cocuk doğuran her kadın anne olur mu ki...

glsn67

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2015
241
237
18
34
Dün duyduklarima sok oldum.Böyle seyler sadece filmlerde olur saniyordum!
Halam evli ve 4 erkek cocugu var en büyüğü 22 en küçüğü ise 7 yaşında. Kendisi yurtdışında yaşıyor. Arasıra telefonla konusurduk fakat son bir yıldır pek arayıp sormuyo.Uzun bir aradan sonra bugün kuzenim halamin büyük oğlu yani annemi aradı. Yenge ben artık dayanamiyorum annemi oldurcem lütfen bana bir akıl verin dedi.
Sorun ise şu: Meğer iki yil önce halam enistemden boşanmış.Hayatımda yeni heyecanlar ıstiyorum demiş! Neyse bunlar bosanmislar ama ayni evde yaşamaya devam ediyorlarmis.Bi süre sonra halam internetten biriyle tanışıp iki küçük oglunu alıp internetten tanıştığı adama kaçmış! Gittiginde ogrenmiski adam iki kadinla evli ve 9 çocuğu ayrica torunlari varmış. Adam halamada ev açmış bi süre Böyle devam etmisler fakat halam bu durumdan sıkıldığını söyleyip sevgilisini terk etmiş tekrar eski eşinin evine dönmüş. Iki ev arkadaşı gibi yasiyorlarmis!
Halam evine döndükten sonra hamile olduğunu öğrenmiş bi de o çocuğu aldirmis.eski sevgiliside onu bu arada ölümle tehdit ediyormuş. Tüm bunlar yaşanırken halam! Internetten yeni sevgili arayisina geçmis ve turkiyede yaşayan yine evli ve bir çocuğu olan bi adamla tanışmış. Sirf bu adam icin turkiyeye gelmiş ve adamla birlikte olmuş. Adamin eşi bunu öğrenmiş mahkemelik filan olmuşlar. Halam korkup tekrar yurtdisina çıkmış. Kuzenim amerikada burslu okuduğu icin maddi durumu pek yoktu yılda bi defa filan ailesinin yanina gidiyordu. Bu son gidisinde küçük Kuzenim baslarindan geçen herşeyi anlatmış. Büyük Kuzenim cok kötü bu duyduklarini hazmedemiyor. Kardesleri icin üzülüyor. Baba deseniz sorumsuz biri zaten. Yardım etmek istiyoruz onlara ama cok uzaktalar nasıl Yardım edebilirizki?

Not:bazilari simdi dicekki halaniz bunca halt yemis hic haberiniz olmadi mi?ınanın hic haberimiz olmadi.babaannemle halam sürekli gorusurler ama babaanneme bu olaylarin hic birini anlatmamis.Babaannem hic anlamadim sesi hep cok iyi gelirdi her zamanki xxx gibiydi diyo.

Siz ne yapabilirsiniz ki? Çocukları alalım deseniz anne babanın rızası yok. Bu arada enişte de boş durmamıştır kabullenebildiğine göre.

Bu nasil bi kadindir, bu nasil bi anadir.
Allahim sasirmasin bizi.
Insallah hidayete erdirir.

Siz ne yapabilirsinizki bilemedim.
Cocuklara siddette uyguluyormu acabA?
Kim bilir belkide cocuklarini alip o sapik ruhli adamlara gidislerinde belkidr yavrucaklar istismar bile ediliyorlar.

Bari cocuklari kurtarin.

Siz ne yapabilirsiniz ki? Çocukları alalım deseniz anne babanın rızası yok. Bu arada enişte de boş durmamıştır kabullenebildiğine göre.
Inanin hala ve enişte denek icimden gelmiyo.Nasıl insanlar bunlar mezhepleri ne kadaf geniş. At kostur!

Yetişkin kadın. Çocuklar ziyan oluyor ama ana-baba düşünmeyince sizinde elinizden bir şey gelmez.
Babanın akrabalarindan çocuklara yakın olan varsa onlara haber verebilirsiniz. Babannesi, halasi, amcası...
Yada sanmıyorum ama halanizın kulağını çekecek, korkacaği, cekinecegi biri varsa atlasin gitsin yanina, işleri yoluna koysun gelsin.
Yada babanneniz çağıracak kızını, dizinin dibinden ayrılmak yok diyecek yanına yerleştirecek.
Tabi bunların her biri kadın isterse olur.

