kayınvalidenle bakıcı beraber bakarlar. sonra kayınvaliden de emin ol kendi hayatna geri dönmek isteyecektir.
ben 1 sene sonra filan cocuk düsünüyorum. tek basına bakıcıya bırakamam gözüm arkada kalır . ablamla konustum. ben ablama 5 tam gün yardımcı kadın tutucam . ablamın islerini kadın yapıcak , ablam cocuga göz kulak olacak .

Son düzenleme:

Siz çok güzel bir çözüm bulmuşsunuz. Ben kayınvalideme 2-3 ay bizde bakıcının başında dur desem bakıcıya ne gerek var der sanırım. Ayrıca kızının çocuklarına da kayınvalidem bakıp büyütmüş. Dolayısıyla bir süre çocuk baktıktan sonra sıkılacağını sanmıyorum.

Galiba herkes kayınvalideyle aynı evde yaşarsam sorun çıkacağı görüşünde. Ben de bundan korktuğum için sorun olmaz deyip, onu çağırıp sonrada gönderememekten çekiniyorum.

kayinvalidenize: "ne annemin ne sizin yorulmanizi istemiyorum.o yuzden bakici tutucaz."gibi birsey soyleyebilirsiniz.
belki o zaman sadece kayinvalidenizle yasamaktan cekindiginiz icin istemediginizi dusunmemis olur.

ben ne senin annen ne kayınvalidenin bakmamasından yanayım en güzeli kendi evinde hatta cocuk gelişimi eğitim almıs ve tabiki güvenebileceğin bir bakıcı bulman anneler elbet güzel bakıyo ama bi yerden sonra yetersiz kalacaklar cacuk biraz büyüdüğünde hızına yetişemeyecekler en iisi bir bakıcı bulun ve direkt ona alışsın

En güzeli bakıcının bakması. Çünkü senin isteklerin doğrultusunda hareket edecektir. Ben de ailem ve kayınvalidemlerden uzak şehirdeyiz, ben çocuğumu bakıcıya verdim. 1 ay önce bakıcımızın isteği üzerine yeni bakıcı bulmak zorunda kaldık, bu dönemde kayınvalidemi çağırdım. Yeni bakıcının yanında 1 hafta kaldı alışması için.

ayrıca farklı kişiler bakınca cocugunda dengesi bozuluyo haliyle birinin evet dediğinde diğeri hayır derse arada kalan cocugun halini bir düşünsenize

ayrıca farklı kişiler bakınca cocugunda dengesi bozuluyo haliyle birinin evet dediğinde diğeri hayır derse arada kalan cocugun halini bir düşünsenize

Haklısınız, en iyisi çocuk doğmaya yakın zamanda iyi bir bakıcı bakmaya başlamak. Kayınvalideme bu yönde sinyaller vermeye başlayayım bari...

aşkolsun size.bebek daha anne karnında bile değilken bakacak kimse arıyorsunuz. hele bir doğsun, ne yapıp edip kendiniz bakmak isteyeceksiniz.memur olduğunuza göre ücretsiz izin hakkınız da olacak.bakıcı tutmak yerine bir süre kendiniz ilgilenin. anne sütüne doysun yavrucak.
kader ve o anki koşullara göre şekillenir her şey merak etmeyin.
öncelikle allah kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi.

canım annenle aynı şehirdesin sanırım evet annen bakamaz ama annenin evinde bakıcı bakabilir mi çocuğuna hem annen de arada çocukla oyalanır hem bakıcı annenin ufak tefek işini de yapar ya da annene yakın oturuyorsanız o gelse yani bakıcı çocuğa bakarken annen de bakıcıya göz kulak olsa hem annen yorulmaz hem senin gözün arkada kalmaz valla annem benimle aynı şehirde olsaydı doğrudan yapacağım buydu da benim (daha çocuk yok, muhtemelen epey süre de olmayacak ama düşünüyor insan)

Teşekkür ederim fikir verdiğiniz için, bu da güzel bir seçenek

yani bu konuyu görünce inanamadım tam beni anlatıyor diyebilirim. ben 3 aylık hamileyim. annem bakamaz bebeğime. kayınvalidem uzakta o gelip bakacak. eşim onlara çoktan söyledi bile ve onlar da kabul ettiler. yani artık yapabileceğim bir şey yok. eşim onlara ayrı ev tutacağını söylemişti kayınvalidem de aynı şeyi söylüyor. ama geçen gün ağzını aradım eşimin ayrı eve pek sıcak bakmıyor gibi. üstelik lojmana taşınacağız ve 2 odalı küçücük bir ev.
kayınvalidemi çok seviyorum bakıcılık konusunda da deneyimli gözüm kapalı emanet edebilirim bebeğimi. o konuda sorunum yokta aynı evde iç içe olursak ağzımızın tadı kaçar diye korkuyorum haklı olarak. sonuçta ben yıllardır ailemden ayrıyım evlenmeden önce de yalnız yaşıyordum. alışık değilim yani kalabalık yaşamaya. evimde misafir gibi olmaktan korkuyorum. bu ayrı ev konusunda ne yapabilirim bilmiyorum.
siz bence de baştan bakıcı olayını gündemde tutun. oldu bittiye gelmesin benimki gibi bir şeyler
Allah sağlıklı bir bebek verir umarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…