Bu nasil bi kadindir, bu nasil bi anadir.
Allahim sasirmasin bizi.
Insallah hidayete erdirir.

Siz ne yapabilirsinizki bilemedim.
Cocuklara siddette uyguluyormu acabA?
Kim bilir belkide cocuklarini alip o sapik ruhli adamlara gidislerinde belkidr yavrucaklar istismar bile ediliyorlar.

Bari cocuklari kurtarin.
Bizim cocukları alma gibi bir sansimiz yokki.anne ve babanin buna rizasi olmaz.Babaannem dün ogrendigi andan beri ağlıyor. Babama amcalarima anlatamiyoruz bu durumu.karadeniz insaniyiz biz babamlar sert mizaclidir böyle birsey nasil anlatilir.inanin sıkışıp kaldik napcaz hic bilmiyoruz.

Inanin hala ve enişte denek icimden gelmiyo.Nasıl insanlar bunlar mezhepleri ne kadaf geniş. At kostur!
Komşum 5 çocuğunu bırakıp internette tanıştığı 55 yaşında adama kaçtı Kendi 32 yaşında ve iki ay sonra kocasına geri döndü daha yeni yani artık böyle şeyler oluyor biz inanamasak da.

Sizin yapabileceğiniz herhangi bir şey yok. Sadece halanıza çocukları bakmak istediğinizi talep edin. Dilerseniz uluslararası hukukla ilgili bir avukattan yardım alın.

Sizin yapabileceğiniz herhangi bir şey yok. Sadece halanıza çocukları bakmak istediğinizi talep edin. Dilerseniz uluslararası hukukla ilgili bir avukattan yardım alın.
Babamin yasanilan seylerden haberi yok.aynı şekilde amcamlarda bilmiyo. Babaannem anlatmamiz için yemin ettirdi.kendisi konusacakmis halamla.Böyle bir kadına konusma etkili olurmu hic diyorum ama laf anlatamiyorum

Hadi hala heycan arıyormuş açık açık söylemiş de eniştenin rahatlığı neymiş böyle. Boşandığı kadınla ev arkadaşı olması bir garip, 2 tane evladını alıp giden kadının peşinden dünyayı ayağa kaldırmaması bir garip. Hırlıya mı gitmiş hırsıza mı gitmiş durum muammayken halanız için değilse 2 tane evladı için de mi endişelenmemiş?

Her doğuran anne olabilir mi? Hayır olamaz. 2 küçük yavrusunu kendi heycan arayışı için bilinmeze götüren bir kadın sadece doğurmuştur bence o kadar.

Çocuklar için bişey yapamazsınız sanırım anne sağ baba sağ ve yurtdışındalar. İnşaallah bu olayları hiç yara almadan atlatır o yavrular. Allahım esirgesin.

18 yaşında doğum yapmış bir kadın, 17 yaşında hamile kalmış bu durumda. Kaç yaşında evlendirildi bilmiyorum ama, pek sağlıklı bir evlilik de olmamış zaten. Psikolojik sıkıntıları oluşmuştur belki. Kendiniz de sadece telefonda görüşüyormuşsunuz. Bence peşin hükümlü olmayın bu kadar. Kendisiyle konuştunuz mu?

Hadi hala heycan arıyormuş açık açık söylemiş de eniştenin rahatlığı neymiş böyle. Boşandığı kadınla ev arkadaşı olması bir garip, 2 tane evladını alıp giden kadının peşinden dünyayı ayağa kaldırmaması bir garip. Hırlıya mı gitmiş hırsıza mı gitmiş durum muammayken halanız için değilse 2 tane evladı için de mi endişelenmemiş?

Her doğuran anne olabilir mi? Hayır olamaz. 2 küçük yavrusunu kendi heycan arayışı için bilinmeze götüren bir kadın sadece doğurmuştur bence o kadar.

Çocuklar için bişey yapamazsınız sanırım anne sağ baba sağ ve yurtdışındalar. İnşaallah bu olayları hiç yara almadan atlatır o yavrular. Allahım esirgesin.
Amin inşallah. Halamin yaptığı seylerden ben utanıyorum. Inanin dünden bu yana kimsenin yüzüne bakamadim.sanki biri cikipta senin ailende böyle ahlaksiz biri var diyecekmis gibi geliyor :(

18 yaşında doğum yapmış bir kadın, 17 yaşında hamile kalmış bu durumda. Kaç yaşında evlendirildi bilmiyorum ama, pek sağlıklı bir evlilik de olmamış zaten. Psikolojik sıkıntıları oluşmuştur belki. Kendiniz de sadece telefonda görüşüyormuşsunuz. Bence peşin hükümlü olmayın bu kadar. Kendisiyle konuştunuz mu?
Kendisiyle konusmadim. Yilda bir turkiyeye gelirdi bazi yıllar kendisini görürdük bazi yillar gormezdik.Babamin isinden dolayi biz memlekette degiliz doguda yasiyoruz.yani cokta samimi degildik.neler yasamis tam olarak bilemiyorum fakat anne olarak evlatlarini dusunmesi gerekmezmiydi sizcede?

Şimdi bişe dicemde ban yediğime değmez valla karının teki için. Yardım etmenin yolu yok çocuğa diceksinizki okulunu oku bitir eşini işini eline alki bunların yüzüne bakmak zorunda kalma. Baska ne denebilir.

Kendisiyle konusmadim. Yilda bir turkiyeye gelirdi bazi yıllar kendisini görürdük bazi yillar gormezdik.Babamin isinden dolayi biz memlekette degiliz doguda yasiyoruz.yani cokta samimi degildik.neler yasamis tam olarak bilemiyorum fakat anne olarak evlatlarini dusunmesi gerekmezmiydi sizcede?
Tabi ki evlatlarını düşünmesi gerekirdi. Bunu tartışmıyorum. Kadının evlatlarını düşünmemesinin farklı nedenleri olabileceğini söylemeye çalışıyorum. Sizce de küçük oğlunun bu kadar ayrıntıyı bilmesi tuhaf değil mi? Annesinin küretaj olduğunu, hangi sebepleri öne sürerek sevgililerinden ayrıldığını? Çok garip bir durum.Çocuklar baba tarafından bu şekilde doldurulmuş da olabilirler.

Tabi ki evlatlarını düşünmesi gerekirdi. Bunu tartışmıyorum. Kadının evlatlarını düşünmemesinin farklı nedenleri olabileceğini söylemeye çalışıyorum. Sizce de küçük oğlunun bu kadar ayrıntıyı bilmesi tuhaf değil mi? Annesinin küretaj olduğunu, hangi sebepleri öne sürerek sevgililerinden ayrıldığını? Çok garip bir durum.Çocuklar baba tarafından bu şekilde doldurulmuş da olabilirler.
Aynı seyi bizde düşündük. Fakat halam babaanem kendisine sordugunda bunlarin hic birini inkar etmemiski.vee haklısınız 7 yaşındaki çocuk bunca şeyi biliyor nasıl tasiycak bu yükü. Benim halam olduğu halde yaptıkları o kadar ağır geliyoki utaniyorum

Her cocuk doguran anne olmuyor iste. Eski kocasida halinden memnun demekki ses cikartmadigina gore. Cocuklara uzuldum sizin yapabileceginiz hic bir sey yok. Cocuklari alalim deseniz halanizin annelik duygusu kabarir vermez kesin.

Sizin yapabileceginiz hicbir sey yok malesef...yurt disinda bazi kadinlar bilerek resmi nikahtan bosaniyor boyle olunca bazi ulkeler kadinin her ay kirasini odeyip dulluk maasina bagliyor ve alisveris ceki veriyor bu durum enistenizin hosuna gitmis olabilir hava dan para kazanmak gibi birsey...devlet zaten o cocuklari size vermez onlarin ulkesinde dogduklari icin kendi vatandasin cocuklari olarak goruyorlar kaybetmek istemezler helede vatandaslar sa anca anne babanin izni olacak...sizin tek yapabileceginiz sey evde lafi gecen bir buyugunuzun halanizla konusmasi gerekirse enistenizlede halanizin kendinisine ceki duzen vermesi lazim...birde bu kucuk cocuklar okula gitmiyormu yurt disinda okula gidilmemesi suc...

Back
X